Heipä vaan!

Mukavaa, kun olet tullut pistäytymään blogissani. Vielä mukavampaa on, jos jätät käydessäsi itsestäsi puumerkin. Toivottavasti viihdyt - tervetuloa myös uudestaan! :)

tiistaina, toukokuuta 26, 2009

Kotimeemi

Löysin Pamilta tällaisen meemin, joten ajattelinpa tehdä sen. :)

Paljastuksia kodistani...

1. Kun astut sisään ulko-ovestasi ja katsot vasemmalle, mitä näet?

- Siis ihan ulkoa-ulkoa tullessa tietysti näkyy alakerran ilmoitustaulu ja se taulu, mistä näkee missä asunnossa asuu minkäkin sukunimisiä ihmisiä. :) Mutta kun tullaan rappukäytävästä tänne meidän asuntoomme, niin vasemmalla on siivouskomero ja sen vieressä naulakko.


2. Minkä värinen matto on olohuoneessasi?


- Kuten kuvasta huomaa, meillä on kaksi tuollaista rusehtavaa mattoa, ja sitten tuollainen keltainen, joka on samaa sarjaa keittiön mattojen kanssa. Tämä matto on olohuoneen puolella, mutta koska tila on yhtenäinen keittiön kanssa, on kiva kun matto on keittiön värimaailman kanssa yhteinen.

3. Kun katsot ulos keittiösi ikkunasta, mitä näet?

- Riippuu siitä, kumpaan suuntaan katsot. ;)


Tänne suuntaan katsoessa voi ihailla mm. Alvar Aallon arkkitehtuuria (joko se Oulun rumin rakennus -äänestys on ohi, voittiko meidän siilo? :) )...


... tai sitten ihan päätä kääntämällä voi miettiä, onko tuo oranssi Lada hylätty, kun se ei ole koskaan siirtynyt parkkihallista mihinkään. :)

4. Mitä tavaroita löytyy lavuaarisi reunalta?

- Meillä on lavuaari sekä vessassa että kylppärissä, ja molemmista löytyy samat tavarat: saippua ja Erisanin käsidesinfiointiaine. Vessan saippua-alustana on miehen tädin posliinimaalaama simpukanmuotoinen vati, ja kylppärissä sitten veljeni perheeltä saatu Tupperware-saippuateline.

5. Mikä on kotisi viihtyisin huone?

- Sisustuksellisesti tykkään eniten olohuone-keittiö -tilasta, jossa värit ovat kirkkaat ja raikkaat ja sointuvat yhteen. Mutta en kyllä itse paljoakaan aikaa vietä keittiössä ja vielä vähemmän olohuoneessa, vaan viihdyn valveilla ollessani eniten täällä työhuoneessa, jonka sisustus ei ole ihan niin viehättävä. On täälläkin värit ihan keskenään sointuvat, mutta tämä on tällainen pieni koppi tungettuna täyteen tavaraa, ja itselläni täällä vain pieni työpiste kopin nurkassa, mutta täällä meidän perhe eniten viihtyy. :) Huvittaa, kun asunto on 95 m2, ja silti kaikki neljä kököttävät kaiken aikaa jossain 10 m2 ahtaudessa. ;)

6. Mikä on kotisi ihastuttavin yksityiskohta?

- Tykkään kodissani ihan kaikesta, mutta erityisesti olen viehättynyt keittiön värimaailmasta, ja näistä tänä talvena tekemistäni patalapuista ja -kintaista, joita en kyllä raaski edes käyttää. ;)


7. Mikä on sinulle mieluisin asumismuoto? (rivitalo, kerrostalo jne.)

- Tykkään nykyisestä asumismuodosta, eli isohkossa kaupungissa kerrostalossa vuokralla on minusta miellyttävin ja huolettomin asua. :) Olen lähtöisin tosi pienestä maalaiskylästä, ja asunut sekä omakoti- että rivitaloissa, joten vertailukohtia löytyy, enkä vaihtaisi niihin mistään hinnasta. :)

8. Missä säilytät imuriasi?

- Meillä on itse asiassa kaksi imuria, jotka kumpikin periaatteessa toimii, mutta niissä on mekanismit hajonneet (putket, letkut jne.). Niillä voi kummallakin imuroida, mutta se vain on hivenen hankalaa, siis ainakin miehen mielestä, koska hän meillä pääasiassa imuroi. Tympii sinänsä, koska uudempi imurimme ei ole vielä edes kahta vuotta meillä ollut, että saisivat vähän pidempi-ikäisiä olla. Mutta nämä molemmat imurit ovat siis tungettuna meidän siivouskomeroomme.

9. Oletko tyytyväinen kotisi sisustukseen?

- Kyllä olen. Ennen tähän muuttoamme täällä tehtiin aika mittava remontti: kylppäri uusittiin, lattia vaihdettiin, seinät maalattiin, eli tänne oli tosi mukava muuttaa silloin vuosi sitten. Vanhat huonekaluthan tänne tuotiin, mutta aika paljon uusia tekstiilejä tänne hankimme ja värimaailmasta tuli mieleisemme. Edellisissä asunnoissa verhot ja matot olivat pääasiassa niitä, mitä kummallakin sattui entuudestaan olemaan.

10. Mikä kotisi yksityiskohta kaipaisi pientä remonttia?

- Ehkä vessan ja kodinhoitohuoneen lattiat olisi voinut silloin vuosi sitten uusia, kun täällä kerran iso remontti muuten tehtiin. Niihin ei oltu koskettu remontissa lainkaan, vaikka muuten täällä oli lattiat vaihdettu. Ja sitten esikoinen on repinyt maalia yhdestä ovenpielestä, sen voisi tietysti pyytää jonkun jossain vaiheessa vaikka paikkaamaan. Mutta ihan tyytyväinen olen tähän, kun ei nuo em. paikat oikeastaan mitään haittaa. Emmekä me itse tietenkään remonttiasioista täällä päätäkään, ja hyvä niin. ;)

11. Onko seinilläsi enemmän tauluja vai julisteita?

- Meillä ei ole julisteita, jollei sellaisiksi lasketa vanhoja nostalgia-mainoksia ja -kortteja (vanhoista mainoksista uudelleen painettuja). Tauluja löytyy, ja niistä suurin osa on minun ristipisto- ja kanavatöitäni. Ainoastaan yksi iso maalattu taulu on makuuhuoneen seinällä (mummuni perintöä), esikoisen huoneessa taitaa olla pari ei-ristipisteltyä lastentaulua. Mutta noita minun tekemiäni enemmän meillä on vielä jonkun muun tekemiä seinäkoristeita, eli esikoisen huoneen seinällä läjä piirustuksia, ja melkein joka paikassa alkaa olla esikoisen ja mieheni tekemiä hamahelmitöitä, jotka kyllä on ihan tyylikkäitä. :) Niin ja on meillä työhuoneen seinällä näemmä joku Ramonesin kankainen "juliste" (onneksi mun ei tarvi nähdä sitä, kun istun tässä koneella ;) ).

12. Petaatko sänkysi joka aamu?

- Kyllä sen jompi kumpi vanhemmista petaa, viimeistään heti aamupalan jälkeen.

13.Mitä löydät kylpyhuoneesi kaapista?

- Kylpyhuoneessa ei ole kaappia, ei myöskään vessassa. Molemmissa on vain peili, joissa on pieni taso peilin alapuolella. Vessan peilitasolla on hammastahnaa, pari kampaa ja lasten kynsisakset; kylppärin peilitasolla on pari kampaa, aikuisten kynsileikkurit, partakone ja hiustenleikkuukone, ja kaksi deodoranttipurkkia, jotka ovat kyllä tismalleen samanlaiset hajusteettomat dödöt, mutta pitäähän meillä isännän kanssa olla omat... ;)

14. Mitä löytyy kylpyhuoneesi alakaapista, mikäli sellainen on?

- Ei ole alakaappia, kylpyhuoneen lavuaarin alla on pyykkikori ja potta. ;)

15. Jos katsot keittiösi ruokakomeroon, mitä sieltä löytyy?

- Heh, meillä siinä kaapissa, mikä on varmaankin tarkoitettu ruokakomeroksi, säilyttää isäntä työkalujaan ja muita vempaimiaan, eli se on kokonaan hänen kaappinsa. Paitsi yhdellä hyllyllä on keittokirjoja. Kuiva-aineet säilytämme kahdessa keittiön yläkaapissa, ja jotain on yhdessä alakaapissakin sellaista, mistä ei haittaa, jos kuopus välillä käy kaappia tonkimassa (eli ei mitään avonaisia pusseja tms.). Meiltä löytyy eri sortin puurohiutaleita (ruis, ohra, kaura), ohrasuurimoita, puuroriisiä, tavallista ja gluteenitonta makaronia, sokeria, tomusokeria, perunajauhoja, kaurajauhoja, maissijauhoja, tonnikalapurkki, pähkinöitä, ja sitten toisessa kaapissa lähempänä kahvinkeitintä on kahvinkeittovälineet (en tiedä, mitä se pitää sisällään, kun en keitä tai juo kahvia), sitten kaiketi teetä, jos täällä joskus käy joku teenjuoja, tummaa kaakaojauhetta, hunajaa ja mausteita, koska se kaappi on lähempänä hellaa. En muista näin ulkoa, onko jotain muuta... :)

16. Mitä jääkaapistasi löytyy aina?

- Porkkanoita, vihanneksia, melkein aina perunoita (pärjätään kyllä muutama päivä ilmankin), kolmea sorttia maitoa (tavallista, hylaa ja laktoositonta; kuopus juo sitten vielä rintamaitoa, eli kaikilla perheenjäsenillä on oma maitonsa ;) ), sitten ylähyllyllä on jotain, mitä vain mies voi syödä, eli jolle muut perheenjäsenet ovat allergisia, joten en tiedä, mitä siellä on, mutta varmaan jotain rahkaa ja raejuustoa (?). Rypsiöljyä on yleensä kaapissa, ja sit lapsille maustamatonta jugurttia ja mulle maustamatonta rasvatonta viiliä. Isäntä vissiin käyttää voita, joten sitä lienee, mutta itse en käytä leivän päällä rasvaa; saattaa siellä kummiskin joku laktoosittoman Floran jämä olla, vaikka meillä ei kyllä leipää juuri syödä, niin ei sitten ole tarvetta leivänpäällisillekään. Kananmunia meiltä löytyy aina. Niin, ja sitten jääkaapissa on tietysti mun ja miehen vesipullot aina viilenemässä. Joitain hedelmiä joskus säilytetään jääkaapissa, että niitä siellä kans suht usein on. Ei tule tästäkään sitten muuta mieleen, mitä jääkaapissa olisi ihan aina.

17. Millainen sänky?

- Kaksi 80 cm runkopatjasänkyä yhdistettynä leveällä sijauspatjalla. Ei päätyjä, ja päällä ompelemani tilkkupeitto. Vieressä on pinnasänky, joka ei ole nukkumakäytössä, vaan kuopus nukkuu vieressä; pinnasänky on vain sitä varten kiinni parisängyssä, ettemme minä tai kuopus tiputa yöllä, se pinnasängyn laita toimii hyvin esteenä. :) Esikoisella on jatkettava lastensänky.

18.Millaiset verhot kotonasi on?

- Makuuhuoneessa siniset sintsi(?)verhot, ihan yksiväriset, ja sitä samaa kangasta olen käyttänyt myös sängynpeitossa yhtenä kankaana. Ja yhdessä pikkuikkunassa on tosi paksua kangasta oleva tummansininen pikkukappa, joka peittää ja pimentää koko ikkunan (eli joku 50x50 kokoinen ikkuna kyseessä). Makkarin isoimmassa ikkunassa on pimentävä rullaverho, keskikokoisessa ikkunassa toistaiseksi pahvit teipattuina ikkunaan estämässä valon pääsyn. Pidämme aina makkarissa kaikki verhot suljettuina, myös päivällä, koska muuten huoneesta tulee liian kuuma. Meillä on makkarissa ikkunat sekä etelään, länteen että pohjoiseen, joten sinne paistaa aurinko käytännössä aina. Olohuoneessa on ikkunat etelään ja länteen; verhot ovat ohutta voileeta (?), väriltään oranssit ja niissä on kudottuna jotain ruutukuviota, mutta ovat siis kuitenkin ihan yksiväriset. Parvekkeen ovessa on rullaverho, muissa ikkunoissa ei ole mitään kaihtimia, eli olohuoneenkin verhot ovat aika usein vedettynä eteen, mutta ne päästävät kuitenkin valon läpi. Keittiössä on kappaverho (ei sielläkään mitään kaihtimia), jossa on aaltoilevia pystyraitoja, ja väritys on luonnonvalkoinen-keltainen-oranssi-turkoosi-sininen; värit oikein kirkkaat, puhtaat ja kuitenkin lämpimät. Työhuoneessa on ainoat ostoverhot, kuviolliset, joissa väritys keltainen, viininpunainen, vihreä, vähän luonnonvalkoista, mitä lie kukkaa ja ruutua tuo kuvio sitten onkaan... ;) Esikoisen huoneessa talon ainoat pimentävät verhot, mikä osoittautui tosi tyhmäksi ratkaisuksi, koska kun tähän asuntoon muuttaessamme poika sai oman huoneen, niin osoittautuikin, että hän haluaa mieluiten nukkua valot päällä... Eli pimentävät verhot ovat täysin turhat, vaikka pojan huoneessa on taasen ikkunat pohjoiseen ja itään, eli aurinko paistaa kesäaikaan koko ajan sinne huoneeseen. ;) Joka tapauksessa nämä verhot ovat kirkkaan oranssit ja niissä on koiran kuvia. Itään päin olevassa pikkuikkunassa (taas niitä jotain 50x50 luukkuja) on vain entisen asuntomme saunan verho eli sellainen luonnonvalkoinen pitsiverho peittämässä sen luukun. Kylppärin ja saunan pikkuikkunoissa ei ole verhoja.

19. Mitä jääkaappisi ovessa on?


- Tuossa pitäisi olla myös sellainen Pikku Kakkosen magneetti-palapeli, mutta sen palaset ovat vissiin jälleen kerran tungettu jääkaapin alle... ;)

20. Millaisia koriste-esineitä kotonasi on?- Nämä taitaa olla ainoat. En todellakaan tykkää koriste-esineistä, vaan mieluummin käytännöllisistä tavaroista. Ruusuista tuo punainen on esikoisen kastelahja, kultainen taasen minun valmistumislahjani. Hopeisia käsiä meillä on kaksi, molemmat mieheni valmistamia tulenkestävästä materiaalista (hänellä oli aikoinaan vähän tekemisen puutetta töissä, niin teki kaikenlaisia juttuja ylijäämämassasta ;) ). Tosin nuo kädet eivät ole enää varsinaisia koriste-esineitä, koska toimivat kirjatukena. :)

21. Onko kotonasi valokuvia esillä? Mitä?

- Olohuoneessa pianon päällä poikien 1-vuotiskuvat rivissä, molemmista pojista 3 kpl ja kaikissa samanlaiset hopeanväriset kehykset. Kirjakaapin päällä (missä on myös ne koristeruusut) on esikoisen kaksi viime syksynä otettua tarhakuvaa kullanvärisissä kehyksissä, ja sitten hopeanvärinen avattava tuplakehys, jossa on molemmista pojista vielä yksi 1-vuotiskuva. Makuuhuoneemme seinällä on valokuvasuurennokset poikien 1-vuotiskuvista, sinisissä puukehyksissä. :)

22. Mikä asunnossasi luultavasti kiinnittää ensimmäiseksi vieraiden huomion?

- Toivottavasti se, että meillä on yleensä aina siistiä. ;) Sunnuntaina käyneet vieraat huomasivat muistaakseni ensimmäisenä esikoisen huoneen ovessa olevat nimikyltit, jotka mies on tehnyt hamahelmistä, niissä lukee siis poikien nimet. Sellaiset vieraat, jotka käyvät meillä ensimmäistä kertaa, sanovat että täällä on valoisat ja avarat huoneet, hämmästelevät asunnon kokoa ja sokkeloisuutta (ai, onko täälläkin vielä joku huone? ;) ), ja sitä, että kerrostalon vuokra-asunnossa on todella iso kodinhoitohuone (jonne mahtuu mm. hoitopöytä, pakastin, kuntopyörä, paljon kaappeja ja vielä kaksi pyykkitelinettä, ja yhä siellä mahtuu kulkemaan ;) ).

23. Mitä haluaisit joskus hankkia asuntoosi?

- Olen ihan tyytyväinen tähän tällaisenaan, mutta jos jotain haluaisin vaihtaa, niin sohva (jonka mies on joskus 90-luvun puolessa välissä käytettynä hankkinut) alkaa vähitellen revetä liitoksistaan, enkä muutenkaan tykkää, kun se on musta. Että jos sen saisi vietyä tuohon 200 m päähän kierrätyskeskukseen ja vaihdettua tilalle jonkun vähän vähemmän rikkinäisen ja ehkä eri värisenkin nahkasohvan (ei kankaista missään nimessä), niin sitten voisi sisustus olla kohdillaan. :) Mutta kyllä tuokin sohva asiansa ajaa (sanoo hän, joka ei siis juuri koskaan olkkarissa aikaansa vietä ;) ). Tähän asuntoon en kyllä haluaisi välttämättä mitään uutta, mutta haaveilen kyllä sellaisesta kirjavitriinistä, johon mahtuisi tosi paljon kirjoja. Nytkin meillä on osa kirjoista lasiovien takana, mutta läheskään kaikki kirjat eivät ole hyllyissä. Että joku sellainen iso kirjasysteemi ois kiva, mutta ei se tänne tällä hetkellä mahdu. Sitten olisi kiva saada enemmän ristipistotauluja seinälle, kun vain joku niitä ensin tekisi... ;)

24. Onko sinulla huonekasveja?


- Varsinainen viherpeukalo... mulla on siis peräti kaksi elävää kasvia + nuo huopakukat. :) Ja nämä elävät kasvit ovat kyllä suoranaisia ihmeitä; gerberan ostin ehkä puolitoista kuukautta sitten, ja siitä kuihtuivat jo ne ostohetkellä olleet kolme kukkaa, mutta se mokoma pykäsi uuden kukan ja näkyy olevan lisää tulossa! Tätä ei ole koskaan tapahtunut ainoallekaan omistamalleni kasville, että olisi uudestaan kukkinut...


... ja tämän sain pari joulua sitten anopilta, ja ensi reaktioni oli, että "ei kai tämä vaan aiheuta allergiaa", "ei tämä säily minulla hengissä". No, tämä oli sitten sellainen harvinaisuus, ettei allergiareaktiota ole tullut, vaikka se oli silloin kukassakin, ja ihme kyllä on säilynyt jo pari vuotta hengissä! Ei ole kyllä kukkinut sen jälkeen, kun ne silloiset kukat kuihtuivat muutamassa päivässä, mutta on tämä noita lehtiään lisännyt ja kasvanut, ja isompaan ruukkuunkin olen kertaalleen vaihtanut.

25. Mikä on asuntosi häpeäpilkku?

- En häpeä täällä varsinaisesti mitään. Jos en jostain tykkää, niin ehkä parveke saisi olla kutsuvampi, siellä on vaan sellainen kivilattia ja aina niin pölyistä, yäk. Niin ja tosiaan, kun meillä on käynyt sellaisiakin vieraita, jotka tonkivat oikeasti joka nurkan, niin saunaan ei paljon kannata kurkistaa. ;) Kommentti eräältä kävijältä: "Te ette sitten vissiin kovin usein kylve?" ;) Siis kyllä, me käymme suihkussa päivittäin, mutta saunassa emme ole käyneet tässä asunnossa kertaakaan, emmekä juuri edellisessä asunnossakaan. Sauna toimii täysin varastona, ja lauteet ovat täynnä tavaraa. Lattia on kyllä vielä vapaa tavaroista, ja kyllä se joka viikko imuroidaankin, että ei siellä kovin sekaista ole. Minusta sauna on ihan turha huone, jos siellä käy saunomassa max. kerran vuodessa, joten paras ottaa se hyötykäyttöön, ja käydä sen kerran vuodessa vaikka sitten uimahallin saunassa. ;) Ei se minusta varsinaisesti mikään häpeäpilkku ole, jos suomalainen ei tykkää saunoa, mutta pitää vain asennoitua niin, että se kylppäristä avautuva ovi johtaa varastoon. :)

Kiva, kun kävit virtuaalivierailulla kodissamme! :) Jos nappaat tämän mukaasi, niin jätä siitä viesti kommentteihin, niin tulen vierailulle sinun luoksesi. :)

9 kommenttia:

 1. Kiitos, kun kutsuit teille! Oli mukava käydä! ;) Tuo anopiltasi saatu kasvi taitaa olla lehtikaktus, ainakin kuvassa vaikuttaa siltä.

  VastaaPoista
 2. Jotain ihan samaa - mullakin sauna on varastohuone. Tällä hetkellä siellä on kissojen kopat ja pesua odottavat matot.

  VastaaPoista
 3. Olipas mukava käydä teillä! :-)

  On teillä vähän erinäköistä kuin meillä. Minäkin voisin muuttaa tuon näköiseen kerrostaloasuntoon, sitten kun jään eläkkeelle! Haaveeni on todellakin päästä taas kerrostaloon asumaan. Asuin 2 vuotta kerrostalossa ja 3 vuotta rivitalossa, joten kerrostalo paras! :-)

  VastaaPoista
 4. Hei!
  Mukavan näköistä teillä. Aika mielenkiintoiset nuo koristekädet.
  Miten sinä sen peltirasia päällystät? Onko se jokin sitä varten tarkoitettu rasia vai voisiko ihan minkä vain rasian päällystää? No liimaamalla ehkä vois mitä vain päällystää, mut miten sen aiot tehdä? Jos voit vähän vinkata vaikka onkin Hys-hys..
  Sirpa

  VastaaPoista
 5. Kiitos tutustumiskierroksesta kodissasi! Oli tosi kiva lukea ja tuntuu,että sinulla on kaunis koti. Ihastuttavia sun pannulappusi ja noi huopakukatkin.

  VastaaPoista
 6. Olipas siinä tekstiä kerrakseen. En ite varmaan jaksais tällaseen vastata, mutta kiva lukea muiden kodeista.

  VastaaPoista
 7. Olipa mukava virtuaalivierailla teillä :) Minäkin olen ihmetellyt sitä, että kerrostaloasunnossa on kodinhoitohuone, vaikka miksipä siellä ei sellaista voisi olla :D

  VastaaPoista
 8. Hienoja huopakukkia.
  Kättä ihmettelin vähän pitempään :D

  VastaaPoista

Haluatko piristää päivääni? :) Sen voit tehdä helposti jättämällä itsestäsi puumerkin kommentteihin! Kiva kun löysit blogiini - tervetuloa toistekin! :)

Jos kommentointi ei onnistu (vaatii rekisteröitymisen), voit laittaa viestisi sähköpostitse:
marska_77@yahoo.com

Kiitos! :)

Hei hei!

Kiva kun kävit, tulehan toistekin! :)