Heipä vaan!

Mukavaa, kun olet tullut pistäytymään blogissani. Vielä mukavampaa on, jos jätät käydessäsi itsestäsi puumerkin. Toivottavasti viihdyt - tervetuloa myös uudestaan! :)

keskiviikkona, toukokuuta 27, 2009

Käsityöasiaa :)

Jottei tämän blogin tarkoitus unohtuisi, niin:


Virkattavan puseron etukappaleen yläosa valmistui muistaakseni toissailtana, ja alaosakin on jo hivenen edistynyt. Takakappaleeseen en ole vielä alaosaa tehnyt, ja sitten puuttuvat vielä hihoista alakappaleet, kun niihin on jo nuo palat virkattuina ja yhdistettyinä. Että kyllä tämä täällä etenee, vaikka tässä ennätin väittää, että ristipistot olisivat vieneet mennessään. ;) Ristipistely etenee aika verkkaisesti, kun sitä on vähän hankala tehdä samalla kun tekee jotain muuta, mutta pyrin joka päivä edes vähän pistelemään, niin sillähän sitä edistystä sitten tulee. :)

Ja siitä ristipistelystä puheen ollen. Kommenttiin oli tullut kysymys, että miten minä sen rasian oikein aion päällystää ja tarvitaanko siihen joku ihan sitä tarkoitusta varten oleva rasia vai voiko päällystää minkä rasian vaan. Nyt täytyy kyllä myöntää, että minä olen tosi huono vastaamaan noihin kysymyksiin, koska itsekin ensimmäistä kertaa edes harkitsen tuollaista rasianpäällystämistä - olen kyllä nähnyt päällystettyjä rasioita aiemmin, mutta en ole suoraan sanoen ollut kauhean kiinnostunut sellaisesta. Mutta sitten, kun tässä hankin erään lahjan, ja aloin miettiä, miten sen lahjan pakkaisin, niin silloin tuli heti mieleen, että senhän voisi pakata pieneen rasiaan, ja siitä sitten innostuin kokeilemaan rasian päällystämistä ristipistoilla. Korjatkaa kokeneemmat pistelijät, jos olen väärässä, mutta käsittääkseni mitä vain rasioita voi päällystää ristipistoilla, tai sen verran minä olen ollut ymmärtävinäni, kun olen kuunnellut muitten pistelijöitten juttuja. :) Tuon oman rasiani, mikä on nyt työn alla, ostin Violariumista, jossa myydään ihan tätä tarkoitusta varten sopivia peltirasioita. Ja koska olen näissä asioissa ihan ummikko, enkä ole koskaan sen tarkemmin vilkaissut, miten ne rasiat oikein on päällystetty, niin itse asiassa vasta viime lauantaina kysyin Oupsin tapaamisessa neuvoa rasian päällystämiseen, ja Lennu toi sitä varten yhden valmiin ja yhden keskeneräisen päällystyksen näytille. Ja siis sitä koko rasiaa ei päällystetä eikä niitä ristipistoja tehdä siihen peltiin kiinni ;) vaan ihan vain kanteen laitetaan se pistely kiinni. Ensin se pistely kiinnitetään pahvin päälle ja laitetaan väliin pehmustetta, ja sitten koko systeemi liimataan rasian kanteen ja reunustetaan nyörillä. Ja itselläni on aikomus pistää sinne rasian sisälle myös pehmustettu pohja samalla tekniikalla, mutta siihen ei tule pistelyä. Saahan sen sitten varmaan vaikka koko rasian päällystää kankaalla, jos haluaa, mutta siitä en osaa sanoa, miten se tehdään, enkä ala itse moista tekemään, enkä edes tiedä, onko kukaan niin koskaan tehnyt. :) Ja Violariumin blogissa on ohje rasian päällystämiseen, tosin se ei ole vielä ihan valmis, mutta sieltä voi käydä vähän katsomassa vinkkiä. Niin, ja Violariumin ristipistoviikonlopussa, jonne itse en päässyt mukaan, olivat naiset tehneet noita rasioita ihan urakalla, ja tämän linkin takana voi käydä katsomassa muutamia valmiita rasioita. Että jotain tuon tapaista siis itsekin yritän, mutta pisteltävä kuva tulee olemaan ihan erilainen. ;)

Nyt en tästä sitten ehkä tämän enempää höpötä, kun sen pitäisi olla kuitenkin ihan salainen asia, että minä teen jollekin lahjaksi ristipistoilla päällystettävää rasiaa. :D Tosin, voisin olla 90% varma, ettei lahjan saaja käy lukemassa blogiani, mutta mistä sitä ikinä tietää, kuka tänne milloinkin eksyy, ja lahjan saaja kyllä tietää blogini osoitteen, tai ainakin hänellä on mahdollisuus ottaa se selville, jos kiinnostaa. Mutta voihan siitä tälleen yleisellä tasolla höpötellä, kun ei vaan mene kuvia pistämään etukäteen. ;) Toivottavasti kysyjä sai kuitenkin vastauksen ja noita linkkejä kannattaa klikkailla, niin pääsee katsomaan jotain kuvia. :)

Eipä tällä kertaa muuta. Kivaa keskiviikkoa! :)

1 kommentti:

Haluatko piristää päivääni? :) Sen voit tehdä helposti jättämällä itsestäsi puumerkin kommentteihin! Kiva kun löysit blogiini - tervetuloa toistekin! :)

Jos kommentointi ei onnistu (vaatii rekisteröitymisen), voit laittaa viestisi sähköpostitse:
marska_77@yahoo.com

Kiitos! :)

Hei hei!

Kiva kun kävit, tulehan toistekin! :)