Heipä vaan!

Mukavaa, kun olet tullut pistäytymään blogissani. Vielä mukavampaa on, jos jätät käydessäsi itsestäsi puumerkin. Toivottavasti viihdyt - tervetuloa myös uudestaan! :)

sunnuntaina, toukokuuta 31, 2009

Toukokuun raporttia ja kesäkuun suunnitelmia

Edit: Löysin juuri (klo 20.30) lankakorin pohjalta yhden ylimääräisen vihreän Samos-kerän, joten tässä kuussa valmistuneeseen puseroon onkin mennyt 50 grammaa vähemmän lankaa, mitä aiemmin laskin. Minähän siis lasken langankulutuksen siten, että punnitsen jäljelle jääneet kerät ja vähennän sen sitten siitä määrästä, paljonko keriä oli alunperin. Näin siksi, että merkitsen lankavarastooni kerien määrän sen mukaan, mitä vyötteessä lukee, enkä sen mukaan, paljonko ne todellisuudessa painavat, koska esim. 50 gramman kerä saattaa painaa vain 42 grammaa. Joka tapauksessa korjasin tähän postaukseen sekä ko. puseroa koskevaan postaukseen puseron painon, sekä tietysti tämän kuun kokonaiskulutuksen.

Ja taas on yksi kuukausi vierähtänyt, ja yhä vain vähemmän valmista on käsitöissä syntynyt. Vaikka ei ole yrityksen puutteesta kiinni, sillä olen kyllä ihan taatusti ollut puikoissa tai koukuissa tai neulassa kiinni aina vain, kun se on ollut mahdollista! Näyttää myös siltä, että virkatun puseron valmistuminen menee kuin meneekin juuri ja juuri kesäkuun puolelle, joten sama sitten pistää toukokuun raportti tulemaan:Valmiiksi tuli ainoastaan:
 • 6.5. Pitsiruutupusero (neuloen), langankulutus 442 g
 • 12.5. Ankka-pehmolelu (neuloen), langankulutus 134 g
Lankaa kului toukokuussa 576 grammaa, ja lisää rantautui 400 grammaa Novitan Luxus Cottonin muotoon naamioituneena. Nyt alkaisi olla pieni petrauksen paikka, jos meinaan saada sen -10 kg loven lankavarastooni tämän vuoden aikana! Kuukauden päästä teen puolivuotiskatsauksen, ja siihen mennessä pitäisi tietysti olla menossa puolessa välissä, eli viisi kiloa pudotettuna. Jäämme jännittämään, miten rouvan käy... ;)

Niin, aika vähänhän tuo toukokuun saalis on siihen verrattuna, mitä tuli kuun alussa luvattua. Lupasin nimittäin tällaista, ja jälleen perässä on saavutukset tai saavuttamattomuuden kursiivilla:

 • Saattaa vihreä Samos-pusero valmiiksi - Valmistui
 • Neuloa yksi lahja keltaisesta ja oranssista 7 veljeksestä - Tämä oli se ankka, valmistui
 • Virkata pusero keltaisesta Tennesseestä - Pienestä jäi kiinni, mutta se on hyvinkin loppusuoralla
 • Tehdä jotain muuta keltaista: Kotiväestä, Bambusta tai Samos Lollipopista - Millä helkutin ajalla kuvittelin vielä näihin ehtiväni koskea? ;)
 • Ristipistellä taas ainakin yksi joulukalenterin luukku ja edistää itse kalenteria - Yksi luukku kyllä valmistui, toista aloitin, mutta itse kalenteriin en ole mahtanut koskea edes pakkauksen läpi... ;)
 • Aloittaa tai ainakin suunnitella eräs lahjaksi menevä ristipistely - Juu, siis suunnitelmiahan tehtiin yksi kokonainen ilta erittäin hartaasti, ja osa tästä lahjasta on aloitettu

Tuossa kuvassa siis vielä kertauksen vuoksi se valmistunut joulukalenterin luukku. Ja ei tuo nyt tavoitteet vs. toteutuneet -lista näytä nyt kuitenkaan niin kauhean pahalta, mitä kuvittelin, aika hyvinhän olen onnistunut. :) Tästä jatketaan sitten kesäkuulle seuraavilla tavoitteilla:

 • Virkattu keltainen pusero Tennesseestä valmiiksi
 • Virkkaa keltaisesta Bambusta toppi-tunika-mekko
 • Keltapainotteisesta Samos Lollipopista neuletakki
 • Kaikki muutkin keltasävyiset langat mahdollisimman tehokkaasti tuhoon ***
 • Ristipistele rasiankansi valmiiksi
 • Ristipistele myös toinen lahja valmiiksi
 • Ristipistele näille em. lahjoille vielä korttikin valmiiksi
 • Yritä edes ajatella sitä joulukalenterin ristipistelyä ;)
*** Muistammehan, että Project Spectrumin keltainen kausi on meneilläänOlisikohan noissa sitten yhdelle kuukaudelle riittävästi stressinaiheuttajia? ;) Kuvittelen tietysti olevani taas tehokkaampi mitä olenkaan, mutta ainahan sitä voi kaikkea yrittää. :)

Muistin vasta nyt, että tänäänhän on helluntai, joten hyvää helluntaita ja myös mukavaa alkavaa kesäkuuta!

4 kommenttia:

 1. Napsasin sulta Koti-meemin! Kiitos kun sain piipahtaa teillä!

  Niin olet puuhakas taas ollut, kauniita vaatteita, tauluja ja leluja on valmistunut. Mua joskus huvittaa kun kirjoitat kuinka pilkuntarkasti teet ohjeiden mukaan. Mie puolestani inhoan valmiita ohjeita, otan niistä vain inspiksiä ja vinkkejä. Toki jossain pitsimallissa on siltäosin oltava kovinkin tarkka.

  Ihanaa kesää koko viehättävälle perheellesi!

  VastaaPoista
 2. Minusta tuo kaunis pitsiruutupusero ja kiva ankka ovat hyvä saavutus yhdelle kuukaudelle. Kun ajattelenkin,että käyt töissä,sulla on pienet lapset ja puuhailet paljon kotihommiakin. Tosi ahkera olet!

  VastaaPoista
 3. Ihastuin tavoitelistoihisi, ja kuukaudenpäätöksiisi, niistä näkee niin kivasti missä mennään.
  Mukavasti olet saanut lankaa kulumaan, ja lisää projekteja on näemmä työn allakin.
  Hauskaa työntouhuista kesäkuuta tovottelen!

  VastaaPoista
 4. Onhan nuissaki valamistuneissa jo paljon. Tämä on kyllä kiva tapa vetää kaikki aina kuun lopussa yhteen ja miettiä uudet tavoitteet seuraavalle kuulle.

  VastaaPoista

Haluatko piristää päivääni? :) Sen voit tehdä helposti jättämällä itsestäsi puumerkin kommentteihin! Kiva kun löysit blogiini - tervetuloa toistekin! :)

Jos kommentointi ei onnistu (vaatii rekisteröitymisen), voit laittaa viestisi sähköpostitse:
marska_77@yahoo.com

Kiitos! :)

Hei hei!

Kiva kun kävit, tulehan toistekin! :)