Heipä vaan!

Mukavaa, kun olet tullut pistäytymään blogissani. Vielä mukavampaa on, jos jätät käydessäsi itsestäsi puumerkin. Toivottavasti viihdyt - tervetuloa myös uudestaan! :)

maanantaina, toukokuuta 04, 2009

Synttäriswappia

Osallistun tänä vuonna toistaiseksi vain yhteen vaihtoon - saa nähdä, maltanko pysyä poissa useammasta ;) - eli Oupsin Synttärivaihtoon, joka kestää koko vuoden. Olenkin ollut koko alkuvuoden täpinöissäni ja salaa suunnitellut vaihtoparilleni yllätystä. Nyt sitten loppuvuosi meneekin omia synttäreitä odottaessa ja jännittäessä... ;) Suurin jännitys on nyt kuitenkin ohi, kun vaihtoparini Minna viettää tänään synttäreitään, ja on pakettinsa saanut ja avannut. :)


Huomasin tässä juuri aiheeseen liittyviä kuvia ladatessani, että joku taisi vähän innostua räpsimään silloin pakettia kasatessa... ;) Joten pyrin välttämään tällä kertaa kauheaa kirjoitusripulia, ja antaa kuvien kertoa kaiken oleellisen. No, pakko sitä on varmaan ihan vähän sanallisestikin selittää. ;)


Synttärivaihdossa oli annettu selkeät ohjeet, mitä paketissa pitää olla, eikä niiden lisäksi saanut olla mitään muuta. Mutta ohjeet olivat paketin antajan vapaasti tulkittavissa. ;) Pakettissa piti olla siis:
 • Kortti tai kirje tai molemmat
 • Pistelty lahja
 • Jotain saajan syntymäpäivän numeroon liittyvää
 • Jotain saajan harrastuksiin liittyvää tai hänen lempiväristään
 • Lukemista ja kaveriksi jotain syötävää
 • Yksi ristipistotarvike

Koska tykkään pistellä ristipistokortteja, oli itsetehty kortti Minnalle ihan itsestäänselvyys:

Kortti
Tehty: 18.4.2009
Malli: Ihan omasta päästä, syntyi siinä samalla kun pistelin
Kangas: 28 ct punaruutuinen pellava
Langat: Profilo 398, 277, 22, 325
Pistot: Ristipistoja kahden langan yli
Koko: A6-kokoinen kortti
Viimeistely: Valmiiseen 3-osaiseen aukolliseen korttipohjaan, vähän pitsiä "verhoksi", teksti ja kukat ääriviivatarroja ja sydän on PeeKaan nappi
Muuta: Minnalle Synttärivaihtoon

Tämän pisteleminen oli siitä hauskaa, että otin vain kangaspalan, neulan ja lankaa käteeni ja aloin pistellä, ei siis ollut mitään piirrostakaan, mistä olisin mallia katsonut, eli siitä vain pistelin menemään ja katsoin, mitä saan aikaan. ;) Yrityksenä oli saada aikaan gerbera maljakossa, koska gerbera on sekä Minnan että minun lempikukka. No, en tiedä mikä kukka tuo on, mutta kait sen nyt edes kukaksi tunnistaa... :D

Sitten se varsinainen pistelty lahja:

15-tahoinen biscornu
Tehty ajalla: 29.3.-18.4.2009
Mallit: Aakkoset Répertoire des Alphabets nro 82, "orvokit" samasta kirjasta nro 181, ruusut Neulojan käsikirjasta ja aakkosten kanssa samoissa paloissa olevat pikkukukat ihan omasta päästä
Kangas: 36 ct pellava
Lanka: DMC 115 Variegated
Pistot: Ristipistoja kahden langan yli, viimeistelyä varten jälkipistoja
Koko: Mahtuu nyrkkiin ;)
Viimeistely: 15-tahoinen biscornu (ohje täällä), ruusunapit Nappi-Kikasta, nyöri itse punottu
Muuta: Minnalle Synttärivaihtoon


Tuohon 15-tahoiseen biscornuun päädyin oikeastaan siksi, että muistaakseni joskus viime vuonna samassa Oupsin tapaamisessa kuulin ekan kerran tällaisesta biscornusta, ja siinä tapaamisessa taidettiin ottaa myös esille, että entäs jos pidettäisiin Oupsin oma Synttärivaihto. Minä taisin siinä heittää vitsinä, että joo, tehdään sitten kaikki toisillemme semmoiset 15-tahoiset biscornut. Sen jälkeen itse ajattelin, että oikeastaan ei yhtään hullumpi idea, ja päätin, että ihan sama kuka minun parini tulee olemaan tässä vaihdossa, mutta hän tulee saamaan minulta 15-tahoisen biscornun. ;)


Kun tämä on tällainen nyrkinkokoinen, niin tätähän voi sitten käyttää vaikkapa neulatyynynä tai keittiösaksien saksikoristeena ;) - tai saa tätä tietysti pitää ihan vaan koristeenakin. :) Siksi tuossa on tuollainen roikotin, että voipi vaikka ripustaa jonnekin, vaikka niitten Fiskarssien perään. :D


Toisella puolella tässä on tuollaisia mitä-lie-kukkasia, mutta ehkä ne vähän orvokkeja muistuttavat.


Toisen puolen kukkaset tunnistaa juuri ja juuri ruusuiksi. ;)


Sivulla on jokaisessa palassa kirjain, joista muodostuu yllättäen sana "MINNA". :) Ja kyllä tässä on Minnaa ajateltu värimaailman suhteenkin. :)

Sitten ne paketin muut jutut:


Syntymäpäivän numeroihin eli 4.5. liittyvänä juttuna pistin pakettiin 5 kpl 4 mm Addin bambuisia puikkoja.


Se jokin harrastuksiin liittyvä tai saajan lempivärinen on nyt sekä että. :) Lanka valikoitui siten, että etsiskelin nimenomaan lämpimän punaista lankaa, ja sen vahvuus piti olla sellaista, että sitä voi neuloa noilla 4 mm bambupuikoilla, jotka olivat paketissa myös matkassa. :) TeeTeen Primavera vastasi kriteerejä täydellisesti. Jään mielenkiinnolla odottamaan, mitä ihanaa Minna näistä neuloo... ;)


Lukemiseksi löysin Marleena Ansion kirjan Onnenpäivä! En muuten edes tiennyt, että Minna tykkää Marleena Ansion kirjoista, mutta kun selailin tätä kirjakaupassa, niin se vain alkoi tuntua Minnalle sopivalta. :) Ainakin siellä oli muutama hellyyttävä koira-aiheinen kuva ja ajatelma, jotka vaikuttivat ostopäätökseeni. Kiva että kirja oli mieluinen! :) Suklaata etsiskelin sillä silmällä, että josko sopisi vähän punaiseen väriteemaan... toivottavasti myös maistuvat hyvältä! ;)


Ristipistotarvikkeeksi laitoin matkaan Isabelle Vautierin mallin "Un Petit Tour...", koska tiesin Minnan pitävän Isa V:sta, ja tässä on noita koiria joista ainakin näyttäisi olevan yksi terrieri, eli semmoinen kaiketi millainen Minnalla itselläänkin on. Jännitti kovasti, olisiko Minnalla tämä malli ennestään, mutta ei kuulemma ollut, hyvä niin. :)

Oli kyllä hauska koota pakettia Minnalle, ja kiva myös oli kuulla, että paketti oli ilahduttanut. :) Onnittelut vielä kerran synttäreiden johdosta! :)

Hyvää tätä viikkoa myös ihan kaikille! :)

11 kommenttia:

 1. Moi! Ihanan paketin olit Minnalle kasannut ja tuota Biscornua olen tässä aikani eritysesti ihaillut. =)

  VastaaPoista
 2. Kiitos Mari vielä tätäkin kautta! Oli ihana saada näin ajatuksella koottu lahja! Punaisesta langasta taitaa tulla sormikkaat ja suklaa oli namia :)

  VastaaPoista
 3. Kiitos paljon langasta! Täytyy tuossa illemmalla jatkaa puseron neulomista :)

  Ihanaa viikkoa sinulle!

  VastaaPoista
 4. Kivan paketin olit Minnalle kasannut. Ja tuo biscornu on tosi nätti!

  VastaaPoista
 5. Olet mielettömän taitava
  !! Mie ihastuin tuohon korttiin erityisesti <3

  VastaaPoista
 6. Hieno paketti kaikkinensa. Saaja on varmasti lahjastaan mielissään.

  VastaaPoista
 7. Olitpa kasannut kivan paketin ja ajatuksella! :) Ja uuden sanankin sinulta opin: biscornun!

  VastaaPoista
 8. Ihana paketti ja upea punainen 15-osainen biscornu!!!

  Ai niin, Randomizer valitsi sinut voittajaksi blogiarvonnassa. Onnea!

  VastaaPoista
 9. Biscornu on ihana! Minun on pitänyt itsekin tehdä tollanen, mutta tämä aikapula haittaa harrastuksia.

  VastaaPoista
 10. No on kyllä komia paketti, ja tuo biscornu on ihan uskomaton! - Blogissani tunnustusta :).

  VastaaPoista
 11. Kortti on tosi hieno. Hyvä idea käyttää ruudullista kangasta ikkunaksi - saan varmaan lainata ideaasi? Minäkin pistelin tässä SRPY-vaihtoon lahjan ihan vaan päästäni. Siinä sitä luovuus kukkii, kun vaan pistelee ja mennessään miettii, että mihinkäs reikään seuraavaksi neulan laittaa :)

  VastaaPoista

Haluatko piristää päivääni? :) Sen voit tehdä helposti jättämällä itsestäsi puumerkin kommentteihin! Kiva kun löysit blogiini - tervetuloa toistekin! :)

Jos kommentointi ei onnistu (vaatii rekisteröitymisen), voit laittaa viestisi sähköpostitse:
marska_77@yahoo.com

Kiitos! :)

Hei hei!

Kiva kun kävit, tulehan toistekin! :)