Heipä vaan!

Mukavaa, kun olet tullut pistäytymään blogissani. Vielä mukavampaa on, jos jätät käydessäsi itsestäsi puumerkin. Toivottavasti viihdyt - tervetuloa myös uudestaan! :)

sunnuntaina, toukokuuta 03, 2009

Heivatut Kudelmat FAQ ;)

Sain kommentteihin kysymyksen koskien kuntopyöräilyä. :) Joten näpyttelenpä tässä jonkinsortin vastausta...

Poljen kuntopyörällä periaatteessa päivittäin, paitsi etten ehdi torstaisin polkea, kun minulla on melkein aina torstaiaamupäivisin meno kaupungilla ja iltapäivällä töihin lähtö, niin en sitä väliinjäävää aikaa ehdi käyttää juuri muuhun kuin pieneen hengähtämiseen ja töihin valmistautumiseen. Eli kuusi kertaa viikossa poljen - toisaalta kyllä silloin torstaisinkin käyn yleensä pyörällä kaupungissa, eli kyllä silloinkin liikuttua tulee. :) Ja vaikka muinakin päivinä saatan pyöräillä ja usein pyöräilenkin siis ihan oikealla pyörällä, niin silti vielä kuntopyöräilenkin kotona. No joo, silloin en polkenut, kun kävin ristipistotapaamisessa pyörällä 10 km päässä kotoa, kun samana päivänä oli niin paljon muutakin tohinaa ja kävelyliikuntaakin, niin eiköhän se riittänyt silloin. Eli kyllä pystyn joustamaankin noissa treeneissä, tilanteen mukaan. ;) Ja tässä oli pitkästi taukoakin talven aikana, kun oli flunssaa josta toipuminen otti tosi pitkän ajan, mutta sitten vain piti päättää, että nyt taas kuntopyöräily päivittäiseen ohjelmaan, ja hyvin on päätös pitänyt. :)

Meidän kuntopyörässä on 12 ohjelmaa, ja mulla on joku sellainen pakkomielle, että mun pitää käydä ne ohjelmat aina järjestyksessä läpi. ;) Eli maanantaina nro 1, tiistaina nro 2, keskiviikkona nro 3 jne. Ja kun kuudesti viikossa poljen, niin kahdessa viikossa olen käynyt kaikki ohjelmat läpi ja aloitan taas ykkösestä. :) Poljin aiemmin 15 minuuttia päivässä, mutta sitten ajattelin, että jotain uutta pitäisi kehitellä, mutta en kuitenkaan halua tai ehdi käyttää kauheasti enempää aikaakaan, joten tämän viikon alussa uuden ohjelmakierroksen käynnistyessä nostin aikaa peräti minuutilla ;) , eli nyt poljen hurjat 16 minuuttia päivässä. Samalla sitten nostin vähän tehoa yhdellä pykälällä. Jokaisessa ohjelmassa kyllä se polkemisen raskaus vaihtelee, eli tavallaan pyörässä on viisi "vaihdetta", jotka vaihtelevat kevyestä raskaaseen - on ohjelmia, joissa on vain vaikkapa kevyimmän ja raskaimman vaihteen vaihtelua, osassa taas on tasaisesti eri raskausasteita - mutta nyt kun nostan sitä tehoa pykälällä, niin kaikista vaihteista tulee vähän raskaampia, ja sen kyllä on huomannut, että haastetta on tullut lisää, ja se on tietysti hyvä juttu, jos haluaa parantaa kuntoaan. :) Kyllä minä sitten seuraan muitakin lukemia, eli esimerkiksi kalorinkulutusta (joka on kylläkin sen kuntopyörän arvio, eli ei minussa ole mitään letkuja kiinni, mutta kyllä se jotain suuntaa antaa, että miten tehokkaasti on jaksanut milloinkin polkea), matkamittaria (eli arvio siitä, kuinka pitkälle pääsisin, jos oikealla pyörällä polkisin), joskus tulee tsekattua oma syke, ja myös kierroslukua ja nopeutta saatan välillä vilkaista.

Ja sitten se tärkein, eli KYLLÄ, teen aina samalla käsitöitä! :) Siinä on oikeastaan suurin motivaatio polkea, eli saan vartin verran itselleni käsityöaikaa samalla. ;) Tosin monesti poljen kuopuksen ollessa päiväunilla, jolloin varmasti muutenkin tekisin käsitöitä, mutta joskus pitää ottaa se oma aika muuhun aikaan päivästä, niin se hoituu kätevästi tuolla tavalla, eikä isäntäkään valita, kun huomaa minun kuntoilevan. :) Se on jotenkin vissiin miehen mielestä hyväksyttävämpää kuin pelkkä neulominen. ;) Minulla on kuntopyörän sarvessa kassi, jossa on lankakerät, niin ne eivät pyöri lattialla ja sotkeudu polkimiin. Ja tietysti neuleen pitää olla sellainen, että muistan mallin ulkoa, mutta kyllä tänäänkin pitsineuletta neuloin, että ei se rajoita mitenkään mallineuleen lajia, kunhan vain ei tarvitse ohjetta vilkuilla. Aiemmin meillä oli kuntopyörä olohuoneessa, mutta tällä viikolla isäntä siirsi rummut olkkariin kuntopyörän paikalle ja pyörän kodinhoitohuoneeseen, jossa on ihan tolkuttoman kuuma polkea, mutta toisaalta oven saa lukkoon... ;) Vesipullo vieressä on pakollinen. Aiemmin ei kyllä tullut hiki, mutta nyt tulee, johtuuko se sitten vähän tehostetummasta treenistä vaiko sitten kuumemmasta huoneesta...

Tänään oli kyllä hiki muustakin syystä, enkä sitten koko aikaa pystynyt neulomaankaan. Nimittäin kuopukselle tuli kova äidin tarve, ja kun äidillä oli kiire päästä tähän koneen ääreen seuraamaan tanssia (seuraan sitä tässä samalla, kun näpyttelen ;) ), niin ei oikein voinut jättää kuntopyöräilyäkään kesken, että ehtii ajoissa tehdä ohjelman läpi. Niinpä siinä polkiessa sieppasin pojan syliin, ja vähän aikaa hän nautti pelkästään sylittelystä, mutta sitten alkoi kurkistella paidan kaula-aukosta sisälle. Joten... :D Onpa sitten kokeiltu, millaista on polkea pyörää samalla kun imettää. :D Ei kannata kokeilla oikealla pyörällä liikenteen seassa. ;) Varsinkin, kun imetettävällä alkaa olla painoa varmasti se 10 kiloa. ;) Ihan hyvin se sujui, vaikka hikeä pukkasi, mutta pääasia on, että lapsi oli tyytyväinen eikä valittanut. ;) Ei siinä enää oikein voinut sitten neuloa lisäksi... :D Mutta noin niin kuin periaatteessa neulon aina samalla.

Kiitos hyvästä kysymyksestä, toivottavasti tuli kaikenkattava selvitys! :D

En ole vielä saanut Samos-neulettani valmiiksi, kun tässä tanssia seuratessakin oli kuopuksella aina vähän väliä asiaa, niin ei se nyt tahdo edetä. Neuletapaamisessa sitä kuitenkin tein, eikä tuosta nyt puutu enää ihan hirveästi. Ihan muutama kerros vielä hihoja, ja sitten päästään kursimaan kasaan. :)

2 kommenttia:

  1. Kylläpä äitistä on moneksi. :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos!
    Kyllä olet aikaansaava;)
    Sirpa

    VastaaPoista

Haluatko piristää päivääni? :) Sen voit tehdä helposti jättämällä itsestäsi puumerkin kommentteihin! Kiva kun löysit blogiini - tervetuloa toistekin! :)

Jos kommentointi ei onnistu (vaatii rekisteröitymisen), voit laittaa viestisi sähköpostitse:
marska_77@yahoo.com

Kiitos! :)

Hei hei!

Kiva kun kävit, tulehan toistekin! :)