Heipä vaan!

Mukavaa, kun olet tullut pistäytymään blogissani. Vielä mukavampaa on, jos jätät käydessäsi itsestäsi puumerkin. Toivottavasti viihdyt - tervetuloa myös uudestaan! :)

sunnuntaina, toukokuuta 17, 2009

Palapuseron syvin olemus ;)

No niin, minä taisin eilen illalla mennä lupaamaan, että selvittelen tuota paloista virkattavan puseroni syvintä olemusta, kun siitä on tullut kommentteihin kysymystäkin. Yhdessä kuvassa varmaankin tuossa alkuviikosta se puseron malli vilahtikin, mutta siitä ei varmastikaan ainakaan ilman suurentamista saanut selvää, ja hoksasikohan kukaan sitä tarkemmin katsoakaan. Mutta joo, ei se pusero ihan pelkästään niistä 36 virkatusta palasesta koostu. :D Eli en todellakaan ole viikossa virkannut kokonaisen puseron palasia, ei lähellekään. ;)

Vaan se pusero tulee sitten joskus olemaan tällainen:


Eli tuohon tehdään jonnekin rintojen alapuolelle kaksi riviä noita paloja, ja sitten hihojen yläreunaan tulee myös kaksi riviä niitä paloja, mutta muuten tuo onkin sitten sellaista ristikkäisistä pylväistä koostuvaa virkkausta. Ne palat vaan piti virkata ensiksi, koska sitten tuohon palariviin virkataan ensimmäinen kerros kiinteitä silmukoita ja siitä jatketaan puseroa ylöspäin. Alaosa ja hihat virkataan sitten erillisenä ja yhdistetään palariviin. Minusta tällaiset mallit on kivoja, joihin tulee virkattuja paloja ja sitten jotain muuta virkkausta tai neuletta, joten siksi tähän malliin ihastuin. :) Tämähän muuten on Novitan Neuleen neljä vuodenaikaa -kirjassa, eli lienee ollut Novita-lehdessä joskus ehkä 90-luvulla; ainakin tuo puseron malli vähän viittaisi 90-lukuun tuolla laatikkomaisuudellaan. ;)


Kaikki 36 palaa ovat siis valmiina, ja ensimmäiset 10 palaa takakappaletta varten ovat melkein virkattuna kiinni toisiinsa. Tuossa läjässä odottaa ne loput 26 palaa - voi olla, että virkkaan nekin ensin yhteen ennen kuin aloitan tekemään tuota puseron muuta osuutta, eivät sitten ainakaan nuo palaset kuljeksi ympäri taloa irrallaan. Ratkaisin muuten tuon palasten irrallaan kuljeksimisen siten, että kun minulla on sellainen silmukanpidin, joka muistuttaa isoa hakaneulaa, niin olen siihen pujottanut aina palasen sitä mukaa kun on valmistunut, niin pysyvät tallessa. :)

Kuvauspaikkana oli tänään meidän kerroksessa oleva "yleinen parveke", kun en omalle parvekkeelle viitsinyt mennä kuopuksen unta häiritsemään. Täytyy pikku hiljaa näemmä alkaa laajentaa reviiriään kuvauspaikkojen osalta, eikä aina vaan kuvailla täällä sisällä tai omalla parvekkeella. ;)

Hyvää sunnuntain jatkoa! :)

8 kommenttia:

 1. Siitä puserosta tulee todela ihana! Kivan värinkin olet valinnut ja varmasti on mielenkiintoinen tehdäkin.

  VastaaPoista
 2. KIva puseron malli. Muistan aikoinani suunnitelleeni jotain vastaavaa, mutta se on edelleen idea. Nyt sitä ideaa voisi kehitellä eteenpäin

  VastaaPoista
 3. Onnea puseronteolle! Alku näyttää hyvältä. Neliöitähän vois tosiaan käyttää monella tavalla, kun vaan antais mielikuvituksen lentää. Ja ois sitä aikaa...
  Näkikö naapurit sinuu sielä siivousparvekkeella? Varmaan ihmetteli. No olipahan jotain kattomista :D

  VastaaPoista
 4. Mietinkin jo, että tuohan on tutunnäköinen neule jostain. Itsellänikin on tuo kirja, mutta näköjään liian vähän selattu muistamattoman ohjeen vuoksi.
  Odotankin jo innolla mitä ihanaa saat aikaan noista lapuista. Tosin tuo keltainen ei ole mun värejä, mutta kyllä sitä muilla kelpaa katsella ;).

  VastaaPoista
 5. Piti ihan ottaa esille tuon Novitan kirja, joka mullakin sattuu olemaan. Malli on tosi kaunis ja varmaan mukava tosiaan tehdäkkin! Ihanan puseron tulet saamaan.<3 Hauskaa ja herkkää kevätjuhlaa! Oonkohan mä huomenna yksin Valveella.

  VastaaPoista
 6. Ja tästäpä tulikin mieleeni, että minulla on kanssa tuolla jossain iso pino valmiiksi virkattuja neliölappuja, joille en ole keksinyt soveliasta käyttöä, vaikka tyttö niitä joskus ihaili... Niistähän voisikin tehdä neidille jotain tuontyyppistä! Hyvää ensiviikkoa sinullekin :)!

  VastaaPoista

Haluatko piristää päivääni? :) Sen voit tehdä helposti jättämällä itsestäsi puumerkin kommentteihin! Kiva kun löysit blogiini - tervetuloa toistekin! :)

Jos kommentointi ei onnistu (vaatii rekisteröitymisen), voit laittaa viestisi sähköpostitse:
marska_77@yahoo.com

Kiitos! :)

Hei hei!

Kiva kun kävit, tulehan toistekin! :)