Heipä vaan!

Mukavaa, kun olet tullut pistäytymään blogissani. Vielä mukavampaa on, jos jätät käydessäsi itsestäsi puumerkin. Toivottavasti viihdyt - tervetuloa myös uudestaan! :)

keskiviikkona, maaliskuuta 04, 2009

Vaihteeksi vähän meemiä

Löysin tämän meemin Lankapirtistä. Jos haluat, voit viedä tämän mukanasi, mutta jätä siitä kommenttia, niin tulen kurkkimaan sinun vastauksiasi. :)

1. Mitä teit tasan vuorokausi sitten? Olisinko just ollut tulossa esikoisen kanssa ulkoa, tai sitten oltiin vielä ulkona, tai sitten laitoin ruokaa. En katsonut eilen kelloa just tähän aikaan. ;)

2. Kuinka tutustuit henkilöön, joka on kännykkäsi numeroluettelossa seitsemäntenä? Jos tällä tarkoitetaan sitä, kuka on pikavalintanäppäimissä numeron 7 takana, niin häneen tutustuin varmaankin seurakunnan päiväkerhossa, mutta ystävyytemme alkoi varsinaisesti ensimmäisestä koulupäivästämme, kun olimme luokkamme ainoat tytöt (lisäksemme luokalla oli neljä tai viisi poikaa), ja kuljimme koulumatkamme yhdessä. 25 vuoden tuntemisen ja ystävyyden jälkeen hän on edelleen paras ystäväni. :) Aakkosellisessa järjestyksessä seitsemäntenä olevaan ihmiseen tutustuin puolestaan reilut 10 v sitten, kun löysin hänen kirjeenvaihtoilmoituksensta teksti-tv:stä. Kirjoittelimme toisillemme maileja ja "oikeita" kirjeitäkin, ja tapasimme ensimmäistä kertaa livenä vuoden -99 alussa Hämeenlinnan rautatieasemalla, kun ohikulkumatkalla pysähdyin häntä tapaamaan. Emme ole enää kirjeenvaihdossa, mutta joskus tulee tekstareita läheteltyä, kun hänen numeronsa kerran näkyy kännykässäni olevan. :) Terkkuja kummallekin mainitsemalleni henkilölle, molemmat taitavat käydä täällä ainakin joskus kurkkimassa!

3. Onko sinulla paljon rutiineja? Heh, minähän olen rutiinieni orja! ;) Elämäni menee ihan sekaisin, jos rutiineihini tulee joku poikkeus; toisaalta, kun perusasiat hoituvat rutiinilla, niin siihen on helppo mahduttaa sitten niitä poikkeuksiakin. Meillä siis herätään, nukutaan, syödään, siivotaan, pyykätään jne. aina samaan aikaan päivästä tai viikosta, eikä niihin tehdä poikkeuksia. :)

4. Oletko rehellinen? Välillä vähän liiankin rehellinen. Ja jos yritän valehdella, niin siitä ei tule mitään, ilmeeni ja elehtimiseni paljastaa kaiken. Kerron vähän liiankin rehellisesti totuuden, kuten tässäkin meemissä... ;)

5. Miksi asut siellä missä asut? Kolme vuotta sitten olin valmistumassa, ja kuulin kollegalta, että eräs entinen opiskelukaverini kaipailee vuodeksi sijaista. Sitä kautta sitten sain työpaikan vuodeksi täältä seudulta, ja muutto tänne oli edessä. No, nyt ei ole sitä työpaikkaa enää, eikä työnäkymät täällä ole mitkään huikaisevat, mutta eipä ole tullut vastaan mitään syytä muuttaa täältä poiskaan, joten täällä ollaan toistaiseksi. Tänne kaupunginosaan päädyimme ihan summassa, kun laitoin hakemuksia vuokra-asuntoihin, ja täältä meille tarjottiin hyvää ja edullista asuntoa. Tosin se asunto meni sitten vuosi sitten myyntiin (kaikki siinä taloyhtiössä olevat yli sata vuokra-asuntoa muutettiin asunto-osakkeiksi), joten meille tuli pakkomuutto eteen, ja kun emme halunneet esikoisen päiväkodin vaihtuvan, niin muutimme samalle asuinalueelle noin 200 metrin päähän edellisestä asunnostamme, ja samalle vuokranantajalle edelleen. Tykkäämme asunnostamme ja asuinalueestamme kyllä, että senkään puolesta ei ole täältä mitään hinkua pois. :)

6. Osaatko sanoa (kalenteriin katsomatta) monesko päivä tänään on? Kyllä, on 4.3.

7. Koska viimeksi teit itse ruokaa? Noin vuorokausi sitten tein lounasta. Teen ruokaa yleensä kerran päivässä lounaaksi, ja tähteet lämmitetään sitten päivälliseksi. Joskus joudun tekemään toisenkin ruuan illalla, jos lounaalta ei ole jäänyt riittävästi tähteitä, mutta silloin se on kyllä jotain tosi pikaruokaa tyyliin munakasta. Vaikkakaan en muutenkaan viihdy hellan ääressä, vaan ruuan täytyy valmistua alle puolessa tunnissa. Siis jos kello on nyt 12 ja ajattelemme syödä klo 12.30, niin ehkä tässä kohtapuolin voisin alkaa miettiä, mitä sitä tänään laittaisin... ;)

8. Muistatko minkä CD:n ostit ensimmäiseksi? Jaa-a. Ostin itselleni ensimmäisen CD-soittimen keväällä -97, mutta mikähän olisi ollut ensimmäinen levy...? Varmaan jotain klassista musiikkia kävin ostamassa Anttilasta, sen verran kyllä muistan, että siellä Anttilan levyosastolla silloin pyörin ensimmäisiä levyjä hankkiessani.

9. Millaisessa asennossa olet tällä hetkellä? Istun työtuolissani, oikea jalka on taivutettuna pyllyn alle ja vasen on ristissä oikean jalan päällä ja roikkuu kohti lattiaa. Tuoli on vähän vinossa, eli tuo käsinoja on tuossa edessäni minun ja työpöydän välissä; oikea käteni lepää käsinojalla ja vasen tuossa vasemman reiteni päällä.

10. Millainen perheesi on? Keitä siihen kuuluu? Minulla on aviomies ja vuonna -04 ja -08 syntyneet pojat.

11. Mitä haluaisit huomenna tapahtuvan? Haluaisin tehdä huomenna oikein paljon käsitöitä. :) Ja sitten olisi kiva saada jotain tosi mukavaa postia.

12. Kuinka paljon salaisuuksia sinulla on? Onhan noita tietysti niitäkin... en nyt ihan kaikkia asioitani kerro kaikille, mutta mieheni kyllä tietää lähes kaikki salaisuuteni. Ehkä minulla on pari salaisuutta, jota edes mieheni ei tiedä, eikä kukaan muukaan. Sitten sellaisia hys-hys-käsityösalaisuuksia on tietysti paljon enemmänkin. ;)

13. Näetkö paljon unia? Kerro viimeisin. Kyllä näen joka yö unia, mutten aina muista niitä aamulla. Nyt esimerkiksi en saa päähäni, mitä unta näin viime yönä. Minulla on yksi toistuva uni, jossa katson itseäni peilistä ja hiuseni ovat jotenkin erilaiset, mitä niiden pitäisi olla. Viime aikoina olen käynyt öisin kampaajallakin, joka on laittanut hiukseni ihan pilalle... Näin hiuksistani unta viimeksi noin viikko sitten.

14. Oletko enemmän ujo kuin villi? Kyllä minä olen enemmän ujo. Vieraitten ihmisten seura pelottaa, ja olen tosi arka vaikkapa soittamaan mihinkään tai yleensäkin ottamaan kontaktia toiseen ihmiseen, jollei toinen tee aloitetta. Onneksi näitä aloitteentekijöitä on olemassa, niin olen päässyt sentään tutustumaan muihinkin ihmisiin. ;)

15. Aistitko, jos sinua tuijotetaan? Kyllä sen jollakin tavalla aistii, luulisin.

16. Ketä kättelit viimeksi? Terapeuttiani viime viikolla, hän kättelee aina tapaamisen aluksi ja lopuksi.

17. Mitä näet, kun suljet silmät? No tietysti tuon tietokoneruudun "haamun", eli kun olen tässä tuijottanut kirkasta ruutua puoli tuntia, niin jos silmät sulkee, niin se näkyy sitten siellä haamuna... äh, tyhmää selittää, kyllä te tiedätte. ;)

18. Kuinka monet kengät omistat? Minulla on käytössä tasan yhdet talvilenkkarit ja yhdet kesälenkkarit, mutta omistan lisäksi toisetkin "paremmat" talvikengät, sandaalit, yhdet kävelykengät (joilla ei kyllä voi kävellä...), vissiinkin parit juhlakengät (mustat ja valkoiset), ja urkujensoittokengät. Hiihtomonotkin on varmaan jossain, mutta ei niitä ole käytetty vuosiin. Että oisko jotain 10 paria, vaikka vain kaksia siis käytän ja noita muita harvemmin. Ostan kenkiä tosi harvoin, esim. mustat juhlakenkäni ovat n. 20 v vanhat ja valkoiset juhlakengät 10 v vanhat. Talvilenkkarit ovat myös olleet ainakin 7-8 vuotta käytössä; kesälenkkarit ostin viime kesänä uudet, kun niistä entisistä tuli 10 vuoden käytön jälkeen varvas läpi. ;)

19. Kuinka suuren joukon edessä olet esiintynyt? Ehkä liveyleisö on ollut enimmillään jotain 10 000 luokkaa, tämä on kyllä ihan puhdas arvio, mutta tuollaista väkimäärää yleensä Lähetysjuhlilla on, ja täydelle hallilliselle olen niillä juhlilla esiintynyt. TV-yleisöä on voinut olla enemmänkin, tai sitten vähemmänkin, koska se ohjelma, jossa v.-98 pari kertaa esiinnyin, ei varmastikaan ollut katsojalistojen kärjessä... ;)

20. Mikä oli päivän paras juttu? Nyt on päivä niin alussa, ja minulla on ollut aika paska aamu (arvatkaa, kenellä on PMS? ;) ), mutta ehkä "paras" juttu oli se, että kuopus ei suostunut ensin pissaamaan pottaan, ja kun otin hänet hoitopöydälle, niin eiköhän hän alkanut ruiskimaan päälleni, ja kiidätin hänet nopeasti takaisin potalle. No, eihän hän siellä sitten alkanut taaskaan jatkamaan pissaamista, mutta koska tiesin, että sitä ihan varmasti on vielä tulossa lisää, niin käskin pojan vain istua aloillaan. Ja kun siivosin hoitopöydän edestä jälkiä, niin sillä aikaa poika olikin jatkanut pissaamistaan, mutta oli vain kääntänyt letkun osoittamaan potan ohi... Eli päivä alkoi sitten lattioiden luutuamisella... ;) No, viime viikolla eräänä aamuna herra päätti tutustua kaikilla aisteillaan pottansa isompaan tuotokseen, joten nämä lätäköitten luutuamiset on pientä siihen verrattuna, että silloin joutui pesemään kuopuksen naamasta ja kädestä ja lattialta sitä itseään... ;) Mutta toivon tämän aamun jälkeen, että päivä tästä muuttuisi paremmaksi, ja olemme lähdössä tässä iltapäivällä uimahalliin, joten olisiko siitä tulossa sitten tämän päivän paras juttu. :)

21. Luokitteletko ihmisiä? No kait sitä jollakin tavalla tulee luokiteltua. Vaikka tottakai kaikki ihmiset ovat samanarvoisia, mutta jokaisellahan on olemassa omat ennakkoasenteensa, joiden perusteella lajittelee toisia ihmisiä "parempiin" ja "huonompiin". Vaikka minusta tuntuu, että minun arvoasteikossani ne yhteiskunnan silmissä "paremmat ihmiset" eivät välttämättä ole kovinkaan korkealla... ;) Yritän kyllä olla lajittelematta ihmisiä minkään ulkoisen seikan tai statuksen perusteella, vaan muodostaa ne mielipiteeni vasta sitten, kun olen tutustunut ihmiseen paremmin. Siihen asti yritän pitää kaikki samalla linjalla.

22. Kuinka korkealta katselet maailmaa? Päälaki on 162 cm korkeudessa, ja silmät siinä vähän alempana, eli niiltä seutuvilta kutakuinkin.

23. Onko sinulla lemmikkieläimiä? Ei ole, eikä taatusti tule.

24. Kerro joku viehättävä piirre ihmisessä? Ulkoisista piirteistä ehdottomasti viehättävin on hymykuopat. :) Luonteenpiirteistä viehättää positiivisuus.

25. Oletko tullut enemmän äitiin vai isään? Valitettavasti kumpaankin. ;) Minua on sanottu enemmän isän näköiseksi, mutta välillä minusta tuntuu, että kyllä peilistä tuijottaa äitikin vastaan... Luonteenpiirteitä minulla on molemmilta, ja olen kiinnittänyt huomioni siihen, että ei-toivotut luonteenpiirteet ovat herkimpiä periytymään. ;)

26. Uskotko ihmeisiin? Kyllä uskon, olen synnyttänytkin kaksi sellaista. :)

27. Kumpi on kiireisempää aikaa; arki vai viikonloppu? Arki on kiireisempää, monesti on viikkoja, jolloin joka päivälle on jokin meno "sotkemassa rutiineja" (tosin nekin menot toistuvat usein niin säännöllisesti, että niistä on jo tullut osa rutiineja). Viikonloppuisin on harvemmin mitään muuta kuin käsityötapaamisia, ja nyt hiihtolomaviikolla olemme saaneet nauttia siitä kiireettömästä arjestakin! :)

28. Olitko iloinen herätessäsi aamulla? No ihan heräämisen hetkellä oli ihan ok fiilis, kun kuopushan minut aina herättää ja meillä on omat höpöttelyhetkemme ennen kuin nousemme ylös. Mutta ylösnousun jälkeen alkoikin sitten ankara v...tus, jota kesti muutaman tunnin. Sanavarastokin rajoittui tasan kolmeen painokelvottomaan sanaan... ;) Nyt on parempi olo jo, onneksi.

29. Oletko tavannut isovanhempiesi vanhempia? No en todellakaan. Ovat kuolleet jo aikoja ennen minun syntymääni, itse asiassa en ole varma, ovatko edes vanhempani tavanneet omia isovanhempiaan, ei ole koskaan tullut puheeksi. Sen verran tiedän, että äitini ei edes tiedä, kuka hänen äitinsä isä on, koska mummuni oli avioton lapsi, eli aika mahdotonta tässä olisi sitten tavata omia isoisovanhempiaan, jos ei edes tiedä heidän henkilöllisyyttään. ;) No, en ole kyllä tavannut edes kaikkia isovanhempianikaan, tai käytännössä minulla ei ole ollut isovanhempia ollenkaan. Äitini isä kuoli, kun äiti oli 12-vuotias. Isäni äiti kuoli, kun olin reilun vuoden, eli minulla ei ole hänestä mitään muistikuvaa. Isäni isä kuoli minun ollessani juuri täyttänyt 3 vuotta, ja ensimmäinen ja ainoa muistikuvani papasta on hänen hautajaiset. :( Äidinäiti kuoli, kun olin 9-vuotias, mutta hän makasi viimeiset 7 vuotta dementoituneena sairaalassa, eli ei hänkään ollut minun elämässäni koskaan läsnä. Siksi on ihan absurdi ajatus, että olisin koskaan tavannut heidän vanhempiaankaan.

30. Mikä tappaa kiinnostuksen (ihmisistä puhuttaessa)? Huumorintajuttomuus, negatiivisuus, ja jos ei ole vaikkapa yhteisiä puheenaiheita ko. ihmisen kanssa.

31. Oletko kateellinen muille ihmisille? No enpä oikeastaan. Ei minulla ole mitään syytä kadehtia, olen tyytyväinen omaan elämääni.

32. Oletko ollut kirpparilla myymässä? En ole, vaikka on tarkoitus kyllä tässä jossain vaiheessa vuokrata pöytä (kun vain saisi jonkun vahtimaan lapsia, että pääsisimme isännän kanssa käymään läpi varastomme...). Paitsi joo, kotikylässäni on sellainen seurakunnan ylläpitämä kahvila-kirppari, joka ainakin alkuvaiheessa pyöri vapaaehtoisvoimin, ja silloin olin yhtenä kesänä muutamana päivänä siellä vapaaehtoisena pitämässä putiikkia auki.

33. Koska eletään elämän parasta aikaa? NYT. Elämän paras aika on aina se meneillään oleva hetki. Menneisyyttä kun ei saa takaisin eikä tulevasta tiedä, niin on elettävä vain tätä hetkeä ja otettava siitä kaikki ilo irti. :)

34. Kuinka monta serkkua sinulla on? Hmm... en ole ihan varma. Silloin, kun olin lapsi, minulla oli 22 serkkua elossa, mutta tämänhetkistä tilannetta en tiedä. Siitä olen melko varma, ettei heitä ole syntynyt ainakaan lisää, mutta onko sitten joku kuollut, niin en tiedä. Ja minulla on noiden 22 lisäksi myös serkkuja, jotka ovat kuolleet ihan pieninä lapsina, yksi on kuollut jo joskus 40-luvulla, eli yli 30 vuotta ennen minun syntymääni. En ole tavannut edes kaikkia serkkujani; isän puolella minulla on 3 serkkua, jotka ovat kaikki omaa ikäluokkaani, ja heidän kanssaan olin lapsena paljonkin tekemisissä, mutta nykyään emme pidä yhteyttä (paitsi olen kyllä Facebookissa heidän ystävinään, mutta ei sitä oikein voi sanoa yhteydenpidoksi ;) ). Äidin puolen serkut ovat kaikki minua vanhempia, osa tosiaan sen yli 30 vuotta minua vanhempia, ja olen ehkä muutamia tavannut kerran-pari tyyliin mummun hautajaisissa, mutta en varmasti likimainkaan kaikkia ole nähnyt. Niin ja heidän lisäkseen minulla on 9 "puolikasta serkkua" eli sisarusteni isän sukulaisia, joiden kanssa tuli paljon enemmän oltua tekemisissä lapsena kuin äidin omien sukulaisten kanssa.

35. Kirjoitatko päiväkirjaa? En, jollei tätä blogia lasketa. :) Lapsena/teininä tuli pidettyä päiväkirjaa enemmänkin, mutta se lopahti joskus lukioiässä. Molemmilta raskausajoilta pidin kyllä raskauspäiväkirjaa.

36. Koska olet viimeksi itkenyt? Tänä aamuna yllättäen sen PMS-raivoni siivittämänä.

37. Mikä muistuttaa viime kesästä? Jaa-a. En ole todellakaan mikään kesän ystävä, niin en kaipaa muistoja kesästä. ;) Ehkä joku viime kesänä valmistunut käsityö saattaa tuoda kesän mieleen.

38. Olemmeko kaikki jollekin tai jotenkin korvaamattomia? Kyllä olemme. Tai toisaalta emme ole. Riippuu sitä, miltä kannalta ajattelee. Tottakai tuntuu, että olen korvaamaton perheelleni, mutta jos joutuisin vaikkapa sairaalaan, niin kyllä nuo pojat varmaan täällä pärjäisivät, kun pakko olisi...

39. Kuvaile hiustesi luonnollista väriä. Tummanvaalea. :D Minusta tuo on hassu sana, miten voi olla tumma ja vaalea yhtä aikaa, mutta tuolla tavalla hiusteni luonnollinen väri määritellään ainakin hiusväriainepurkeissa. Värjätty väri on sitten "Tummanvaalea kulta" tai "tumma kullanvaalea".

40. Kenen nimipäivä on syntymäpäivänäsi? Raunon.

41. Oletko koskaan käynyt vessassa elokuvateatterissa leffan aikana? Olen ainakin kerran, kun olin esikoisen kanssa vauvakinossa, ja käytin häntä kesken leffan potalla.

42. Onko sisäinen kauneus vain rumien puhetta? Ei ole, sisäistä kauneutta löytyy jokaisesta ihmisestä, ja se on tärkeämpää kuin ulkoinen kauneus. Itse asiassa sisäinen kauneus huokuu ihmisestä myös ulospäin, ja se myös kaunistaa ulkoisia piirteitä. :)

43. Menetkö koskaan nukkumaan meikit naamassa? No en mene, peseydyn aina ennen nukkumaanmenoa. Meikkaan kyllä muutenkin harvoin, oikeastaan vain töihin mennessäni eli kerran viikossa.

44. Osaatko keittää riisiä? Osaan. Meillä syödään riisiä useita kertoja viikossa, suosimme sitä enemmän kuin perunaa, koska peruna ei oikein sovi herkille vatsoille. Keitän aina tummaa riisiä ja lisään joukkoon pussillisen pakastevihanneksia. 1 dl riisiä + pakastevihannespussillinen riittää meidän nelihenkiselle perheellemme kahdelle aterialle lihan tai kanan lisukkeeksi, samoin jos teen risottoa, niin keitän siihen vain sen 1 dl riisiä, ja saatamme syödä sitä jopa kolmellakin aterialla. En käsitä, miten riisipaketin kyljessä voi lukea, että 4 annokseen pitäisi keittää 3 dl riisiä... ;)

45. Pidätkö yksinäisyydestä? KYLLÄ! Minusta tuntuu useita kertoja päivässä siltä, että haluaisin vain olla yksin, ja sellainen onkin kyllä tosi harvinaista herkkua. Tottakai rakastan perhettäni, mutta kaipaan yksinoloa, ja jos saisin valita seuran tai yksinolon, niin valitsisin yksinolon. Siis ainakin tilapäiseksi olomuodoksi; en kuitenkaan nauttinut sinkkuelämästäkään silloin aikoinaan...

46. Onko sinulla unelmia? On toki. Vaikkapa se, että jonain päivänä minulla olisi tyhjät lankalaatikot, ja saisin aloittaa niiden täyttämisen nollasta. Tai että ehtisin joskus tehdä kaikki ihanat ristipistotyöt, jotka odottavat kaapissa. Tai että uskaltaisin ottaa riskin ja perustaa oman musiikkikoulun ja alkaa yrittäjäksi... tosin ehkä tässä elämäntilanteessa en haluaisi olla naimisissa työni kanssa, mutta ehkä toteutan tuon unelmani sitten, kun lapset ovat vähän isompia, on se kuitenkin ollut pitkään haaveenani. :)

No niin, tässä tuli sitten niitä rehellisiä vastauksia! Ja aikaa meni tosi kauan, ehdin sen ruuankin käydä tässä välissä laittamassa...

8 kommenttia:

 1. Öhöm, meillä ei riitä aina edes kahdelle kerralle riisit, vaikka keitän sitä sen 3 dl. Ja meitä on korkeintaan 4 syömässä, nykyisin useimmiten 3. Vaan harvemmin riisiä tulee enää laitettuakaan, sen verran tuo ekologisuus on meikäläiseen iskostunut. Vaikken muuten suostu sitä noudattamaankaan (on se niin ahdistavaa...:-)). Riisin sijasta keitän ohrasuurimoita!

  VastaaPoista
 2. Pakko oli minunkin nyt kommentoida... Eipä se aamu kovin loistokkaasti sinullakaan alkanut. Sit tuosta riisistä, juu u te syötte ilmeisesti aika vähän. Meillä kun just ja just riittää yhdelle kerralle tuo 3 dl riisi. Ei jää toiselle ruualle koskaan. Tai jos ripe jää, se menee koiralle täydennykseksi. Pitäs joskus kirjata ylös viikon ruokamäärät. Saattas tulla uskomattomia lukuja. Likat kun vetelee suusta alas lähes saman määrän per nenä ruokaa kuin aikuinenkin. Me on kans yritetty ohrasuurimoihin vaihtaa toi riisi, mutta likat tykkää enempi riisistä ja pakko tunnustaa että minä myös. Jaahas, vaan nyt on sitten aika laittaa ruokaa.

  VastaaPoista
 3. Kävin lainaamassa meemin omaan blogiini :)

  VastaaPoista
 4. Kiitos tuesta!! Kyllä mulla on ihania ystäviä täällä blogimaailmassa!!

  VastaaPoista
 5. Sinulla olikin perusteelliset vastaukset! :) Meikä meni lyhyemmän kaavan mukaan.

  VastaaPoista
 6. Olipa mukava lukea tuota meemiä. Taidan ehtiessäni ottaa sen itselleni, mutta älä odota sitä ihan hetkeen. Aika ei tahdo riittää...

  VastaaPoista

Haluatko piristää päivääni? :) Sen voit tehdä helposti jättämällä itsestäsi puumerkin kommentteihin! Kiva kun löysit blogiini - tervetuloa toistekin! :)

Jos kommentointi ei onnistu (vaatii rekisteröitymisen), voit laittaa viestisi sähköpostitse:
marska_77@yahoo.com

Kiitos! :)

Hei hei!

Kiva kun kävit, tulehan toistekin! :)