Heipä vaan!

Mukavaa, kun olet tullut pistäytymään blogissani. Vielä mukavampaa on, jos jätät käydessäsi itsestäsi puumerkin. Toivottavasti viihdyt - tervetuloa myös uudestaan! :)

keskiviikkona, maaliskuuta 11, 2009

Pyykkipäivä osa II

No viimeinkin! Tänään meillä on kyllä ollut pyykkikoneella lepopäivä, ja sitä se saanee viettää huomennakin, mutta nyt vihdoin pääsen jatkamaan eilisen pyykkipäivän tarinointia. Kyllähän ne huopaspyykit taisivat olla jo eilen illalla kuivia, mutta alkuviikko on ollut täällä sellaista hulinaa, että eilen ihan suosiolla käsitöiden viimeistelyn sijaan menin katselemaan vain unia käsitöistä. ;) Tänään taas hulina on jatkunut, ja vasta iltapäivällä pääsin kotiin ja viimeistelemään noita huovutettuja juttuja. Koko ilta siinä menikin, ja vielä viimeiset silaukset sain tehtyä äsken, kun ensin oli lapset saatu unten maille. Blogilistan lukemisessakin olen ihan armottomasti jäljessä; alkuillasta oli vielä kahden vuorokauden ajalta päivitykset suunnilleen lukematta. On se kumma, kun viikonloppuna olisi ollut aikaa lukea, niin sitten lista ei toiminut, ja nyt kun se toimii ja päivityksiä olisi, niin ei ole aikaa lukea... Yleensähän minä teen käsitöitä ja luen blogeja yhtä aikaa, mutta noiden huovutusjuttujen viimeistely on sen verran tarkkaa puuhaa, ettei siinä samalla voi kuin korkeintaan äänikirjaa kuunnella: eilen harsin pusseja huovutettavien juttujen sisälle ja tänään neulahuovuttelin. No, sain kuitenkin jopa jo eilisen aikana päivittyneet blogit luettua tässä illan mittaan samalla, kun nyhdin piippukrassista nöyhtää. ;) Joku ei siis ole edelleenkään viitsinyt käydä ostamassa rautalankaa, joten sitä tarvitakseen pitää kyniä piippukrassit/askartelupunokset. ;) Siis niinku tälleen:


No mutta, lätistähän voisi vaikka kuinka, ja jokaista kuvaa kohdenhan pitää olla tuhat sanaa, vai miten se nyt meni... ;) Eli sen perusteella tähän postaukseen pitäisi saada 20 000 sanaa, kun kuvia taitaa olla tässä tasan 20. Että jos joku ei jaksa lukea, niin katselemistakin riittää. ;) Tässä nyt onkin suunnilleen koko maaliskuun tähänastiset tuotokset. :)

Niin, eilenhän jo väläyttelin kuvatusta siitä, mitä pyykkikone sai sisuksiinsa. Sinnehän meni ensinnäkin tällaiset:


Aika hurja kokoero, kun ihan tuohon omaan käteen sopivaa oli tarkoitus saada... ;)


Ja tadaa! :) Huopumisen suuri ihme tapahtui jälleen. :) Eihän se toki tähän jäänyt. Tai siis nuo lapasten kämmenpuolet jäivät ihan tuollaisiksi yksivärisiksi, mutta kämmenselkä pääsi huovutusneulan alle. Lopputuloksena tämä:

Huovutetut lapaset
Tehty ajalla: 2.-11.3.2009
Malli: Huopasen vyötteestä
Suunnittelija: Anne-Maija Immonen
Lanka: Novita Huopanen turkoosi (349)
Langankulutus: 127 g
Puikot: 8 mm sukkapuikot
Koko: Nainen, passaapi ainakin tälle naiselle :)
Muuta: Pesukonehuovutus 40 asteessa. Koristelun idea napattu Novita Kevät 2009 -lehdestä malli nro 4. Koristelu tehty neulahuovuttaen Hahtuvaisista, värit viininpunainen (532), lila (765) ja rosa (502).

Nämä lapaset syntyivät selkeään tarpeeseen. Minulla on yhdet huovutetut lapaset puna-harmaat, jotka sopivat kyllä minun punaisen ulkoilupukuni kanssa. Käytän tuota ulkoilupukua yleensä pyöräillessä ja lasten kanssa ulkoillessa, milloin paksummat lapaset ovatkin tarpeen. Mutta toinen turkoosi talvitakkini on sitten pituutensa vuoksi käytännöllinen kovemmilla pakkasilla. Senkin kanssa sopivia lapasia ja sormikkaita minulla on vaikka kuinka, mutta ne ovat kuitenkin maksimissaan 7 veljeksen vahvuisia, niin ei niillä oikein pakkasilla tarkene pidempiä aikoja. Siispä turkoosin talvitakin kanssa sopivia lapasia olen tänä talvena tosissani kaivannut! Nyt ei tarvitse enää kaivata, vaan voi vetaista ihanaiset lapaset käteen ja painua hankeen. :)

Huomatkaa muuten, miten "villi" olen ollut: nuo huovutetut koristeet eivät ole yhtään symmetriset. ;) En tiedä, miten kestän elää tämän asian kanssa, mutta yritetään... ;) Sen verran sentään katsoin, että noita pallukoita on molemmissa lapasissa saman verran: 4 punaista, 4 rosaa ja 3 lilaa. En nyt sentään niin hurjaksi heittäytynyt, että olisin ihan miten sattuu noita läiskinyt. ;)

No mutta, menihän sinne koneeseen muutakin:


Osasta kuvia tuli vähän hailakoita, pahoittelen kamerani puolesta. Tässä kuvassa jalkani on taasen osoittamassa mittasuhteita.


Ja tässä sitten pesun jäljiltä. Jalka jälleen kuvassa, ja lisäksi myös kuvausassistenttini halusi oma varpaansa kaiken kansan ihailtavaksi. ;) On muuten maailman söpöimmät varpaat. :) Huomatkaa muuten, että kuvausassistentti ei selvästikään ole perinyt ääreisverenkiertoaan äidiltään; siinä missä meikäläinen kulkee kesät talvet paksuissa villasukissa, nuori mies kiskoo sukat joka välissä pois ja tepastelee mieluusti paljain varpain. :)

Tämän patakintaakin kämmenpuoli jäi ihan tuollaiseksi, mutta kämmenselän puoli pääsi taas huovutusneulan alle:

Patakinnas
Tehty ajalla: 7.-11.3.2009
Malli: Novita Kevät 2007 nro 57
Suunnittelija: Anne-Maija Immonen
Lanka: Novita Huopanen vihreä (353) ja turkoosi (349)
Langankulutus: Vihreää 42 g, turkoosia 36 g, yhteensä 78 g
Puikot: 8 mm sukkapuikot, 8 mm virkkuukoukku
Koko: Sopiva itselleni ja miehelleni
Muuta: Pesukonehuovutus 40 asteessa. Koristeltu Huopasen jämillä; oranssi (296) ja keltainen (207); koristeidea ihan omasta päästä, jossa on vissiin ehtymätön kukkakoristelujen varasto... ;) Alkuperäisessä ohjeessa kinnas oli muuten yksivärinen, eli kyllä tuo "raidoituskin" tuli sieltä omasta päästä. :)

Mitäs tästä sanomista? Ei vissiin mitään muuta kuin että meillä on nyt hienot patakintaat. :) Ihan niin kuin meillä kauheasti uunista tavaraa otettaisiin. ;) Ai niin, tää on muuten vasemman käden patakinnas, kun silloin parisen viikkoa takaperin tein oikean käden kintaan, niin nyt on molempiin käsiin. On meillä sellaiset kaupasta ostetut patakintaatkin, niitä varmaan käytän oikeasti, jos jotain tarttee uunista ottaa, nää on vaan koristeena. :D

Jatketaanpas noilla keittiötekstiileillä:


Tämmöiset kummalliset lärpyttimet pääsivät myös pesuun. Kännykkä ei mennyt pesuun, se on tässä taas niitä mittasuhteita osoittamassa. ;)


Pesun ja erittäin tuskallisen muotoonvenyttämisen jälkeen lärpyttimet näyttivät tältä. Mutta koska Huopasia oli vielä joitakin kymmeniä senttejä jäljellä, niin huovutusneulat pantiin taas töihin:

Patalaput 2 kpl
Tehty ajalla: 9.-11.3.2009
Malli: Novita Kevät 2007
Suunnittelija: Anne-Maija Immonen
Lanka: Novita Huopanen turkoosi (349), vihreä (353), oranssi (296) ja keltainen (207)
Langankulutus: 58 g
Virkkuukoukku: 8 mm
Koko: Huovutuksen jälkeen halkaisija 16 cm
Muuta: Pesukonehuovutus 40 asteessa. Neulahuovutukset tehty Huopasten jämistä. Oikeastaan nämä patalaputkin on kokonaan jämä-Huopasista, joten näissä on alkuperäistä ohjetta tasan silmukkamäärät. Muuten väritys on muodostunut sen mukaan, miten lankaa on riittänyt, ja molempia virkkailin yhtä aikaa.

Semmoiset näistä sitten tuli. Ihan vain tein siksi, että sain loputkin Huopaset kulumaan. En käytä ikinä patalappuja, paitsi ehkä pannunalusina, mutta kun meillä otetaan aina ruoka suoraan hellalta, eli niitä pannuja ei lasketa minnekään pöydille, niin harvoin noita tarvitsee. Onpahan koristeena ja piristeenä nämäkin. :) Näissä lappusissa on muuten molemmissa nuo värit samassa järjestyksessä oranssi-keltainen-turkoosi-vihreä, mutta kun värialueet ovat erisuuruiset ja sitten tein vielä nuo huovutetut kukkaskoristeet, niin eipä sitä yhtäläisyyttä heti huomaakaan. :)

Pistänpäs muuten nämä patalaput Kevätsoppaan. Täytyyhän sopankeittäjillä olla patalaput, etteivät sormet pala. ;)


Ja kun noissa patalapuissa ja patakintaassa on vihreää, niin ne pääsevät myös Project Spectrumiin ensimmäisenä tämän vuoden Spectrum-töinäni.


Hah! Luulittekos, että nämä loppuivat tähän? :D No ei sinne päinkään! :) Paras on vielä edessä. ;) Ja vaikka näissäkin on vihreää, niin sitä on niin vähän, jotten viitsi Spectrumiin laittaa.

Tässä siis vielä vihoviimeiset Huopas-tuotokset tällä erää:Koneeseen meni tällaisia (kännykkä jäi edelleen koneen ulkopuolelle)...Ja palasi tällaisia. Näitähän on jo täällä nähty aiemminkin vähän eri väreissä.

Liljankukkia 3 kpl
Tehty ajalla: 6.-11.3.2009
Malli: Novita Talvi 2008 nro 22
Suunnittelija: Anne-Maija Immonen
Lanka: Novita Huopanen keltainen (209) ja vihreä (353)
Langankulutus: Keltaista 40 g ja vihreää 10 g, yhteensä 50 g
Puikot: 8 mm sukkapuikot
Koko: Varsi n. 25 cm, yhteensä n. 30 cm
Muuta: Pesukonehuovutus 40 asteessa. Varsissa rautalankaviritykset, jotta pysyvät tukevammin maljakossa.

Liljankukkia 2 kpl
Tehty ajalla: 9.-11.3.2009
Malli: Novita Talvi 2008 nro 22
Suunnittelija: Anne-Maija Immonen
Lanka: Novita Huopanen turkoosi (349) ja vihreä (353)
Langankulutus: Turkoosia 26 g ja vihreää 7 g, yhteensä 33 g
Puikot: 8 mm sukkapuikot
Koko: Varsi n. 25 cm, yhteensä n. 30 cm
Muuta: Pesukonehuovutus 40 asteessa. Varsissa rautalankaviritykset, jotta pysyvät tukevammin maljakossa.

Näitä varten minä siis sitä piippukrassia kynin, jotta sai varsien ympärille vähän rautalankaa tukevoittamaan. :)


Aiemmin tehtyjen oranssien liljankukkien kanssa kimppu näyttää minusta oikein sievältä. :) Näistä kukista voi allergikkokin huoletta nauttia, kunhan muistaa vain imuroida näistä pölyt. :)


Otin yhteispotrettiin vielä viime kuussa valmistuneen patakintaankin. Aika paljon kivaa piristystä saa puolesta kilosta Huopasia aikaan, vai mitä? :)

*huoh* Vieläköhän sitä jaksaisi blogeja lukea, vai tekisinkö teille tänne ajastuksella lisälukemista huomiseksi... en kuitenkaan ehdi huomenna torstaina päivittelemään mitään, enkä kyllä lukemaankaan, ainakaan paljoa. No, joka tapauksessa mukavaa loppuviikkoa! :)

19 kommenttia:

 1. Onpa kivat noi pallerot noissa uunikintaissa! Ja kukista tuli kans tosi hienoja. Pitäisköhän harkita meillekki semmosia kun mies ei vihjailuista (suorista pyynnöistä) huolimatta tuo mulle kukkia :).

  VastaaPoista
 2. Paljon kivoja huovutustöitä olet saanut aikaiseksi. Nuo patalaput ovat huopakukkien lisäksi kyllä kaikkein ihanimmat!!!

  VastaaPoista
 3. tosi kauniita huovutteuja töitä! mun lempparit on noi liljankukat. itse tein myös huovutetut lapaset,tosin mun käsi on niin pieni et tein naisen ohjenn silmukkamäärillä, mutta 2cm lyhempänä kuin lapsen ohje... ja sopivat tuli loppujen lopuksi =)

  VastaaPoista
 4. Siis... aivan ihania! Värit on NIIIN pirteitä! Mä tykkään noista sun lapasista tosi paljon, upeat!

  VastaaPoista
 5. Ihania huovutustöitä ..tui patakinnas vasinkin on aivan ihana!<3

  VastaaPoista
 6. Kivoja huovutustöitä kaikki tyynni! Tuo patakinnas ja liljat ovat minun suosikkejani. Minullakin on pari Huopaskerää, joille ei ole vielä käyttösuunnitelmaa, joten eipä tiedä... Toisaalta, minä en osaa neilahuovuttaa, pitäisiköhän opetella. Pannaanpa mietintämyssyyn! :)

  VastaaPoista
 7. Ihania, etenkin tuo patakinnas. Vitsi että on hienoja!

  VastaaPoista
 8. Ihania juttuja! Ollaanpa sitä oltu ahkeria!

  VastaaPoista
 9. Siis kaikki niin hienoja että!! Voi kun saisi aikaiseksi myös tehdä tuollaisia...ehkä joskus:)

  VastaaPoista
 10. Hienoja, kauniita töitä. :)

  Teitkö Huopasesta koristeetkin, voiko sitä neulahuovuttaa? Nim.m epätietoinen kyselee. :)

  VastaaPoista
 11. Hienoja, kauniita töitä. :)

  Teitkö Huopasesta koristeetkin, voiko sitä neulahuovuttaa? Nim.m epätietoinen kyselee. :)

  VastaaPoista
 12. Ihanan näköisiä huovutuksia! Minun blogissa tulee olemaan ensi viikolla kuvia myös tuommoisista liljankukista. Tein nimittäin itselleni hääkimpun huovuttamalla. Lauantaina se pääsee tositoimiin ja kuvia kiireen takia siis ensi viikolla. :)

  VastaaPoista
 13. Oletpa ollu ahkerana. kyllä on nättejä huovutustuotoksia. Ja noi viimestelyt piste i:n päälle.

  VastaaPoista
 14. Ompas pirtsakoita huovutuksia!
  Mie ihastuin nuihin patakintaisiin,ihanat!
  T:mepudi

  VastaaPoista
 15. Siis aivan ihania nämä sinun huovutukset! Todellakin varsinkin nuo patakintaat ovat niiin upeat! Ahkerasti oot jaksanut huovutella :)

  VastaaPoista
 16. Hiukanko nauratti kun ensin katsoin 1. lapas kuvaa ja ekaksi mieleen tuli"melko sopivat";D toki tiesin että koneeseen menevät ja pienenevät ne aina vaan on niin hassun näköisiä.
  Taas en voi muuta kuin huokaista*huokaus*
  aivan mielettömän IHANIA lapasia ja pannulappuja sisustus kukatkin suloisia=)

  VastaaPoista
 17. Mutta voi pojat miten tyrmäävän upeita töitä täällä taas on! Olen ihastuksesta sanaton! Omat räpellykseni eivät näiden rinnalla tunnu miltään.

  VastaaPoista
 18. Ihania huovutuksia olet tehnyt!

  VastaaPoista

Haluatko piristää päivääni? :) Sen voit tehdä helposti jättämällä itsestäsi puumerkin kommentteihin! Kiva kun löysit blogiini - tervetuloa toistekin! :)

Jos kommentointi ei onnistu (vaatii rekisteröitymisen), voit laittaa viestisi sähköpostitse:
marska_77@yahoo.com

Kiitos! :)

Hei hei!

Kiva kun kävit, tulehan toistekin! :)