Heipä vaan!

Mukavaa, kun olet tullut pistäytymään blogissani. Vielä mukavampaa on, jos jätät käydessäsi itsestäsi puumerkin. Toivottavasti viihdyt - tervetuloa myös uudestaan! :)

lauantaina, maaliskuuta 14, 2009

Novita Kesä 2009

No niin, tätä lehtikatsausta onkin tässä jo jonkin aikaa työstetty vähän kerrallaan. Oli taas niin paljon ihania juttuja Novitassa, että en tiedä, mistä aloittaisin. Enkä aluksi malttanut edes selailla koko lehteä. Torstaiaamupäivällä olin kotoa pois, kun posti oli tullut, ja isäntä mokoma oli piilottanut lehden mainosten alle. No, löysinhän minä sen sieltä, ja aluksi vain pitelin lehteä sylissäni, halailin ja tuoksuttelin sitä. :) Ihanaa saada uusi Novita kotiin! :) Muutaman tunnin päästä uskalsin jo varovasti vilkaista sivuille, onko siellä niin ihanaa, mitä kauniin värinen kansi lupaa. :)


Ja olihan siellä vaikka mitä! :) En taaskaan laita tähän kaikesta ihanasta kuvia, vaan poimin jotain parhaita paloja kuvina (kuvat linkitetty Novitan sivuilta), ja lopuista pistän sitten vaan tekstiin linkit, että saatte halutessanne käydä niiden kautta kurkkimassa, mitä neuletta milloinkin tarkoitan. :)

Aloitetaanpas ensin pikkuisista neuleista ja virkkuista. Tässä kun olen kokenut jonkinlaista patalappuherätystä, niin tottakai tämä patalappujen ohje herätti mielenkiintoni. Tekniikka vaikuttaa kokeilemisen arvoiselta, ja siihen voisi saada upotettua Tennesseen jämät... Sukkaosastolta bongasin nätit Kanerva-sukat ja Hunajakenno-sukat - sukkaohjeita ei voi todellakaan olla koskaan liikaa! :) Sisustuspuolella ihastelin erityisesti kukkakuvioista tyynyä, jonka ihana kukkakuvio on päässyt myös kassiin:

Kuva: Novita

Aih ja voih, pitäisiköhän tehdä tuollainen kangaskassikokoelmani täytteeksi? :)

Pikkuisia virkkauksia bongailin lisääkin, ja ehkäpä koukulle pääsee jossain vaiheessa Bambua, ananaskuviota ja lopputuloksena
huivi tai poncho. Bambulle löytyikin tosi paljon kivoja ohjeita, vaikkapa tämä virkattu tunika tai ihastuttavat toppi ja hame - joskaan en itse haluaisi kulkea ihan noin napa paljaana ja helma minimitassa... ;) Tässä hupputunikassa oli tosi kiva kuvio, mutta tekisin tuon ehkä ilman huppua - vaikka talvella kuljen aina huppu päässä, niin kesäneuleisiin tai sisävaatteisiin en huppua tahdo, mutta ainahan sitä voi mallia muokata. :)

Mahdollisia toteutuskelpoisia ideoita Bambulle oli vaikkapa tämä tunika:

Kuva: Novita

Ehkä kuitenkin jonkilaisen alushameen kanssa käytettäväksi, mutta muuten kaunis... ;)

Tästä virkatusta jakusta tykkäsin myös tosi paljon:

Kuva: Novita

Ja tämän lehden ehdoton suosikkini oli tämä virkattu tunika:

Kuva: Novita

En ole aiemmin kauheasti ananaskuvioista viehättynyt, mutta nyt ihastuin paitsi noihin aiemmin mainitsemiini huiviin ja ponchoon, myös ananaskuvioiseen toppiin Luxus Cotton -langalle ja
ananaskuvioiseen jakkuun Kotiväki-langalle. Noille langoille suunniteltuja juttuja löytyi muitakin, esimerkiksi tämän voisin tehdä Kotiväestä:

Kuva: Novita

Minulla olisikin juuri tuohon neuleeseen riittävästi Kotiväkeä varastossa; olen vain miettinyt, että minkä neuleen tai virkkuun siitä tekisin, kun kivoja ohjeita olisi vaikka kuinka. Ehkä se on tämä, ehkä joku muu, sen näkee sitten, kun ne langat jossain vaiheessa alkavat koukulle haluta. :)

Luxus Cottonille puolestaan löysin monta kivaa ohjetta edellä mainitsemani topin lisäksi. Vaikkapa tämä kaunis paita tai nämä paita ja liivi. Paidassa ja liivissä on muuten tutunoloinen kuvio; olen samaa kuviota käyttänyt eräässä Woolista neulomassani villapaidassa. :) Jännä muuten, että en ole yhtään liivi-ihminen - minusta liivit eivät sovi isorintaiselle - mutta nyt bongasin tästä lehdestä kaksikin liiviohjetta, tuon äsken linkkaamani lisäksi myös tämän, Luxus Cottonille tämäkin:

Kuva: Novita

Tuo on kyllä malliltaan sellainen, että sitä voi käyttää, vaikka olisi siunattu isommallakin kuppikoolla. ;) Toteutuskelpoisten listalle siis tämä - ja katsokaa tuota ihanaa mallineuletta! :)

Isoista rinnoista puheenollen... ;) Minusta tämä virkattu toppi Tennesseestä olisi aivan ihana kaikkine isoäidinneliöineen (= lemppari virkkauskuvioni) - tämä on muuten sama toppi kuin lehden kannessa - mutta herranjestas, eikö tuolla tytöllä ole rintsikoita tuon topin alla???!!! Ja jos tissilärpäkkeet on tehty isoäidinneliöistä, niin eihän tuota voi pitää päällä ilman, että pitää koko ajan pelätä, että noista rei'istä kurkistaa rinnanpää näkyville. ;) Toisaalta, imetys voisi sitten onnistua vaikka noista topin rei'istä... ;) Mutta joo, vaikka on aivan ihana toppi-idea, niin jospa ei sitä tehdä D-kuppiselle kaksinkertaiselle taaperoimettäjälle... ;) Mieluummin tekisin sitten vaikkapa Tennesseestä tämän topin. Lehdessä oli myös useita pikkuboleroitten ohjeita, mutta jäin niittenkin kohdalla miettimään käytettävyyttä omalla kohdallani. Jos ne kiinnitetään juuri rintojen kohdalta, niin mahtavatko oikein passata minulle? Muuten kyllä ihastuin älyttömästi tähän boleroon Tennesseestä. Mielettömän ihana mallineule! :)

Äänestin Novitan nettisivujen kilpailussa parhaaksi neuleeksi tuota valkoista virkattua tunikaa Bambusta, mistä jo aiemmin kuvan vilautin ja mainitsin sen ehdottomaksi suosikikseni. Samassa kilpailussa äänestin sitten puikoille pääseväksi neuleeksi tämän puseron Samoksesta:

Kuva: Novita

Sitä en tiedä, milloin tämän ehdin toteuttaa, mutta tykkään tästä niin mallista, väristä kuin kivasta toteutuksesta yhdistää neuletta ja virkkausta. Ja tuo pääntie on niin mun tyyliäni. Nami! :)

Novitan sivuilla on muuten myös kilpailu, jossa voi käydä äänestämässä omaa suosikkiaan lehdessä olleista Cannes-langalle suunnitelluista malleista. En ole kauheasti ihastunut tuohon Cannesiin, mitä olen sitä lankahyllyillä hiplannut, mutta tykkäsin kyllä noista malleista, mm. tästä pitsijakusta, toisestakin pitsijakusta ja ribbineuleesta. Suosikkini on kuitenkin tämä, ja tätä kävin kilpailussa äänestämässä:

Kuva: Novita

Tämä mulle, kiitos! :) Ja tuo luonnonvalkoinen värikin olisi kiva.

Novitan sivuilla näkyi olevan meneillään jos mitä kilpailuja, ja kävin sitten äänestämässä suosikkiani neulegraffiteiden joukosta. Oikeastaan eksyin kilpailusivuille siksi, että lehdessä mainostettiin jo syksyn uutuuslankaa Puroa, joka lienee Novitan versio Norosta. En kyllä odota tuolta mitään suuria, koska en ole yhtään ihastunut Noroon. Hiplasin jotain Noro-keriä syksyllä käsityömessuilla, ja olen nähnyt niistä tehtyjä neuleita blogeissa ja livenä, mutta minua se ei todellakaan sytytä, ja minusta ne värit ovat kammottavia ja synkkiä. Vaikka siis onhan Norot toki värikkäitä, mutta sävyt eivät ole mieleeni. No, ennakkokatsauksen perusteella Novitan Puro on samaa linjaa. Omaa suosikkiväriään voi käydä äänestämässä Purounelmia-sivulla, ja niin kävin minäkin. Ehkä noista Puroista tuo Jäätynyt karpalo miellyttää omaa silmääni eniten, mutta kyllä nuo sävyt tuntuvat Purossakin olevan liian kylmiä, tummia tai murrettuja, eli ei minun makuuni. Saisinpa vaikka noista kevään lankakartan väreistä koottua oman Puron - siinä olisi ehkä sitä Bambun, Tennesseen ja 7 veljeksen unikonpunaista (526), vedenvihreää Samoksesta (340) ja Bambusta (313), Luxus Cottonin vadelmanpunaista (584) ja Huopasen turkoosia (349), ehkä vielä vähän 7 veljeksen sähkönsinistä (119) ja kirkkaanvihreää (384). Mimmoinenhan Puro siitä syntyisi...? ;) No, en malttanut jäädä miettimään tuohon vastausta, vaan päätin kokeilla... ;)


Jos lähettäisin tuon kuvan Novitalle, niin ottaisivatkohan ne minut sinne töihin suunnittelemaan ensi vuoden Kevätpuroja... ;) Älkää pliis naurako tuolle kuvalle, älkääkä ainakaan itkekö... ;) En ole mikään piirtäjälahjakkuus, ja vielä vähemmän jos kynän sijasta yritän piirtää kursorilla... ;) Mutta tuollainen voisi olla oma versioni Purosta tai Norosta. No, hyvähän se on, ettei kaikki langat ja värit miellytä, niin saa välillä jättää jotain kaupan hyllyillekin. :D

Tällainen oli mielipiteeni tämänkertaisesta lehdestä. Laskin äkkipäätään, että 85 mallin joukosta löytyi ainakin 28 kivaa mallia. :) Eli 1/3 kaikista ohjeista, enkä nyt jaksanut kauheasti vielä lastenmalleja tutkaillakaan, niiden kanssa voisi kivojen mallien määrä tuosta vielä kasvaakin. Mutta kevään ja kesän Novitat yleensä ovatkin suosikkejani, niistä löytyy aina kaikkea ihanaa. :)

Hyvää tämän viikonlopun jatkoa! :)

6 kommenttia:

 1. Kevätpurosi ovat kauniita, mutta meillähän onkin aikalailla sama värimaailma.

  Katselin noita neulegraffiteja ja ajattelin, että onpas tutun näköisiä paikkoja. Kuljenkohan liian vähän kaupungilla kun en ole livenä noita nähnyt? Tuosta puuttuivat ne kaksi jotka olen nähnyt Hämeenlinnassa. Pitää varmaan ottaa kamera mukaan ensi viikoksi kaupungille ;-)

  Hyvää viikonlopun jatkoa sinulle.

  VastaaPoista
 2. Alkoi ihan hymyilyttää, kun luin kirjoitustasi. Sen verran pitkään olen blogiasi lukenut, että olin jo etukäteen ihan varma, että löydät tästä lehdestä ainakin miljoona toteutettavaa mallia. Minä sen sijaan en oikein koskaan löydä tästä kesälehdestä mitään, mikä sytyttäisi juuri sillä hetkellä. Ainoana poikkeuksena tuo palmikkoneule Isoveljestä, mutta se ei olekaan kesäneule. Jonkun noista boleroista kyllä teen, kun sellaiselle olisi kesäksi tarvetta.

  VastaaPoista
 3. Sama täällä, ei löytyny mitään hyvää mallia uudesta Novitasta. Tarttis olla räväkämpiä malleja.

  VastaaPoista
 4. Itse tykkäsin Novitassa boleroista, en muusta. Ja siellä oli taas niitä verkkopontsoja - yöks.
  Ja värit. Ne ovat kyllä semmoinen asia, että värimakuja ja värisilmiä on varmasti yhtä paljon kuin on ihmisiäkin. Olen ihan vakuuttunut, että eri ihmisten silmät näkevät värit eri tavalla! Minusta Norot ovat ihania, värikylläisiä, täynnä elämää. Kun noita Puroja katselin, muut näyttivät minun silmiini kovin synkiltä ja ahdistavilta. Ainut värikäs oli Revontuli, mutta siinä taas on keltainen ja liila vierekkäin ja se on mielestäni maailman kaikkeuden karsein yhdistelmä. En ikinä väsy miettimään ihmisten värimielipiteiden eroja - hauska aihe!

  VastaaPoista
 5. Kiitos mielenkiintoisesta katsauksesta, varsinki, ku mulle se lehti ei vielä tullu. Malttamattomana odotan maanantaita.
  Viikonloppuja sulleki ja tietty omilles!

  VastaaPoista
 6. Olipa mielenkiintoinen neulekatsaus! Itseäni ei tällä kertaa Novitan numero sykähdyttänyt, samoin SK ja Moda menivät suurimmalta osalta ihan ohi :( Mutta pitäis tuommonen katsaus tehdä, niin ehkä ne lehdet alkaisivat sitten näyttää paremmalta. Jotenkin nämä kevät lehdet menee multa aina ohi, kun en noista virkatuista pukineista välitä. Puron värit ei kyllä minuakaan juuri innostanu. Norossa on kyllä joitain kivoja värejä, mutta kerässä löytyy aina jokin aivan ihmeellinen sävy. Yhden kerän olen Noron sukkalankaa ostanut ja siinä se ihmeellinen väri on persikka... :)

  VastaaPoista

Haluatko piristää päivääni? :) Sen voit tehdä helposti jättämällä itsestäsi puumerkin kommentteihin! Kiva kun löysit blogiini - tervetuloa toistekin! :)

Jos kommentointi ei onnistu (vaatii rekisteröitymisen), voit laittaa viestisi sähköpostitse:
marska_77@yahoo.com

Kiitos! :)

Hei hei!

Kiva kun kävit, tulehan toistekin! :)