Heipä vaan!

Mukavaa, kun olet tullut pistäytymään blogissani. Vielä mukavampaa on, jos jätät käydessäsi itsestäsi puumerkin. Toivottavasti viihdyt - tervetuloa myös uudestaan! :)

maanantaina, helmikuuta 23, 2009

Ruokahaaste

Tuula haastoi minut kertomaan viisi inhokkiruokaani. Tässä onkin sikäli haastetta, että minulla ei oikeastaan ole mitään lempi- tai inhokkiruokia, mutta ehkä on kuitenkin helpompi listata viisi inhokkia kuin viisi lempparia, vaikka oikeasti ei tule just nyt edes mieleen yhtään ruoka-ainetta tai ruokalajia... ;) Mutta kokeillaan:

1. Karjalanpaisti. Hyi olkoon, en ymmärrä, mitä hohdokasta tässä on, kun sitä tarjoillaan aina "juhla"ruokana... Mulle tulee siitä tavaton migreeni, se on niin ällöttävän näköistäkin, makuista ja tuntuu suussa inhottavalta ja sitkeältä.
2. Kinkku/sianliharuuat. Sama juttu, sianliha maistuu pahalta, ja varmaan karjalanpaistissakin on sitä sianlihaa (onko?), kun en sitä siedä.
3. Simpukat. Joskus pakotettiin maistamaan simpukkaa, enkä voi sietää. Muuten kyllä tykkään merenelävistä kovasti, mutta simpukka ei mene alas.
4. Jouluruuat. Voisi melkein sanoa, että kaikki "perinteiset" jouluruuat kuuluu tähän. Ainakin kaikki laatikot ja kalat ja kaikki missä on paljon rasvaa. Niin no suola-/etikkasillikin kuuluu tosiaan niihin mereneläviin, joita en voi sietää...
5. Majoneesit ja kastikeet. En tykkää salaateista, joissa on majoneesia tai kastiketta. Syön tosi paljon kasviksia ja salaatteja, enkä voi ymmärtää, miksi ne pitää pilata jollain kastikkeella?

Nämä tuli ensimmäisenä mieleeni, ihan sen kummempaa miettimättä. Hyviä ruokia voisi luetella sitten ainakin yhtä paljon: tuoreet kasvikset ja hedelmät, kana, kala, marjat, kaaliruuat, sosekeitot... :)

Ja varmaan pitäisi tähän viisi ihmistä haastaakin, mutta minusta ruokien luetteleminen tai ajatteleminenkaan nyt ei ole niin mukavaa, että jaksaisin niitä lueskella muiden blogeista, niin jätän haasteen laittamatta. Saa ottaa mukaansa, ken tahtoo! :)

2 kommenttia:

  1. Miekään en ymmärrä, miksi hyvät kasvikset pitää pilata jollakin epämääräisellä kastikkeella, josta ei tiedä, mitä siinä on. Sama pätee kyllä semmosiin sekasalaatteihin, joista ei päällisin puolin näe varmasti, mitä kaikkea siinä on: jospa joku salakavala purjon palanen onkin piiloutunut ja tehnyt koko salaatin saastaiseksi...! :) Mukavaa viikkoa!

    VastaaPoista
  2. Nappaan tämän inhokkiruoka-jutun mukaani.

    VastaaPoista

Haluatko piristää päivääni? :) Sen voit tehdä helposti jättämällä itsestäsi puumerkin kommentteihin! Kiva kun löysit blogiini - tervetuloa toistekin! :)

Jos kommentointi ei onnistu (vaatii rekisteröitymisen), voit laittaa viestisi sähköpostitse:
marska_77@yahoo.com

Kiitos! :)

Hei hei!

Kiva kun kävit, tulehan toistekin! :)