Heipä vaan!

Mukavaa, kun olet tullut pistäytymään blogissani. Vielä mukavampaa on, jos jätät käydessäsi itsestäsi puumerkin. Toivottavasti viihdyt - tervetuloa myös uudestaan! :)

torstaina, helmikuuta 05, 2009

Lumiukko ostoksilla

Tälle talvelle on kyllä tuota lunta piisannut, ja sehän vain on ihanaa! :) Tänä aamuna oli kyllä ajatukset ilmastonmuutoksesta kaukana, kun poljin pyörällä kohti kaupunkia. Lunta pyrytti suoraan vastaan, pakkasta -12 astetta, pureva vastatuuli, jäiset lumikiteet hakkasivat kasvoja vasten, ja paikoin oli pyöräteillä oikein kunnon kerros tuoretta lunta, jonka läpi vain piti puskea. Ei tuollaisella ilmalla ihan vapaaehtoisesti olisi pyörän selkään lähtenyt, mutta kun oli sovittu meno, niin pakkohan sitä oli lähteä. Paluumatkalla olikin sitten jo paljon mukavampaa, kun tuuli kävi selän takaa, ja antoi mukavasti vauhtia kotiinpäin. :) Ja loppujen lopuksi tuo lumimyräkässä polkeminen oli ihan kivaa, niin kuin nyt liikunta ja raitis ilma yleensäkin on. Hyvä olo tuli, hyvä etten lähtenyt bussilla. :)

Kun kerran kaupunkiin asti pääsin, niin tällä kertaa ajattelin viivähtää reissullani sen verran pidempään, että pyörähdin Nappi-Kikassa:


Lankaahan ei ole helmikuussa lupa ostaa, mutta muiden käsityötarvikkeiden kohdalla ei onneksi ole rajoitusta. ;) Vaikkakin meillä on nyt isännän kanssa tällä hetkellä yhdessä sovittu ostelurajoitus vähän yhteen jos toiseenkin turhakkeeseen (karkit yms. ei niin tarpeellinen), koska meillä on eräs haave, joka ei toteudu ilman pientä säästämistä. Että senkin puolesta olen ajatellut vähän hillitä noiden käsityötarvikkeiden ostelua nyt vähän aikaa, kun eihän noista nyt niin kovasti pulaakaan ole. ;) Mutta pitihän minun käydä hakemassa tekeillä olevaan neuletakkiini napit! :) Ihanat napit löysinkin, ovat varmasti Ne Oikeat takkiini, kunhan takki tästä valmistuu. Sorruin kuitenkin heräteostokseen, kuten kuvasta näkyy... Pikkuisen kirpaisi kassalla, mutta sainpahan viimein täydennettyä puikkovarastoni! Minulta on siis puuttunut sukkapuikot kokoa 4,5 mm ja 6 mm - ei varmaan ole ollut tuon kokoisille sukkapuikoille koskaan tarvetta, kun en ole niitä hankkinut, ja liekö koskaan tarvetta tulevaisuudessakaan... Tai oikeastaan olen vähän suunnitellut, että jos jämälankoja jää, niin sitten voisi ainakin olla 6 mm sukkapuikoille ehkä tarvetta, ja on niitä 4,5 mm puikkojakin joskus ohjeessa ehdotettu, mutta olen korvannut ne sitten jollain toisilla. Onpahan ainakin puikot valmiiksi, jos tarvetta tulee. :) Jotenkin sitten mieli teki bambuisia puikkoja, kun niitä siellä oli niin sopivasti tyrkyllä. Oululaisille muuten tiedoksi, että Nappi-Kikassa on tosi näppärästi puikot esillä, löytyy kyllä joka lähtöön kaikkea, ja ne on siellä perällä nappien päällä ylähyllyllä. Siksi kai katseeni niihin osuikin, kun minähän vain niitä nappeja... ;)

Oli sieltä melkein lähdössä mukaan paljon muutakin, mutta päätin lopulta ammentaa nappi-, nauha-, ruusuke- jne. valikoimasta itselleni vain ideoita. Kun yksi idea on päässäni, joihin voisi sitten kaikenlaista pientä härpäkettä kiinnitellä, mutta katsotaan nyt ensin, saanko sen toteutettua, ja mennään sitten Nappi-Kikkaan uudestaan ostoksille, jos tarve vaatii, kun kuitenkin ainakin pari kertaa viikossa käyn niillä nurkilla muutenkin pyörimässä. Täytyy hillitä tätä sisäistä hamsteriani muutenkin kuin vain lankojen kohdalla. ;)

Niin muuten tuo otsikon "Lumiukko ostoksilla" on yksi lastenlaulu... tuli varmaan mieleeni, kun olen tässä jo henkisesti orientoitumassa töihin lähtöön, vaikkei tuo laulu olekaan nyt ollut minulla töissä ohjelmistossa. Koitan ehtiä vielä luoda uudet silmukat ennen töihin lähtöä (lähtö vajaan tunnin päästä), kun tuumasin, ettei tuota neuletakin melkein valmista takakappaletta kannata bussiin raahata, kun on jo niin suurenpuoleinen. Että jos sitten tikuttelisin bussissa etukappaleiden resorit... riittääköhän niissä puuhaa mennen tullen, vai pitäisikö vielä jotain muuta pientä ottaa mukaan. ;)

Hyvää Runebergin päivää! :)

4 kommenttia:

 1. Heips! Hyvät ostokset. Puikkoja ym käsityötarvikkeita ei ole koskaan liikaa, niihin sortuu meistä käsityöläisistä varmaan kaikki.

  VastaaPoista
 2. Hei pitkästä aikaa ! :)
  Koskaan ei ole käsityötarvikkeita liikaa, aina pitää hamstrata jos jossain on jottain tarjouksessa :)

  VastaaPoista
 3. Se sinun Fifi lll - huivi, niin mitäs lankaa se nyt tarkalleen oli ? : D

  VastaaPoista
 4. Heh, minunkin oli tarkoitus aamulla suunnata nappi-kikkaan, mutta muutin mieleni kun vilkaisi pihalle. Ei tuisku itseä haittaa, mutta poika aina protestoi kova äänisesti kun tuisku ja viima iskee täysillä vaunuihin. Nappi-kikka on kyllä mainio paikka sisäiselle harakalle:) Nimimerkki eräänkin kerran niitä ruusukkeita ja nappilootia penkonut.

  VastaaPoista

Haluatko piristää päivääni? :) Sen voit tehdä helposti jättämällä itsestäsi puumerkin kommentteihin! Kiva kun löysit blogiini - tervetuloa toistekin! :)

Jos kommentointi ei onnistu (vaatii rekisteröitymisen), voit laittaa viestisi sähköpostitse:
marska_77@yahoo.com

Kiitos! :)

Hei hei!

Kiva kun kävit, tulehan toistekin! :)