Heipä vaan!

Mukavaa, kun olet tullut pistäytymään blogissani. Vielä mukavampaa on, jos jätät käydessäsi itsestäsi puumerkin. Toivottavasti viihdyt - tervetuloa myös uudestaan! :)

tiistaina, helmikuuta 03, 2009

Déjà vu

Ensimmäinen hamsterineuleeni on nyt valmis! :)

Palmikkoponcho
Tehty ajalla: 1.-3.2.2009
Malli: Novita Syksy 2007, malli nro 5
Suunnittelija: Arja Viitala
Lanka: Novita Mambo luonnonvalkoinen (010)
Langankulutus: 526 g
Puikot: Addin 8 mm pyöröt (80 cm ja 60 cm)
Koko: 1 koko, itselleni varsin sopiva
Muuta: Tykkään!!! :)


Ne, jotka ovat seuranneet turinoitani pidempäänkin jo vanhan blogini muinaisajoilta, saattavat nyt miettiä, että eikös tämä ole nähty jo joskus ennenkin. No, kyllä näin on. Déjà vu -olo tuli vähän itsellenikin tätä neuloessani. :) Nimittäin tein täsmälleen samanlaisen ponchon äidilleni joululahjaksi vuonna 2007. Nämä yllä olevat kaksi kuvaa ovat siis tästä nyt valmistuneesta ponchosta, mutta laitan tähän alle vielä kuva siitä reilu vuosi sitten tehdystä äidin ponchosta, voitte vaikka vertailla, ovatko samanlaiset. ;)


Niinpä niin. Ihan samaa kamaa, mutta yksi asia sentään paljastaa, että nämä kaksi kuvaa on otettu joskus muulloin kuin tänään:


Heh. :D Siinä siis meidän nykyään 1-vuotias taapero vielä autuaallisesti majailee ponchon sisässä. :) Niin, siis minähän noissa kaikissa kuvissa olen mallina, vaikka tämä ensimmäinen versio ponchosta menikin äidilleni. :) Taaperosta puheenollen, hän on viimein sanonut ensimmäisen sanansa, joka ei ole "äiti" eikä "isi", vaan isoveljensä nimi. :) Sitä meidän taapero on nyt tämän päivän ajan hokenut. :)

Mutta siis tuohon ponchoon... Aikanaanhan kävi niin, että kun Novitan Syksy 2007 -lehti tuli heinäkuussa 2007, niin äiti toi minut kotiin mummolavierailulta, jonka aikana lehti oli tullut. Ja äiti nappasi sen Novitan käsiinsä ennen minua, osoitti tuota ponchon mallia ja sanoi, että tuollaisen hän haluaa. Valitsipa vielä lehden takaa värikartasta langaksi luonnonvalkoisen. No, hän sai mitä halusi, mutta kun itse sovitin tuota äidin ponchoa, niin tajusin haluavani samanlaisen. Se sopi minulle täydellisesti, ihan väreineen kaikkineen, ja jopa silloin, kun olin viimeisilläni raskaana... Ainoa ongelma vain oli, että eihän minulla voi olla samanlaista vaatetta kuin äidilläni! ;) Ihan riittävästi oli kestämistä siinä, että äiti kantoi aikanaan aina kaupasta kaksi samanlaista vaatetta, toisen itselleen ja toisen minulle - minä kun lopetin kasvuni siinä 10 vuoden hujakoilla, niin olin jo siihen aikaan äitiä hiukan pidempi ja vankkarakenteisempikin, niin ne äidin vaatteet olivat yleensä vielä numeroa pienempiä kuin minun... Ja kaikki teinithän tykkäävät kulkea tekstiilikaksosina äitinsä kanssa! ;) No, tässä aikuisiällä sitten olen pikkuhiljaa päässyt eroon äitini minulle luomasta vaatetyylistä, joten oli kova pala todeta, että haluan tehdä itselleni samanlaisen ponchon minkä olen tehnyt äidilleni. Yritin etsiä tätä varten jotain muuta Mambon väriä, mutta Mambossa ei oikein ole ollut minun värejäni muuta kuin tuo luonnonvalkoinen ja sähkönsininen, enkä nähnyt tätä ponchoa mielessäni sähkönsinisenä. ;) Moneen kertaan puin tätä ongelmaa ääneen miehelleni, joka viimein sanoi, että jos ihan oikeasti haluan jonkun neuleen, niin mitä väliä sillä on, jos äidillä on samanlainen! Ja mies vielä kauniisti sanoi, että se näyttää varmasti minun päälläni paljon paremmalta kuin äitini päällä. :) Silloin se ongelma sitten ratkesi, ja päätin toteuttaa haaveeni tästä ponchosta. Eihän minun tarvitse tätä pitää silloin, kun ollaan äidin kanssa jossain, ja me nyt muutenkin näemme niin harvoin, että tuskin eksymme samanlaisissa ponchoissa julkiselle paikalle yhtä aikaa. ;)

No nyt minä sitten turisen varmaan samat ihmettelyni vielä, mitä turisin silloin aikoinaankin äidin ponchon kohdalla, mutta ihmettelen silti. Kun ohjeessa tähän sanotaan menevän Mamboa 700 grammaa eli 7 kerää. Äidin ponchoon meni aikanaan 541 grammaa eli noin 5½ kerää. Siis niitä keriä olisi tarvinnut ostaa vain kuusi kerää. Tähän minun ponchooni meni vielä vähemmän lankaa, vain 526 grammaa, eli taas vain kuuden kerän tarve. Miksi ihmeessä ohjeessa lukee 700 grammaa, kun tähän ei hyvällä tahdollakaan saa menemään edes 600 grammaa? ;) Minä tein vielä tähän ponchooni pidemmän nyörinkin mitä ohjeessa, että lankaa kului vähän niin kuin enemmänkin mitä olisi pitänyt. No, onneksi olin ostanut tähän omaan ponchooni vain sen kuusi kerää lankaa, jotain hyötyä siis siitäkin, kun saman mallin tekee toistamiseen. :)


Hip-hei! Tällä mennään sitten Lankahamstereihin, ja avataan hamsterisaldo! :) Aika pikaisestihan tuosta Mambosta tekee, kun siis silloin sunnuntaina puolilta öin loin silmukat, tänään olikin enää sitten jäljellä toisen olan kavennukset, kaulus ja viimeistely, joihin meni sellainen kerän verran lankaa. Meinasin, että olisin seuraavaksi tehnyt perään toisenkin neuleen Mambosta, mutta päätin suoda käsilleni vähän vaihtelua ja aloittelin jotain muuta tähän väliin. Enkä todellakaan ole koko aikaa neulonut, kyllä se neulomisaika on välillä aika vähiin jäänyt, kun tuota menoa ja tekemistä riittää muutenkin. Ja väsyttänytkin on aika tavalla viime päivinä, niin olen sitten aika paljon lepäillytkin. Mutta kun on paksua lankaa, niin vähemmälläkin neulomisella saa jo paljon aikaan. :)

Tulen vilauttamaan sitä uutta aloitettua tänne sitten, kun taas ennätän... Hauskaa viikon jatkoa! :)

16 kommenttia:

 1. Mulla on vähän sama homma, sen jälkeen kun äiti mua vuoskaudet puki vaaleenpunaseen (josta tosin tykkäsin pari ekaa vuotta), en meinaa millään voida pistää päälleni vaaleenpunasia vaatteita. En millään. En, vaikka hoen ittelleni, että se on vaan väri!

  Vähitellen oon kyllä pääsemässä tosta yli, mulla on jopa puolisen vuotta ollu vaaleenpunasta mohairia odottelemassa sopivaa neuletakin mallia...

  VastaaPoista
 2. Niin ja poncho on tosi nätti! Jopa tämmösen ei-poncho-ihmisen mielestä :).

  VastaaPoista
 3. Siis oikeesti sä olet kyl nopee :) Ja poncho on kaunis :)

  VastaaPoista
 4. sulla on kyllä hyvä mies kun noin sanoi... =) todella kaunis poncho!

  VastaaPoista
 5. Tosi kaunis boncho! Kannatti tehdä siitäkin huolimatta, että äidilläsi on samanlainen. Lienet voittanut mielessäsi yhden äiti-tytärsuhteen taistelun! ;D

  VastaaPoista
 6. Nähdään perjantaina klo 18. Saatan olla hieman nuutunut. Seitsemän tuntia bussissa ja shoppailua poikien kanssa iltapäivällä. No mutta kai siitä hengissä selviää.

  VastaaPoista
 7. Nättejä molemmat ponchot! Lankahamstereitten nappi on myös yliveikeä ;)

  VastaaPoista
 8. Oho, olipa se nopeaa toimintaa. Tuo luonnonvalkea on kyllä kaunis ja poncho myös. Lämmittää varmasti ihanasti:)

  VastaaPoista
 9. Siis aivan ihana Poncho! Oispas noin nättejä malleja löllyköillekin. =D Mulla on nyt sitten lääkärisedän lupa alkaa pikkuhiljaa puhuakkin. =) Terkkuloita!

  VastaaPoista
 10. Onpas kauniita ponchoja! Kun tekee kaksi samanlaista on helppo verrata onko käsiala pysynyt ennallaan:)

  VastaaPoista
 11. Kaunis poncho! Itse juuri opettelen käyttämään tuontyyppisiä vaatekappaleita, vilukissaa ne voisivat kummasti lämmittää näillä keleillä sisätiloissa.

  Olen muuten myös huomannut, että langantarpeeni on aina 1-2 kerää pienempi kuin ohjeessa väitetään. Ihan sama mistä lehdestä tms. ohjeita katson. Joten nurkissa pyörii erinäisiä ylijääneitä keriä, koska en kuitenkaan uskalla koskaan hankkia ohjeen neuvoja pienempää määrää lankaa. :D

  VastaaPoista
 12. Kyllä tuo poncho on sitten kaunis!!
  ..minäkin sen omani "vaivalla tein mutta Yhtään kertaa! en ole sitä päälläni pitänyt..enkö melko typerä :o jotenkin sitä en vaan osaa pitää :)

  VastaaPoista

Haluatko piristää päivääni? :) Sen voit tehdä helposti jättämällä itsestäsi puumerkin kommentteihin! Kiva kun löysit blogiini - tervetuloa toistekin! :)

Jos kommentointi ei onnistu (vaatii rekisteröitymisen), voit laittaa viestisi sähköpostitse:
marska_77@yahoo.com

Kiitos! :)

Hei hei!

Kiva kun kävit, tulehan toistekin! :)