Heipä vaan!

Mukavaa, kun olet tullut pistäytymään blogissani. Vielä mukavampaa on, jos jätät käydessäsi itsestäsi puumerkin. Toivottavasti viihdyt - tervetuloa myös uudestaan! :)

sunnuntaina, helmikuuta 01, 2009

Taistoihin tiemme kun toi...

Niinpä se vain Lankahamsteri-kisa on täälläkin alkanut! :) Tasan puoliltaöin otin Mambo-kerän, Novita-lehden ja 8 mm pyöröt esiin ja aloin luoda silmukoita ensimmäiseen hamsterineuleeseeni. Hetki sitten tilanne näytti tältä:


Yöllä tuli "jonkin aikaa" tikuteltua, päivällä myös hiukan kotosalla, ja lisää neulomisaikaa löytyi neuletapaamisesta iltapäivällä. :) Ja on tätä tässä alkuillastakin tehty. Lankaa on kulunut nyt jo kaksi 100 gramman kerää ja kolmattakin on jo aika paljon ehtinyt neuloutua. Hyvä startti siis! Tuntuu jo vähän hartioissa... ;)


Eipä kyllä ole vieläkään ilmennyt tarvetta silmukkamerkeille... ;) Olen joskus saanut lahjaksi SNY:ltä tai muussa vaihdossa silmukkamerkkejä, mutta ne ovat yhä käyttämättöminä jossain... Kerroksen vaihtumisen merkin virkaa toimittaa varsinkin näin paksujen puikkojen kanssa hyvin iso hakaneula, johon kiinnitin toisen hakaneulan pienelle punaiselle kerroslaskurilleni. :) Yleensä pistän kerroslaskurin puikkoihin kiinni tai pyöröpuikon lenkkiin heilumaan (jos neulon pyöröillä tasona), mutta näin paksuihin puikkoihin se ei mahdu. Tämä ratkaisu kuitenkin toimii ihan loistavasti! :) Pysyy kärryillä kavennusten ja palmikon kiertojen välikerroksissa. :)

Vähän tuota tämän päivän neulomisaikaa verotti se, että huomasin kauhukseni neuletapaamisesta palattuani, että sukanpohjastani paistoi läpi! :( Kääk! Kyseessä on joskus pari vuotta sitten JYV-vaihdossa saamani Haruha-sukat, joita kyllä olen tykännyt ja tykkään käyttää. No, en ollut vielä valmis lähettämään juuri näitä sukkia autuaammille sukkamaille, joten jouduin siihen puuhaan, mihin en uskonut koskaan neulojan joutuvan: PARSIMAAN! Siis eihän neulojan tarvitse villasukkia parsia, kun voi aina tikuttaa uudet... Mutta kun oli vielä samaa lankaa (omenanvihreää Nallea) kaapissa, niin parsin sitten rikkoutuneen sukan ja vahvistin vielä toisenkin sukan kantapäätä, kun sekin näytti olevan juuri ja juuri rikkoontumaisillaan. Vähän oli sävyeroa langassa, eikä tietysti ihmekään kahden vuoden ahkeran pidon ja pesun jälkeen, mutta parempi tuo kuin se, että töissä paistaisi reikä sukanpohjasta. ;) Meikäläinen kun on töissä usein sukkasillaan, istun lattialla ja ne sukanpohjat siinä ovat aikasta näkyvillä useinkin oppilaisiin päin. ;) No, niin siistit niistä ei tullut, että laittaisin kuvan tähän blogiin näkyviin, mutta varmasti menettelevät, kun kuitenkin kohta se parsittu kohta siitä tasoittuu. :)

Nyt pitänee jatkaa tuota Mambon neulomista! :) Jos tänne ei tule päivityksiä, niin olen niin uppoutunut neulomiseen, etten muista päivittää... tämähän syö kallisarvoista neulomisaikaa. ;)

4 kommenttia:

 1. Voi mikä vauhti sinulla on! ;D Muistahan huolehtia hartioistasi ja ranteistasikin!

  VastaaPoista
 2. Minun täytyy tunnustaa etten osaa parsia sukkaa.... Olen sitä kyllä tehnyt, mutta juuri tuolla ajatuksella että kunpa "tasottuis" äkkiä ;)

  VastaaPoista
 3. Vastaan tähän väliin kysymykseesi kaurapussin sisällöstä :)
  Tähän pikkuiseen lämpötyynyyn laitoin sisälle riisiä ja toimii ihan hyvin.

  Kauranjyviä olen aikoinaan ostanut semmoisesta puodista missä myytiin luomutuotteita ja jauhoja. Turun kauppahallissa oli pieni koju silloin miljoona vuotta sitten..

  Joissakin kaupoissakin terveysruokien seassa on näitä kaurajuttuja. Samoin maatalousalan myymälöissä on kaurajyviä. Tosin jos asuu kaupungissa niin ei ehkä ole sitä maatalouskauppaa nurkan takana.. Mutta veikkaisin että joku ekologinen, luomu tai terveysvaikutteinen putiikki niitä voisi myydä.
  Ja lisämausteena kaurapusseihin voisi neuloa sen päällisen niin lämmittää entistä paremmin ja pysyy kauempaan lämpimänä :)

  Ja kiitokset onnitteluista :)

  VastaaPoista
 4. Kiitos paljon onnitteluista :) Ihan mahotonta vauhtia olet kutonu menemään!

  VastaaPoista

Haluatko piristää päivääni? :) Sen voit tehdä helposti jättämällä itsestäsi puumerkin kommentteihin! Kiva kun löysit blogiini - tervetuloa toistekin! :)

Jos kommentointi ei onnistu (vaatii rekisteröitymisen), voit laittaa viestisi sähköpostitse:
marska_77@yahoo.com

Kiitos! :)

Hei hei!

Kiva kun kävit, tulehan toistekin! :)