Heipä vaan!

Mukavaa, kun olet tullut pistäytymään blogissani. Vielä mukavampaa on, jos jätät käydessäsi itsestäsi puumerkin. Toivottavasti viihdyt - tervetuloa myös uudestaan! :)

perjantaina, tammikuuta 02, 2009

Vuoden ensimmäiset aloitetut

Hyvää alkaneen vuoden toista päivää! :)

Ja paljon kiitoksia kaikille kommentteja jättäneille! :) On ilo huomata, että uusi blogini on löytynyt, ja tutut lukijat ja kommentoijat seuraavat tätä jatkossakin. Kiitos teille! :) Onhan sekin toki selvää, että kaikki eivät muutoksista tykkää, mutta pääasia että mää ite tykkään. ;) Loppujen lopuksihan tässä ei ole muuttunut kuin muutama ulkoinen seikka. Sisältö pysyy - valitettavasti ;) - edelleen samana...

Blogilistan kanssa on ollut vähän ongelmallista tämä uuteen osoitteeseen siirto. Väittää minun päivittäneen silloin, kun en ole päivittänyt, ja sitten ei ole huomannut ollenkaan tuota eilisiltaista päivitystäni (siis tätä edeltävä päivitys). Katsotaan, miten tämän päivityksen suhteen käy. Olen kyllä tuota RSS-syötettä tänään sinne laitellut, kun viimein hoksasin, miten se täällä Bloggerissa tehdään. Että jospa se yhteistyö Blogilistan kanssa alkaisi kohta sujua. :)

Joulukuussa tuli tosiaan niin tehtyä noita ufoja eteenpäin, että alkoi jo vuoden viimeisinä päivinä tulla palava halu päästä aloittamaan jotain uutta. Viimeisen piston ufotyöhön pistin uudenvuodenaattona puoli kahdeltatoista, eikä sen jälkeen ollut enää kiinnostusta laittaa uutta lankaa neulan silmään, vaan pakkasin ristipistot pois ja odottelin, että vuosi vaihtuu. ;) Suunnilleen noin klo 00:03 tietsikan kellon mukaan havahduin, että hei, nythän voin aloitella uutta käsityötä! :) Juu-u, omatpa ovat sääntöni, joten itse niistä saan kärsiä... ;) Mutta niin sitten pistettiin uudenvuoden yönä uusi käsityö alulle, ja tältä näyttää nyt vuoden toisena päivänä:


Samos Lollipopista, tuollaisesta ihanasta lohenpunaisesta, aloittelin neulomaan puseroa. Nyt ollaan edetty siihen vaiheeseen, että ensimmäinen 50 gramman kerä on ihan kohta neulottu loppuun. Ihan kivasti tämä siis tästä edistyy, ja jos samaa vauhtia ehdin neuloa, niin kyllä tämän luulisi tässä kuussa valmistuvan. :)

Ristipistoilijat-blogissa on torstai-iltaisin aina Ristipistomaraton klo 18-22, ja osallistuin siihen eilen ensimmäistä kertaa. Vaikka kyllä arvelin, että tuohon aikaan illasta ei pistelyt oikein onnistu, ja osuin arvelussani ihan oikeaan. Oli pakko linnoittautua suljettujen ovien taakse pistelemään, mistä saikin sitten kuulla perheen toiselta aikuiselta, että ei tuolla lailla voi vaan päättää osallistua johonkin maratoniin ja jättää perhe oman onnensa nojaan... ;) No, jos olisi ollut joku helpompi pistelytyö, niin oisin varmaan voinutkin siinä muiden läsnäollessa pistellä.

Ehdin pistellä klo 18-19.45, ja tämän verran sain aikaan:


Aloitin siis Vuodenajat-SAL -työtäni, joka on Couleur d'Etoilen talvinen malli. Työhön tuo haastetta se, että tämä pistellään yhden yli 30 count pellavalle. Voisihan sen toki pistellä kahdenkin yli, mutta silloin pistelty kuva olisi jo ainakin 25x25 cm, ja jos neljästä vuodenajasta taulut meinaa seinälle tehdä, niin ei meillä oikein ole seinätilaa neljälle niin isolle taululle... kehyksineen tulisi olemaan ainakin 35x35-40x40 cm. Tai siis pinkeepejä näistä kyllä haaveilin tekeväni, ja niistäkään en halua mitään hirveän isoja, joten tätä yhden yli pistelyä oli vain kokeiltava. Kyselin kokeneemmilta yhden yli pistelijöiltä vähän neuvoja niiden tekemiseen, mutta lopulta huomasin, että se on näemmä ihan se ja sama, tuleeko niistä pistoista tasaisia vai ei, koska en näe niitä pistoja enkä erota, onko ne nättejä vai rumia. En tahdo edes erottaa, onko jossain kohti pistoa vai pelkkä tyhjä kangas. :( Toki kun pistoja on enemmän, niin erotan sitten sen pistellyn kohdan, mutta melkoista tihrustamista tuo kyllä on tehdessä. Harmi, sillä tykkään hirveästi näistä malleista ja muutenkin Couleur d'Etoilen malleista, mutta en kuitenkaan halua mitään hirveän isoja tauluja tehdä. No, ehkä tämä tästä alkaa sujua, ja tuleehan tuota valoakin enemmän koko ajan, että jos tässä vielä näkisi kunnolla pistellä näitäkin. :)

Voipi olla, etten enää noille maratoneille osallistu, kun eilen se oli ainakin vähän hankalaa, eikä kyllä itsellä ollut edes yhtään pistelyfiiliskään. ;) No, katsotaan sitten joskus myöhemmin, voihan siihen vaikka viime tingassakin sitten ilmoittautua, jos tulee sellainen tilanne, että voikin pistellä. Ja saahan siinä toki sitten itselle vähän pistelyaikaa, jos ei muuten tule pisteltyä. Ainakin eilisen jälkeen ei ole mitään hirveää intoa tarttua tuohon yhden yli pistelyyn, joten voi olla, että pitää ensi torstaina itsensä pakottaa taas maratonille... ;)

Mukavaa viikonloppua itse kullekin! :)

8 kommenttia:

 1. Näähän oot muuttannu! Hyvää uutta vuotta Sinulle!

  VastaaPoista
 2. Hyvän alun sä sait tohon työhön. Tsemppiä lupsautusten toteuttamiseen! ;)

  VastaaPoista
 3. Hyvää alkanutta vuotta 2009 sinulle kanssa, ja onnea uusien projektien kanssa myös :)

  VastaaPoista
 4. Tervetuloa Bloggeriin :)

  Just tänään katselin ystäväni luona syksyenkelitauluani ja laskeskelin että kaikki neljä mallia mahtuisi siihen yhteen, minkä pistelin. Kiva nähdä miltä pikkuinen enkeli näyttää valmiina. Tsemppiä pistelyyn, auringon/luonnonvalossa vaan pistelet aina kun mahdollista

  VastaaPoista
 5. Hyvää tätä vuotta! Löysin tänne minäkin, onnea uudelle blogille :) Kivalta näyttää enkelin alku, tsemppiä pistelyyn!

  VastaaPoista
 6. Mukavasti työsi eteni illan aikana. Minullakin on tulevana työnä sellainen työ, joka pistellään yhden yli, mutta onneksi kankaan tiheys on 25 ct. Muuten en näkisi mitään.

  Tsemppiä tekemiisi lupauksiin!

  VastaaPoista
 7. http://seijap.vuodatus.net/blog/1492593
  Tässä o ainakin kuva, erilaisten stoppareiden käytöstä. Idea on sama. Tuo musta on siis kuminauha, se kiristää puikot, että eivät karkaile.
  Jos haluaa pitkien puikkojen kanssa käytää pitää laittaa pidempi kuminauha. Pyöröpuikkojen kanssa en tiedä kuinka pelittäisi.

  Mukavaa alkanutta viikonloppua sinulle.

  VastaaPoista
 8. Onnea minultakin uudelle blogille!
  Eilenkin täällä kävin, mutta silloin vain ihmettelin uudistunutta ulkonäköä.
  Hyvältä näyttää!

  VastaaPoista

Haluatko piristää päivääni? :) Sen voit tehdä helposti jättämällä itsestäsi puumerkin kommentteihin! Kiva kun löysit blogiini - tervetuloa toistekin! :)

Jos kommentointi ei onnistu (vaatii rekisteröitymisen), voit laittaa viestisi sähköpostitse:
marska_77@yahoo.com

Kiitos! :)

Hei hei!

Kiva kun kävit, tulehan toistekin! :)