Heipä vaan!

Mukavaa, kun olet tullut pistäytymään blogissani. Vielä mukavampaa on, jos jätät käydessäsi itsestäsi puumerkin. Toivottavasti viihdyt - tervetuloa myös uudestaan! :)

lauantaina, tammikuuta 03, 2009

Lisää aloitettuja

Olen näemmä jo kirjoittanut tuonne tekeillä olevien listaan tuon ristipistoiltavan joulukalenterin, kun ajattelin sen kuitenkin tässä pian aloittaa. No, jotta tuo pitäisi paikkansa, niin pitihän sitä sitten laitella tänään alkuun. Helpommin sanottu kuin tehty. En ollut hoksannutkaan, että siellä pakkauksessa on langat vielä ihan sekaisin, eli siinä menikin sitten oma aikansa, että sai 24 eriväristä lankaa lajiteltua, ja haastetta oli erityisesti ruskeiden kohdalla tulkita, mikä on "khaki", mikä "gold" ja mikä vaan "brown", ja kieltämättä "light red", "pink" ja "peach" olivat myös aika lähellä toisiaan. Muttei silti mikään mahdoton tehtävä, kun siihen sai vaan rauhassa paneutua. Ja onhan se sitten ihanaa, kun on langat järjestyksessä, ja kun pakkauksissa on langat jo valmiiksi leikattuinakin pätkiksi, niin helppoahan se on sitten työstää vaan menemään.

Koska osallistun Ristipistoilijat-yhteisön Joulu-SALiin, jossa pistellään yksi joulukoriste kuukaudessa koko vuoden ajan, niin ajattelin aloittaa siitä osuudesta, mikä menee tuon SALin piikkiin. Tässä kalenterissa se varsinainen kalenteriosuus pistellään aidakankaalle, ja sitten plastic canvasille tehdään 25 jouluista hahmoa, jotka laitetaan sitten aina kalenteriin kunkin päivän "luukkuun" kiinni. Ja noita "luukkuja" kalenterissa on 1-25, koska kyseessä on jenkkiläinen valmistaja (Dimensions). Vaikka itse kyllä tykkäisin, jos suomalaisissakin joulukalentereissa olisi se 25. luukku. Joskus lapsena minulla on sellaisia 25 luukun kalentereita ollut (+ muistaakseni vielä mahdolliset marraskuun puolella olevat 1. adventtisunnuntai ja sen jälkeiset päivät), joten nykyäänkin vielä, kun ei saakaan jouluaamuna avata enää luukkua, niin tuntuu että jotain jää vähän niin kuin puuttumaan. No, ehkä ensi jouluna saadaan sitten tämän kalenterin myötä se puute paikattua. :) Mutta joka tapauksessa siihen Joulu-SALiin liittyen ajattelin tehdä nuo 25 hahmoa, eli yritän tehdä ainakin sen yhden hahmon kuukaudessa, mutta jos meinaan saada kaikki 25 valmiiksi ennen ensi joulua, niin joutuupi sitä väkisinkin jossain kuussa useammankin pistelemään, mieluiten pari hahmoa kuukautta kohden.

Tällaiseen alkuun pääsin lankojen järjestelemisen jälkeen:


Plastic canvas on minulle uusi tuttavuus, mutta eipä sille pisteleminen ollutkaan yhtään vaikeaa. Ainoa huono puoli vaan se, että "kangas" on jäykkää, eli neula on melkein pakko pujottaa erikseen alas ja ylös, ei voi samalla pistolla tehdä kumpaakin, kun tuo ei oikein tuosta taivu. Mutta plussaa taas se, että tällä voi tehdä sitten vaikka millaisia koristeita, kun kuvan voi leikata tuosta irti, eikä lähde purkautumaan. Kyyhkystä tuohon olisi tulossa plastic canvasin yläreunaan.

Tässä mallissa on kyllä äärimmäisen selkeät ohjeet, vaikkakin enkuksi, mutta siis ihan siitä lähtien, kuinka pujotat langan neulansilmään... ;) Ja näiden plastic canvas -figuurien kohdalla on ainakin kahdesti huomautus, että älä hyppää samalla langalla toiseen figuuriin. No eipä tulisi mieleenikään, jos kerran kuviot on tarkoitus leikata tuosta irti erilleen. ;) Mutta ai niin joo, minkäsmaalainen tämä valmistaja olikaan... Niin ja kuvaa siitä kalenterin mallista on paria postausta alempana (ja tulee olemaan myös seuraavassa postauksessa), jos haluaa kurkata vielä, millainen siitä kalenterista tuleekaan valmiina. Itse ainakin innostuin tuosta kalenterista hirmuisesti, kun sain langat lajiteltua, sillä vasta nyt tajusin, miten ihania värejä tuossa tulee olemaan! :) Olen pistellyt niin paljon ruskeasävyisiä ristipistotöitä, että on kerrassaan ihanaa saada itselle (tai lapsilleen) tehtyä jotain pirteää. :)

Oulussa on tullut talvi, kuten varmasti muuallakin päin maassa. :) Eilen ja tänään meidän mittari on näyttänyt -11 astetta, mutta se näyttää yleensä muutaman asteen lämpimämpää mitä todellisuudessa on. Kuulemma eilen on läheisen autoliikkeen katolla oleva mittari näyttäny -16 astetta, eli jonkin verran tuo meidän mittari valehtelee. Eipä tuolla ulkona kuitenkaan tänään niin kauhean kylmältä tuntunut, kun laittoi riittävästi vaatetta ylle. Tosin en löytänyt enää toisia toppahousuja välihousujen, farkkujen ja yksien toppahousujen päälle, vaikka niitä olisin mieluusti vielä kaipaillut... ;)

Käytiin siis tänään vähän tenavien kanssa Venhopuistossa (meidän vieressä) temmeltämässä:


Esikoisella oli vauhti päällä, kuten aina...


... kuopuksella haalarihalvaus. ;) Siis se ilmiö, kun vetää haalarin vauvalle päälle, niin sen jälkeen toinen töllistelee vain posket pulleina silmät ja suu ymmyrkäisenä, eikä hievahda mihinkään. ;)

Tällaisia lauantai-illan turinoita tällä kertaa. Voikaahan hyvin ja nauttikaa tästä kirpeästä pakkassäästä! :) Vaikka itsekin joudun sisälläkin kulkemaan kahdet paksut villasukat + tossut jalassa ja kolme 7 veljespalmikkopuseroa päällekkäin (miten niin vilukissa? meillä on siis sisällä se normaali 20-22 astetta ;) ), niin on tämä talvi silti niin ihanaa, ehkä just niiden villasukkien ja paksujen lämpimien neuleiden ansiosta. :)

6 kommenttia:

 1. Jaa, sä oletkin muuttanut! Kiva ulkoasu blogissa - värikäs ja paljon mielenkiintoista asiaa täynnä!

  VastaaPoista
 2. Minä olen pistellyt yhden laukun tuolle canvasille, on ollut mahdottoman hyvä käytössä. Hyvää alkanutta vuotta!

  VastaaPoista
 3. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 4. Jaahas, ensin tuli kaksi tekstiä, sitten kun poistin toisen, niin poistuikin näköjään molemmat.

  Mutta jotain tuosta haalarihalvauksesta kirjoittelin, että hauska termi!

  VastaaPoista
 5. Kiva pohja. :)

  Iloista sunnuntaita sulle. :)

  VastaaPoista
 6. Tuosta kalenterista tulee varmasti tosi hieno:) t. Päivi

  VastaaPoista

Haluatko piristää päivääni? :) Sen voit tehdä helposti jättämällä itsestäsi puumerkin kommentteihin! Kiva kun löysit blogiini - tervetuloa toistekin! :)

Jos kommentointi ei onnistu (vaatii rekisteröitymisen), voit laittaa viestisi sähköpostitse:
marska_77@yahoo.com

Kiitos! :)

Hei hei!

Kiva kun kävit, tulehan toistekin! :)