Heipä vaan!

Mukavaa, kun olet tullut pistäytymään blogissani. Vielä mukavampaa on, jos jätät käydessäsi itsestäsi puumerkin. Toivottavasti viihdyt - tervetuloa myös uudestaan! :)

maanantaina, tammikuuta 05, 2009

Pientä viilausta

Järjestelin noita laatikoita vielä mieleisekseni, niin ajattelin samalla kirjoitella sanasen, ettei Blogilista ja muut turhaan ainakaan haamuile. :) Jännä miten nyt, kun tänne on tätä tekstiä alkanut tulla, monena päivänä useammin kuin kerran eikä mitenkään lyhyenlaisestikaan, niin huomaa vielä monia seikkoja ulkoasussa, mitä olisi tarve muuttaa. Laitoin aluksi joitakin laatikoita tuonne alas kaikkien tekstien loppuun, mutta sinne ne kyllä hukkuvat, joten siirsin ne tuonne sivuun. Ja muutenkin vähensin noita etusivulla näkyvien postausten määriä; aluksi laitoin niin, että aina viikkoa aikaisemmat postaukset näkyvät etusivulla, mutta siitä tulee niin hirveä määrä tavaraa, että nyt tässä sitten näkyy vain viisi tuoreinta. Kiitos vain puolisolleni tästäkin rakentavasta palautteesta (vaikkakin se tuli vähän vähemmän rakentavaan äänensävyyn ;) ), ja mieheni koneellahan tämä sivu näyttää muutenkin ihan erilaiselta kuin omalla koneellani.

Toinen säätöjuttu, mitä yritin tehdä, mutta luovuin siitä lopulta, oli se, että haaveilin voivani laittaa tähän sivupalkit molemmin puolin tekstiä, siis niin että noita linkki- yms. laatikoita on sekä oikealla että vasemmalla ja teksti menee keskeltä. Sainkin tällaisen pohjan tehtyä tässä illan aikana, mutta esikatselussa lopputulos näytti todella ahtaalta, joten jatketaan vain tällä asetelmalla. Oikeastaan sain aikaiseksi alkaa tuota kokeilemaan, koska törmäsin blogikierroksella siihen, että muutkin ovat kaipailleet Bloggeriin 3-laatikkoisia pohjia. Jos näistä on joku siis kiinnostunut, niin laitan tähän mielestäni pari hyvää linkkiä. Täällä ja täällä on ainakin joitakin valmiita pohjia, tuossa ensinmainitussa paikassa on myös 4-laatikkoisia pohjia. Ja sitten jos tykkää muokkailla pohjia itse, kuten minä olen tehnyt valmiista Bloggerin pohjasta, niin täällä on joku ystävällinen tehnyt kaikista Bloggerin omista pohjista myös 3-laatikkoiset versiot. Voi olla, että nuo ovatkin Bloggerin käyttäjille tuttuja paikkoja, mutta kun itse olen Bloggerissa vielä ihan aloittelija, niin minulle nuo ovat ihan uusia juttuja. Ja jos jotakuta kiinnostaa, niin tämän pohjan alkuperäinen versio on Bloggerin oma Minima Lefty valkoisena, siihen vain sitten muokkasin kirjasinmallia, -kokoa ja värit. Ja otsikkokuvan tietysti. Ehkä tämäkin pohja tästä joskus vaihtuu, mutta tällä mennään näin aluksi. :)

Niin ja minähän en oikeasti ymmärrä html:stä yhtään mitään, mutta olen varsin kokeilunhaluinen katsomaan, mitä tapahtuu, kun käy vähän muuttamassa jotain koodia. ;) Sen verran olen jo oppinut, että otan alkuperäisestä koodista ensin varmuuskopion jonnekin vaikka ihan tekstinkäsittelyohjelmaan, ettei tule ihan katastrofia. :)

Mielenkiinnolla täällä myös odotellaan Vuodatuksen tämänpäiväisen säätelyn lopputulosta. Vaikka itse luovuin Vuodatuksesta, niin tottakai olisi kiva, jos siihen tulisi parannuksia, koska aika moni seuraamistani blogeista on Vuodatuksen puolella, ja sen on kyllä tänään saanut huomatakin, kun on aika hiljaista tuolla omien suosikkien listalla. Toivottavasti hyviä parannuksia on sinne saatu aikaan!

No nyt tästäkin pikkupostauksesta tuli taas tällainen romaani. Kuka sanoisi noille sormilleni, että lakatkaa jo näpyttämästä?! ;) Mutta kiitos teille, kun käytte täällä lukemassa! Mukava on nähdä, että kävijälaskuri raksuttelee ja kommenttejakin on niin ihanaa aina lukea! :) Olen yrittänyt itsekin aktivoitua kommentoijana nyt tämän vuoden puolella, joten tässä koneella on senkin puolesta tullut taas vietettyä aikaa melkein liiankin kanssa, ja sehän tietysti syö käsityöaikaa. Nyt pitäisi ottaa vaan kiltisti puikot käteen...

Hyvää loppiaista!

8 kommenttia:

 1. Hei!
  Ihan kivalta tämä pohja ja järjestys vaikuttaa. Varmaan olisi ahtaanoloinen jos olisi molemminpuolin laatikoita.
  Kierrätysideaksi:
  *hiutale/muropaketit voi käyttää lapsilla ompelukuvien pohjina. Piirrä kartonkiin itse,liimaa tai tulosta siihen jokin kuva,jonka voi käyttää ompelukuvana.
  *Paketeista voi leikata (paketti)kortteja, kun kortista tekee niin pienen ettei alkuperäinen kuva erotu. Monesti löytyy hyviä värejä.
  *Muropaketteihin voi piirtää kaavanosia, kestää käytössä.
  *Pitäis löytää kierrätysideablogi josta löytäis lisää.
  *tai jos Mari tekisi sellaisen sivun, johon voisi lähettää ideoita ;)

  Sirpa

  VastaaPoista
 2. Kiitos vinkeistä! Tuollahan tuo minunkin alkuperäinen pohja oli 3-sarakkeisena. Täytyy jossain vaiheessa kokeilla!

  VastaaPoista
 3. Hyvää loppiaista. Minä olen lähdössä töihin. Illalla sitten tutustun noihin Vuodatuksen uusiin saloihin.

  VastaaPoista
 4. Kiitos Sirpalle kierrätysvinkeistä! :) Meillä vaan ei ole koskaan muropaketteja, niin hankala kokeilla vinkkejä käytännössä. ;) Mutta samaahan voi soveltaa puurohiutalepaketteihin, niitä meiltä kyllä löytyy ainakin kuutta eri viljalaatua... ;) Meillä siis syödään aamulla puuroa, ei muroja, eikä meidän lapset edes tiedä mitä on muropaketit. ;)

  VastaaPoista
 5. Välillä kyllä tuntuu, että lukeeko tuota minun blogia kukaan kun on vain yksi kommentoija. :P Mutta aina kun vilkaisee Blogilistalle, niin huomaa että kas, siellähän lukee että 25 tilaajaa... Jos lukee blogilistan tai googlesyötteenlukijan kautta, niin helposti jää kommentoimatta, olen sen itsekin huomannut.

  Niin ja muro- ja hiutalepaketeista voi myös askarrella lehtikoteloita, leikkaa vaan sopivanmalliseksi ja päällystää jollain kivalla paperilla/kankaalla! Hyödynnän tätä ideaa itse, ja mulla onkin NovitaKlubi-, Kauneimmat Käsityöt ja Moda-lehdet omissa ekokansioissaan. Pitäis tosin jo ehkä viedä joitain niistä lehdistä divariin, kun kirjahyllystä kohta loppuu tila...

  Hyvää uuttavuotta teillekin!

  VastaaPoista
 6. Kiitos kommenteistasi, yritin muuttaa sitä tarkistusta, mutt huonolla menestyksellä. Mutt sielä voi edelleen harjotella äidinkielen alkeita ;). Se hyöty siitä on.

  VastaaPoista
 7. Hyvä, kun laitoit noita vinkkejä ulkoasusta.

  Itse olen vain vähän ehtinyt testailemaan ja muokkailemaan lähinnä fontin väriä, joten vinkit/linkit pohjatyyleistä tulivat tarpeeseen!

  VastaaPoista
 8. Minäkin tykkään leikkiä koodin kanssa, mutta tarkkana saa olla, että mitä menee muuttamaan.

  VastaaPoista

Haluatko piristää päivääni? :) Sen voit tehdä helposti jättämällä itsestäsi puumerkin kommentteihin! Kiva kun löysit blogiini - tervetuloa toistekin! :)

Jos kommentointi ei onnistu (vaatii rekisteröitymisen), voit laittaa viestisi sähköpostitse:
marska_77@yahoo.com

Kiitos! :)

Hei hei!

Kiva kun kävit, tulehan toistekin! :)