Heipä vaan!

Mukavaa, kun olet tullut pistäytymään blogissani. Vielä mukavampaa on, jos jätät käydessäsi itsestäsi puumerkin. Toivottavasti viihdyt - tervetuloa myös uudestaan! :)

torstaina, tammikuuta 08, 2009

Joulu-SALia

(Edittiä puolessa välissä)

Sain valmiiksi ristipistoin tehtävään joulukalenteriin ensimmäisen "luukun". :) Itse kalenteri lojuu vielä aloittamattomana paketissaan, mutta kyllä sekin aloitetaan, jahka ehditään. Tässä kuitenkin se "luukku":


Eli tällaisia pieniä koristeita ripustellaan siihen joulukalenteriin aina jokaisen päivän kohdalle. Siis sitten, kun se joulukalenterikin on valmis. Tämä on pistelty plastic canvasille, ja tämän "viimeistely" on suunnilleen se, että se leikataan plastic canvasista irti ja kiinnitetään tähän ripustuslenkki. Teen kuitenkin viimeistelyn vasta sitten, kun kaikki koristeet on tehty, koska se on sitten helpompaa, ei jää mitään ihme suikaleita tuohon canvasiin. :)

Edittiä: Minähän unohdin hehkuttaa! Nimittäin sain ensimmäistä kertaa eläissäni ranskalaisen solmupiston onnistumaan!!! :) Aina olen yrittänyt sitä ähertää, mutta ei ole tullut mitään, joten olen tyytynyt keksimään jonkinlaisen oman korvikkeen solmupistolle. Mutta nytpä on linnulla ihan oikea virallinen solmupisto silmänä, ja tässä työssä saakin sitä solmupistoa sitten harjoitella kerrakseen. :) Vuoden päästä osaan varmaan tehdä sen jo unissani. ;)

Osallistun tällä Ristipistoilijat-yhteisön Joulu-SAL:iin, jossa tehdään yksi joulukoriste kuukaudessa koko vuoden ajan. Yritän kyllä saada tehtyä toisenkin koristeen kuukaudessa, jotta saataisiin ensi jouluksi sitten kalenteri jo käyttöön. :)

Kiitos kaikille meidän taaperoa onnitelleille! :)

8 kommenttia:

 1. Kaunis rauhankyyhky! Mielenkiinnolla odotan työn valmistumista.

  VastaaPoista
 2. Heips! Niin ihana rauhankyyhky. Kiitos eilisestä vierailusta ja kommentista.

  VastaaPoista
 3. Kaunis pikkupistely. Kuinkahan sieviä loputkin mallit ovat? Tätä projektia seurattava tarkoin! Asiasta kymmenenteen: Puhuit jossain aiemmassa viestissäsi kestositeistä. Teetkö ne itse ja jos teet, niin mitä kangasta/materiaalia sinä laitat ns. stoppikankaaksi? Minä olen jo kauan harkinnut "rättien" ompelua, mutta aina jäänyt. Varastossa olisi sellaista tuulipuvun, tms. vuorikangasta, jossa jonkin sortin pinnoite... Täytynee vielä googlesta opiskella. Jos vaikka tänään tekisin. Alkaa nuo kaupan rätit ottaa päähän ja ryökäleet vielä kutittavatkin.

  VastaaPoista
 4. Voi pieru... toiminto suoritettu kahdesti... No nyt tuli sössittyä, katosi pitkä kommentti taivaan tuuliin.

  Kaunis työ! Puhuit aiemmin kestositeistä jossain kirjoituksessa. Mitä materiaalia käytät niissä, lähinnä ettei läpi tuu? Mulla ois ikivanhaa kalvotettua vuorikangasta, voiskohan sitä käyttää. Jos tänään ompelisi. Minä olen kans vihertynyt hiljalleen. En ole vielä niin hyvällä mallilla elämisen kanssa kuin sinä, mutta päivä päivältä...

  VastaaPoista
 5. Jaa ja sitten se ensimmäinenkin viesti tuli läpi vaikka ensin herjasi, höh. No nyt saat sitten ainakin kommentteja =). Tämäkin päivä alkoi taas niin hyvin, että. Eilen meni kaikki enemmän tai vähemmän poskelleen.

  VastaaPoista
 6. Kiva eka luukku ja hieno solmupisto! Ne on vähän äherrettäviä joskus, luulen että teen itse sen ihan väärin :) Mutta kunhan siitä solmun näköinen tulee, niin väliäkö hällä. Myöhästyneet onnittelut yksivuotiaalle!!

  VastaaPoista
 7. Kaunis pistely ja myöhästyneet onnittelut pikkuiselle.

  VastaaPoista

Haluatko piristää päivääni? :) Sen voit tehdä helposti jättämällä itsestäsi puumerkin kommentteihin! Kiva kun löysit blogiini - tervetuloa toistekin! :)

Jos kommentointi ei onnistu (vaatii rekisteröitymisen), voit laittaa viestisi sähköpostitse:
marska_77@yahoo.com

Kiitos! :)

Hei hei!

Kiva kun kävit, tulehan toistekin! :)