Heipä vaan!

Mukavaa, kun olet tullut pistäytymään blogissani. Vielä mukavampaa on, jos jätät käydessäsi itsestäsi puumerkin. Toivottavasti viihdyt - tervetuloa myös uudestaan! :)

keskiviikkona, tammikuuta 21, 2009

Hunajakenno-kämmekkäät

Violettia 7 veljestä jäi vielä vähän jäljelle, joten päätin täydentää hunajakennokuvioista settiäni vielä yhdellä osasella:

Hunajakenno-kämmekkäät
Tehty ajalla: 20.-21.1.2009
Malli: Oma / idea omista Hunajakenno-sukista, joiden palmikkokuvio taasen napattu Novita Syksy 2005 -lehden palmikkoneuletakista
Lanka: 7 veljestä violetti (750)
Langankulutus: 42 grammaa; viimeistä senttiä myöten kaikki mitä jäljellä oli :)
Puikot: 3,5 mm (sekä bambuiset että metalliset)
Koko: Oma käsi (joka lienee semmoinen normaali keskikokoinen soittajan käsi ;) )
Muuta: Jotta saatiin lanka käytettyä tarkkaan, molempia kämmekkäitä neuloskeltiin yhtä aikaa kerän molemmista päistä, toisia bambutikuilla ja toisia metallisilla. Silmukkamäärä on täsmälleen sama mitä sukissa. Peukalokiila löytyy.


Tässä sitten taas salamalla otettu kuva (ensimmäisessä kuvassa siis ilman salamaa). Tähän kuvaan näemmä kuvausassistenttikin halusi päästä mukaan. ;) Kuten huomaatte, niin tuota hunajakennopalmikkoa on tässä kämmekkäitten päällä...


... ja kääntöpuolelta löytyypi joustinneuletta ja sileää. Aattelin kokeilla töissä, josko näitten kanssa pystyisi soittamaan, luokka on nimittäin aikasta kylmä välillä.

Juu, eipä nämä ehtineet mulle reissuneuleeksi. ;) Tänä aamupäivänä oli pitkästä aikaa rauhallinen hetki käsitöille, kun ei ollut mitään aamupäivämenoa (mitä on siis yleensä melkein joka arkipäivä), vauva nukkua tuhisi parvekkeella ja isäntäkin oli mennyt sänkyyn potemaan flunssaansa. Ennakkoon ajattelin, että käytän oman rauhallisen hetkeni tekemällä sitä yhden yli -ristipistoa, koska se vaatii aina vähän keskittymistä ja rauhaa, mutta kädet halusivatkin tehdä neuletta. Eikä käsiä voi pakottaa tekemään muuta kuin mitä ne itse haluavat. ;) Illalla nämä sitten valmistuivat. :)

Nyt on sitten kulutettu kaikki kuusi kerää violettia 7 veljestä viimeistä senttiä myöten! Muistaakseni vuosi sitten ne ostin, kun Tokmannilla oli tarjous 3 kerää kympillä, ja ostin siis kuusi kerää kahdella kympillä, tarkoituksenani tehdä joku pusero ja sukat. No, sain sillä kahdella kympillä itselleni maailman ihanimman palmikkovillatakin, ihanat villasukat ja vielä kämmekkäätkin. :) Mutta nyt on violetit neuleet vähäksi aikaa neulottu, keskitytään välillä johonkin toiseenkin väriin. ;) On mulla kyllä violettia Bambua vielä olemassa jossain... ;)

Ja koska huomenna on bussissa oltava jotain neulottavaa, niin uuttakin on jo puikoilla. Mutta siitä lisää huomenissa, taidankin pistää ajastetun postauksen tulemaan... ;)

9 kommenttia:

 1. Hei, nyt täytyy kysyä, että olenko nähnyt unta, vai onko netissä olemassa sellainen ilmainen laite/masiina/generaattori/juttu, jolla voi tehdä ristipistomalleja omista kuvista? Minulla on sellainen mielikuva, että olen jostain lukenut sellaisesta, mutta minulla ei ole hajuakaan, mistä etsiä. Olisiko siinä ollut vielä sellainenkin ominaisuus, että se kertoi kunkin värin värikoodit? Mene ja tiedä, kun en edes tiedä, olenko nähnyt unta... =D

  VastaaPoista
 2. Heips! minua kiinnostaa tuo sama kysymys kuin Tinttaraa tuossa edellä, olet maininnut aiemmin lapsesi kuvan kanssa ladanneesi ohjelman netistä - muistaakseni. Kämmekkääsi ovat kauniit hunajakennoneuleena tehtynä.

  VastaaPoista
 3. Jopa sinä olet nopea ja tuottelias. Täällä tehdään, mutta mitään ei valmistu... heh. Nätit on kämmekkäätkin. Kyllä nyt Marin kelpaa =)

  VastaaPoista
 4. Ihanat! Vitsi sie neulot nopeesti.

  VastaaPoista
 5. Kivat kämmekkäät. Hunajakenno on kyllä minun ehdoton suosikki palmikkokuvioissa:)

  VastaaPoista
 6. Tosi kiva idea laittaa kämmekkäisiin tuota hunajakenno neuletta. Tuli kivan näköiset. Muuten mun lempparivärejä on violetit ja sinisten sävyt. Kyllä mä välillä "hairahdun" muuhukin!

  VastaaPoista
 7. Kivat kämmekkäät! Hieno juttu, kun ei jäänyt jämälankaa.

  VastaaPoista
 8. Hienot kämmekkäät!
  Mulla itselläni on hunajakenno-lapaset:)

  VastaaPoista
 9. hienosti sopii tuo kuvio kämmekkäisiinkin!

  VastaaPoista

Haluatko piristää päivääni? :) Sen voit tehdä helposti jättämällä itsestäsi puumerkin kommentteihin! Kiva kun löysit blogiini - tervetuloa toistekin! :)

Jos kommentointi ei onnistu (vaatii rekisteröitymisen), voit laittaa viestisi sähköpostitse:
marska_77@yahoo.com

Kiitos! :)

Hei hei!

Kiva kun kävit, tulehan toistekin! :)