Heipä vaan!

Mukavaa, kun olet tullut pistäytymään blogissani. Vielä mukavampaa on, jos jätät käydessäsi itsestäsi puumerkin. Toivottavasti viihdyt - tervetuloa myös uudestaan! :)

torstaina, tammikuuta 22, 2009

Hui - vituttaa! ;)

Minua on viime päivinä kovasti huivituttanut. :) Siitähän tuo otsikkokin kertoo, en vain millään malttanut olla vähän leikkimättä sanaleikillä. ;) Pyydän anteeksi, jos kielenkäyttöni loukkaa jotakuta, lupaan ettei tämä tule tavaksi. :) Mutta oikeasti siis huivituttaa ja kovasti. :)

Nimittäin tässä kun noita palmikkoja vääntelin, niin aloin jo mielessäni miettiä, että mikähän olisi seuraava sellainen pikkuprojekti, jota voisi tehdä bussissa ja koneella surffatessa ja kuntopyörällä polkiessa. Joku sellainen helpohko, mitä ei kauheasti tarvitsisi ajatella, mutta joku joka nyt ei ihan päivässäkään valmistu, ja jonka saisi silti otettua mukaankin joka paikkaan. Jos vaikka tekisi jonkun huivin... sillain vaan välipalana ennen Lankahamstereiden alkua. ;)

Mutta minkäköhän huivin sitten tekisin, kas siinäpä olikin pulmaa kerrakseen! Lähtökohtana tietysti oma lankavarasto, mitä sieltä löytyy. Pinkkiä Woolia olisi just sopivasti, ja sehän on Minttumaarissa suosituslankana - voinkin jo nähdä Minttumaarin just tuossa ihanassa pinkin värissä. Mutta just nyt ei tunnu olevan Minttumaarin aika, ei ihan vielä, mutta tässä joskus... Entäs sitten Revontuli, siihenhän minulla on vironvillaakin? Mutta ei ei ei, se vironvilla ei ole vielä riittävän kauaa marinoitunut kaapissa, olisi hyvä neuloa alta pois ensin jotain vanhempia lankoja. ;) Ei siis vielä ole Revontulen aikakaan. Novitan Talvi 2008 -lehdessä oli myös kiva huivi, sitä olen aikonut tehdä Novitan Ninasta. Mutta kun vilkaisin ohjetta, niin totesin, että liikaa tavattavaa, ei sovi bussineuleeksi. Tarvii jotain aivottomampaa, minkä oppii hetkessä ulkoa. Hmm... minullahan olisi kyllä Sisu Glitteriä huivin verran, ja huivia siitä olen aikonutkin. Mutta mistä malli?

Olen tässä selaillut nettiä eessuntaas ja etsinyt Sitä Oikeaa. Siis huivimallia. Ja sille Sisu Glitterille mieluusti, että saisi sen nyt edes neulottua kaapista kuljeksimasta. Kävi mielessä myös tuo Kevätpäiväntasausyllätyshuiviknit-a-long, kun sitä on nyt aika moni tekemässä. Mutta minä olen hirveän huono kestämään yllätyksiä, niin tuollaiset ylläritempaukset eivät oikein ole minua varten. ;) Pitäisi ensin nähdä valmiina, mitä siitä tulee. Tuonhan voi toki tehdä joskus myöhemminkin, vaikka viiden vuoden päästä, jos sitten siltä tuntuu. Ja myös alkoi arveluttamaan, että voisinko tuota edes tehdä siitä Sisu Glitteristä, kun ohjeessa sanotaan, että langanmenekki on 820 metriä, ja minulla on Sisu Glitteriä vain 800 metriä. Että sitten se vasta (hui)vituttaakin, jos pitää 20 metrin takia lähteä ostamaan uusi kerä! ;) Eli ei tuota huivia ainakaan tuosta langasta. Ehkäpä vaikka sitten yhdestä monta vuotta marinoituneesta merinovillasta, se olisi tuollaiseen ihan omiaan... Jos siis näyttää muiden yllätyshuiveista tulevan ihan kivoja. Kyllä minä siis taidan tuon kohdalla ensin katsoa, mitä tuleman pitää, ettei tarvi yllättyä. ;) Ja kun olen huomannut noita huiveja katsellessani, etten yhtään syty sellaisille huiveille, joissa vaihtuu mallineule välillä, tai jotka on kauhean ohuita ja joissa on paljon reikiä. Just sellainenhan tuosta Kevätpäiväntasaushuivista näyttäisi ehkä tulevan. Niin, tykkään tosiaan enemmän sellaisista huiveista, joissa sama mallikuvio toistuu koko huivin ajan, ja joissa on vähän muutakin kuin vain reikiä. ;) Ehkä Minttumaarikin on vähän liian reikäinen minun makuuni, vaikka siinä kyllä sama kuvio toistuu koko ajan. Revontuli-huivia taasen ei voi ainakaan liiasta reikäisyydestä syyttää... ;) Joku sellainen vähän samantyylinen kuin Fifi ois kyllä kiva...

Niin, se Fifi tosiaan... Tuttu malli kyllä, neuloin Fifi I:n ja Fifi III:n syksyllä 2006, molemmat lahjaksi, ja sitten vielä kahdet Fifi-sukat, toiset lahjaksi jouluna 2006 ja toiset itselle keväällä 2007. Ja olihan se ihan kiva ja helppo malli, nättikin. Oikeastaan just sellainen, mitä kaipaisin just nyt puikoilleni. :)

Enempää en sitten ehtinyt ajatella asiaa, kun edellinen neule oli just valmistunut, ja minulla alkoi kuntopyöräilyaika, jota varten piti äkkiä saada jostakin jotain neulottavaa, joten jotain lankaa ja jotkut puikot ja joku malli vaan nopsasti esille:


Kaikki muut suunnitelmat Minttumaareista ja Revontulista jäivät kyllä muhimaan, ja päässevät vielä toteutukseenkin, mutta nyt on puikoilla siis Fifi III Sisu Glitteristä. Kun kaivoin langan esiin laatikostaan, vähän ensin pyörittelin sitä, että ai tämänkö väristä tämä olikin. Kun onhan tuo minun väriskaalaani vähän hailakan turkoosia. Mutta menee kyllä, jos pistää kaveriksi jotain kirkkaampaa paitaa. ;) Ja sitten tuo glitteri tuossa on hopeaa, kääks, miten en olekaan ennen ajatellut?! Toisaalta sitä on aika vähän, ja jos tuosta tulee sellainen enemmänkin selän puolella liehuva kolmiohuivi, niin ehkä tuo hopea ei niin paljoa minuun vaikuta, että näyttäisin ihan jäätyneeltä ruumiilta. ;) Eri asia sitten, miltä tuo hopeinen glitteri näyttää, kun kaikki muu, mikä minussa kiiltää, on kultaa. Siis sormukset ja rippiristi, ne ainoat koruni, joita käytän. :) No, ehkäpä tästä tulee ihan kiva, ja jos ei tule, niin käytetään torkkupeittona. ;)

Kun sain tämän huivin alkuun, niin muistinkin miten koukuttava malli tuo Fifi on... ei malta käsistään laskea sitten millään. :)

Kuva on otettu eilisiltana (kuten tämä postauskin on ajastettu), joten huivi on varmaankin tämän kirjoituksen ilmestyessä edistynyt tosi pitkälle. :) Itsekin aloittelen juuri työiltaani sillä hetkellä, kun tämä kirjoitus tänne ilmestyy. On niin hauskaa leikkiä ajastimen kanssa ja kuvitella, että on muka jossain muualla, missä oikeasti on... ;)

Hauskaa torstai-iltaa vaan itse kellekin, missä sitten oikeasti tällä hetkellä olettekin! :)

5 kommenttia:

 1. Hih, hih. Minä jo aivan säpsähdin kun tuo sanan loppuosa ei kyllä mitenkään istu sinun kielenkäyttöösi !! :-)

  VastaaPoista
 2. Hui! Sä oot niin ahkera että päätä ihan huimaa :D

  Kauniit, sukat, kämmekkäät, pusero yms yms

  Ja, kyllä minäkin vähän hieraisin silmiäni tuon otsikon nähdessäni..... :)

  VastaaPoista
 3. huivitutusta liikkeellä täälläkin, kevätpäiväntasaushuivi on koukuttava! ei siitä minusta liian reikäinen tuu, ainakaan jos tekee suht paksulla langalla eikä kovin paksuilla puikoilla. :)

  VastaaPoista
 4. Mukava kun ollaan niin erilaisia tuossa neulomisessakin. Minä taas tykkään, että kuvio vaihtuu ja ohuet langat ja paljon reikiä. Tylsäähän se olisikin, jos kaikki tekisi samaa mallia, samanlaisista langoista.

  VastaaPoista
 5. Voithan sinä aina etsiä sille uuden kodin, jos ei istu omaan värimaailmaan.

  VastaaPoista

Haluatko piristää päivääni? :) Sen voit tehdä helposti jättämällä itsestäsi puumerkin kommentteihin! Kiva kun löysit blogiini - tervetuloa toistekin! :)

Jos kommentointi ei onnistu (vaatii rekisteröitymisen), voit laittaa viestisi sähköpostitse:
marska_77@yahoo.com

Kiitos! :)

Hei hei!

Kiva kun kävit, tulehan toistekin! :)