Heipä vaan!

Mukavaa, kun olet tullut pistäytymään blogissani. Vielä mukavampaa on, jos jätät käydessäsi itsestäsi puumerkin. Toivottavasti viihdyt - tervetuloa myös uudestaan! :)

keskiviikkona, helmikuuta 08, 2017

Vielä ihan vähän...

Juu, siis onhan mulla lankaa ITSELLE tuleviin neuleisiin jo riittävästi. Kolmet pusero/neuletakkilangat, parit hamelangat ja useampia sukkalankoja. Olisi hyvä kutoa ne ensin pois, ennen kuin hankkii lisää lankaa, ainakaan omiin neulevaatteisiin. Mutta kun välillä tulee toiveita neuleista toiselle ihmiselle, välillä taas itse saan ideoita lahjaneuleista. Jos ei niihin ole sopivaa lankaa, niin sitä täytyy ostaa.

Niin nytkin.


Ihan vähän vaan tarvitsi onneksi tällä kertaa. Sen verran, että sain hyödynnettyä tämänviikkoisen Tokmannin 7 veljestarjouksen 2 kerää/7,50 e. Ja johan tuo toisen langan värikin todistaa, ettei siitä nyt ainakaan minulle itselleni voi mitään tulla! :D Siitä on ikuisuus, kun olen mustaa neulonut edes toiselle... Mutta niin olen löytänyt täydellisen lahjasukkamallin läheiselle ystävälleni, että olen valmis neulomaan jopa mustaa. ;) Muut langat siihen lahjaan minulla jo olikin jämälankoina olemassa, vain musta puuttui. Luonnonvalkoista taasen tarvitsee aina, ja luultavimmin tämä sitten uppoa itselle tulevaan neuleeseen. :)

Minullehan ei ole tullut Novita-lehteä enää yli kahteen vuoteen. Ei siksi, ettenkö pitäisi Novitan malleista, vaan siksi, että minulle tulee malliähky, kun haluaisin aina toteuttaa suunnilleen kaiken, mitä lehdestä löydän. Näiden parin vuoden aikana kuvittelin käyväni lukemassa kirjastossa jokaisen Novitan, mutta enpä ole sitäkään jaksanut aina tehdä. Näkeehän ne mallit netistäkin! Sitäpaitsi niiden ohjeet tulevat ilmaiseksi nettiin sen jälkeen, kun uusi lehti on ilmestynyt. Minusta ei ole mitään järkeä tilata lehteä, jos samat mallit saa kuitenkin tulostettua jossain vaiheessa ilmaiseksi! Harvemmin ne mallit kuitenkaan ihan samantien puikoille hyppäävät uuden lehden ilmestyttyä. :)

Eilen kävin kuitenkin lukemassa uusimman Novitan kirjastossa, vaikka toki ne kuvat olen netissäkin nähnyt. Ja heräsi jälleen haaveita tehdä "suunnilleen kaikki" siitä lehdestä, mutta nämä kaksi mallia ovat sellaiset, jotka ehdottomasti aion toteuttaa. Ja ihan vain tuon uutuuslanka Auroran (7 veljestä -perhettä) vuoksi.

Kuvat pöllitty Novitan sivuilta.


Tähän tulee sekä tuota kirjavaa Auroraa kolmea väriä että yksivärisiä niin ikään kolmea väriä. Minulla sattuu olemaan jämälankoina juurikin noita yksivärisiä, mitä tähän tarvittaisiin, joten saisin tähän ne hyödynnettyä.


Tässä toinen, jota ajattelin kelta-oranssista Aurorasta ja luonnonvalkoisesta 7 veljeksestä.


Nämä sukat eivät olleet lehdessä, vaan ovat ilmaisohjeena pelkästään nettisivuilla, mutta nämä aion toteuttaa ihan tällaisenaan. Ja siis tuohon alempaan neuletakkiin tulisi samat värit.

Noita Aurora-lankoja en siis ole vielä hommannut, täytynee ihan jo rahatilanteen vuoksi odottaa nyt kuukausi, ennen kuin säntään niitä ostamaan. Jollei sitten tule ihan superhyvää tarjousta tässä välissä. :)

Jospa niitä itselle tulevia neuleitakin ehtisi tekemään ennen kuin ostan lisää lankaa itselle tuleviin neuleisiin. :) Onneksi osa neulehaaveistani ovat sellaisia, että niiden langat eivät katoa kaupasta yhtä nopeasti kuin novitalaiset...


Aiemmin säilytin keskeneräistä työtäni ja lankojani avoimessa käsityökorissa lattialla. Nykyisin sattuneesta syystä tuo kori on nostettu kirjahyllyn päälle, ja työn alla olevat langat ovat säilytyksessä vetoketjullisessa laukussa ja keskeneräinen työkin pitää kätkeä visusti tuohon projektipussukkaan. Vaan tätä kirjoittaessani joku löysi kätkön... :)

Käykäähän muuten kurkkaamassa Heivattujen Kudelmien Facebook-sivua, jos kiinnostaa video kissasta kässäpussissa... ;) Videossa tosin käy lopuksi vähän hassusti...

4 kommenttia:

 1. Nuo valitsemiesi kuvien neuleet on ihan sinun näköisiäkin. :) Miäkii kattelin ton alemman neuletakin mallia. Sukat on myös kivat. Teen hyvin harvoin mitään mallia just oikeista langoista.
  Malliähky on ihan totista totta. Tosin en yleensä niistä juuri mitään tee, mut kaapit on täynnä erilaisia malleja ja netti tursuaa lisää. En oo miäkään ostanu pitkään aikaan mitään kässälehtiä. Novita tulee, vaan ei minun tilaamana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nykyään on niin joka paikassa neulemalleja, ja monesti ilmaiseksikin saatavilla! Ilmaisista malleista esim. Dropsin mallit on niin ihania, etten uskalla siellä sivuilla edes surffailla, kun haluaisin tehdä kaiken... Luojan kiitos en osaa käyttää Ravelryn ohjehakua! :D Oon yrittänyt, mutta jos vastaan pölähtää miljoona mallia, niin alkaa ahistaa ja lopetan siihen. Nykyään koitan mennä sillä linjalla, että sellaiset perustarveneuleet toki menevät etusijalle, mutta sitten näissä muuten vaan ihanissa neuleissa yritän valita vain sellaisia, joissa on jokin kiinnostava tekniikka, esim. tuossa ylemmässä tuo takki kootaan paloista. Tai siinä on jotain muuta, mikä pitää mielenkiinnon yllä. Tuo alempi tosin menee siihen perusneulekategoriaan, mut siinä houkuttelee ajatus keltaoranssista neuletakista... :)

   Poista
 2. Mulle tapahtui tuo sama malliähky kun aikoinaan tuli Novita lehti kotiin. Sen vuoksi lehti on saanut olla tilaamatta enkä ole sitä juuri edes vilkuillut. Olkapäät eivät tahdo kestää isoja töitä ja malleja tuntuu pursuavan ovista ja ikkunoista. Täytyy edetä rauhallisesti. Mukavaa helmikuuta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on ollut myös yksi tavoite, että tekisin enemmän ns. omasta päästäni ja vähemmän ohjeista. Kovin hyvin en ole onnistunut, mutta tulihan tuossa syksyllä neulottua yksi hame ihan vaan fiiliksellä - ja siitä tuli paras hame ikinä! - ja nyt on tulossa sukat omasta päästä. Mutta kun niitä valmiita mallejakin on niin paljon ihania! ♥

   Ihanaa helmikuuta! :)

   Poista

Haluatko piristää päivääni? :) Sen voit tehdä helposti jättämällä itsestäsi puumerkin kommentteihin! Kiva kun löysit blogiini - tervetuloa toistekin! :)

Jos kommentointi ei onnistu (vaatii rekisteröitymisen), voit laittaa viestisi sähköpostitse:
marska_77@yahoo.com

Kiitos! :)

Hei hei!

Kiva kun kävit, tulehan toistekin! :)