Heipä vaan!

Mukavaa, kun olet tullut pistäytymään blogissani. Vielä mukavampaa on, jos jätät käydessäsi itsestäsi puumerkin. Toivottavasti viihdyt - tervetuloa myös uudestaan! :)

maanantaina, helmikuuta 27, 2017

Tupsu-Kissimirrit :)

Kun törmäsin Lumi Karmitsan kirjassa "Villit vanttuut ja vallattomat villasukat" kissasukkiin, joissa on tupsut, niin pitihän Tupsu-kissan emännän sellaiset saada. :)

Kissimirrit
Tehty ajalla: 17.-26.2.2017
Malli: Lumi Karmitsa: Villit vanttuut ja vallattomat villasukat - Kissimirrit
Lanka: Drops Fabel harmaa (200) ja luonnonvalkoinen (100)
Langankulutus: 126 g
Puikot: 2 mm ja 2,5 mm
Koko: Ohjeessa 38-39, mutta kyllä näistä tuli ehkä 40-41
Muuta: Ihan kivat! 


Mitäpäs sanomista sukista? Siis ihanat sukat, mutta mallikuvion vuoksi en voinut vähentää silmukoita, vaan piti tehdä ohjeen mukaan. Seurauksena se, että nämä ovat minulle aivan liian isot! Ei se toki käyttöä estä, mutta kiva olisi pitää napakampia sukkia. Yleensä teen Fabelista sukkia enintään 56 silmukalla, näissä oli 72 silmukkaa kauttaaltaan. Hankalaa olisi ollut myöskään vähentää silmukkamäärää, kun tässä oli niin tarkat ohjeet. Puikot sentään vaihdoin pienempiin kuin ohjeessa, mutta silti näissä pysyi huomattavasti löysempi käsiala kuin yleensä Fabel-sukissa - kirjoneuleesta tulee aina minulla löysempää kuin tavallisesta sileästä neuleesta - ja lankaakin kului enemmän kuin ohjeen mukaan olisi pitänyt. Mutta voihan näitä varmasti kotisukkina pitää! :)



Kuvauksen ajan Tupsua kyllä kiinnosti sukat, mutta eivät suinkaan nämä kuvattavana olleet tupsusukat, vaan ne sukat, jotka olin riisunut pois jalastani kuvauksen ajaksi. Niitä Tupsu retuutti ympäri asuntoa. Kuvittelin, että hän olisi heti hyökännyt tupsujen kimppuun, mutta ei oikein onnistunut edes houkuttelemalla. No, ehkä hän ei ollut tupsusukkatuulella juuri silloin, kun oli vastikään käynyt toistamiseen uimassa vessanpöntössä... :D

17 kommenttia:

  1. Kyllä on hienot ja työläät tehdä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) No ei ole todellakaan työläät! :D Sain aamun parhaat naurut ajatuksestakin, että tällaisia hetkessä kudottavia sukkia kutsuisin työläiksi. :D

      Poista
  2. Nämä ovat myös minun tekolistallani, vaikkei meillä kissaa olekaan :) Olen tehnyt samasta kirjasta Pionit-lapasia, mutta minulle tulee päinvastoin liian pieniä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla tuntuu, että ihan sama mitä neulon ja vaikka kuinka vaihtaisi pienemmät puikot, niin tulee liian löysää. Näihin ei voinut enää pienempiä puikkoja vaihtaa, kun en omista pienempiä. Ja kun olen tosiaan pienikätinen, -jalkainen ja -päinen. Jalan pituus on kyllä mulla se 39, mutta jalka on niin kapea, että nämä on siksi löysät.

      Poista
  3. Kivat Tupsu-sukat. Itse en ole aita sukkia tehnyt mutta kuullostaa isolta silmukkamäärältä minustakin Fabelille. Tsiisukset jotka neuloin olivat juuri sopivat saajalleen, en nyt muista millainen oli niissä silmukkamäärä.
    Olin melkein varma että sinulla olisi kuva jossa Tuosu on kiinni sukan tupsussa. No, hän halusi yllättää meidät 😉

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) Tupsu kyllä kiinnostui tupsuista tänään, kun kuvasin tupsusukkia podcastiin... Siellä sitten enemmän sitä säätämistä. :D

      Poista
  4. Voi että kun on ihanat kissasukat :)

    VastaaPoista
  5. Kerrassaan hienot! Minul on ton kirjoneuleen kanssa vähä päinvastoin; tuppaa olemaan napakampaa. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mää neulon niin löysin ranteinen, että kaikki neuleet löpsähtää. Lörppö mikä lörppö, niin suustani kuin käsistänikin. :D

      Poista
  6. Kauniit sukat ja kaunis malli. Itselläni on tämä malli ollut jo kauan tekolistalla - voi olla että vielä pitkään. Mutta täytyyhän minunkin omat kissasukkani saada :)
    Harmillista että tuli liian isot. Tupsu ainakin näkyy nauttivan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) Siitä vain tekemään omia kissimirrejä! :)

      Poista
  7. Ihanat.. mullakin on ollut mielessä että vielä joskus teen itelle Kanelin värisenä. )

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Mun oli vähän vaikea päättää, teenkö harmaana vai ruskeana. Tupsun aluskarva on kyllä vaaleanharmaata, mutta pää on tummanharmaata ja nyt on alkanut tulla turkkiin myös enemmän kuparinruskeita laikkuja harmaan sekaan. Emonsa on sellainen ruskealaikukas, mutta ilmeisesti tuo harmaa väritys + pitkäkarvaisuus tulee isän puolelta, mutta sen verran on emonkin geenejä, että alkaa turkin väriin tulla niitä laikkuja. Jospa olisikin sellaista harmaa-ruskea-kirjavaa Tupsun väristä lankaa! :D

      Poista

Haluatko piristää päivääni? :) Sen voit tehdä helposti jättämällä itsestäsi puumerkin kommentteihin! Kiva kun löysit blogiini - tervetuloa toistekin! :)

Jos kommentointi ei onnistu (vaatii rekisteröitymisen), voit laittaa viestisi sähköpostitse:
marska_77@yahoo.com

Kiitos! :)

Hei hei!

Kiva kun kävit, tulehan toistekin! :)