Heipä vaan!

Mukavaa, kun olet tullut pistäytymään blogissani. Vielä mukavampaa on, jos jätät käydessäsi itsestäsi puumerkin. Toivottavasti viihdyt - tervetuloa myös uudestaan! :)

perjantaina, maaliskuuta 11, 2016

Uudessa

Tämä alkuvuosi on ollut melkoista tohinaa. Vuoden vaihteessa toivoin, että elämä vihdoin rauhoittuisi, mutta toisin kävi. Viime viikonloppuna muutin vanhasta kodistani noin 100 metrin päähän viereiselle kadulle asumaan. Pojat jäivät isänsä kanssa siihen vanhaan kotiin, mutta tälläkin hetkellä ovat nyt viikonloppua viettämässä minun luonani.

Uuteen kotiin muuttaminen on kuitenkin ollut ihanaa, helpottavaakin. On ollut mukavaa suunnitella uutta sisustusta, mitä vanhaa haluan viedä mukanani ja mitä uutta ja ihan omannäköistä hankkia. Kirpparit ovat tulleet tutuiksi, olen tehnyt mahtavia löytöjä! Nyt en jaksa räpsiä enempää kuvia kotini sisustuksesta, mutta esittelen uudet sohvatyynyt, jotka valmistuivat hetki sitten:

Isoäidinneliötyynyt 2 kpl
Tehty ajalla: 13.2.-11.3.2016
Malli: Isoäidinneliö
Lanka: Drops Fabel luonnonvalkoinen (010), happovärjätyt (pohja luonnonvalkoinen 100) korallinpunainen, keltainen ja oranssi
Langankulutus: 151 g
Virkkuukoukku: 3 mm
Koko: 40x40 cm
Muuta: Ompelin valmiisiin luonnonvalkoisiin koristetyynyihin kiinni 


Toissasyksynä värjäyskurssilla ajattelin, että nuo kolme lankaa (keltainen, oranssi ja korallinpunainen) kuuluvat ehdottomasti yhteen, kun nostin ne värjäyksestä pois. Luulin tekeväni niistä sukat (mitäpä muutakaan?), mutta kun olin tehnyt joitakin hankintoja uutta kotiani ajatellen ja värimaailma alkoi vähitellen muodostua, niin sohvatyynyiksihän nuo langat lopulta halusivat. Oli hyvä ratkaisu! :)

Ompelin virkatut päällysosat kiinni valmiisiin luonnonvalkoisiin koristetyynyihin. Taisi tulla sillä tavalla jopa edullisemmaksi kuin jos olisin ostanut sisustyynyt ja valkoiset kankaat erikseen ja vielä alkanut ompelemaankin.


Tästä kuvakulmasta katsottuna uudessa kodissa on paljon tuttua vanhaan kotiin nähden, sillä taustalla näkyvät huonekalut kuten myös sohva lähtivät matkaani. Vanhempi poikanikin on välillä erehtynyt luulemaan olevansa kotonaan, kun täällä on hyvin paljon samantyylinen huonekalujen järjestys kuin sielläkin oli ennen muuttoani. Toki nythän sielläkin on laitettu tavarat uusille paikoilleen.

Jotta elämä ei olisi käynyt tässä eron ja muuton tuomassa hässäkässä liian tylsäksi, niin jäin vielä parisen viikkoa sitten pyörällä auton alle. Mitään ei murtunut ja pyöräkin saatiin korjattua ajokuntoon, mutta ajoitus oli kieltämättä aika hurja, kun törmäys tapahtui pari päivää ennen kuin hain avaimet uuteen kotiin. Muuttopäivänä toimin lähinnä työnjohtajana, kun en kivuiltani vielä pystynyt juurikaan kantamaan, mutta muuten pystyin siivoilemaan ja laittamaan paikkoja.

Kun sitten koti oli valmiina ja viimein ajattelin voivani hetken huokaista, lasteni isältä tuli viestiä, että heidän kotinsa pihassa on yöllä palanut roskakatos/pyörävarasto. Heidän pyöränsä onneksi säästyivät tulelta, mutta toisen puolen pyörävarasto paloi pahemmin. Riittäisiköhän nämä tapahtumat jo tälle vuodelle...?

Onneksi tällä viikolla on ollut hiihtolomaviikko, niin olen hiukan saanut hengähtää. Lomaviikon jälkeen alkaakin varsinainen rytinä, kun töissä on kokonainen viikko pääsiäisnäytelmän esityksiä, sen jälkeen vierähtää viikko kuoron kanssa Johannes-passion viimeisissä tiukoissa treeneissä, esitykset ovat hiljaisen viikon lopulla. Mutta levähdetään sitten pääsiäisen jälkeen... toivottavasti ei enää tule mitään isompia yllätyksiä elämään! :)

Mainiota maaliskuuta kaikille - lunta on taas tullut hurjasti lisää, joten hiihtokelejä on ainakin luvassa vielä pitkäksi aikaa! :)

20 kommenttia:

 1. Johan on ollut tapahtumarikasta. Toivotan sinulle jaksamista uuden äärellä.
  Ihania nuo sohvatyynyt.

  VastaaPoista
 2. Onneksi pääsiäinen on lähellä, sen mukana tahti hiljenee luonnostaan. Toivotaan että siitä eteenpäin tapahtumarikkaus muuttuu plussamerkkiseksi.
  Ihana tuo isoäidinneliötyyny. Haaveilen keinutuolinpehmusteesta, mutta en oikein tiedä mistä langasta se kannattaisi tehdä ettei ole heti ihan nyppääntynyt.
  Ja tervetuloa käymään blogissani! Sinua olen seurannut vuosikausia! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Minulla ei tahti hiljene pääsiäistä kohti, päin vastoin, nyt on kunnon rytinäviikot alkamassa, ensin viikko pääsiäisnäytelmäesityksiä töissä, sen jälkeen heti viikonloppu + hiljainen viikko tiukka kuoroputki, pitkiä päiviä ja esitykset päälle. Mulla hiljenee vasta ehkä sitten, kun pääsiäinen on ohi...

   Poista
 3. Johan sulla on riittänyt paljon tapahtumaa alkuvuodelle. Jospa se siitä sitten tasoittuisi.
  Ihanat värisävyt noissa tyynyissä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Onhan tässä ollut kaikenlaista elämässä. Toisaalta sitten, jos on vähänkään hiljaisempi hetki, kuten nyt, niin alan liikaa miettiä asioita päässäni. Että hyvä vain, että on "äksöniä". :)

   Poista
 4. Melkosen huonoa tuuria. Toisaalta se on se smurffin laki, että silloin kun jotain tapahtuu, niin kaikki muutkin asiat tapahtuu yhtä aikaa.
  Noista tyynyistä tulee mieleen ensimmäisenä, että ihan sinun värisiä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No mun värisiä ne kyllä on. Ja uusi kotikin on ihan mun näköinen, kun ei tarvi kauheasti ottaa muita huomioon (paitsi pojat sillon kun ne täällä käyvät).

   Poista
 5. Iloisten värien ryhdittämänä iloa uuteen kotiin!

  VastaaPoista
 6. Tänään tuli mieleen, että mitähän kuuluu heivatuille kudelmille tai Marille ja pitkästä aikaa tulin tänne piipahtamaan. Ja voi sentään, kuuluuhan sitä. Itse kaksi eroa läpikäyneenä voin kuvitella siun tunteet. Vaan päivä kerrallaan eteenpäin, eikä haittaa olenkaan vaikka välillä ottaa askeleen pari taakse tai vaikka sivulle. Onnea uuteen kotiisi ja kaikkea hyvää elämääsi uusien tuulien keskelle. Voimia ja jaksamista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Juu, paljon on tapahtunut, mutta kuten kirjoitin, niin helpottavalta tuntuu asua nyt ihan omassa asunnossa. Toki tässä on ollut lomaviikko pehmittämässä laskua uuteen elämänvaiheeseen, eikä tässä ihan heti edes normiarkeenkaan päästä kiinni, kun tulee tohinaviikot. Mutta hyvä näin, uskoisin. :)

   Poista
 7. kauniin väriset sohvatyynyt ja onnea uuteen kotiin..

  VastaaPoista
 8. Onnea uuteen kotiin ja muutoinkin matkasi varrelle.

  VastaaPoista
 9. Kauniit sohvatyynyt ja onnea uuteen kotiin!

  VastaaPoista
 10. Onnea uuteen elämääsi! Aurinkoista kesää!

  VastaaPoista

Haluatko piristää päivääni? :) Sen voit tehdä helposti jättämällä itsestäsi puumerkin kommentteihin! Kiva kun löysit blogiini - tervetuloa toistekin! :)

Jos kommentointi ei onnistu (vaatii rekisteröitymisen), voit laittaa viestisi sähköpostitse:
marska_77@yahoo.com

Kiitos! :)

Hei hei!

Kiva kun kävit, tulehan toistekin! :)