Heipä vaan!

Mukavaa, kun olet tullut pistäytymään blogissani. Vielä mukavampaa on, jos jätät käydessäsi itsestäsi puumerkin. Toivottavasti viihdyt - tervetuloa myös uudestaan! :)

lauantaina, joulukuuta 26, 2015

Kasvivärjättyä kaarroketta

Enpä muista, että olisin aiemmin neulonut kaarrokeneuletta! Kaarrokkeellisen virkatun mekon olen kyllä tehnyt, mutta näin kauan piti ilmeisesti elää, että tätäkin neuletyyppiä kokeilin. Minä kun niin tykkään saumojen ompelusta... :)

Kaarrokeneuletakki
Tehty ajalla: 15.11.-26.12.2015
Malli: Silmukkamäärää katsottu ja sovellettu Novita Syksy 2014 mallista nro 11, mutta tein yhtenä kappaleena & hihat pyörönä ja ihan omalla kuvioinnilla
Lanka: Novita Nalle kasvivärjätyt (kaikissa pohja valkoinen 011): pihlaja JL2, pihlaja JL3, pietaryrtti+horsmankukka JL, mesiangervo JL2, horsma JL, mesiangervo JL3+horsma JL2, (krappi JL3+sipulinkuori JL4):n JL, sipulinkuori JL2, sipulinkuori JL3, krappi JL, krappi JL2
Langankulutus: 360 g
Puikot: 3 mm
Koko: S
Muuta: Tykkään! 


Silloin toissakesänä puskissa rämpiessäni ja lankoja kasveilla värjätessäni tuumaili, että ei noilla kasviväreillä oikein minun värejäni saa, vaikka kauniita sävyjä ovatkin. Mutta jossain vaiheessa hoksasin, että kylläpä osa noista puhtaimmista keltaisista ovatkin minun väripaletissani. Hieman persikansävyjä sekaan, niin johan niistä saa Marin värisen neuleen. :)


Kuvioväreinä käytin aiemmista projekteista jäminä jääneitä lankoja, siksi en voinut tuota kaarrokkeen kuviota mistään mallista katsoa, vaan tein kuvion oman pääni mukaan sen mukaan, miten nöttösistä lankaa riitti.

Tässä neuletakissa on myös taskut, se oli myös minulle uusi juttu, että neuloin taskutkin. Paljon uutta olen siis tässä saanut opetella. :)


Kuvista ei ihan käy ilmi se, että neuleessa on käytetty yhteensä kuutta eri keltaisen sävyä pohjaväreinä, jokaisen keltaisen leveän raidan välissä on yksi kerros persikalla. Klikatkaa kuvia suuremmaksi, niin tuo raidotus saattaa paljastuakin.


Napeiksi valikoitui ihanat auringonkukkanapit, ne sopivat tähän keltaiseen pläjäykseen täydellisesti! :) Keltainen taitaa edelleen olla lempivärini, nytkin olen poltellut keltaista kynttilää, ja keltaistahan meillä on sisustuksessakin. :)

Keltaista loppuvuotta sinulle! :)

10 kommenttia:

  1. tyylikäs takki. Nuo taskut ovat kiva yksityiskohta.

    VastaaPoista
  2. Ihanan keväinen, valoisat. olet niin söpön tyttömäinen saparoinesi! Hyvää kevään odotusta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Niin kuin hyvin tiedät, minä en odota kevättä. Olisipa aina talvi! ♥♥♥

      Poista
  3. Valoisammat päivät ja nurkan takana kurkkiva kevät jotenkin tulivat mieleen neuletakistasi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eletään nyt tämä talvi ensin. Saatiin luntakin niin, että pääsee kohta hiihtämään! :) Luistelemassa oon jo käynyt.

      Poista
  4. Oho! Luistelemassa osuu silmiini! Täälä vasta yritetään jäädytellä, kun vihdoin tuli ees jonkin verran pakkasta.
    Villatakki on kivan pirtsakka ja löytyy siitä niitä syksyisiäkin värejä. :) Mukavaa uutta vuotta sinulle. Toivon sinulle jonkin erityisen inspiroivan idean ensi vuodelle. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täällä on ollut talvi jo useamman viikon, lumen syvyys 16 cm.

      Kiitos, syksyinen tämä minustakin on! :)

      Inspiraatiota on nyt riittänyt viime aikona lähinnä musiikin saralla, eilen loppuivat viimein synnytyspoltot ja sain puserrettua kaiken ulos. Toivottavasti tulisi hetkeksi tauko luovuudessa, on nimittäin rankkaa. 10% inspiraatiota, 90% perspiraatiota...

      Poista

Haluatko piristää päivääni? :) Sen voit tehdä helposti jättämällä itsestäsi puumerkin kommentteihin! Kiva kun löysit blogiini - tervetuloa toistekin! :)

Jos kommentointi ei onnistu (vaatii rekisteröitymisen), voit laittaa viestisi sähköpostitse:
marska_77@yahoo.com

Kiitos! :)

Hei hei!

Kiva kun kävit, tulehan toistekin! :)