Heipä vaan!

Mukavaa, kun olet tullut pistäytymään blogissani. Vielä mukavampaa on, jos jätät käydessäsi itsestäsi puumerkin. Toivottavasti viihdyt - tervetuloa myös uudestaan! :)

torstaina, syyskuuta 03, 2015

Säärystimet ja kämmekkäät

Puikoilta ja koukuilta on pudonnut seuraavaa:

Säärystimet ja kämmekkäät
Tehty ajalla: 20.8.-2.9.2015
Malli: Oma / kämmekkäiden idea Rauhan Tervehdyksestä
Lanka: Novita Pikkusisko Dylon-värjätty Madonna Blue 18 + elintarvikeväri sininen ja keltainen (pohja luonnonvalkoinen 010) uudelleenvärjätty happoväreillä keltainen -> sammaleenviihreä seklä uudelleenvärjätty happovärillä koralli -> murrettu lila, Drops Fabel luonnonvalkoinen (100) ja musta (400)
Langankulutus: 93 g
Puikot: 2,5 mm, virkkuukoukku: 3 mm
Koko: 12-vuotiaalle (joka on jo ihan aikuisen mitoissa)
Muuta: Lahjaksi 


Olen kuullut huhuja, että näiden saaja ei käytä lainkaan villasukkia, mutta tykkää käyttää säärystimiä. Niinpä päätin kutoa hänelle säärystimet lahjaksi. Värilliset langat ovat itsevärjättyjä, musta ja valkoinen tehdasvärjäyksiä. Jotta sain säärystimeen vähän tyttömäisyyttä, virkkasin koristeeksi pienet kukkaset. :)


Kämmekkäät ovat samaa mallia kuin jo monta kertaa aiemminkin nähdyt, idea bongattu vuosia sitten Oulun seurakuntalehti Rauhan Tervehdyksestä. Langat ovat samat kuin säärystimissäkin.


Tämä setti on siis menossa lahjaksi lapselle, joka on ikänsä puolesta toki lapsi, mutta kokonsa puolesta ihan aikuisen mitoissa. Jalkakin isompi kuin minulla. :) Kämmekkäitä sovitin omiin käsiini, toivottavasti hänellä ei ole kovin paljon isompi koura...

Ihanaa, kun ilmat ovat viilentyneet! :) Hyvin kyllä tarkenee vielä hameessa ja sukkahousuissa töihin pyöräillä, vaikka eilenkin oli lämpötila +5 astetta. Tänään kävin hankkimassa itselleni uimarannan pukutilojen avaimen talvikaudeksi - täältä tullaan, avanto! :)

Ihanan raikkaita ja vilpoisia syyspäiviä kaikille! :)

12 kommenttia:

  1. Kiva väriyhdistelmä! Värit eivät ehkä äkkiseltään ole minun lemppareitani, mutta yllättävän kauniilta kuitenkin valmiissa työssä näyttävät.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Juu, eivät ole minunkaan lemppareitani, mutta kummasti ne yhteen sopivat. :) Tuo murrettu lila ei ole luonnossa ihan noin "likainen" kuin kuvassa, ainakin kämmekkäiden kuvassa se näyttää tosi sotkuiselta, mutta on oikeasti vähän kirkkaampi. Lila on tosi vaikea väri valokuvata...

      Poista
  2. Tosi nätit molemmat! Kämmekkäitä minä en osaa pitää, mutta säärystimiä ajattelin kohta ruveta neulomaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) Monille voi nuo kämmekkäät olla vähän oudot pitää, mutta joskus ne ovat käyttökelpoisemmat kuin lapaset. Minä pidän joskus töissä, jos on kylmä, mutta pitäisi pystyä kuitenkin esimerkiksi soittamaan. Edellisessä työpaikassa oli usein ihan jäätävän kylmää, kun siellä ei pidetty koko aikaa lämmitystä päällä, joten kämmekkäät oli muusikolle todellakin tarpeen!

      Poista
  3. Ovatpa nuo kauniin värisiä,
    Kämmekkäitä on mukava käyttää kun oikein käsiä kolottaa, joskus jopa nukun villaiset kämmekkäät kädessä.
    Avantouinti kuulostaa kylmältä hui.... rohkea olet kun kymässä uit.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) Tähän mennessä olen käynyt vasta uimahallin kylmäaltaassa pulahtamassa, se on aivan mahtavaa! :) Viime talvena en ollut vielä niin hyvässä kunnossa, että olisin pystynyt käydä avantouinnilla, mutta nyt tuo talviuintipaikka on niin näppärästi työmatkan varrella, että aion siellä alkaa käydä. Mitä kylmempi sää, sen parempi! :) Pakkasia odotellessa...

      Poista
    2. Niin ja lisäyksenä vielä, että monella on ne kivut ja kolotukset loppuneet siihen, kun ovat alkaneet harrastaa talviuintia. Suosittelen kokeilemaan, jos on sen tyyppisiä vaivoja! :)

      Poista
  4. Ihana setti! Hui avanto uinti ei ole minun juttu, minulle oli "avantoa" kun kävin kastautumassa toukokuulla lammessa.

    VastaaPoista
  5. Ihana setti! Hui avanto uinti ei ole minun juttu, minulle oli "avantoa" kun kävin kastautumassa toukokuulla lammessa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) Minäkin luulin vielä muutama vuosi sitten olevani vilukissa, enkä halunnut uida luonnonvesissä edes kesällä. Mutta kun olen kokeillut uimahallin kylmävesiallasta, niin se olo on sen jälkeen niin mahtava, että on aina vaan pakko päästä uudestaan! :) Ehkäpä sen veden täytyy olla riittävän kylmää, joku +10 astetta on siihen tarkoitukseen turhan lämmintä. ;) Ei kannata sanoa, että jokin ei ole "minun juttu", jos ei ole koskaan kokeillut. :)

      Poista
  6. Ihan samoja suunnitelmia tääläkin! Kämmekkäitä just alotin ja suunnittelen mielessäni, että säärystimiä sitte myös lähiaikoina. :) Kyllä noi ihan tyttömäisiltä näyttää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentista! :) Kaikki tytöthän eivät ole pinkki-ihmisiä, varsinkin kun on jo melkein täyteen mittaansa kasvaneesta lapsesta kyse. :)

      Poista

Haluatko piristää päivääni? :) Sen voit tehdä helposti jättämällä itsestäsi puumerkin kommentteihin! Kiva kun löysit blogiini - tervetuloa toistekin! :)

Jos kommentointi ei onnistu (vaatii rekisteröitymisen), voit laittaa viestisi sähköpostitse:
marska_77@yahoo.com

Kiitos! :)

Hei hei!

Kiva kun kävit, tulehan toistekin! :)