Heipä vaan!

Mukavaa, kun olet tullut pistäytymään blogissani. Vielä mukavampaa on, jos jätät käydessäsi itsestäsi puumerkin. Toivottavasti viihdyt - tervetuloa myös uudestaan! :)

maanantaina, syyskuuta 07, 2015

Pitsiraitasukat

Puikoilla on ollut tällä kertaa perinteinen sukkamalli. Lahjaksi olen nämä ajatellut antaa.

Pitsiraitasukat
Tehty ajalla 3.-6.9.2015
Malli: Suuri Käsityö -lehti 6-7/2006
Lanka: Novita Nalle Dylon-värjätty Jungle Green 26 (pohja luonnonvalkoinen 010)
Langankulutus: 86 g
Puikot: 3 mm
Koko: n. 37-38
Muuta: Lahjaksi 


Tällä mallilla olen tehnyt sukkia ennenkin, ja on varmasti monelle tuttu malli. Värit näyttävät olevan kuvassa omituisen kylmät ja sameat, kyllä tuo vihreä on enemmänkin metsän vihreää kuin tuollaista kummallista sinertävää. Mutta näillä mennään... :) Tarkoitus on tosiaan antaa sukat lahjaksi, mutta jos ilmenee, että saajan kengänkoko on jotain ihan muuta kuin joksi olen sen arvioinut, niin sitten tehdään hänelle uudet sukat ja laitetaan nämä hyväntekeväisyyteen.

Tässä kuvassa on eri sukat kuin ylläolevat pitsiraitasukat. Tämän kuvan sukat näet kokonaisuudessaan klikkaamalla alapuolella olevaa linkkiä.

Hyväntekeväisyydelle onkin nyt tarvetta, niin kuin varmasti jokainen meistä on saanut uutisista kuulla ja lukea viime päivinä. Kaikki emme valitettavasti voi seurata pääministerimme esimerkkiä ja majoittaa pakolaisia koteihimme, mutta onneksi voimme auttaa muulla tavoin. SPR on organisoinut Kudo villasukat turvapaikanhakijalle -tempauksen, jonne voi siis toimittaa uusia (= käyttämättömiä) käsinneulottuja villasukkia lähimmän SPR:n toimiston kautta. Minulla olikin jemmassa Herrasmiehen vihreät villasukat, jotka alunperin olin ajatellut lahjaksi, mutta koska juhlia ei järjestettykään, niin jätin jemmaan. Olin tosin näillekin miettinyt erään toisen saajan lähipiiristäni, mutta arvelisin näiden kuitenkin olevan hänelle hiukkasen liian suuret. Ja ainahan minä voin kutaista lahjapakettiin uudet sukat - nämä siis kiikutan huomenna SPR:n Oulun piiritoimistoon toimitettavaksi eteenpäin vastaanottokeskukseen. Kokosin myös hygieniapaketin, jonka vien huomenna kotimme lähellä olevaan keräyspisteeseen, lisätietoja löydät Peitto ja patja -tempauksesta.

Haastetta kehiin: jokainen blogini lukija neulokoon vähintään yhden villasukkaparin SPR:n villasukkakeräykseen ja/tai kootkoon vähintään yhden hygieniapaketin ja/tai vaatepaketin turvapaikanhakijalle! Se ei vaadi keneltäkään meistä paljoa panostusta, mutta on iso apu hädässä olevalle lähimmäiselle. Katso lisätiedot ylläolevista linkeistä. Kiitos!

Lämpöisiä ajatuksia uuteen viikkoosi!

10 kommenttia:

 1. Hyvään asiaan menee nuo kauniit sukat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siis nuo pitsiraitasukat menevät lahjaksi, keväällä neulotut miesten sukat menevät hyväntekeväisyyteen. Ovat eri sukkia, vaikka samasta langasta. :)

   Poista
  2. Mukana ollaan.Turun spr:n konttiin vien pussin sukkia.

   Poista
  3. Hienoa! :) Minä veinkin tänään peräti viisi hygieniapakettia keräyspisteeseen ja nuo yhdet miesten sukat SPR:lle. Oulussa onkin tällä hetkellä tilanne, ettei enää vaate- ja tavaralahjoituksia voida ottaa vastaan, koska varastotilat loppuvat kesken! Ihmiset ovat olleet ahkerasti liikkeellä lahjoitustensa kanssa. Hygieniapaketteja ilmeisesti kuitenkin otetaan edelleen.

   Poista
 2. Hyvällä asialla olet! Minäkin vien huomenna hygeniapaketin keräyspaikkaan ja alan sukkia neulomaan, niitä kohta todella tarvitaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva juttu! Hygieniapaketit ja sukat ovat varmasti juuri niitä, joita tarvitaan, koska vaate- ja tavaralahjoituksia on tullut riittämiin.

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Kiitos! :) Väri ei ole minulle itselleni mieleinen, mutta kun tätä nousi vahingossa väripadasta peräti 800 grammaa (kuvittelin värjääväni itselleni puserolankoja...), niin tämän värisiä sukkia tulee nyt aika moni saamaan lahjaksi tai hyväntekeväisyyden kautta. ;)

   Poista

Haluatko piristää päivääni? :) Sen voit tehdä helposti jättämällä itsestäsi puumerkin kommentteihin! Kiva kun löysit blogiini - tervetuloa toistekin! :)

Jos kommentointi ei onnistu (vaatii rekisteröitymisen), voit laittaa viestisi sähköpostitse:
marska_77@yahoo.com

Kiitos! :)

Hei hei!

Kiva kun kävit, tulehan toistekin! :)