Heipä vaan!

Mukavaa, kun olet tullut pistäytymään blogissani. Vielä mukavampaa on, jos jätät käydessäsi itsestäsi puumerkin. Toivottavasti viihdyt - tervetuloa myös uudestaan! :)

maanantaina, elokuuta 03, 2015

Kanadanvuokot

Syksyn sukkaputki on alkanut! :)

Anemonidium-sukat
Tehty ajalla: 29.7.-2.8.2015
Suunnittelija: PäiviH
Lanka: Novita Nalle tumma turkoosi (350), kasvivärjätty (krappi JL3 + krappi&sipulinkuori JL4):n JL (pohja valkoinen 011)
Langankulutus: 112 g
Puikot: 3 mm
Koko: n. 37-38
Muuta: Lahjaksi menevät 


Nämä ihanaiset sukat näyttävät vaikeammilta tehdä kuin oikeasti ovatkaan. Tietysti noissa varren kukkasissa oli oma haasteensa (varsinkin kun yritti lukea Stephen Kingiä samaan aikaan), mutta kohtalaisestihan nuo onnistuivat. Taakse tuleva nyöritys kruunaa koko komeuden! :)


Ohje on 7 veljekselle, mutta minulla tuppaa sukista aina tulemaan sen verran löysät, että päätin tehdä nämä Nallesta mutta 7 veljeksen silmukkamäärällä. Olen huomannut, että omiin jalkoihini saan sopivat sukat juurikin niin, että teen 7 veljeksen ohjeilla ja silmukkamäärillä Nalle-langasta, ja vastaavasti Nallen ohjeita voi soveltaa ohuille sukkalangoille. Nämä istuvat ainakin omiin jalkoihini todella mukavasti. Itselleni sukat eivät kuitenkaan jää, vaan menevät lahjaksi ihmiselle, jolla on numeroa tai paria pienempi jalka kuin minulla.


Sain sukat valmiiksi jo eilen illalla, joten ei tarvinnut ottaa palmikoita väänneltäväksi työkauden aloituspäivään, vaan saatoin aloittaa vähän simppelimpää sukanvartta. Kovin paljon en kyllä malttanut tänään neuloa, sillä niin paljon oli kaikkea muuta ihanaa työpäivässä. :)

Tällaisella varustuksella palasin tänä aamuna töihin sairauslomaltani:


Esimieheltä tuli jo alkukesästä sähköpostia, että ensimmäisenä työpäivänä kaikilla pitää olla mukana ämpäri, ja koska ajattelin muutamalla muullakin olevan samanlaisia valkoisia marjaämpäreitä (tai langanhuuhteluämpäreitä), niin jotenkinhan omansa pitää tunnistaa. Ajattelin myös, että jos alkaa hävettää, niin tämän voi vetää päähän... ;) No, kyllä minä kerran mokasinkin kymmenien silmäparien tuijottaessa, mutta en voinut siinä tilanteessa vetää ämpäriä päähäni, kun ämpärin pohjalla oli siemeniä... ;) Tehtävänä oli muodostaa ämpärin pohjalle siemenistä kukkanen, ja minähän taiteilin omaani suurella hartaudella, kunnes huomasin kaikkien muiden olevan jo valmiina - ja sitten tietysti menin tönäisemään ämpäriäni, ja koko taideteokseni levisi takaisin epämääräiseksi siemenläjäksi. Siinä tilanteessa teki mieli sanoa ruma sana, mutta onneksi muistin, missä olen ja tyydyin vain murisemaan. ;) Muuten ilmeeni oli kyllä koko päivän ihan samanlainen kuin tuolla ämpärin hahmolla, suupieleni ovat tainneet jäädä nyt pysyvästi korviin, ja aamupalan jäännökset olivat kaikkien nähtävillä hammasrivistöni välissä. :) No, pikkuisen kyllä meinasin itkeä tirskauttaa heti aamulla, kun ensimmäinen työkaveri riensi halaamaan, mutta koska niitä halauksia tuli päivän aikana aika tiheään tahtiin, niin ei siinä auttanut alkaa jokaisen kohdalla kyynelehtiä, vaan annoin vaan hymyn paistaa, koska siihen todellakin on aihetta! :)

Olen niin kertakaikkisen ONNELLINEN!!! :) Ja ajatella, saan vielä huomennakin mennä töihin - ja ylihuomenna! :) Sitten on pakko pitää vähän vapaata, kun olen tämän syksyn vain osa-aikaisena - mutta että ensi viikollakin pääsee töihin, ja sitä seuraavana! Ihanaa! :) Elämä hymyilee, ja niin teen minäkin! :) Luulin vielä eilen, että olen täynnä energiaa, mutta nyt sitä vasta energiaa onkin, kun olen saanut käydä töissä lataamassa akkuni täyteen...! Pikkuisen tuntuu jaloissa, että olen polkenut tänään noin 25 kilometriä pyörällä töihin ja takaisin, mutta kyllä se liikuntakin näyttää nykyisin enemmän antavan energiaa kuin syövän sitä. Eikä tämän pirteyden keskellä uskoisi, että heräsin aamulla jo klo 5.11., kun jänskätti niin hirveästi, ettei uni enää tullut... :)

Ihanan pirteää ja energistä viikkoa kaikille! :)

21 kommenttia:

  1. Hienoa, että olet päässyt takaisin töihin, työhön josta pidät.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin on. :) Mutta paras on vielä vasta edessä, kun parin viikon päästä saadaan lapset taloon. :) Vaikka meneväthän ne työpäivät mukavasti aikuistenkin kesken suunnitellessa ja ideoita ammentaessa.

      Poista
  2. Sinulla ainakin on energiaa vaikka muille jakaa :) Nyt minäkin tiedän, miten voin ottaa itsestäni selfien, ämpäri vain päähän :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, energiaa piisaa niin, ettei viime yönäkään malttanut koko yötä nukkua. ;) Ämpäri-selfie on sitten varmaan älfie. :D

      Poista
  3. Ihanat sukat, kelpaa ne jalassa töitä aloittaa. On tosi mahtavaa että olet vihdoinkin kunnossa ja pääset töihin. Kiitos siitä Jumalalle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) Paitsi että ei tule omiin jalkoihin, vaan erään toisen ihmisen jalkoihin, jolla kyllä hänelläkin on tänä syksynä edessä uusi alku. Olet oikeassa, kiitokset täytyy suunnata Hänelle, jolle kiitokset kuuluvat. Onneksi sain aloittaa työni eilen alttarin äärellä. Melkoinen etuoikeus, että työssä on mahdollisuus myös siihen hiljentymiseen, ei pelkästään aikataulutettuun touhuun ja tohinaan.

      Poista
  4. IHANAA!!! Niin valtavan hyvä mieli sun puolesta, että sydän pakahtuu myötäonnesta :D Virtuaalihalauksia täältä Hämeestä <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) Virtuaalihalauksia myös täältä sinnepäin! :)

      Poista
  5. Kauniit sukat! Kiva välillä kuulla,että on kiva mennä töihin ja että siellä on ollut kivaa( lähipiirissä on lähinnä valiteltu,kun loma loppuu) Loma on kivaa,mutta tykkään kun arki ja työt alkaa taas. Tuntuu,että saa paljon enemmän aikaiseksi ja energiaa riittää. Lomalla jotenkin laiskistuu ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) Minä olen aina ollut enemmän arki-ihminen kuin loma- tai juhlapyhäihminen. Minäkin saan niin paljon enemmän aikaiseksi silloin, kun on sitä tohinaa muutenkin. Tietysti loma on tarkoitettukin lomailuun ja aikatauluttomuuteen, mutta välillä ärsyttää, kun huomaa iltapäivällä, ettei ole koko päivänä tehnyt muuta kuin pelannut jotain typerää nettipeliä. Pitkän sairausloman jälkeen on ihan uudenlainen tärkeysjärjestys elämällä, osaa paremmin käyttää aikansa niihin asioihin, joita oikeasti haluaa tehdä. Ettei tarvitse vain odottaa sitä seuraavaa lomaa, että olisi aikaa kaikkeen kivaan.

      Poista
  6. Sievät on sukat ja ihana kuulla, että hymy on korvissa töissä ja sen jälkeenkin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) Tänään ei ollut ihan koko aikaa suupielet korvissa, mutta olikin niin paljon asiaa pohdittavana, ettei koko aikaa voinut vain hymyillä. Mutta sisäisesti tietysti hymyilin. :)

      Poista
  7. Kyllä noilla sukilla voi sukkaputken käynnistää. Ihastuttavat. Kaunis väri miellytti kovin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) Ihania värejä on kyllä tulossa seuraavissakin sukkaputken sukissa, mutta eihän minun lankavarastossani toki muita värejä olekaan kuin niitä ihania. :)

      Poista
  8. Onnea työhönpaluuseen! Varmaan tuntuu hienolta.
    Sukat näyttää myöskin kivan erilaisilta, väristys hyvä. Lisäsit sitte jännitystä kukkien tekemiseen. :) Vai syksyn alotus. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) Vieläkin tuntuu hienolta, vaikka istuin tänään koko päivän kolmessa eri palaverissa... ;) Mutta niin oli inspiroivat palaverit, että kotona piti kaivaa viulu esille (en ole koskenutkaan siihen vuosikausiin) ja alkaa vähän miettiä musiikkia tilaisuuteen, jota tänään yhdessä palaverissa suunniteltiin. Mitenhän ne työkaverit kestää tällaista, joka innostuu kuin pikkulapsi jo puolikkaasta ajatuksesta... ;)

      Jännitystäpä hyvinkin. :)

      Poista
  9. Onnittelut työhönpaluuseen! Voi kuvitella, kuinka valtava ilonaihe se sinulle on! Ja upeat, erikoiset sukat olet neulonut!

    VastaaPoista
  10. Onpa mahtava juttu, että olet päässyt palaamaan töihin! Voimia ja intoa työsyksyyn :)

    Ja juu, ihan oikeaan arvasit mun blogissa, mutta en vielä uskalla huudella asiasta.

    VastaaPoista

Haluatko piristää päivääni? :) Sen voit tehdä helposti jättämällä itsestäsi puumerkin kommentteihin! Kiva kun löysit blogiini - tervetuloa toistekin! :)

Jos kommentointi ei onnistu (vaatii rekisteröitymisen), voit laittaa viestisi sähköpostitse:
marska_77@yahoo.com

Kiitos! :)

Hei hei!

Kiva kun kävit, tulehan toistekin! :)