Heipä vaan!

Mukavaa, kun olet tullut pistäytymään blogissani. Vielä mukavampaa on, jos jätät käydessäsi itsestäsi puumerkin. Toivottavasti viihdyt - tervetuloa myös uudestaan! :)

torstaina, toukokuuta 21, 2015

Personointia

Viime viikot ristipistorintamalla ovat kuluneet pikkuriikkisten piperrysten parissa. Kaksi Isabelle Vautierin suunnittelemaa sydänmallia on valmistunut, molemmat yhden langan yli pisteltynä 25 ct Floballe. Ristipistoista ymmärtämättömälle kankaan tiheys avautunee helpoiten, kun kerron yhden piston koon olevan 1 mm x 1 mm. Sellaista juuri sopivan kokoista piperrystä siis. :)

Coeurs Monogrammes: M
Tehty ajalla: 18.4.-10.5.2015
Malli: Isabelle Haccourt-Vautier: Les coeurs d'Isa Tome 2: Coeurs Monogrammes / M
Kangas: 25 ct Floba itsevärjätty vanhan roosan väriseksi
Langat:: DMC 3371, 814, 471, 937, 321
Pistot: Risti- ja jälkipistoja yhdellä säikeellä yhden langan yli
Koko: 82x88 pistoa (7,7x8,6 cm)
Viimeistely: Kalenterin kanteen koristeeksi
Muuta: Viimeistelykangas itse aurinkovärjätty

Ensin pistelin oman nimikirjaimeni. En tiedä mitä marjoja kuvassa on tarkoitus olla, mutta minä mieluusti kuvittelen niiden olevan pihlajanmarjoja. :)

Profession de foi
Tehty ajalla: 5.5.-21.5.2015
Malli: Isabelle Haccour-Vautier: Les coeurs d'Isa Tome 1: Profession de foi
Kangas: 25 ct Floba itsevärjätty vanhan roosan väriseksi
Langat: DMC 3865, 318, 815, 3053, 3363, kulta metallilanka, 744, 3072, 3371
Pistot: Risti- ja jälkipistoja yhdellä säikeellä yhden langan yli
Koko: 83x88 pistoa (7,7x8,6 cm)
Viimeistely: Kalenterin takakanteen koristeeksi
Muuta: Viimeistelykangas itse aurinkovärjätty

Toisena pistelin mallin, jossa on teksti "Profession de foi". Suomeksi se tarkoittaa "uskontunnustus", ja mallissa viitattaneen lähinnä konfirmaatioon, jossa nuoret tunnustavat uskonsa. Mutta minusta on hauskaa leikitellä sanoilla, joten mietin tälle tekstille muitakin käännöksiä. "Profession" tarkoittaa myös ammattia, joten tämänhän voisi kääntää myös: "Uskon ammatti". Tai "foi" tarkoittaa myös luottamusta, eli voisihan teksti olla myös "luottamuksen ammatti".


Ammattiin nämä pistelyni jollain tavalla liittyvätkin, sillä niistä tuli koristeet kansiin...


... joiden sisältä löytyy Kirkon viikkokalenteri. Tällä hetkellä sisällä on vuoden 2013 kalenteri, jonka ehdin tilata itselleni ihan muutamaa päivää ennen kuin jäin vuoden 2012 syyskuussa sairauslomalleni, eikä tämä kalenteri näin ollen koskaan saanut sisälleen ainuttakaan merkintää. Mutta enköhän minä vielä tämän tilalle vaihda vuoden 2015 kalenterin, kunhan saan sellaisen ensin käsiini. :) Päällyskankaan liimasin ihan vain niihin nahkakansiin, jotka tulevat Kirkon kalentereiden mukana; minulla on noita nahkakansia olemassa useampia, joten yhden saatoin tähän tarkoitukseen uhrata. Jatkossa aion kuitenkin tilata kalenterini ilman nahkakansia, pelkillä sisuksilla siis - onhan se ekologisempikin vaihtoehto kuin ostaa joka vuosi uudet kannet! Enkä minä näitä tuunattuja kansia ihan hetkessä aio toisiin vaihtaa. ;)


Palavereissa on jotenkin tylsän näköistä, kun pöydällä makaa viisikymmentä samannäköistä kalenteria, mitä nyt nahkakansien väri saattaa olla joko viininpunainen, tummansininen tai musta. Mutta tänä syksynäpä joukosta erottuu yhdet tosi söpöläiset kalenterinkannet! :) Kyllä kalenteri saa olla kantajansa näköinen, olemmehan me kaikki omia persooniamme ja teemme myös työtämme oman persoonamme kautta.


Näissä kansissa näkyy kyllä minun kädenjälkeni monin tavoin. Sekä pistely- että viimeistelykangas ovat itsevärjättyjä: pistelykankaan värjäsin reaktiiviväreillä ja viimeistelykankaan aurinkovärjäyksellä, molemmat parin vuoden takaisen värjäyskurssin satoa. Ja tietysti nuo valitsemani kuvat kertovat aika paljon minusta itsestäni.

Ja taas ollaan hitusen lähempänä matkalla kohti syksyä...! :)

2 kommenttia:

 1. Kauniit kannet. Minä tilasin vuodelle 2016 vain Kirkon viikkomuistion sisukset. Luulen, että en niitäkään tule käyttämään kun käytän sähköistä kalenteria vallan.
  Syksyn merkkeihin se on, kun töissä jo tosiaan torstaina kysyttiin ennakkotilausta kalenterista 😉

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Meillä tilataan kalenterit seuraavalle vuodelle muistaakseni elo-syyskuun vaihteessa. Toivottavasti minulle on joku kuitenkin tilannut tämän vuoden kalenterin, että on loppuvuodeksi jokin paikka merkinnöille.

   Poista

Haluatko piristää päivääni? :) Sen voit tehdä helposti jättämällä itsestäsi puumerkin kommentteihin! Kiva kun löysit blogiini - tervetuloa toistekin! :)

Jos kommentointi ei onnistu (vaatii rekisteröitymisen), voit laittaa viestisi sähköpostitse:
marska_77@yahoo.com

Kiitos! :)

Hei hei!

Kiva kun kävit, tulehan toistekin! :)