Heipä vaan!

Mukavaa, kun olet tullut pistäytymään blogissani. Vielä mukavampaa on, jos jätät käydessäsi itsestäsi puumerkin. Toivottavasti viihdyt - tervetuloa myös uudestaan! :)

maanantaina, huhtikuuta 13, 2015

Onnen aiheita

Hiukan isompien ristipistomallien jälkeen teki mieleni pistellä vaihteeksi pari pienempää ristipistotyötä. Kovin kauaa ei tarvinnut miettiä, mitä pienempää tekisi, sillä suvun nuoriso tuppaa vuorollaan pitävän huolen, että tätä pikkuaskartelua riittää joka vuosi kevään lähestyessä... ;) Tänä vuonna jopa ihan tuplana.

Onnittelukortti
Tehty ajalla: 7.-13.4.2015
Malli: Suuri Käsityö -lehti 5/2007
Kangas: 14 ct luonnovalkoinen aida
Langat: DMC 321, 414, 601, 739, 986, 3371 ja 3756
Pistot: Risti- ja jälkipistoja
Koko: 22x39 pistoa
Viimeistely: Kortti
Muuta: Valmistuvalle

Kortti on muuten pistelty ohjeen mukaan, mutta ruusuun vaihdoin punaisemmat värit, alkuperäisessä kun oli vähän turhan pinkki sävy ruusussa. ;) Tämän kaveriksi pitäisi keksiä vielä lahja... (sukat?)

Yo-kortti
Tehty ajalla: 9.-13.4.2015
Malli: Wallius Anniina: Anniinan iloiset ristipistot (osa eräästä mallista)
Kangas: 32 ct persikanvärinen evenweave
Langat: DMC kulta-metallilanka, DMC 310
Pistot: Risti-, 3/4- ja jälkipistoja
Koko: 26x24 pistoa
Viimeistely: Kortti
Muuta: Ylioppilaaksi pääsevälle

Olisin halunnut pistellä alkuperäisen mallin kokonaan, siinä nimittäin oli lyyran yläpuolella teksti "Gaudeamus igitur" ja alapuolella saajan nimi. Mutta siitähän olisi tullut ihan liian iso kortiksi, ainakin A5-kokoinen. Olisihan asian voinut ratkaista kirjomalla vain yhden langan yli, mutta se ei puolestaan onnistunut siksi, että tässä on runsaasti 3/4-pistoja, jotka onnistuvat käytännössä vain evenweave-kankaalle kahden langan yli pistelemällä. Siispä korttiin tuli pelkkä lyyra. Alkuperäinen malli olikin kyllä tarkoitettu joksikin ylioppilaskuvien valokuvakansion päälliseksi tms.

Kankaaksi valitsin persikanvärisen evenweaven siksi, että väri sopii täydellisesti lahjaan, joka on ollut jo valmiina hyvän tovin. Nämä juhlat kun olen osannut jo ennustaa kauan aikaa, toisin kuin tuon ensimmäisenä esitellyn kortin aiheesta kuulin vasta viikko sitten, siksi en ole vielä tiennyt siihen varautua lahjan puolesta mitenkään. Ja kun kortit menevät samana päivänä samaan osoitteeseen, mutta kahdelle eri henkilölle, niin ehkä sille toisellekin olisi hyvä jotain pientä keksiä... ;) Onneksi sain vihiä asiasta jo tässä vaiheessa enkä vasta juhlatalon kynnyksellä! :D


Korttien takaa maljakosta pilkistää myös yksi kukkanen, jonka itse sain valmistujaiskukkaseksi vuonna 2006. Hyvin on pysynyt hengissä näinkin pitkään, vaikken muuten mikään viherpeukalo olekaan. ;)

Hauskaa tätä viikkoa! :)

4 kommenttia:

Haluatko piristää päivääni? :) Sen voit tehdä helposti jättämällä itsestäsi puumerkin kommentteihin! Kiva kun löysit blogiini - tervetuloa toistekin! :)

Jos kommentointi ei onnistu (vaatii rekisteröitymisen), voit laittaa viestisi sähköpostitse:
marska_77@yahoo.com

Kiitos! :)

Hei hei!

Kiva kun kävit, tulehan toistekin! :)