Heipä vaan!

Mukavaa, kun olet tullut pistäytymään blogissani. Vielä mukavampaa on, jos jätät käydessäsi itsestäsi puumerkin. Toivottavasti viihdyt - tervetuloa myös uudestaan! :)

tiistaina, huhtikuuta 21, 2015

Kirjoneulesukat

Otsikonkeksijä taitaa olla päiväunilla, joten tällä kertaa otsikoidaan tämä teksti näinkin tylsästi. Toisaalta tarvinneeko sitä joka kerta runoilla jotain nasevaa, eiköhän tuokin kerro kaiken oleellisen. Eli kirjoneulesukat on tullut väsättyä. :)

Kirjoneulesukat
Tehty ajalla: 5.-20.4.2015
Malli: Novita Talvi 2013 nro 47
Suunnittelija: Minna Metsänen
Lanka: Drops Fabel luonnonvalkoinen (100), musta (400), Novita Pikkusisko Dylon-värjätty Madonna Blue 18 + elintarvikeväri sininen ja keltainen (pohja luonnonvalkoinen 010) -> uudelleenvärjätty happovärillä keltainen -> sammaleenvihreä, Novita Pikkusisko Dylon-värjätty Madonna Blue 18 + elintarvikeväri sininen ja keltainen (pohja luonnonvalkoinen 010) -> uudelleenvärjätty happovärillä koralli -> murrettu lila
Langankulutus: 107 g
Puikot: 2,5 mm
Koko: 40
Muuta: Lahjaksi menossa. Jalkaterän silmukkamäärää piti reilusti vähentää ohjeesta. 


Nämä sukat ovat menossa lahjaksi vasta tämän vuoden marraskuussa, mutta melkein jo meinasi iskeä paniikki jossain vaiheessa, kun näitä ei ollut vieläkään oltu aloitettu. En tykkää jättää asioita viime tinkaan. ;)

No, sukat joka tapauksessa on nyt tehty ja odottavat vain h-hetkeä! :) Sukkien saajalla on jalat kokoa 40, mutta meidän perheen ainoa nelikymppinen jalka on sen verran karvainen, etten viitsinyt kuvauttaa näin naisellisia sukkia niin karvaisessa jalassa (niitä 40-numeroisia jalkoja on tosiaan tässä perheessä vain yksi, koska saman henkilön toinen jalka on kokoa 39... ;) ). Niinpä kuvasin sukat ihan omissa 38/39-jaloissani, joihin sukat ovat hivenen liian löysät. Mutta toivottavasti ovat sopivat saajalleen!

Löysyyttä näihin meinasi tulla vähän liikaakin, sillä Novitan ohjeessa oli jalkaterässä aivan käsittämättömän paljon silmukoita! Ohjeen mukaan jalkaterään olisi pitänyt kavennusten jälkeen jäädä 78 silmukkaa 39-numeroiseen sukkaan, mutta muiden valmistajien ohjeissa näkyi ohuelle sukkalangalle olevan vain 62 silmukkaa 40/41-numeroiseen jalkaan. Ensimmäisen sukan terän jouduinkin purkamaan, koska sinne olisi mahtunut kaksikin jalkaa. Vartta en kuitenkaan purkanut, koska se tuntui olevan ihan sopiva, ainoastaan terään vähensin silmukkamäärän 64:ään. Kirjoneulehan vetää hiukan kasaan, joten valitsemani silmukkamäärä oli tässä mallissa ihan sopiva.


Sukkamalli itsessään on mielestäni todella kaunis, vaikkain paikoin melkoisen haastavakin, kun mukana oli myös kolmella värillä tehtäviä kerroksia. Onneksi tuo jalkaterä oli ihan simppeliä mallineuletta hieman vaativamman varren jälkeen.

Pohjalankana käytin luonnonvalkoista Drops Fabelia, ja samaa merkkiä on myös tuo musta kuviolanka. Kaksi muuta kuvioväriä ovat Novita Pikkusiskoa, joka on uinut väripadassani moneenkin otteeseen. Ensin värjäsin kaksi kerää sinisellä Dylonilla, jossa oli seassa ripaus kaapista löytyneitä elintarvikevärin jämiäkin, mutta se lopputulos oli mielestäni niin ruma harmaansininen, että uitin langat uudestaan toissasyksyn happovärjäyskurssilla, toisen kerän keltaisessa ja toisen korallinpunaisessa värissä. Lopputulokseksi sain sammaleenvihreää ja murrettua lilaa. Ihan kivastihan nuo värit näyttävät asettuvan kirjoneuleeseen. :)

Noita itsevärjäämiäni kahta väriä saan käyttää ilmeisesti vielä muihinkin lahjaneuleisiin, sillä kuviovärejä ei kulunut sukkiin ihan sitä "vajaata 50 grammaa kutakin", mikä ohjeessa oli ilmoitettu. Itse asiassa kutakin kuvioväriä kului vain 10-16 grammaa. Minusta se on aika tavalla vähemmän kuin mielikuvani "vajaasta 50 grammasta". ;) Samoin kuin pohjavärin menekki 68 grammaa on vähemmän kuin ohjeessa mainittu 100 grammaa. Mutta eikös sitä sanota, että liian kanssa pärjää aina. :)

Kirjoneuleisen kivoja päiviä sinullekin! :)

17 kommenttia:

 1. Todella kiva värivaihtoehto kauniiseen malliin. Olen huomannut monesti Minna Metsäsen ohjeissa, että silmukoita on mulle ihan liikaa. Käsialaeroilla selittyy varmaankin. 78s kuulostaa kyllä paljolta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Kyllä saa melko naama irvessä ja kädet hiessä tikuttaa tiukkaa käsialaa, jos 78 silmukalla tulee naisen jalkaan sopivat sukat 2,5 mm puikoilla. ;) Novitan sukkaohjeissa on kyllä yleensäkin liikaa silmukoita, joskus olen laskeskellut, että saan sopivat sukat, jos teen 7 veljeksen ohjeilla ja silmukkamäärällä, mutta ohuesta sukkalangasta! :)

   Poista
 2. Katoskohan se minun kommentti, kun julkaisuvaiheessa piti kirjautua googleen. Se URL -kohta puuttuu.

  VastaaPoista
 3. Tais kadota, koska äskeinenkin tuli heti näkyviin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pistähän kommentti uudestaan, niin tiedän, mitä yritit minulle kertoa. :) Nimi/URL-kohta on poistunut siksi, koska muutin kommentointiasetuksia siten, ettei tänne enää voi kommentoida nimettömänä. Valitettavasti sellaista vaihtoehtoa ei Bloggerissa ole, että pelkkä anonyymi kommentointi voitaisiin estää, vaan täytyy joko sallia kaikki kommentit tai sitten pelkästään rekisteröityneet. Open ID on käsittääkseni sellainen vaihtoehto, johon riittää pelkästään oman blogin osoite tunnisteeksi.

   Poista
  2. Testasin, eikä open ID toimi. Lisäksi täytyy ensin rekisteröityä, jonka jälkeen kommentoida, että näkyy.

   Poista
  3. Juu, no näin on ollut tarkoituskin, että jatkossa tänne voi kommentoida ainoastaan rekisteröityneet. Kuuluu ihan hyviin tapoihin esittäytyä silloin, kun ollaan toisten ihmisten kanssa tekemisissä. Bloggerissa ei ole muuta vaihtoehtoa estää täysin nimetön kommentointi. Tuossa kommenttilootan alapuolella on muuten itseni kirjoittama tiedotekin siitä, että kommentointi vaatii rekisteröitymisen, joten olen ollut asiasta tietoinen, itsehän olen muutoksen tehnyt. :)

   Edelleen muuten minua vaivaa, mitä alkuperäisessä kommentissa halusit sanoa, siis siinä mikä ei tullut näkyviin?

   Poista
 4. Kauniit sukat! Ja voi kai sanoa, että vaikeuksien kautta voittoon noiden silmukkamäärien muuntelussa.
  Minä olen muuten jo luopunut nasevan otsikon keksimisestä, kun se alkoi tuntua niin rasittavalta ja huomasin, että toistin itseäni, vaikka pyrin käyttämään yhtä otsikkoa vain kerran. Mutta kun on pitkään blogannut, niin näin siinä kävi ainakin minulle. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Onneksi noissa sukkien terissä oli sen verran helppo mallineule (kahden silmukan mallikerta), ettei siinä silmukkamäärän muuttelu ollut homma eikä mikään, varressa olisi ollut jo vähän hankalampaa.

   Otsikoitten suhteen ei kannata tosiaan päätään vaivata. Joskus se hyvä otsikko tulee mieleen jo käsityötä tehdessä (vaikkapa se Kassi-Elma), mutta näiden sukkien kohdalla ei ollut mitään hajuakaan, mitä olin edes ajatellut kirjoittaa. Nyt tekeillä oleva neuletyö on taas sellainen, että tiedän taas valmiiksi, miten sen postauksen aikanaan otsikoin. On muuten helpompaa keksiä otsikko, jos neuletyöllä on jokin suunnittelijan antama nimi, toisin kuin Novitalla on yleensä nimenä vaan "Kirjoneulesukat", tai "Naisen pitsipusero". Heidänkin kannattaisi palkata nimienkeksijä! :D

   Poista
 5. Sievät ja raikkaan väriset sukat :)

  VastaaPoista
 6. Komeat on sukat. Tuo valkoinen pohjaväri tyo hienosti muiden sävyt esille.
  Löysin sivuillesi värjäys juttuja hakiessani. Tutkiskelin koiranputkella värjäämistä :) Tai itseasiassa ajattelin koiranputken sijaan kokeilla vuohenputkea. Tai jos tarkkoja ollaan ajattelin vaan kokeilla jotain värjäystä :D Paremmalla ajalla täytyy lukaista enemmänkin blogisi sisältöä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja kiva kun löysit blogiini! :) Värjäsin erilaisilla kasveilla toissakesänä, tuntui että kaikista tuli erisävyisiä kellanruskeita. Koiranputken lehdilläkin taisin tosiaan värjätä. Ei muuta kuin kokeilemaan! :)

   Poista

Haluatko piristää päivääni? :) Sen voit tehdä helposti jättämällä itsestäsi puumerkin kommentteihin! Kiva kun löysit blogiini - tervetuloa toistekin! :)

Jos kommentointi ei onnistu (vaatii rekisteröitymisen), voit laittaa viestisi sähköpostitse:
marska_77@yahoo.com

Kiitos! :)

Hei hei!

Kiva kun kävit, tulehan toistekin! :)