Heipä vaan!

Mukavaa, kun olet tullut pistäytymään blogissani. Vielä mukavampaa on, jos jätät käydessäsi itsestäsi puumerkin. Toivottavasti viihdyt - tervetuloa myös uudestaan! :)

perjantaina, maaliskuuta 20, 2015

Sydämen tarina

Ristipistoprojektini kuudes tilkku valmistui jo toissailtana, mutta koska eilen oli muutakin blogattavaa, täytyi säästää tämän esittely vasta tälle illalle. Seitsemäs ja viimeinen tilkku lieneekin siten tämän ilmestyessä jo hyvässä vauhdissa! :)

Une histoire de Coeur
Tehty ajalla: 4.-18.3.2015 (ei vielä viimeistelty)
Malli: Couleur d'Etoile: Une histoire de Coeur
Kangas: 20 ct aida antique white
Langat: DMC 107, 414 ja 3799
Pistot: Risti- ja jälkipistoja
Koko: 160x127 pistoa
Viimeistely: Tulee osaksi Vuoden 2015 Ristipistoprojektia, ei vielä viimeistelty
Muuta: Muutos yksivärisestä moniväriseksi onnistui jälleen! 


Taas on tyttö tekemässä jotain käsityötä, mahtaako tästä olla peitto tulossa? Mutta millähän tekniikalla hän tekee? Kirjooko vai virkkaako? Minun puolestani voi olla kumpaa vaan, sillä peittoja on minunkin tullut virkattua useampi ja kirjottuja... no, tässä vaiheessa voinen vihjaista, että sellaisenkin näette täällä aikanaan, jos Luoja suo. ;) Tästä tulee kuitenkin mieleen eilisessä postauksessa esitelty peitto, joka oli loppuvaiheessa ihan yhtä valtaisan iso tekijäänsä nähden, kuin tuo kuvan tytönkin käsityö.


Tämä malli, kuten moni aiempikin, oli alunperin yksivärinen, mutta päätin jälleen rohkeasti kokeilla monivärisyyttä sekä keskustan kuvaan että reunukseen. Reunuksessa käytin liukuvärjättyä punaista, mutta muutaman yksityiskohdan kirjoinkin sekä tummemmalla että vaaleammalla harmaalla.


Hiukan tämä värimaailma arvelutti, sillä mielikuvissani tämä malli ei ole koskaan ollut "punainen". Mutta kun mietin tämän tilkun sijoittumista muihin tilkkuihin nähden, tämä väriyhdistelmä oli oikeastaan ainoa vaihtoehto. Ja kun eilen sommittelin jo valmiita tilkkuja suunnittelemaani järjestykseen, niin tiesin tehneeni täsmälleen oikean ratkaisun värien suhteen! :)


Uskaliaasti kirjailin tuon tytön tekeillä olevan peitonkin moniväriseksi. Mitäs tuota pihtailemaan värien kanssa. ;)


Tämä tilkku kertoo nimensä mukaisesti "sydämen tarinan". Mitä se sitten kenellekin tarkoittaa...

Sydämellistä viikonloppua! ♥♥♥

6 kommenttia:

 1. Kiva aihe tässä lapussa! Mielestäni tyttö kirjoo siinä. Ajattelinkin ennen tekstin lukermista kuvaa katsoessani, että Mari siinä istuu kirjomassa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Kyllä tuo minustakin kirjotulta näyttää ensivilkaisulta, mutta kun tuo "neula" on jotenkin suhteettoman pitkä tytön kädessä, ja lankakin menee tuossa jotenkin hassusti. Mutta ehkä se on vain suunnittelijan taiteellinen näkemys. :)

   Poista
  2. Samaa minäkin mietin ensin ja myös katsoin tuota tytön otetta työvälineestään, sehän vaikuttaa kyllä virkkuukoukun pidolta, mutta sitten jotenkin kuvan tunnelma luo minulle kuvan kirjonnasta. :) Varmaan löytyy monia muitakin tulkintoja.

   Poista
  3. Pitäisi varmaan laittaa Couleur d'Etoilen Brigittelle viestiä ja kysyä, mitä hän on tuolla ajatellut. ;) Mutta toistaiseksi mun ranskankielentaitoni riittää ymmärtämään tuolta firmalta tulevat uutiskirjeet (ja tilausnappiakin osaan painaa...), en osaa noin vaativia lauseita muodostaa itse. :D Jätetään siis tulkinnanvaraa! Nuo "kukkasethan" voi ajatella vaikka isoäidinneliöiksi, ja kun itsellä on ollut tuo peitonvirkkuu tässä viimeisen parin kuukauden aikana päällimmäisenä mielessä, niin siksi kai tuli mielleyhtymä siihenkin.

   Poista
  4. Minun ranskankielen taidollani ei ymmärretä senkään vertaa kuin sinun, joten jätetään suosiolla kysymättä ja tulkitaan kuvaa aivan omien näkemysten mukaan. ;)

   Poista
  5. No näin. :) Ja sehän on vain rikkautta, että ihmiset näkevät samassa kuvassa eri asioita.

   Poista

Haluatko piristää päivääni? :) Sen voit tehdä helposti jättämällä itsestäsi puumerkin kommentteihin! Kiva kun löysit blogiini - tervetuloa toistekin! :)

Jos kommentointi ei onnistu (vaatii rekisteröitymisen), voit laittaa viestisi sähköpostitse:
marska_77@yahoo.com

Kiitos! :)

Hei hei!

Kiva kun kävit, tulehan toistekin! :)