Heipä vaan!

Mukavaa, kun olet tullut pistäytymään blogissani. Vielä mukavampaa on, jos jätät käydessäsi itsestäsi puumerkin. Toivottavasti viihdyt - tervetuloa myös uudestaan! :)

sunnuntaina, marraskuuta 30, 2014

Marraskuun raporttia ja loppuvuoden suunnitelmia

Marraskuu on yksi lempikuukausistani. Syksyn pimeys kaappaa suloisesti syliinsä ennen pysyvän lumen tuloa, ja on ihanaa tunnelmoida kynttilänvalossa. Tänä syksynä tosin olen poltellut kynttilöitä säästeliäämmin, koska elän monessa muussakin suhteessa nyt säästöliekillä eri arvomaailmoistani johtuvista syistä. Mutta kyllä sitä yhden kaamosajan pärjää vähemmälläkin valolla! :) (vaikka eihän Oulun korkeudella mitään oikeaa kaamosaikaa edes ole samaan tapaan kuin pohjoisessa) Mahtava marraskuu on kyllä pitänyt sisällään yhtä jos toistakin. Ajatukset ovat pyörineet nyt tavallista enemmän sairauteni ympärillä, kun olen tehnyt siihen liittyen isoja ratkaisuja. Siinä sivussa kirppariprojekti oli oikein mukavaa ajankulua ja tuotti paljon iloa. Ja ehtipä tässä kuussa joku vielä huijata luottokortiltani rahaakin - vaan kukapa ei sellaisen kohteeksi nykypäivänä olisi ainakin kertaalleen joutunut. Paljon siis kaikenlaista, ja jossain välissä sitten vähän käsitöitäkin. :)


Marraskuussa valmistuivat:

 • 1.11. Punaiset pitsisukat (neuloen), langankulutus 94 g
 • 5.11. Kirjanmerkki (ristipistellen)
 • 7.11. Virkatut sormikkaat 2 kpl (virkaten), langankulutus 118 g
 • 14.11. Kirjanmerkit 2 kpl (ristipistellen)
 • 17.11. Villahousut (neuloen), langankulutus 451 g
 • 29.11. Mermaid-villahousut (neuloen), langankulutus 408 g

Enimmäkseen paksusta langasta paksuilla puikoilla neuloessa lankaa kului kuukaudessa 1071 grammaa eli aika lailla keskitasoa tämän vuoden kuukausikulutuksissa - vaikka missään nimessä tasaisestihan en ole lankaa kuluttanut eri kuukausina, vaan heittoa on ollut todella reippaastikin. Lankaostoksilla en käynyt, koska en aio lankaa ostaa nyt ainakaan vuoteen. Sen sijaan lankaostossaldo on -100 grammaa, koska lahjoitin yhden vyyhdin alkukuusta villalankakolehtiin. :) Sitä ei voi laskea langankulutukseen, kun en ole sitä neulonut, joten ei voi muuta kuin laittaa miinusmerkkisenä ostosten puolelle.

Ristipistoilu on jatkunut nyt vähän pienempien pistelyjen parissa, ja kolme ristipistotyötä valmistuikin kuukauden aikana. Tekeillä oleva työ valmistunee lähipäivinä, ja toivottavasti loppuvuonna ehtisin sen lisäksi vielä ainakin yhden tai peräti kaksikin ristipistotyötä tehdä. Jos en ehdi, niin jatketaan ensi vuonna! :)

Neulepuolella on vielä yhdet villahousut puikoilla, niiden valmistuessa saattaa uusi vuosi olla jo hyvinkin lähellä. Luultavimmin ennen vuodenvaihdetta on kuitenkin tulossa tilanne, johon tarvitsen jotain sokkona neulottavaa, joten arvelisin tekeväni villahousujen lisäksi/ohella myös jotain pienempää ja helpompaa (todennäköisesti etiopianutun). Jos ehdin aloittaa tämän vuoden puolella vielä mekon virkkausta, niin hyvä niin, mutta jos en ehdi, niin ehdin sitten myöhemmin. ;) Saattaahan nuo suunnitelmat tästä vielä muuttuakin, mutta näillä mennään ainakin toistaiseksi.


Kynttilät ovat palaneet tosiaan nyt syksyllä harvakseltaan ja silloinkin vain pikkuhetken kerrallaan. En ole oikeastaan edes kaivannut valoa ympärilleni, elämähän on muutenkin niin ihanaa! :) Tässä kuitenkin pyromaanien riemuksi muutama kynttiläkuva - keltainen on selvästikin kuuminta hottia just nyt. ;)

Syksy täytynee nyt jättää taakse ainakin kalenterin mukaan, joten toivotellaan lokoisan loppuvuoden lisäksi tajuttoman tavallista, taukoamattoman tavanomaista, tarpeettoman tasaista sekä taatusti tasa-arvoista talven alkua tasapuolisesti ja taka-ajatuksettomasti kaikille! :)

11 kommenttia:

 1. Sinulla on mukavia käsityösuunnitelmia tälle talvikuukaudelle. Ulkona on kuitenkin vielä selvästi syksy. Ihanaa on pimeä syksy ja talventulo, käsitöiden tekeminen ja kynttilänvalo! <3
  Rauhaisia, levollisia ja ihania käsityöhetkiä Sinulle!
  ps. Hui! Kuinka joku onkin onnistunut huijaamaan luottokortiltasi rahaa...?
  Sari

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Ihanaa aikaa tämä tosiaan on, ulkona pikkupakkasta, aamun hämärä ja siellä täällä vähän lumikasojakin. Tänään pitäisi taas sataa jonkinlainen lumikerros, mutta nähtäväksi jää, millainen sieltä tällä kertaa tulee.

   Noita hakkereitahan on liikkeellä vaikka missä, itse epäilen niiden murtautuneen Ateljé Margarethan tietoihin, koska se on ainoa paikka, josta olen luottokortilla ostanut yhtään mitään koko vuonna, ja sielläkin käytin korttia vain siksi, että säästin siinä laskutuslisän. Mutta tuollainen on nykyään niin tavallista, että asiat saadaan järjestykseen kädenkäänteessä, Luottokuntakin oli huomannut huijauksen jopa ennen minua, vaikka minäkin näin sen jo parin päivän päästä tapahtuneesta. Mitään kamalaa ei siis ole tapahtunut, mutta kyllähän se parin ylimääräisen lomakkeen täyttämistä vaati, ei sen kummempaa. :)

   Poista
 2. Oletpa ollut taas tuottoisa, vaikka eihän se mikään uusi asia ole. Ihania nuo kirjanmerkitkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tuntuu hassulta, että näinkin paljon olen saanut aikaan, vaikka elämä on ollut koko syksyn yhtä hulinaa, ja varsinkin marraskuussa ajatukset ovat olleet ihan muualla kuin käsitöissä. Käsikin kenkkuili tuossa jossain vaiheessa. Voi tosin olla, että se ei tykännyt 4 mm pyöröpuikoista ja kiukutteli siksi, koska nyt se on ollut taas ihan siedettävässä kunnossa, täysin tervehän se ei ole ollut yli kahteen vuoteen. Mutta jos ei ole ihan mahdottomia kipuja, ja saa puikoista otteen, niin pystyyhän sillä jo silloin käsitöitä tekemään. :)

   Poista
  2. Kommenttini ei suoranaisesti liity postaukseesi. Mieleeni tuli vain ajatus, miten vietät joulua? Uskon, että joulu merkitsee sinulle syvempää kuin yleinen joulutouhu valmisteluineen. Toivon kovasti, että voit hyvin! Sinun käsin tekemisiäsi on ollut mielenkiintoista seurata ja katsella. Myös lukea kaikkia ajatuksiasi!
   Mikä lienee lempi-jouluvirtesi?

   Poista
  3. Kiitos kysymyksestä! Olen päättänyt, että pidän blogini vapaana juhlapyhiin liittyvistä asioista, koska niiden viettäminen tai viettämättömyys ei kuulu muille ihmisille. Enhän kerro yksityiskohtaisesti perheeni arkipäivistäkään, miksi siis juhlapyhistä? Tämä on kuitenkin käsityöblogi, jonka pääpaino on käsitöissä. Henkilökohtaisista asioista voin kirjoittaa silloin, kun se jollakin tavalla sivuaa käsitöitä, mutta silloinkin harkiten. Joskus olen saattanut kertoilla perheemme elämästä enemmänkin, mutta olen ajan myötä tullut siihen tulokseen, että kaikkea ei kannata eikä tarvitse netissä levitellä.

   Mukavaa, että viihdyt blogissani ja kiva, kun jätit kommenttia! :)

   Poista
  4. Muistin, että olen joskus näitä asioita pohtinutkin blogissani, ennen kuin päätin vähentää "muusta elämästä" kirjoittamista ja keskittyä käsitöihin. Tämä teksti on kirjoitettu vuosia sitten palmusunnuntaina, mutta siitä löytyy riittävästi vastausta molempiin kysymyksiisi:

   http://heivatutkudelmat.blogspot.fi/2012/04/palmusunnuntai.html

   Jos haluat keskustella aiheesta lisää, laita sähköpostia: marska_77@yahoo.com

   Tuonne voi laittaa mailia kaikki muutkin, jotka haluavat kommentoida tämän asian tiimoilta. :)

   Poista
 3. kauniita kirjanmerkkejä olet tehnyt ja ahkerana ollut muutenkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Minä tosin teen käsitöitä vain laiskotellessani, eli nämäkin ovat merkkejä laiskuudestani, ei ahkeruudesta. ;)

   Poista
 4. Pyydän anteeksi kun kysyin muuta kuin käsitöihin liittyvää.
  Tarkoitukseni oli olla ystävällinen,(tyhmäähän se oli,) ei olla utelias.
  Joulun rauhaa toivotan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei se mitään haittaa, vaikka kysyykin. :) Voin vaikka sähköpostitse sinulle vastatakin, jos olet asiasta kiinnostunut, mutta näin koko maailman nähtäville en halua ihan kaikkea kirjoittaa. Omista ajatuksistani voin toki kertoilla sen verran kuin katson hyväksi, mutta jos kertoisin julkisesti perheen yhteisistä tavoista, rikkoisin siinä samalla muiden perheenjäsenten yksityisyyttä. Esimerkiksi puolisoni kanssa olemme sopineet, etten kirjoita blogissa hänen asioistaan, ja tämä kysymyksesi on nimenomaan sellainen, etten voisi siihen vastata ilman, että joutuisin rikkomaan puolisolleni antamani lupauksen.

   Jännä juttu, että nämä juhlapyhiin liittyvät asiat tuntuvat ihmisiä kiinnostavan vuodesta toiseen. Itse nimittäin hyppään muiden blogeissa kokonaan yli kaikki tavallista elämää tai juhlapyhiä koskevat jutut, koska minusta ne asiat nyt eivät vain kuulu minulle. Ymmärrän tietysti, että kysyit asiaa ihan ystävällisyydestä, enkä minä siitä millään tavalla pahastunut. Mutta kun olen päättänyt jättää tietyt asiat blogissani rauhaan, niin yritän niistä pitää kiinni.

   Sitä sähköpostia saa siis edelleen laittaa, mielelläni vastaan vaikka sitä kautta henkilökohtaisempiin kysymyksiin. :) Ja toki jos itse olen blogitekstissä jostain ei-niin-käsitöihin-liittyvästä kirjoittanut (kuten taannoin neulekirkosta, joka kyllä liittyi käsitöihin), niin ymmärrän sen, jos joku haluaa siitä kysellä kommenteissa lisää. Vaikka sekin oli tietysti aika henkilökohtainen aihe omalla tavallaan.

   Ja siihen virsikysymykseen en oikeastaan edes osaa vastata, en ole koskaan sitä ajatellut. Minulla ei juurikaan ole suosikkeja tuolla virsikirjan alkupäässä, kylläpä ne lempparit löytyvät enemmän sieltä loppupäästä. :) Riippuu vähän tilanteesta, mikä milloinkin kolahtaa itselle syvimmin.

   Poista

Haluatko piristää päivääni? :) Sen voit tehdä helposti jättämällä itsestäsi puumerkin kommentteihin! Kiva kun löysit blogiini - tervetuloa toistekin! :)

Jos kommentointi ei onnistu (vaatii rekisteröitymisen), voit laittaa viestisi sähköpostitse:
marska_77@yahoo.com

Kiitos! :)

Hei hei!

Kiva kun kävit, tulehan toistekin! :)