Heipä vaan!

Mukavaa, kun olet tullut pistäytymään blogissani. Vielä mukavampaa on, jos jätät käydessäsi itsestäsi puumerkin. Toivottavasti viihdyt - tervetuloa myös uudestaan! :)

perjantaina, lokakuuta 17, 2014

Neuloja yllätti talven ;)

Maanantai-iltapäivänä hakiessani kuopusta eskarista alkoi ensimmäistä kertaa tänä syksynä tuntua siltä, että voisi alkaa pikkuhiljaa kaivaa talvivaatteita esille. Itse asiassa olin suunnitellut tekeväni sen seuraavana päivänä, koska silloin minulla olisi ollut paremmin aikaa, mutta kirpeä ilma sai minut käymään vaatevarastojen kimppuun jo maanantaina. Ja juuri sopivaan aikaan sen teinkin, sillä tiistaiaamusta alkaen sää on pysynyt vankasti pakkasen puolella.


Talvi ei siis päässyt yllättämään, vaan minä yllätin talven! :D Meillä oli nimittäin lasten talvivaatteiden ja -kenkien tilanne niin erinomainen, että viimetalviset varusteet mahtuivat yhä hyvin molemmille pojille, ainoastaan esikoiselle kävin ostamassa uudet ehjät (!) toppahousut. Esikoisen viimetalviset Angry Birds -villasukat tosin näyttivät vähän epäilyttäviltä, sen verran venyneet ja vanuttuneet ne ovat, puhumattakaan pinttyneestä harmaasta likakerroksesta esikoisen hiihdettyä sukillaan koko talven pitkin koulun käytäviä. Poika itse kyllä vakuutti tykkäävänsä noista villasukkien irvikuvistaan edelleen, mutta minä en enää jaksa uskoa sukkien lämmittävyyteen. Ehkä voisin tehdä uudet sukat, ainakin varasukiksi...


Maanantai-iltapäivä taisi olla tavallista pidempi, sillä ennätin paitsi käydä talvivarusteet läpi, myös kutaista keskeneräiset sukkani loppuun. Ne valmistuivat juuri ennen kuin oli aika lähteä viemään kuopusta kitaratunnille. Vasta silloin tajusin, ettei minulla ole mitään uutta neuletta aloitettavaksi soittotunnin aikana! Minulla oli kyllä ollut mielessäni seuraava neuleprojekti, mutta eihän siitä ollut vielä edes ohjetta tulostettuna (ei ole kyllä vieläkään...), eikä siinä lähtötohinoissa enää ehtinyt alkaa tulostuspuuhiin. Niinpä päätin kutaistakin esikoiselle ne uudet sukat, niihin kun tarvitsi vain napata joku lankakerä ja puikot käsilaukkuun, malliahan ei perussukkiin tarvita. Kitaratunnin aikana ehdin kutoa vartta jo hyvän matkaa! :)

Pojan sukat
Tehty ajalla: 13.-17.10.2014
Malli: Perussukat teränpäällisjoustimella
Lanka: Novita Nalle Dylon-värjätty Jungle Green (26), pohja luonnonvalkoinen (010)
Langankulutus: 63 g
Puikot: 3 mm
Koko: n. 34 (10-vuotiaalle)
Muuta: Esikoiselle

Perussukka paras sukka, ainakin lasten jaloissa. Näissä ei ole yhtään mitään ihmeellistä ainakaan mallin puolesta: 2o 2n -joustinta varressa ja jalkaterän päällä, hollantilainen vahvennettu kantapää ja sädekavennus.


Lanka sen sijaan on sellaista, jota ei muualta löydy. Viime syksynä päätin kokeilla värjätä Nalle-lankaa kaapistani löytyneillä ylimääräisillä Dylon-väreillä. Tästä Jungle Green -nimisestä vihreästä kuvittelin saavani kirkkaampaa smaragdinvihreää, josta haaveilin tekeväni itselleni jonkinmoisen tunikan. No, väripadasta nousi hiukan erisävyistä vihreää, ei yhtään minun väriäni. Ihan kiva - minulla oli sitten 800 grammaa aivan vääränväristä lankaa! En kuitenkaan antanut moisen häiritä, vaan ajattelin tehdä itselleni vain alaosavaatteen (eli hameen), jossa ei väärä väri niin kauheasti haittaisi.

Viime viikolla (ennen tätä talvivaate-episodia siis) mietin tätä lankaa, että joko laittaisin sen hameprojektini pian alulle. Silloin minulle tuli hyvin vahva tunne, että en halua tästä väristä itselleni hametta, enkä yhtään mitään vaatetta. Mihin siis saisin käytettyä nämä lankani, jos en omiin vaatteisiini? Saman tien mieleeni tupsahti peräti kolmekin ihmistä lähipiiristä, joille voisin tästä langasta kutoa lahjasukat - olkoonkin, että heillä on pyöreät synttärit tulossa vasta vuosina 2016 ja 2018. Mutta säilyyhän se lanka siihen asti, tai mikä estää minua kutomasta sukat jo muutamaa vuotta etukäteen valmiiksi, eipähän tule ainakaan viimehetken paniikkia! :) (minulle ei koskaan tule, koska alan suunnitella yleensä lahjaneuleita vähintään vuotta tai paria ennen...) Ja ainahan tästä voi kutoa neuleita oman perheen akuuttiin tarpeeseen - kuten nyt - ja lopulta hyväntekeväisyysneuleita, kun koko suvulta ja ystäväpiiriltä alkaa pursuta Jungle Green jo korvista. ;)


Luonto ei ole enää kovin "jungle green", vaan ihana sekoitus syksyn värejä sokerilla kuorrutettuna. :) Oikein nautinnollista viikonloppua siis kaikille! :)

ps. Edelliseen Novita-postaukseen on lisätty pari kuvaa ja linkkiä, käykää kurkkaamassa!

pps. Ai niin, nythän eletään vielä Sukkasatoa, joten kiikutan nämä sukat pottulaariin...

http://sukkasato.blogspot.fi/

2 kommenttia:

 1. Ihania nämä kirpakat pakkasaamut ja -päivät, ja kuuralla kuorrutetut syksyn lehdet. Syksyn jälkeen talvi on toiseksi mieluisin vuodenaikani. Voisikin olla vaan syksy ja talvi... No, onneksi on vielä syksy... ;-)
  Sari

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinun ajatuksesi ovat minun ajatuksiani ja päinvastoin. :) Minusta tämä lokakuu on ihanaa aikaa, kun eletään syksyn ja talven risteyksessä - vielä on värikkäitä lehtiä puissa ja maissa, mutta kuura ja pakkasaamut enteilevät jo talvea. Minä myös voisin hypätä taas talven jälkeen takaisin syksyyn! :)

   Poista

Haluatko piristää päivääni? :) Sen voit tehdä helposti jättämällä itsestäsi puumerkin kommentteihin! Kiva kun löysit blogiini - tervetuloa toistekin! :)

Jos kommentointi ei onnistu (vaatii rekisteröitymisen), voit laittaa viestisi sähköpostitse:
marska_77@yahoo.com

Kiitos! :)

Hei hei!

Kiva kun kävit, tulehan toistekin! :)