Heipä vaan!

Mukavaa, kun olet tullut pistäytymään blogissani. Vielä mukavampaa on, jos jätät käydessäsi itsestäsi puumerkin. Toivottavasti viihdyt - tervetuloa myös uudestaan! :)

tiistaina, syyskuuta 30, 2014

Syyskuun raporttia ja lokakuun suunnitelmia

Syksy on ihanasti puolivälissä eli parhaimmillaan! :) Kaksi syksyistä kuukautta on takana, toiset kaksi vielä edessä, tai jos lumi antaa odottaa tuloaan, niin kenties saamme nauttia syksystä vielä pidempäänkin. Nyt kuitenkin ihastellaan tätä vuoden parhainta aikaa ihan täysin palkein! :) Syksyinen energianpuuska sai minut kenties kuvittelemaan vähän liikoja omista voimistani, minkä seurauksena olen joutunut useamman viikon jo ottamaan elämää levon kannalta - vaikka enhän minä siltikään ole malttanut pysyä levossa, vaan on ollut pakko päästä puskiin rämpimään. ;) Syksyhän on parasta mahdollista aikaa ulkoilla, joten ei tuolta luonnon helmasta vaan voi pysyä poissa: imen itseni täyteen märkien lehtien tuoksua, kuuntelen sateen rummutusta ja tuulen huilusooloa, maistelen syksyn satoa, tunnen poskillani ihanat kirpeät syysaamut - ja lumoudun aina vaan uudestaan ja uudestaan upeasta ruskan väriloistosta! ♥

Käsitöitä olen tehnyt sen verran kuin olen jaksanut, ehtinyt ja viitsinyt. Eipä niiden tekeminen nyt mikään elämän tärkein asia olekaan, vaikka blogista saattaa sellaisen harhakuvan saadakin. Blogin aihe nyt vaan sattuu olemaan käsityöt, mistä johtuu tämä varsin yksipuolinen kuva elämäni vain yhdestä pienestä osasesta. Mutta nyt niihin syyskuun käsitöihin!


Syyskuussa valmistuivat:

 • 9.9. Pitsisukat (neuloen), langankulutus 99 g
 • 14.9. Kukka-applikointi (ommellen)
 • 17.9. Neulotut ja virkatut pitsisukat (neuloen ja virkaten), langankulutus 79 g
 • 28.9. In and Out (neuloen), langankulutus 80 g
 • 29.9. Kevätpuro (ristipistellen)

Langankulutus oli syyskuussa 258 grammaa, ja vaikka se onkin koko vuoden pohjalukema kuukausikulutuksissa, niin olen tähän ihan mahdottoman tyytyväinen! :) Enhän kuitenkaan ostanut uuttakaan lankaa, joten lankavarasto senkun vaan pienenee. Iloiseksi minut tekee se, että sain viimein tehtyä jotain kaikkein vanhimmista langoistani (eli kolme vuotta sitten hankituista), ja myös se, että nyt minulla ei ole enää syksyksi 2013 laaditulla to do -listalla kuin yksi käsityö - katsotaan, saanko sen tehtyä vielä tämän vuoden aikana, vai siirtyykö se vielä vuoden 2015 listallekin muiden tämän vuoden listalla olevien mukana. ;)

Tyytyväinen saan olla ristipistoilun puolellakin, sillä jälleen kerran yksi pistely valmistui. Lokakuussa valmistunee vielä viimeinen tämän sarjan tauluista, ja sen jälkeen voin alkaa miettiä jotain ihan muuta pisteltävää. :)

http://sukkasato.blogspot.fi/

Lokakuun neule- ja virkkausosastoa ei paljon tarvitse miettiä: Sukkasato jatkuu, ja lisäksi jo kuukausi sitten vilauttamani virkkaustyö on yhä kesken. Ajattelin tekeväni virkkaus- ja neuletöitä vähän vuorotellen, mutta minulle ei selvästikään sovi tällainen tyyli, että on useampi kuin yksi käsityö kerrallaan kesken, minun ei silloin tule tehtyä oikein kumpaakaan! Niinpä minun on jatkossa pysyttäydyttävä vain yhdessä työn alla olevassa käsityössä (+ pistelytyö, se ei häiritse muita käsitöitä niin paljon), jotta saan jotain tehdyksikin. Teen nyt sen virkkaustyön ensiksi valmiiksi, sen jälkeen jatkan sukkien kutomista. Siinäpä ne lokakuun suunnitelmat sitten ovatkin! :)


Voiko mikään tehdä mieltä iloisemmaksi kuin syksy? :) Näitäkin värikkäitä kuvia katsoessa tulee väkisin hyvälle tuulelle! Ja nyt on vielä lempikuukauteni lokakuu edessä! ♥

Loistavaa, lokoisaa, lorisevaa, lompsuttelevaa ja suorastaan loputonta lokakuuta! :)

12 kommenttia:

 1. Ylin puukuvasi, jossa vaahtera hehkuu syysruskassaan vahvan keltaisena sinistä taivasta vasten, on upea! Voiko tosiaan mikään tehdä mieltä iloisemmaksi kuin syksy? Nauttikaamme siitä täysin palkein: keuhkot täyteen syystuulien ja kirpakoiden aamujen raikkautta... ;-)
  Ihania suunnitelmia Sinulla on käsitöiden saralla lempikuukaudellesi. Juuri syksyllä on ihanaa pistellä ristipistotyötä, virkata tai tikutella talveksi sukanvartta... Lokoisaa ja loppumatonta lokakuuta! ;-)
  Sari

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista! :) Tuo puu meinasi suorastaan salpauttaa henkeni, kun sen eilen ohikulkiessani näin. Tänään se hätkähdytti uudelleen, kun olin samoilla seuduilla liikenteessä. Taisin ottaa taas uuden suosikkikuvani (otan sellaisen suunnilleen joka kerta, kun olen syksyllä kameran kanssa liikenteessä).

   Poista
 2. Kiitos syksyn kuvailusta ja kuvista! On se vaan niin ihan vuodenaika! Nauttikaamme täysin siemauksin! Minullakin on nyt enemmän aikaa päivällä nauttia, kun ole lomalla ja sitten eläkkeellä. Tosin alkuvaiheessa uni maittaa päivällä ja yöllä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos itsellesi kommentista! :) Syksyllä kyllä unikin alkaa maittaa paremmin, kun ei ole enää niitä unettomia valoisia öitä kiusana. Minäkin taisin nukkua viime viikolla joka päivä päiväunet (johtui kyllä kipulääkkeistä, jotka olen nyt onneksi saanut jättää pois). Kummasti sitä on sitten päivälläkin virkeämpi, kun on saanut yöllä kunnolla nukutuksi, jaksaa ihastella luonnon kauneuttakin. :)

   Poista
 3. Kauniita syyskuvia! Tänään harmitti, kun lähdin vesijumpalle enkä ehtinyt ottaa kuvaa Vesijärven päällä leijuvasta usvasta auringonnousun aikaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Minä olen joutunut nyt toistaiseksi unohtamaan vesijumppailun, kun perheen kuviot ovat muuttuneet, jumppa-ajat eivät oikein istu kuvioihin. Kauempana olevassa uimahallissa olisi parempaan aikaan jumpat, mutta kävin siellä kerran, ja se oli niin selkeästi suunnattu senioreille, ettei se tuntunut ollenkaan itselle sopivalta. Täytynee alkaa käydä jumpalla viikonloppuisin, kunhan tässä tämä kroppa taas on voimissaan. Tai sitten vaan vesijuoksussa, kun tuon lähemmän uimahallin syväallaskin on vihdoin viimein saatu remontoitua (remontin piti kestää 3 viikkoa, mutta venyikin 4 kuukauteen...). Oli mahtavaa, kun kesällä oli muut uimahallit kiinni, ja koko kaupungissa vaan yksi pieni ja matala (1,40 m) allas käytössä, siellä sitten sekaisin niin nopeat ja hitaat uimarit, vesijuoksijat, -kävelijät ja -jumppaajat sekaisin, pahimmassa tapauksessa lapsetkin, kun kerran oli joku vääntäny pökäleet molempiin lastenaltaisiin... ;)

   Poista
 4. Näitä syksyn kuvia on kyllä kiva katsoa. Livenä ja kuvinakin :) Vaikka ite tykkään kovin kaikista vuodenajoista, niin kyllä syksy vie silti voiton. Jopa se harmaa marraskuu. Olen usein miettinyt, että mistä se johtuu kun tykkään syksystä eniten kun olen syntynyt kuitenkin keväällä, mutta enpä ole ratkaisua keksinyt. Nyt on ihana liikkua ulkona, katsella, haistella ja ihmetellä. Nauttia auringosta ja sateesta. Voivoi. Ihanaa syksyn jatkoa sinulle :)

  Niin ja nuo oranssit sukat on aivan syötävän herkulliset.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista! :) Minä olen kyllä kaikilla tavoin syksyn lapsi, jopa syksyllä syntynytkin (tasan 37 v sitten). Marraskuukin on ihan parhautta, kun voi ympäröidä itsensä värikkäillä kynttilöillä - aina se valoisan ja pölyisän toukokuun voittaa! :D

   Poista
 5. Edellistä vastaustasi lukiessani hoksasin, ja tarkistin vuosi sitten kirjoittamastasi tekstistä, että Sinullahan on tänään syntymäpäivä!
  Onnellista syntymäpäivän iltaa ja alkanutta lokakuuta!
  Sari

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paljon kiitoksia! :) Ilta menee rauhoittuessa, on ollut tohinapäivä omissa ja perheen kuvioissa.

   Poista
 6. Sinun vuodenaikasi :)
  Kaunis on ollut ja minäkään en nyt inhoa syksyä. Se vaan jotenkin liittyi työhön ja siihen kun ihana mökkeily päättyi.
  Nyt olen lenkkeillyt ja nautin kotona olosta :)
  Upeita töitä olet taas saanut aikaan.
  Tuo taulukin jo valmiina, on se kaunis.

  Kiitos eilisistä neuvoista.
  Eniten harmittaa se, kun omia kuvia löytyy vaikka mistä :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista! :) Mukavaa, että sinäkin olet päässyt nauttimaan syksystä. Minulle taas koulun ja töiden alku on aina ollut mukavaa, ja kun työni luonne on aina jaksottunut koulujen lukuvuoden mukaan (vaikken koskaan koulussa ole työskennellytkään), niin syksy on merkinnyt minulle uuden alkua, mikä on valtavasti innostanut ja inspiroinut minua. :) Minusta tuntuu, että uusi vuosi alkaa aina 1.8. eikä 1.1. :)

   Se on toki laitonta, että joku kopioi toisen kuvia ja liittää ne omille verkkosivuilleen. Eri asia sitten, jos on joku tällainen Sukkasato-napin tyylinen yleisessä jaossa oleva juttu, mutta ei siinäkään napin tekijä saa käyttää toisen ottamaa kuvaa. Itse en ole omiin kuviini törmännyt muualla netissä.

   Poista

Haluatko piristää päivääni? :) Sen voit tehdä helposti jättämällä itsestäsi puumerkin kommentteihin! Kiva kun löysit blogiini - tervetuloa toistekin! :)

Jos kommentointi ei onnistu (vaatii rekisteröitymisen), voit laittaa viestisi sähköpostitse:
marska_77@yahoo.com

Kiitos! :)

Hei hei!

Kiva kun kävit, tulehan toistekin! :)