Heipä vaan!

Mukavaa, kun olet tullut pistäytymään blogissani. Vielä mukavampaa on, jos jätät käydessäsi itsestäsi puumerkin. Toivottavasti viihdyt - tervetuloa myös uudestaan! :)

perjantaina, heinäkuuta 04, 2014

Viikon pistot: Kanala (3. viikko)

Taas on viikon verran pistelty ja samalla seikkailtu 1500-luvulla äänikirjan mukana. :) Paljon on näidenkin pistojen aikana kauloja katkottu ja noitia vainottu, mielenkiinnolla odotan jatkoa...


Ristipistotyöhön on ilmestynyt loputkin kahdella säikeellä pisteltävät ristipistot, ja niiden lomaan kaikki yhdellä säikeellä pisteltävät ristipistot. Tämän sarjan työt ovat siksi niin eläviä, koska niissä pistellään samalla värillä sekä kahdella että yhdellä säikeellä, se tuo tähän myös kivasti kolmiulotteisuutta. Nyt tästä puuttuu enää jälkipistot, eli koko työn paras vaihe on vielä edessä! :) Onkin mukavaa, kun tämä viikkokatsaus osui juuri tähän väliin, koska jälkipistojen valmistuttua pääsette tekin vertailemaan, kuinka valtavan suuri vaikutus niillä on - siinä syy, miksi jälkipistoja niin suuresti rakastan! :) Luultavasti olen tämän sarjan ristipistomalleihin ihastunutkin juuri siksi, että näissä on paljon jälkipistoja ja vieläpä erittäin merkittävässä asemassa työn kokonaisilmettä ajatellen. Tähän tulee peräti yhdeksällä eri värillä jälkipistoja, eli mielenkiinnolla odotan tämänkin jatkoa...

Todennäköisesti ei mene ihan viikkoa siihen, kun seuraavan kerran tämä Kanala ilmestyy blogiini. Saa nähdä, ehtiikö tässä välissä edes muita käsitöitä tänne tupsahtaakaan, tällä hetkellä ristipistoilu on käsitöistä lähimpänä sydäntäni, enkä muita käsityönlajeja hirveästi harrastele. Virkkaus on tietysti heti hyvänä kakkosena, mutta neulepuikkoihin en ole vilkaissutkaan kuin viimeksi huhtikuussa.

Hyvää viikonloppua, toivottavasti oikein käsityörikasta sellaista! :)

14 kommenttia:

 1. Hei Mari!

  Kiva kun käväisit blogissani ja kiva myös kun rp.töistä tolet taas innostunut - minä en muuta osaakaan ja mielelläni toki virkkauksia ja neuleita katselen mutta kun en ite niitä harrasta en oikein niistä muuta ymmärrä kuin että hieoja ovat :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No heipä hei! :) Kyllä minä sinun blogiasi säännöllisesti seuraan, harvemmin tulee kuitenkin kommentoitua. Kiitos sinullekin vierailusta ja kommentista! :)

   Poista
 2. Mummo kanasensa niitylle ajoi... vai miten se vanha laulu menikään. Paitsi näillä kanoilla onkin kanala minne mennä. Jälkipistoja odotellessa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ... pienet kanaset ne hyppeli. Vaan metsästä hiipi se hiljainen kettu, niin viekas ja pitkähäntäinen. ♪♫♪♫

   Toivottavasti ei kettu iske näiden kimppuun! :)

   Poista
 3. Kauniilta näyttää jo nyt! =)

  Ja heh, taitaa blogin nimi pitää hyvinkin paikkansa tällä hetkellä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Vaikka kyllähän nuo kanat varsinkin ovat vielä pelkkiä "haamukanoja" ilman jälkipistoja. :)

   Yhtään kudelmaa ei kyllä ole mihinkään heivattu, koska sellaisia ei ole keskenkään. :D Yksi virkkuu on työn alla tämän ristipistotyön lisäksi.

   Poista
 4. Nytnäkyy jo kukko ja kanatkin. Tosi hauska työ.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Tosin kanoista näkyy vasta vain "haamut". ;)

   Poista
 5. Oletpa ollut ahkera! Työ on edennyt paljon ihan hujauksessa. Kana-pistelystä tulee kaunis!
  Sari

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muistathan, että minä teen käsitöitä vain laiskotellessani - jos käsityöt edistyvät, niin se on merkki paljosta laiskuudesta. :) Tunnin päivässä pistelen, en yhtään enempää kuin ennenkään. Kiitos kommentista! :)

   Poista
 6. Hyvää viikonloppua myös. Ihana kanala valmistumassa. Kyllä noissa ristipistoissa on pistelemistä, mutta siitä hyvä, että voi istua ulkonakin tekemässä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) No minua ei kyllä saa ulos pistelemään sitten millään, ainakaan näin kesällä! En pysty yhtään olemaan tällaisilla kuumilla säillä ulkona, kaipaan niitä kesäkuun viileitä päiviä. Sisällä tulee istuttua kesäisin kaihtimet kiinni.

   Poista
 7. Täällä on myös yksi jälkipistoista tykkäävä:) Tein joskus ristipistoja paljonkin, mutta nyt jostain syystä en ole vuosiin tehnyt, ne vaan jotenkin ovat jääneet muiden töiden jalkoihin. Joitakin keskeneräisiä kyllä laatikoista löytyy edelleen.. Mutta juurikin noissa jälkipistoissa kiehtoo se, että ne tuovat mukavasti kontrastia samanvärisiin alueisiin, erottelevat esimerkiksi kukissa terälehdet eri tavalla ja kun lanka on niin ohutta, niin niillä saa näkyviin pienetkin yksityiskohdat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan totta tuo mitä sanoit. Onhan joissakin töissä sitten vähän kenkkumaisempiakin jälkipistoja, jos pitää yrittää pistellä muualle kuin ruudun kulmiin, mutta kyllä sekin on yleensä vaivan arvoista! :)

   Poista

Haluatko piristää päivääni? :) Sen voit tehdä helposti jättämällä itsestäsi puumerkin kommentteihin! Kiva kun löysit blogiini - tervetuloa toistekin! :)

Jos kommentointi ei onnistu (vaatii rekisteröitymisen), voit laittaa viestisi sähköpostitse:
marska_77@yahoo.com

Kiitos! :)

Hei hei!

Kiva kun kävit, tulehan toistekin! :)