Heipä vaan!

Mukavaa, kun olet tullut pistäytymään blogissani. Vielä mukavampaa on, jos jätät käydessäsi itsestäsi puumerkin. Toivottavasti viihdyt - tervetuloa myös uudestaan! :)

torstaina, heinäkuuta 31, 2014

Vedä käteen!

Helteiden aikana valmistuneet käsityöt ovat noudattaneet hyvin säätilan aiheuttamia mielialoja: ensin otti päähän, sitten alkoi hatuttaa, sen jälkeen suorastaan (hui)vitutti ja nyt vain puuskahdan: "Vedä käteen!" ;)

Kurjien kelien aikana valmistuneet käsityöt ovat siis: pari päähinettä, pari hattua, huivi ja nyt kahdet hansikkaat. :)

Hanskat 2 paria
Tehty ajalla: 24.-30.7.2014
Malli: Dropsin sivuilta, omat muokkaukset
Lanka: Novita Kotiväki Kartano beige (614)
Langankulutus: 114 g
Virkkuukoukku: 2,5 mm
Koko: M-koon ohjeella tehty, muokattu omaan käteen sopiviksi
Muuta: Omat sovellukset kummassakin hanskaparissa
 
Molemmissa hanskoissa on ohjeena Dropsin sivuilta löytyvät virkatut sormikkaat, jolla olen tehnyt aiemminkin jo parit hanskat. Jos noudattaisin ohjetta kirjaimellisesti, hanskojen ranteista tulisi minulle liian löysät, joten olen omiin hanskoihini kaventanut ranteita aina vähän reilummasti. Liehukereunaisista hanskoista jätin viimeisen liehukekerroksen pois ja korvasin sen vähän toisenlaisella reunuksella, kukat tein omasta päästäni. Liehukkeettomissa hanskoissa puolestaan on ihan vaan kiinteillä silmukoilla tehty reunus. Tämä sormikasmalli on kyllä todella muuntelukelpoinen, siksi uskon tekeväni tällä ohjeella vielä monet sormikkaat - tuskin enää koskaan tule neulomalla sormikkaita tekemäänkään, kun tämä virkattu ohje on niin kätevä! :)


Näistä yksinkertaisemmista hanskoista tulee minulle uudet unihanskat. Sehän on jo tuttu juttu kaikille, että käytän villasukkia ympäri vuoden yötä päivää, tosin ihan näillä kurjimmilla helteillä vaihdan villasukat puuvillasukkiin; yökäytössä kuitenkin pidän villasukkia myös helteillä. Näin kesällä riittää vain yhdet unisukat, kun talvella niitä on yleensä vähintään kahdet päällekkäin. :) Mutta sitäpä ette varmaan tienneetkään, että pidän myös unihanskoja! :) En tosin siksi, että käsiäni palelisi, vaan minulla on käsissä äärimmäisen kuiva ja halkeileva iho, jota pitää rasvata joka ilta, ja jos kädet ovat kuivuuttaan halkeilleet ihan verille, niin laastaritkin usein yöksi laitan. Rasvattuja ja laastaroituja käsiä suojaamaan kiskaisen sitten puuvillahanskat yöksi. Tosin "puuvilla" on tähän saakka ollut vähän harhaanjohtava ilmaisu, kun käyttämäni hanskat ovat olleet kaupasta ostettuja akryylihöttöjä, nekin lastenosastolta, koska en ole löytänyt aikuisten hanskoista tarkoitukseeni enkä käteeni sopivia. No, niistä kaupan hanskoistahan aukeaa sormenpäät alta aikayksikön, eikä se tässä tapauksessa voi johtua edes kulumisesta, kun pidän hanskoja vain nukkuessani. Nyt voin heittää nuo akryylihanskat viimein roskiin, ja käyttää taatusti kestäviä unihanskoja! :)


Nämä ovat sitten tarkoitettu perinteisempään käyttöön, eli ulkoiluun. Keväällä, kesällä ja syksyllä tarvitsee vähän ohuempia hanskoja, ja vaikka minulla hanskapareja muutamat onkin, niin aina ne ovat väärän takin taskussa (useinhan huomaan hanskojen tarpeen vasta sitten, kun olen jonkin tovin ollut ulkona), tai sitten ne ovat ihan vääränväriset muuhun asuun nähden. Siksi tällaiset mahdollisimman neutraalinväriset hanskat tulevat tarpeeseen, ja vähän parempaan käyttöön, ettei tarvitse metsässä ryvettyneitä hanskoja vetää käteen asioille lähtiessä.

Ulkoiluhanskojen malliksi ajattelin ensin Dropsin sivulta löytyviä viuhkakuvioisia käsineitä. Muutaman illan tuskailin niiden viuhkakuvioiden kanssa, enkä saanut siinä ajassa edes ensimmäistä hanskaa valmiiksi. Virheiden vuoksi piti purkaakin, joka kerta huokauksen kera, sillä en olisi halunnut taas uudestaan virkata niitä viuhkoja - ne olivat nimittäin yllättävän työläitä tehdä. Lopulta totesin, ettei ole mitään järkeä käyttää aikaansa ja voimiaan käsityöhön, jonka tekemisestä ei nauti. Ja kun mietin tilanteita, joissa yleensä hanskat käteen vedetään, niin tuollaiset reikäiset hanskat eivät välttämättä edes palvele tehtäväänsä. Niinpä purin viuhkahanskan - sormien osuus on niissä samanlainen kuin tässä toisessa mallissa, joten niitä ei tarvinnut purkaa! - ja päätin tehdä ulkoiluhanskatkin perusmallilla. Ja kyllähän näihin vähän sitä söpöstelyä sai, kun käytin langanloput liehukereunaan ja kukkasiin.

Nämä hanskat olivat viimeinen jämälankatyöni toukokuussa ostamistani Kotiväki-langoista. Reilut kaksi kuukautta sen lankasatsin työstämiseen meni, ja nyt minulla ei ole kätköissäni ainoatakaan puuvillalangan nöttöstä. Mikä tarkoittaa sitä, että villalangat kutsuvat, ja niiden myötä myös neulepuikot! :) Viimeksi olen koskenut neulepuikkoihin 22. huhtikuuta, eli aika monta kuukautta blogini nimi on pitänyt ihan kirjaimellisesti paikkansa... ;)

Illalla onkin kuukausiraportin aika, nyt täytyy lähteä kauppaan! :) Hyvää ja toivottavasti runsassateista tätä päivää kaikille! :)

12 kommenttia:

  1. Helle tosiaan sekoittaa sinut ;) Ihan jo pelkään, mitä täältä vielä löytyykään, kun jossain povattiin lämpimien säiden jatkuvan aina lokakuulle...
    t. Eija (En pääse kommentoimaan kirjautuneena, joten joudun kommentoimaan tällä tavalla.)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tähän mennessä on ollut suodatin päällä, normaalistihan olen tällainen rääväsuu ihan oikeasti. :) Tykkään sanaleikeistä, ja mitä rivompi, sen parempi. ;)

      No, nyt onneksi alkaa syksy, joten vaikka olisi vähän lämpimämpääkin, niin pelkkä tieto syksystä helpottaa - ja illathan ovat aina vaan pimeämpiä. :) Tänään oli jo maa keltaisena pudonneista lehdistä, ja koko kesän paras sää on ehdottomasti nyt, kun useampikin Esteri lorottelee kerralla. ;)

      Poista
  2. Voi näitä sun otsikkoja:D
    Sää oot varmaan tykännyt tämän päivän säästä. Mua se on lähinnä pelottanut, kun melkein koko päivän on jyrinää jostakin suunnalta kuulunut. Illasta tuli onneksi kaunis. Ja huomenna aukeaa portti syksyyn, kun elokuu pyörähtää käyntiin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tänään oli todellakin koko kesän kaunein sää: en ole koskaan nähnyt satavan niin paljon vettä kerralla, meillä ihan parvekekin lainehti vedestä, ja ehtipä parvekkeen ovesta sataa sisällekin ennen kuin sain vedettyä oven kiinni. :) Kerrassaan mahtavaa, ihailtiin ja ihmeteltiin porukalla! Istuin koko iltapäivän ikkunan ääressä lukemassa ja ihastelemassa ukkosen jylinää ja salamoiden välkettä. Kuopuskin sattui sopivaan aikaan käymään parvekkeella, ja juoksi sieltä yhtäkkiä riemusta hihkuen, koska hän oli nähnyt "ihan oikean salaman"! :) Sehän onkin harvinaista, yleensähän näkee vain jonkinlaisen väläyksin, mutta harvemmin sitä itse salamaa. Kuopuksen lempisää on ukkonen, kuten äitinsäkin. ♥ Torstaihan onkin saanut nimensä ukkosenjumala Thorin mukaan, joten hyvin tämä sää tälle päivälle passasi. Jospa se enteilisi myös sateista syksyä rutikuivan kesän jälkeen.

      Ukkosessa ei ole mitään pelättävää, useampi ihminen kuolee helteeseen kuin ukkoseen, joten kannattaa enemmin pelätä helteitä, jos jotain haluaa pelätä. ;)

      Poista
  3. Kyllä tuollaset upeat sormikkaat kelpaakiin käteen vetää:))
    Täällä vain ei sada, muutama pisara illan edellä,kuumuus vaan jatkuu.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Ja ensi yönä pääsen ensimmäistä kertaa vetämään käteen nuo unihanskat. :) Täällä on ollut tällä viikolla vähän "viileämpää", jäänyt alle hellelukemien siis, vaikka kyllä yli 20 astetta silti on vähän turhan paljon. Mutta on ainakin sisällä ollut helpompi olla. Nyt on niin ihanaa, kun on koko päivän tullut vettä, on niin raikas ilma ja helppo hengittää! :)

      Poista
  4. Kivat hanskat! Täytyykin tutkailla ohjetta tarkemmin, koska M atoopikkona tarvitsee välillä hanskoja ihan samaan käyttöön ihottuman ollessa tosi pahana. Välillä hän käyttää niitä myös estääkseen jonkin muun ihoalueen raapimista yöllä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) Voihan ne unihanskat neuloakin, mutta itse en tykkää neuloa sormikkaiden sormia. Alkuperäinen ohje on ohuelle sukkalangalle, mutta joku Kotiväen vahvuinen puuvillalankakin sopii näemmä ihan hyvin.

      Poista
  5. Siitä puhe mistä puute(;
    Eroottiset yöasut syksyn pimeyteen;DD
    Käsien halkeilu tuttu juttu, sattuu niin, ettei ole voimaa tehdä asioita kun haava voi ilmestyä pitkittäin ja poikkttain jopa plussanmuotoon tai kolmioläpäksi niin joka kerran kun piristaa/tarttuu aukeaa jostain pahemmin....
    Syksy on tunnelmallista mutta tulee paha mieli kun aina haukut kesää.
    Hyvää viilenevää hämärää aikaa!
    Parempi siitä on tykätä kuin masentua!
    T. anna

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tosi eroottiset... ;) Juu, tuo käsien halkeilu ei ole kiva juttu, mutta aika hyvin ne yhdessä yössä parantuu. On kesässäkin hyviä puolia, muun muassa eilinen rankkasade ja tuntikausia kestänyt ukkonen oli ihan mahtavaa! :) Samoin tykkäsin kesäkuun vilpoisista säistä, vaikka silloin olikin aika kuivaa, olisin enemmän sadetta kaipaillut. Mutta kyllä minä silti syksyä eniten rakastan, ehkä siinä kesässä on siksikin niin kestämistä, kun odotan niin innoissani syksyä! ;) Varmasti tykkäisin kesästäkin enemmän, jollei se tekisi minua niin huonovointiseksi, terveiden ihmisten tuntuu olevan vaikea sitä ymmärtää, että jotkut eivät yksinkertaisesti kestää kuumaa, kirkasta valoa tai pölyävää ilmaa. Jos blogiani lukiessa tulee paha mieli, niin tännehän ei ole pakko tulla - periaatteenani on kuitenkin kirjoittaa positiiviseen ja valoisaan sävyyn kaikesta, ja huumorinpilke löytyy aina vähintään rivien välistä. ;) Enkä minä ainakaan kesästä masennu, vaikka se saakin minut välillä niin huonoon kuntoon, etten pysty edes pystyssä olemaan. Aina siitä kuitenkin lopulta noustaan, ja nautitaan niistä pienistäkin asioista, joita pystyy tekemään huonommassakin kunnossa. :)

      Poista
  6. Kesässä on kasvun ihme, meillä ei olisi luomuruokaa tai muutakaan ilman luonnon heräämistä verrattain lyhyeen kasvukauteen. Helle onpahasta myös liikana kasveille.
    Mielipiteitä saa olla puolinja toisin sekä tunteita ja olisi korrektia olla liiaksi parjaamatta puolin ja toisin, arvostellakin voi muttei jaksa haukkumista.
    Onhan se varmaan parisuhteessakin niin että vuorovaikutteisesti yritetään eikä niin että toinen saa tehdä mitä llystää "tos on ovi" periaatteella.
    Ei mielistely varmaan tuntuisi sielläkään päässä pidemmän päälle aidolta, vai mitä. Pitääkö täällä blogissa olla varpaillaan kono ajan tai äänestää exitillä niinkö teillä kotona helle kiehuttaa....
    T.anna
    Kaikkea hyvää edelleen ja make peace not war

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihania, syksyisiä elokuun päiviä sinullekin! :)

      Poista

Haluatko piristää päivääni? :) Sen voit tehdä helposti jättämällä itsestäsi puumerkin kommentteihin! Kiva kun löysit blogiini - tervetuloa toistekin! :)

Jos kommentointi ei onnistu (vaatii rekisteröitymisen), voit laittaa viestisi sähköpostitse:
marska_77@yahoo.com

Kiitos! :)

Hei hei!

Kiva kun kävit, tulehan toistekin! :)