Heipä vaan!

Mukavaa, kun olet tullut pistäytymään blogissani. Vielä mukavampaa on, jos jätät käydessäsi itsestäsi puumerkin. Toivottavasti viihdyt - tervetuloa myös uudestaan! :)

torstaina, heinäkuuta 31, 2014

Heinäkuun raporttia ja elokuun suunnitelmia

Helvetillinen heinäkuu on totisesti muistuttanut siitä, miksi inhoan kaikista vuoden kuukausista eniten juuri heinäkuuta. Onneksi tämä kuukausi ja sen myötä myös kesä on vihdoin viimein takana, ja päästään syksyyn! :) Sillä syksyähän se on, kun koulut alkavat elokuun ensimmäisellä ja eskaritkin kolmannella viikolla. Hyvästi, kamala kesä - pysykin poissa, äläkä ikinä tule takaisin, ei tule ikävä! Tervetuloa, ihanaakin ihanampi ja kauan odotettu SYKSY! ♥

Heinäkuun helteillä ei ole voimia riittänyt juuri muuhun kuin istua sisällä pelaamassa tietokoneella, pelkkä ajatuskin virkkuukoukun pitelemisestä on ollut liian uuvuttava. Nähtävästi kuitenkin koukku on käynyt pelaamisen välissä (ja jopa pelaamisen aikana) kädessä, koska jotain aikaansaannostakin on syntynyt.


Heinäkuussa valmistuivat:

 • 2.7. Liivi (virkaten), langankulutus 276 g
 • 5.7. Kesämyssy (virkaten), langankulutus 38 g
 • 9.7. Kanala (ristipistellen)
 • 10.7. Huivi (virkaten), langankulutus 49 g
 • 13.7. Afrikankukkahattu (virkaten), langankulutus 75 g
 • 15.7. Kukkahattu (virkaten), langankulutus 53 g
 • 24.7. Virkattu kolmiohuivi (virkaten), langankulutus 262 g
 • 30.7. Hanskat 2 paria (virkaten), langankulutus 114 g

Heinäkuun langankulutus on 867 grammaa, mikä on aika reippaasti enemmän kuin kesäkuussa, mutta kesäkuussa tulikin ulkoiltua enemmän hyvien säiden ansiosta. Heinäkuussa en jaksanut lankaostoksillekaan raahautua, vaikka ihan tässä loppukuusta kävin kurkkaamassa uutuusnovitalaisten tarjontaa ostoksia tekemättä. Lankaostossaldo on siis heinäkuussakin pyöreä nolla, ja kun viimeksi olen ostanut lankaa toukokuun ensimmäisenä päivänä, niin kolme kuukautta ilman lankaostoksia täyttyy ihan pian. Luultavasti kuitenkin elokuussa paikkaan vähän tilannetta, yhden neuleen verran lankaa on tarkoitus käydä ostamassa.

Ristipistotöitä on aiempien kuukausien tapaan taas yksi valmistunut, ja jokaisena heinäkuun iltana olen pistellyt Waltaria kuunnellen. Elokuussa todennäköisesti valmistuu jopa kaksi ristipistotyötä, kun ensimmäinen valmistunee ihan ensi päivinä, ja seuraavan pistelemisessä tuskin neljää viikkoa menee, kun ei ole mennyt edellisissäkään.

Heinäkuun virkkuusuunnitelmissani oli saada kaikki toukokuussa ostamani Kotiväen Kartanot ja Huvilat (eli kaikki omistamani puuvillalangat) virkattua valmiiksi töiksi, ja siinä onnistuin. Arvelin ehtiväni myös purkaa ja neuloa uusiksi yhden kaapissani olevan ei-niin-istuvan neuleen, mutta se jää nyt ensi keväälle, jollen ole sitä ennen kiikuttanut neuletta kirpparille tai käyttänyt lattialuutuksi. ;) Suunnittelin ehtiväni aloittaa myös syksyn ja talven asusteiden neulomisen, sen suunnitelman voin katsoa juuri ja juuri toteutuneen, kun ensimmäinen asuste pääsi puikoille heinäkuun viimeisenä päivänä. Elokuussa jatkan tämän asustesetin neulomista ja toivon mukaan ehdin tehdä myös toisen setin kuukauden aikana. Talvineuleiden to do -lista on pitkä, joten tekemisen puutetta ei pääse varmasti tulemaan, jos vain aikaa ja voimia riittää. Täytyy vain osata päättää, onko kiireellisempää neuloa ensin tarpeelliset villahousut vai ei-niin-välttämätön mekko... ;)


Syystunnelmissa ollaan...! :) Yleensä olen aloittanut kynttilänpolttokauden vähän myöhemmin syksyllä, mutta tänä vuonna päätin aloittaa sen jo tänään, syksyn ensimmäisen päivän aattona. :) Esikoinen on kysellyt kesäkuun 12. päivästä alkaen, milloin koulut alkavat, lomalla on niin tylsää! Nyt ei koulun alkuun ole enää montaa yötä, joten riemu ja odotus on sen mukainen meillä kaikilla. :) Tällä viikolla on ilmassa ollut jo ihan syksyn tuoksua, kuten heinäkuun lopulla kuuluukin olla. Tänään kauppareissullani huomasin puiden lehtien alkaneen kellastua, ja paikoin maa oli ihan keltaisena maahan tippuneista syksyisistä lehdistä niin, ettei vihreää ruohoa enää alta erottanut. Syksy on siis täällä, ihanaa! ♥♥♥

Nautinnollisia, syksyisiä elokuun päiviä teille kaikille! :)

2 kommenttia:

 1. Olet saanut aikaiseksi huomattavasti enemmän kuin minä. Siinä vaiheessa kun helteet alkoi lopahti käsityöinto pakkaselle. Nyt kun vihdoin ja viimein on hieman viileämpää niin alkaa tehdä mieli touhutakin jotain.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllähän sitä aina täällä sisällä istuessa pitää jotain tekemistä keksiä, muutakin kuin pelaamista. Lukiessa teen yleensä samalla käsitöitä, niin ne valmistuvat ihan huomaamatta.

   Poista

Haluatko piristää päivääni? :) Sen voit tehdä helposti jättämällä itsestäsi puumerkin kommentteihin! Kiva kun löysit blogiini - tervetuloa toistekin! :)

Jos kommentointi ei onnistu (vaatii rekisteröitymisen), voit laittaa viestisi sähköpostitse:
marska_77@yahoo.com

Kiitos! :)

Hei hei!

Kiva kun kävit, tulehan toistekin! :)