Heipä vaan!

Mukavaa, kun olet tullut pistäytymään blogissani. Vielä mukavampaa on, jos jätät käydessäsi itsestäsi puumerkin. Toivottavasti viihdyt - tervetuloa myös uudestaan! :)

torstaina, heinäkuuta 24, 2014

Hui-hui-hui-vituttaa! ;)

Kotiväen Kartano- ja Huvila (tai tässä tapauksessa kai huivila ;) ) -langanjämien hyötykäyttö jatkuu, ja saapuikin näiden värikkäiden lankojen osalta viimein päätökseen. Nehän sai mukavasti ujutettua reippaankokoiseen huiviin! :)

Virkattu kolmiohuivi
Tehty ajalla: 15.-24.7.2014
Malli: Novita Kesä 2013 malli nro 5 (ohjeessa yksivärisenä)
Suunnittelija: Anne-Maija Immonen
Lanka: Novita Kotiväki Kartano vihreä (318), liila (743), keltainen (227), pinkki (537), Novita Kotiväki Huvila lime (306) ja oranssi (243)
Langankulutus: 262 g
Virkkuukoukku: 2,5 mm
Koko: 150 x 75 cm
Muuta: Jämälankatyö. Ohjeesta poiketen tein monivärisen ja kutakin lankaa meni sen verran kuin sitä sattui olemaan jäljellä. Ohjetta piti vähän soveltaa yläreunan reunuksen ja hapsujen kohdalla langan riittävyyden mukaan.


Huivi on erinomainen jämälankatyö vihoviimeisten lankojen kuluttamiseen, koska hapsuihin saa ujutettua kivasti kaikki loputkin pätkät. Tämän huivin ohjeessahan oli yksivärinen huivi, mutta äkkiäkös sen moniväriseksi muuttaa. Värijärjestys määräytyi tällä kertaa sen mukaan, miten paljon kutakin väriä oli jäljellä. Aloitin liilalla, jota oli käytettävissä vähiten, ja viimeisenä tuli oranssi, jota oli jäljellä eniten, sillä tein myös huivin reunuksen. Muut värit tulevat sitten tässä "paljonjärjestyksessä". Virkkasin kerroksia aina sen mukaan, miten kutakin väriä riitti, muistaen kuitenkin jättää lankaa myös hapsuihin. Sattumoisin huivista tuli juuri samankokoinen kuin ohjeessakin, vaikka tähän kyllä kului enemmän lankaa kuin ohjeessa (ohjeessa oli langanmenekki 200 g, tähän meni 262 g). Jouduin vielä vähän soveltamaan huivin yläreunan reunuksessa, koska oranssi lanka olisi muuten loppunut kesken, eikä kaikissa hapsuissa ole neljää lankaa, kuten ohjeessa, vaan osassa on vain kolme lankaa. Hapsujen solmiminen oli hauskaa, kun yritin jäljellä olevia langanpätkiä sijoittaa huiviin niin, että värit asettuvat tasaisesti huivin reunoille. :)


Helteiden aina vaan jatkuessa alkaa kyllä pikkuhiljaa huivituttaa ilman hui-ta. ;) Terveys vaan ei kestä kesää eikä varsinkaan kuumuutta. Siitepöly- ja heinäallergian, aurinkoihottuman, rytmihäiriöiden ja jopa pienen päänsärynkin kanssa toki pärjää, ja tämän reilut kaksi vuotta jatkuneen sairauden aikana olen tottunut jatkuvaan uupumukseen, jota lämpö vielä pahentaa (esim. lämmin suihku tai sauna). Vaan siinä vaiheessa ei enää naurattanut, kun viime yönä vointi yhtäkkiä paheni niin, etten pysynyt aamulla pyörtymättä pystyssä ja makuullakin oli hirveä pahoinvointi. Onneksi lapset ovat jo sen verran isoja, että osasivat laittaa itse aamupalansa, ja kun esikoinen kantoi minulle lääkkeitä ja muuta helpotusta, niin muutamien tuntien päästä minäkin pääsin taas jalkeille. Jospa ensi yönä olisi viileämpää, niin ei olisi samanlaista yllätystä huomenaamulla vastassa.


Tätä huivia ei olekaan tarkoitettu helteillä käytettäväksi, vaan se saa vähän aikaa odottaa sopivia kelejä. Tein sen nimittäin kaveriksi tuolle värikkäälle hatulleni, joka on lierinsä ja peittävyytensä ansiosta paitsi hellehattu myös oikein hyvä päänlämmike käytettäväksi kesä- tai välikausitakin kanssa. Olen iloinen, että jämälankoja riitti myös huiviksi asti, sillä vaikka tykkäänkin pitää värikkäitä vaatteita, niin ihan sillisalaattia en halua päälleni pukea, vaan eri vaatteiden värien täytyy jollakin tavalla sopia yhteen. Ja parhaitenhan ne sopii yhteen, kun tekee ne samoista langoista! :) Nyt tuolle hatullekin saatiin pitkästi käyttöaikaa lisää, kun helteiden (toivottavasti pian!) lakattua sitä voi käyttää huivin kanssa pitkälle syksyyn ja ottaa sen taas keväällä käyttöön heti lumien sulattua.

Pikaisesti toivon pääseväni taas pukemaan takin ylleni, jotta huivillekin tulee käyttöä! :) Luulin, ettei syksyä voisi odottaa enempää kuin minä olen sitä monta kuukautta kaivannut, mutta mitä lähemmäksi se tulee, sitä innokkaammin sitä odotan... Koittakaa muutkin kestää, kyllä tämä kurjuus pian loppuu, ja syksy tulee! :)


Edit klo 16.26: Tähän loppuun vielä YouTubesta biisi, joka soi minulla päässäni huivin hapsuja solmiessani - "Tytön huivi". :)

20 kommenttia:

 1. Aivan ihana huivi. Rupesin seuraamaan blogiasi sähköpostini kautta. On niin ihana blogi sinulla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista! :) Kiva, että tykkäät blogistani. Minä en ole tuohon sähköpostin kautta seuraamiseen tutustunut ollenkaan, vaikka näkyy tuossa sivupalkissa sellaiseenkin mahdollisuuteen linkki olevan (itse sen olen siihen lisännyt, vaikken tiedä, kuinka se toimii... ;) ).

   Poista
 2. Kaunis huivi.
  Minulla alkoivat työt loman jälkeen tällä viikolla. Kuumat toimistotilat ja ihmisten kodit. Tänään huokaisin kun eräässä vanhustenhoiva yksikössä tapaamallani vanhuksella oli vuoteessa yllään vain t-paita ja vaippa, kun sitten menin huoneeseen hoitaja kävi nykäisemässä pussilakanan alakropan suojaksi.
  Ei käy kateeksi, en itsekään ole helleihminen, mutta lämmöllä (vai viileydellä ;-)) ajattelen teitä kaikkia joille se tekee vielä lisää pahaa oloa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :)

   Vanhusten tilanne on kyllä helteillä kurja, moni kun on niin huonokuntoinen, ettei voi itse oloaan helpottaa eikä osaa välttämättä apua edes pyytää. Minä sentään pystyin huonon oloni keskellä pyytämään lapsilta apua, ja jos ei ihan samanlainen olo satu kuin aamulla, niin itse pystyy omaa oloaan hyvin monella tavalla helpottamaan. Tässä kun on monenlaiset kikat oppinut vuosien varrella.

   Liki 9-kymppistä sukulaistamme kävimme katsomassa muutama viikko sitten sairaalassa (silloin ei vielä ollut helteitä), siellä puolestaan ilmastointi oli niin voimakas, että vanhus todennäköisesti paleli, koska heillä on kotona aina sisälämpötila noin 27 astetta. Hoksasimme vasta sairaalasta lähdettyämme, että palelemisesta se potilaan tärinä varmaankin johtui. Mutta jos on jo niin huonossa kunnossa, ettei pysty kunnolla puhumaan eikä edes tiedä, missä paikassa on tai keitä ympärillä häärivät ihmiset ovat, niin miten voi kertoa, että on kylmä?

   Entisessä työssäni helteet lisäsivät työmäärää, oli nimittäin enemmän hautajaisia. Moni huonokuntoinen ei näitä jaksa. Ei tätä aikaa suotta mätäkuuksi kutsuta. Vaan huomenna Jaakko heittää kylmän kiven, jospa se sitten viilentäisi ilmojakin.

   Poista
 3. Tosi kaunis huivi. Minä olen kolmatta viikkoa lomalla ja koko ajan on ollut helle. Minä rakastan tätä kesää ja lämpöä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Minulla on kyllä rakkaus kaukana kesän suhteen - tällaisen kidutuksen jälkeen osaa kyllä syksyä ja talvea arvostaa entistä enemmän! :)

   Poista
 4. Ihanan värikäs huivi, väreistä olisi jo voinut päätellä kenen tekemä se on :)
  Mulla alkoi nyt kolmen viikon loma ja täytyy myöntää, että vähempikin lämpö kyllä riittäisi. Ei jaksa ulkona kauan olla. Ensi viikon ennusteissa oli onneksi vesisadetta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Eihän siinä mitään, jos se lämpö olisi vain siellä ulkona, mutta kun sisällä on ihan yhtä tukalaa. Kyllä minäkin niitä säätiedotuksia tänään katselin toiveikkaana, ensi viikolla pitäisi viimein olla helpotusta luvassa, jos vain hengissä selviää sinne asti. ;)

   Poista
 5. Huivi on hauska ja niin "marimainen"!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Kiva, että "marimainen" ja "hauska" mahtuvat samaan lauseeseen! :D

   Poista
 6. Pirteä huivi. Usein olen miettinyt miksi me pohjoisen ihmiset pukeudumme syksyn tullen harmaisiin ja mustiin. Haluammeko sillä kuvastaa muillekin kuinka harmaata on? Luusisi että silloin kaipaisi väriä ympärilleen.
  Eilen mittaris 31 astetta ja sisällä vielä lämpöisempi. Riemusta kiljun kun säätyyppi muuttuu !!!!!! tai on meitä ainakin kaksi luulen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Mutta eihän syksyllä ole harmaata, sehän on kaikkein värikkäin vuodenaika! :) Syksyn väriloisto onkin oikein tervetullutta tämän tasaisen vihreyden jälkeen. Sadepäivät ovat minusta taasen niin ihania, että osoitan iloani keltaisella tai pinkillä sateenvarjolla ja kirkkaanvihreillä kumppareilla. :)

   Kyllä meitä helteestä kärsiviä on ihan valtavasti, mutta jostain syystä suomalaisissa istuu sitkeässä käsitys, että lämpimästä pitäisi jotenkin väkipakolla yrittää "nauttia", kun se on täällä niin harvinaista. Sitten väännetään väkisin naamalle tekohymyä ja toitotetaan mantraa, että "on se vaan niin ihana kun on kesä", vaikka oikeasti ei näistä keleistä voi kukaan nauttia.

   Nyt kolahti postiluukku - Novita tuli! :)

   Poista
  2. Totta, minä lasken syyskuun vielä kesään kuuluvaksi, mulle se varsinainen syksy alkaa vasta lokakuulta ja täällä etelässä sitä kestääkin aina jouluun saakka.
   Olikin kivoja malleja Novitassa, saa ens yönä viipyillä partsilla sen kans. Tahtoo iltayöt mennä valvoissa kun en jaksa sitä tyynyäkään alvariinsa käännellä.

   Poista
  3. Ja minä aloitan syksyn jo heti kesäpäivänseisauksesta, kun päivät alkavat lyhentyä! :D Elokuu on ehdottomasti jo syksyn kuukausi, kun koulutkin alkavat.

   Minä en ole ehtinyt vielä Novitaa selata pääkirjoitusta pidemmälle, on ollut muuta hommaa tänään, ja nyt on hyvä tietokonepeli kesken, niin ei ennätä vieläkään... ;)

   Poista
 7. Pirtsakka huivi! Vähän viileämpi olisi kiva sekä minulle että blogikoiralle, mutta ei ihan vielä syksyä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Voi, minä voisin elää syksyä vaikka ympäri vuoden, sehän on ihan parasta! :) Toisaalta kyllä talvikin on ihana, toivottavasti siitä tulisi nyt pitkä, runsasluminen ja paljon pakkasta! ♥ Syksyä ja talvea kun olisi vuorotellen, eikä kevättä ja kesää välissä lainkaan, niin jopas olisi ihanaa!

   Poista
 8. Vastaukset
  1. Kiitos! En ole vielä rupatellut sen kanssa, joten en tiedä, kuinka mukava se oikeasti on vai antaako vain mukavanoloisen ensivaikutelman. ;)

   Poista

Haluatko piristää päivääni? :) Sen voit tehdä helposti jättämällä itsestäsi puumerkin kommentteihin! Kiva kun löysit blogiini - tervetuloa toistekin! :)

Jos kommentointi ei onnistu (vaatii rekisteröitymisen), voit laittaa viestisi sähköpostitse:
marska_77@yahoo.com

Kiitos! :)

Hei hei!

Kiva kun kävit, tulehan toistekin! :)