Heipä vaan!

Mukavaa, kun olet tullut pistäytymään blogissani. Vielä mukavampaa on, jos jätät käydessäsi itsestäsi puumerkin. Toivottavasti viihdyt - tervetuloa myös uudestaan! :)

keskiviikkona, kesäkuuta 18, 2014

Syysmekko :)

Kolmekymmentä palaa, seitsemän eri väriä, kolme viikkoa. Niistä on ihanainen mekko tehty! :)

Palavirkattu kaftaani
Tehty ajalla: 28.5.-18.6.2014
Malli: Novita Kesä 2014 malli nro 56
Suunnittelija: Sisko Sälpäkivi
Lanka: Novita Kotiväki Kartano beige (614), vihreä (318), liila (743), keltainen (227), pinkki (537), Novita Kotiväki Huvila lime (306) ja oranssi (243)
Langankulutus: 337 g
Virkkuukoukku: 3 mm
Koko: S/M
Muuta: Ohjeesta poiketen virkkasin reunukset pääntielle, kädenteille ja helmaan. 

Mekko takaa

Värejä oli siis seitsemän, joista kuviovärejä kuusi ja lisäksi beige pohjaväri. Kun jokaiseen palaan tuli kahta kuvioväriä ja paloja tarvittiin tähän pienimpään kokoon 30 kappaletta, se tarkoitti sitä, että sain käytettyä kaikki mahdolliset väriyhdistelmävaihtoehdot kertaalleen, mutta kahta samanlaista palasta ei tarvinnut tehdä. :) Palojen sommittelussa kiinnitin huomiota myös siihen, että vastaväreinä olevat palaset tulevat eri puolelle kappaletta; eli jos palanen, jossa on pinkki keskusta ja keltainen kehä, tuli etupuolelle, niin vastaavasti keltaisella keskustalla ja pinkillä kehällä oleva palanen tuli takapuolelle (kuvassa se näyttäisikin olevan ihan kirjaimellisesti takapuolen päällä ;) ).

Valkoisen topin ja farkkujen kanssa yhdistettynä

Lisäksi huomioin palojen sijoittelussa, että rinnakkaisissa paloissa ei saanut olla samaa väriä. Kulmittain toisiinsa nähden olevissa palasissa on väkisinkin samoja värejä, mutta niissäkin katsoin, että ulompi väri ei ollut kulmittainkaan sama, vaan toisessa palasessa sai olla sama väri keskustan värinä kuin kulmittain kohtaavassa palassa ulompi. Jokunen tovihan siinä meni näitä palasia järjestellessä, että sain tästä mieleiseni. :)

Sopii erinomaisesti myös pitkähihaisen paidan ja farkkujen kanssa!

Ohjeessa ei ollut minkäänlaista viimeistelyä reunuksissa. Minä en kuitenkaan tykkää siitä, että palavirkatut työt jätetään ilman reunusta, koska palojen saumakohta jää aina jotenkin rumaksi ilman reunusta. Niinpä virkkasin ihan kiinteitä silmukoita pääntien, kädenteiden ja helman ympäri.

Miltä tämä nyt näyttää, kun alla on vaaleanvihreä toppi ja alushame?

Novitan lehdessä tämä kaftaaniksi nimetty vaate oli XL-mallin yllä (katso kuva tästä linkistä). Minusta se näytti siinä kuvassa todellakin "kaftaanilta", ja vähän myös siltä kuin olisi päiväpeitto heitetty harteille. ;) Ihastuin kuitenkin suunnattomasti tämän vaatteen väreihin, joten päätin luottaa siihen, ettei se minun ylläni näytä päiväpeitolta. Eikä tämä minusta kyllä näytäkään - enkä osaa tätä kaftaaniksi nimittää, vaan kyllä tämä minun suussani ihan mekoksi muuntautuu. :)

Kirkkaanvihreän t-paidan ja alushameen kanssa tulee taas ihan erilainen fiilis!

Eipä tästä enää tälle kesälle tainnut kesämekkoa tulla, mutta kyllähän tämä syysmekoksikin kelpaa mitä mainioimmin! :) Minun ajanlaskussanihan syksy alkaa heti kesäpäivänseisauksesta, johon ei olekaan enää montaa yötä. Silloinhan päivät alkavat (viimeinkin!) lyhentyä ja illat pimentyä - IHANAA! ♥ Elän toivossa, että kunhan pimeys taas alkaa saada jalansijaa, minunkin yöuneni taas parantuvat - minähän en ole nukkunut kunnolla kevätpäiväntasauksen jälkeen eli kolmeen kuukauteen, joten tässä alkaa pikkuhiljaa olla melkoisen zombie olo, päivät kulkevat ihan sumussa joten kuten eteenpäin. Saan kuitenkin voimaa ajattelemalla, että kyllä se syksyn kaamos sieltä taas onneksi tulee virtapiikkeineen. :) Näin viime viikolla untakin syksystä, ja kylläpä siitä unesta tuli hyvä mieli. Puhumattakaan eilisaamun lumisateesta: Jumala on sittenkin olemassa ja kuulee rukoukseni. ;) Lisää vaan lunta tänne, kiitos! :) Mutta toki haluan nauttia ruskan väriloistostakin ennen kuin maa peittyy kokonaan valkeaan.

Keltaisten pitkähihaisen paidan ja legginssien kanssa voisin pitää tätä vaikka työasuna!

Tämän mekon kanssa onneksi sopii myös pitkähihaiset puserot ja housut, vaikka meneehän se topin ja alushameenkin seuralaisena. On siis toivottavasti oikein monikäyttöinen mekko minä vuodenaikana tahansa! :)

Tai sitten tämän voi nakata ihan niiden vaatteiden päälle, jotka sattuu sinä päivänä olemaan valmiiksi.

Parin päivän kuluttua alan toivotella blogissani hyvää syksyä, mutta nyt vielä toivotan oikein hyvää syksyn odotusta kaikille! :) Vilpoisaa viikonjatkoa!

53 kommenttia:

  1. Tulipa siitä iloinen mekko! Päiväpeittoa se ei ole nähnytkään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) Torkkupeiton se on kyllä saattanut nähdä silloin, kun virkkasin sitä sohvalla. ;)

      Poista
  2. Onpas kivan ja pirteän näköinen kaftaani!

    VastaaPoista
  3. No joo, on siinä väriä, vaikka tuo yksivärinen lappusten viimeisenä tasoittaakin.
    Kiva ja pirteä.
    Sinä olet mekossasi kuin pikkutyttö, saparot päässäsi :)
    Ei vielä syksyä Mari, pari mattoakin on pestävä. Ja ihanaa tämä valoisa aika !

    ps. kyllä siinä klipsuvaatteessa on varmaan Oulustakin tulleita klipsuja :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) Saparot päässä minä useimmiten olen, kun en saa hiuksiani muuten kiinni, ovat vielä sen verran lyhkäiset.

      Minä jaksan tämän valoisan ajan yli ihan vaan uskomalla, että pian on syksy, ja saahan sitä itse kukanenkin aloittaa syksynsä milloin haluaa. ;) Kyllähän moni alkaa tehdä kesäsuunnitelmiaan jo tammikuussa, joten saan minäkin suunnitella ja haaveilla syksystä vaikka ympäri vuoden. ;) Ja on valoisa aikakin ihan ok, kun muistaa pitää verhot kiinni. :D

      Poista
  4. Kaunis mekko, siksi minä sitä kutsuisin. Ja näinä viileinä kesäpäivinä oikein sopiva jopa väriensä puolesta. Olet onnistunut hyvin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) Kyllä minäkin tämän mekoksi miellän, tai farkkujen kanssa ehkä jopa tunikaksi tai pitkäksi puseroksi. Tarviiko tuolla aina niin edes nimeä ollakaan, vaatteeksi kuitenkin tunnistaa. ;)

      Poista
  5. onpas kivan näköinen ja käyttötavat eri vaateiden kanssa ovat montaa ☺

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Minä ensin ajattelin, että eihän minulla ole mitään, minkä kanssa tätä käyttäisin edes sen verran, että saisin blogikuvat otettua. Sitten hoksasin, että tätähän voi käyttää muutenkin kuin ihan mekkona vaan. :)

      Poista
  6. Kerrassaan ihana vaate!
    Tuo päällä voi odottaa ihan mitä vuodenaikaa tahansa ihan minä vuodenaikana tahansa.

    VastaaPoista
  7. Kylläpä on aivan ihana mekko ja aivan sinun näköisesi. Keltaisten vaatteiden kanssa tosi pirtsakka. Tuli Peppi Pitkätossu mieleen!
    Kaikesta huolimatta oikein mukavaa kesää sinulle ja tulkoon se syksy pian.

    tiinaliisa

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Minullekin tuli Peppi mieleen tuosta kuvasta, jossa on keltaiset vaatteet, johtuu varmaan osittain saparoista, vaikkei tuo tukkani nyt niin kauheasti punerrakaan, eikä ole edes pisamia. ;)

      Poista
  8. Todella kaunis mekko ja sopii upeasti päällesi. :)

    VastaaPoista
  9. Vau! Minustakin tuo näytti lehdessä päiväpeitolta, mutta eihän se olekaan hullumpi - itse asiassa tosi kiva :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) Yllätyin kyllä itsekin, kun puin mekon ensimmäistä kertaa päälleni, että mihin se "päiväpeittomaisuus" on kadonnut. Ehkä se ei vaan sopinut juuri sille lehden mallille, tai ihan joku kuvakulma, asento tms. on voinut myös vaikuttaa. Vaikka olisi kyllä hyvä, jos lehdessä esiteltäisiin neulemallit mahdollisimman edustavasti. ;)

      Poista
  10. Kaunis mekko, joka sopii sinulle todella hyvin!
    Olet ehkä täällä jossain kertonutkin, mutta jäin miettimään, miksi kesän valo ei sovi sinulle!
    Itse huomasin pari päivää sitten ajattelevani, että kuinka taas kohtaan tulevan syksyn ja talven!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :)

      Kyllä sitä välillä itsekin ihmettelen, kun tuo valoisuus vaikuttaa unen laatuun ihan välittömästi kevätpäiväntasauksen jälkeen, tai viimeistään sitten, kun kelloja siirretään. Vaikka on sekä kaihtimet että pimennysverhot, eli makuuhuoneen saa pimeäksi, niin illalla vaan ei uni tule, mutta aamustakaan en pysty nukkumaan. Kun taas syksyn ja talven aikana nukahdan välittömästi ja pystyn aamullakin nukkumaan pidempään. Ja sen ansiosta olen tietysti virkeämpi, kun taas nyt olen tosi väsynyt. Päiväunet tietysti vähän auttavat, jos sellaiset saan nukuttua.

      Valoisuus aiheuttaa myös migreenikohtauksia useimmille sitä poteville. Juttelin vastikään yhden toisen migreenille alttiin ihmisen kanssa asiasta, hän kun pitää aina aurinkoisella säällä aurinkolaseja myös sisätiloissa, talvisinkin. Minulla riittää kyllä ihan kaihtimien pitäminen kiinni senkin suhteen, mutta kyllä tuota pääkipua kesällä on enemmän kuin talvella, ja lämpöhän altistaa sille myös. Lämpimillä säällä tulee myös rytmihäiriöitä, ja nyt tämän nykyisen sairauteni myötä myös tavallista voimakkaampi uupumus, eli esimerkiksi saunassa tai lämpimässä suihkussa käyminen laukaisee uupumuksen, hellesäästä puhumattakaan. Ja sitten on vielä heinäallergia ja astma. ;)

      Tarvitseeko enempää selittää, miksi niin kovasti kaipaan syksyä ja talvea? :) Vaikka nyt olen kyllä nauttinut ihan suunnattomasti, kun on ollut viileämpää, olen jopa käynyt ulkoilemassa monena päivänä, kun meni pari kuukautta, etten juurikaan nokkaani ulos työntänyt (paitsi tietty tavanomaiset kauppa- yms. reissut, jotka hoidan pyörällä). Tällaisena kun jatkuisi seuraavat kuukaudet, niin olisi ihan mahtavaa! :)

      Mutta juu, näiden kanssa oppii elämään ja tekemään olonsa ihan siedettäväksi. Varsinkin kun saatiin vuosi sitten kaihtimet kotiin, niin ei ole tarvinnut pitää pelkkiä pimennysverhoja päivälläkin kiinni, vaan on voinut elää sopivassa hämärässä. Vaikka on meillä joka huoneessa kaihtimien lisäksi vielä ne pimennysverhotkin, voidaan säädellä valoisuutta tarpeen mukaan.

      Käsitöiden ja muiden mukavien harrastusten parissa aika kuluu onneksi nopeasti, nyt on oikein oivallinen aika niistä nauttimiseen! :)

      Poista
  11. Ihana ja monikäyttöinen tunika siulla valmistunut. Eikäpä tosiaan näytä kaftaanilta, vaan juuri siulle sopiva väri-iloittelu tunika.

    VastaaPoista
  12. Kyllä tämä vaate on ehdottomasti enemmän edukseen sinun kokoisen kuin lehdessä olleen mallin kokoisen ihmisen päällä! Ymmärrän, että malleja tottakai suunnitellaan kaikenkokoisille ihmisille ja kuvataan myös ihan tavallisten tallaajien päällä. Mutta ei tämä ainakaan lehdessä kuvausmannekiinin vartalon parhaita puolia tuo esille, joten kuinkakohan moni on lehdessä olleen kuvan perusteella innostunut tekemään tämän? On kyllä loistavaa, jos ja kun pystyy näkemään ikäänkuin ohjeen ja vaatteen taakse ja kuvittelemaan sen itsellä päällä eikä siksi jää lehdessä olevien kuvien ja niistä syntyvien mielikuvien vangiksi. Tosi iloinen ja pirteä:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentista! :) Ilman muuta malleja tarvitaan erikokoisille ihmisille. Olen vain huomannut, että tuo Novitan isojen tyttöjen mallisto ei ole kovin onnistunut. Olen itsekin ollut aikoinaan XL-kokoa, ja tiedän kokemuksesta, että isokokoisella ja -rintaisella on hyvä olla vähän avarampi pääntie, esim. v-aukkoinen. Mutta noissa Novitan isoissa malleissa tuppaa aina olemaan tällainen "kurkulle ulottuva" pääntie. Ja lisäksi ne ovat vähän tällaista "säkkimallia", kuten tämäkin, eihän tässä ole minkäänlaisia muotoiluja. Sen sijaan esimerkiksi a-linjainen vaate asettuisi isommankin naisen päälle hyvin nätisti.

      Siitä olen kyllä ilahtunut, että muutamaan isojen tyttöjen malliin on kirjoitettu myös pienemmät koot, koska monesti ne muuten ovat ihan nättejä malleja. Vaikka on tosiaan haasteellista varmasti tehdä neulemalleja, jotka sopisivat sekä pienemmälle että isommalle naiselle. Ja onhan meissä pienemmissäkin naisissa näitä muotoja, ei niitäkään halua ihan kokonaan vaatteen alle piilottaa (vatsapömpön tietysti haluaa aina peittää ;) ).

      Poista
  13. Ihanan pirteä tunika/mekko, joka sopii sinulle tosi hyvin. Pidän kovasti itsekin väreistä, mutta koska olen juuri tuota XL-kokoa, ei varmaan kannata tuhlata lankoja juuri tuohon malliin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) Voihan tästä napata jotain ideaa, ja toteuttaa sen itselleen sopivalla tavalla. Se kyllä vaatii vähän vaivaa ja tuntemusta siitä, minkälainen vaate itselleen parhaiten sopii. Ja voihan niillä väreillä ilotella sitten jonkun toisen mallin kanssa! :)

      Poista
  14. Ihana mekko! Tuntuu kuin kesä olisi jo ohi,kun on ollut kylmää/tuulista/sateista viime aikoina. Ihan syksyinen ilma. Mua tämä ilmojen kylmyys ei haittaa,kun en ikinä mikään auringonpalvoja ole ollut,mutta kuopuksen puolesta harmittaa,hän kun uimakelejä odottaa ja mutenkin viihtyisi näin lomalla pihalla kavereitten kanssa aamusta iltaan jos ilmat vaan olisi paremmat :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) Juu, syksyltä alkaa tuntua, kun loppukesän kukkiakin olen nähnyt luonnossa (horsmat, syysmaitikit...). Ja kyllä nautin näistä viileämmistä keleistä! :) Ensi viikoksi tosin toivon, ettei olisi ainakaan kovin kylmiä öitä, lapseni kun nukkuu silloin 3 yötä teltassa, vieläpä ensimmäistä kertaa elämässään.

      Poista
  15. Ihan valtavan kaunis on sinun palamekkosi! Niin iloiset värit.Sopii sinulle erinomaisesti. Mukavaa Juhannusjuhlaa sinne teille kaikille!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon! :) Hyvää arkista viikonloppua sinulle! :)

      Poista
  16. Voi kuinka upea, monikäyttöinen todellakin! Itse kesäihmisenä odotan hellepäiviä, mutta hyvä näin, että kesä tarjoa jokaiselle jotakin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia! :) Juu, on ihan reilua, että niiden hellepäivien jälkeen on vaihteeksi vilpoisampaa. :) Eikä tämä elämä nyt kovin paljon ole säistä kiinni, käsitöitä voi tehdä säällä kuin säällä, sisällä yleensä on aina sopiva keli. ;) Liikaa ihmiset tuntuvat kiinnittävän säähän huomiota, minulla se ei oikeastaan tekemisiini ja menemisiini vaikuta millään tavalla. Mutta viileämmällä ilmalla on vain mukavampi pyöräillä kauppareissuja kuin kuumalla. :)

      Poista
  17. Kaunis mekko! Tämä malli näyttää sinun kuvissasi paljon paremmalta kuin Novitan kuvissa.

    VastaaPoista
  18. Todella onnistunut mekko ja on kyllä ihan eri näköinen kuin Novitan lehdessä ollut malli. Lehden kuvan perusteella ei ihan heti tulis mieleen ruveta tekemään tuota, mutta sun päällä se on oikeasti hyvän näköinen :)

    VastaaPoista
  19. Aivan upea mekko. Ihanat värit ja sata kertaa paremman näköinen sinun ylläsi kuin lehdessä. Monikäyttöinenkin tuo on takuulla, joten ei jää varmastikaan hyllyn täytteeksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon! :) Kaapissa on aika paljon näitä itsetekoisia vaatteita, eikä kaikkia ehdi aina pitääkään, mutta toivottavasti tälle tulee käyttöä. :)

      Poista
  20. IIIIK miten IHANA.
    Ihanaa Keskikesän Juhlaa Sinulle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) Mukavaa arkista viikonloppua ja hyvää syksyn alkua! ;)

      Poista
  21. Kylläpäs onkin eroa. Novitan mallista en tykännyt ollenkaan, mutta tämä sinun oma on niin ihana ja monikäyttöinen.
    Leppoisaa keskikesän aikaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon! Hyvää syksyn odotusta sinulle! Minulla alkaa kohta perjantain viikkosiivous, jee! :)

      Poista
  22. Onpa ihan mekko ja sopii sinulle hyvin! Kuvatkin ovat ihanan iloiset! =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon! :) Kameran itselaukaisimen edessä on hauskaa pelleillä. ;)

      Poista
  23. Pitkästä aikaa Marin blogissa vierailulla. On kyllä ihana mekko!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva, että tulit käymään! :) Kyllä minäkin sinun blogipäivityksesi luin taukosi jälkeen, mutten jaksanut sillä kertaa kommentoida. Kiitos mekon kehuista! :)

      Poista
  24. Tosi ihana! Alkuperäisessä ohjeessa tuo tosiaan näyttää aikamoiselta viltiltä, mutta tämän sinun tekemä on ihana. Josko itsekin joskus kokeilisi osaisiko tehdä :)

    VastaaPoista
  25. Niin on sinun näköisesi mekko, sopii hyvin.
    Täällä on jo hyvin syksyistä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) Vielä on turhan valoisaa ollakseen täysi syksy, mutta muuten kyllä olen näistä vilpoisista ja pilvisistä päivistä nauttinut! :) Lisää vaan tällaisia, ei tarvitse lämmön nousta yli 15 asteen! :)

      Poista
  26. Onpa kauniin pirtsakka mekko! Eityisesti tykkään yhdistelmästä, jossa on keltaiset pusero ja sukkikset vai oliko ne legginsit alaosassa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) Juu, legginssit (eli kalsarit!) ne on. :)

      Poista

Haluatko piristää päivääni? :) Sen voit tehdä helposti jättämällä itsestäsi puumerkin kommentteihin! Kiva kun löysit blogiini - tervetuloa toistekin! :)

Jos kommentointi ei onnistu (vaatii rekisteröitymisen), voit laittaa viestisi sähköpostitse:
marska_77@yahoo.com

Kiitos! :)

Hei hei!

Kiva kun kävit, tulehan toistekin! :)