Heipä vaan!

Mukavaa, kun olet tullut pistäytymään blogissani. Vielä mukavampaa on, jos jätät käydessäsi itsestäsi puumerkin. Toivottavasti viihdyt - tervetuloa myös uudestaan! :)

perjantaina, kesäkuuta 20, 2014

Viikon pistot: Kanala (1. viikko)

Perjantaihin on kuulunut itsestäänselvästi jo vuosien ajan viikkosiivous, mutta nykyisin siivouspäivän iltaan liittyy myös blogipäivitys ristipistojen viikkokatsauksen merkeissä. Tosin katsaus ei ole aina ollut perjantaisin, vaan se on vaihdellut sen mukaan, minä viikonpäivänä olen tekeillä olevan ristipistotyöni aloittanut. Nykyisen ja edeltävän pistelyni aloitin molemmat lauantai-iltana, näin ollen seitsemän päivää tulee täyteen perjantai-iltana, siitä siis tämä nykyinen viikon pistojen ajankohta.

Tänään on siis siivottu (joskin aika tuskaisasti, sillä reväytin selkälihakseni aamulla aivastaessa - kaksi kertaa päivässä venyttelyä, päivittäinen aerobinen liikunta ja useita kertoja viikossa lihaskuntoharjoittelua eivät nähtävästi vielä riitä ehkäisemään kaikkia vammoja...), ja illan pistelysession päätyttyä on luvassa se katsauskin:


Ensimmäisen pistelyviikon saldo on nähtävissä kuvassa. Tämän pistelytyön nimi on Kanala, vaikka vielä siitä ne asukit puuttuvat. Kuten monessa muussakin ristipistotyössä, alkuun pääseminen oli tässäkin monen pähkäilyn takana, mutta nyt aletaan olla sellaisessa vaiheessa, että tästä pääsee jatkamaan melkeinpä mihin suuntaan ja millä värillä tahansa. Harmittaa oikein laskea työ käsistään, mutta pitäähän sitä ihmisen välillä tehdä muutakin. ;)


Olen monesti maininnut, että pistelen joka ilta noin tunnin verran kuunnellen samalla äänikirjaa; pistelyaika kestää yleensä sen verran kuin yksi cd-levyllinen. Minulla näyttäisi olevan nyt Waltari-putki päällä: toissailtana sain kuunneltua loppuun Johannes Angeloksen, ja eilen illalla aloitin Mikael Karvajalan, jonka jatko-osa Mikael Hakim odottaa hyllyssäni myös. Näiden parissa vierähtää jopa elokuun loppupuolelle saakka! :) Waltari on kyllä loistava kirjailija. Kaikkihan ovat tietysti lukeneet Sinuhen ja Komisario Palmut, mutta kyllä nämäkin ovat erittäin kiinnostavia Waltarin teoksia.

Yhden cd-levyn mitta tosiaan vaikuttaa jokailtaiseen pistelyaikaani. Johannes Angeloksen levyt olivat 70-74 minuutin mittaisia (paitsi viimeinen levy oli vain puolisen tuntia, mutta sen kuuntelin heti toiseksi viimeisen levyn perään, eli sille illalle tuli vähän pidempi pistelypätkä), kun taas Karvajalan ensimmäinen levy oli jopa alle tunnin mittainen, toinen hieman yli tunnin.


Kyllä minä ihan paperisiakin kirjoja luen päivittäin. Meidän lähikirjastomme menee heinäkuuksi kiinni (on täällä toki muita kirjastoja auki heinäkuussakin, kolmen kilometrin säteellä kodistamme ainakin kolme), joten olen varautunut siihen lainaamalla riittävästi lukemista. ;) Ylempi hylly on pelkästään minun lainakirjojani - toivottavasti riittävät heinäkuuksi! :) Ensi viikolla onneksi ehtii vielä lainata jokusen kirjan lisää, toisaalta ehdin varmasti muutaman kirjan lukea ja palauttaakin ennen heinäkuuta. Ja olenpa tämän kuvan ottamisen jälkeen käynyt yhden kirjan lisääkin lainaamassa, samalla palautin sen Johannes Angeloksen.

Alemmalla hyllyllä vilahtaa muun perheen kirjastolainoja. Meillä tosiaan pitää olla kirjaston kirjoja varten ihan useampi hylly kirjahyllyssä, että mahtuvat, kolmas hylly on palautettaville (eli jo luetuille) kirjoille. ;) Tuo alempi hylly on kuvan ottamisen jälkeen tullut täyteen, sillä tänään siivouksen yhteydessä noita kirjaston kirjoja löytyi vähän sieltä sun täältä, ja ne on nyt tuotu omalle paikalleen. Ihanaa, että lapsetkin lukevat paljon! :)

Siivouksen, ristipistojen ja äänikirjan lisäksi olen tänään tehnyt muutakin, ja se projekti jatkuu vielä huomenna ja sunnuntaina, mikäli arkiaskareiltani ehdin ja jaksan. Käsityöjutusta on kyse, joten siitä tulee sitten juttua vähän lisää viikonlopun aikana tai ensi viikon alussa. :)

Viileää, vetistä ja villaisaa viikonlopun alkua teille kaikille! :) Ja hyvää syksyn odotusta! ;)

11 kommenttia:

 1. Upeaa ristipisto työtä olet taas tekemässä.
  Voi tuota siun selkää, toivotaan että paranee pian.
  leppoisaa lepopäivää ja juhannusta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Yöksi otin kunnon mömmöt, että selkä paranisi, katsotaan mihin se alkaa asettua. Pyykinpesu ja muut arkiaskareet odottavat - touhukasta lauantaipäivää sinullekin! :)

   Poista
  2. Kanala siellä taitaa jo olla ja kanat tulevat pääosaan näemmä.
   Itselläkin tuli aikoinaan paljonkin luettua kirjoja, mutta nyt on jäänyt vähemmälle. Mukavaa viikonlopun jatkoa sinnekin :)

   Poista
  3. Jaaha, se tulikin edellisen kommentin vastaukseksi, mutta mitäpä siitä :)

   Poista
  4. Eih, maailmanjärjestys meni nyt sekaisin, kun menit laittamaan väärään paikkaan kommentin! ;) Kiitos kommentista joka tapauksessa. :)

   Poista
 2. No niin siitähän saa jo hyvin selvää mitä on tulossa.
  Mutta pistelyita paljon jäljellä.

  Ota nyt Mari yhdet farkut kaapista ja ala katsella niitä "silläsilmällä" haluaisin nähdä sinun värikkään tuunauksesi.
  Mukavaa päivää ja alkavaa viikkoa ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä tuosta vielä paljon puuttuu. :)

   Poista
 3. Joskus teini-iässä luin todella paljon, mutta nyt jostain syystä on lukuinto vähentynyt aika lailla. Äänikirjat kiinostaisivat, mutta ensin pitäisi hommata laite, jolla niitä voi kuunnella ja kuulokkeet, jottei häiritse muita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Äänikirjoina jaksaa kahlata mukavasti läpi sellaisiakin suurteoksia, joita ei välttämättä jaksaisi kirjana lukea. Äänikirjojahan saa sekä cd:nä että kasetteina, mutta niissä kasettikirjoissa on yleensä aika huonot lukijat, äänikirjoihin on alettu panostaa enemmän cd-aikakaudella, kun niiden suosiokin on noussut. Saa niitä myös mp3-muodossa lainattua kirjastosta, ne toimivat minulla ainakin ihan tietokoneessa. Ja eikös tietokoneissa yleensä ole cd-asema ja kuulokeliitäntä? :) Kannettava cd-soitin on myös kätevä, jos haluaa äänikirjaa kuunnellessa vaikkapa siivota. Itse vein tyhmyyksissäni kirpparille meidän kannettavan cd-soittimen, kun en sitä kuvitellut enää tarvitsevani. En kyllä hirveästi sitä tarvitsisikaan, mutta sukulaiseni kaipaili sellaista äänikirjojen kuunteluun, kun kuulemma niitä ei enää myydä uutena kaupoissa.

   Poista
 4. Voi älä nyt vielä syksyllä pelottele, kesälomatkin on pitämättä! :D

  Kaftaani - WTF?! Ihana MEKKO tuossa edellisessä. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No älä sinä pelottele kesällä, syksy on ihmisen parasta aikaa! :)

   Kiitos kommentista! :)

   Poista

Haluatko piristää päivääni? :) Sen voit tehdä helposti jättämällä itsestäsi puumerkin kommentteihin! Kiva kun löysit blogiini - tervetuloa toistekin! :)

Jos kommentointi ei onnistu (vaatii rekisteröitymisen), voit laittaa viestisi sähköpostitse:
marska_77@yahoo.com

Kiitos! :)

Hei hei!

Kiva kun kävit, tulehan toistekin! :)