Heipä vaan!

Mukavaa, kun olet tullut pistäytymään blogissani. Vielä mukavampaa on, jos jätät käydessäsi itsestäsi puumerkin. Toivottavasti viihdyt - tervetuloa myös uudestaan! :)

maanantaina, kesäkuuta 30, 2014

Kesäkuun raporttia ja heinäkuun suunnitelmia

Kesäkuu on vihdoin takanapäin! Säiden puolesta on kyllä ollut mitä mahtavin kuukausi, ainoastaan alkukuun helteistä (vai oliko se toukokuun puolella?) ja näistä parin viime päivän lämpimistä en ole kauheasti tykännyt. Eipä silti, että säätila tai vuodenajat vaikuttaisivat millään tavalla tekemisiini: oli kesä tai talvi, satoi tai paistoi, samat puuhat pyörivät päivästä toiseen. :) Mutta kyllähän viileämmällä säällä on vaan niin paljon helpompi olla, jaksaa käydä jopa ulkoilemassakin, ja sitä olen tässä kuussa harrastanut paljon enemmän kuin kesällä tavallisesti. Kunpa heinäkuussakin jatkuisivat nämä alle 15 asteen kelit, niin olisin erittäin onnellinen! :) Syksyn pimeyttä odotan silti kaihoisasti, sillä huonosti nukuttujen valoisien öiden seuraamuksena tuleva jatkuva väsymys vaikuttaa kaikenlaiseen tekemiseen, myös käsitöihin.Kesäkuussa valmistuivat:

 • 13.6. Metsäpolku (ristipistellen)
 • 18.6. Palavirkattu kaftaani (virkaten), langankulutus 337 g

Tämän pitkän listan yhteenvetona voi todeta, että lankaa kului kesäkuussa hurjat 337 grammaa. ;) Lankaostosten lista on vielä lyhyempi, sillä yhtään lankaa en ostanut kuukauden aikana, ja lankavarasto on muutenkin reilut puoli kiloa miinuksella alkuvuoden tilanteeseen nähden. :)

Minulla on ollut tapana näin kesäkuun lopussa tehdä pieni puolivuotiskatsaus. Lankaa on puolessa vuodessa kulunut 6215 g eli kuitenkin keskimäärin reilu kilo kuukaudessa, vaikka näitä minilukemia on ollut peräti kolmena kuukautena (kesäkuun lisäksi tammi- ja helmikuussa langankulutus on jäänyt muutamaan sataan grammaan). Vuosi sitten tähän aikaan oli puolivuotiskulutus jopa yli 10 kiloa, ja viime vuoden kokonaiskulutushan oli yli 20 kiloa. Nyt jäädään reilusti alle sen, mikä onkin minun tavoitteeni: lupasinhan tänä vuonna kuluttaa vähemmän lankaa kuin viime vuonna. :) Hyvin olen saanut lupaukseni kyllä pidettyä, ja kun ei ole tullut tuhlattua niin paljon aikaa neuleiden ja virkkuiden parissa, niin aikaa on jäänyt paljon tärkeämmille asioille. :)

Ristipistoilu on yksi niistä jutuista, joita olen halunnut pitää tänä vuonna vähän merkittävämmässä asemassa. Viimeiseen puoleen vuoteen on mahtunut ainoastaan seitsemän päivää, jolloin en ole tehnyt lainkaan ristipistoja, koska olen ollut silloin yötä pois kotoa. Näistä päivistä kaksi osuivat nyt kesäkuulle, joten kesäkuussa tulee pistelypäiviä vain 28. Tässäkin kuussa on kuitenkin yksi ristipistotyö valmistunut, ja arvioni mukaan varmasti loppuvuoden kuukausinakin tulee vähintään yksi ristipistotyö valmiiksi, jos vain pystyn päivittäin pistelemään. Olen siis erittäin tyytyväinen! :)

Heinäkuun käsityösuunnitelmiini kuuluu Kanala-ristipistotyön saattaminen valmiiksi sekä uuden saman sarjan työn aloittaminen. Kesken on myös yksi virkkuutyö, joka valmistunee aivan heinäkuun alkaessa. Suunnitelmissa on myös tuhota loppuun kaikki toukokuussa ostamani Kotiväki-langat; jämälangoista on tarkoitus tehdä päähineitä ja muita asusteita ainakin itselle, ja jos vielä jää jämiä, niin ehkä sitten sytomyssyjäkin tulee tehtyä. Suunnitelmissani on myös purkaa yksi kaapissani oleva puuvillaneule ja neuloa se uudelleen, mutta teenkö sen nyt heinäkuussa vai jätänkö ensi keväälle, se jää nähtäväksi. Sillä tarkoitus olisi ehtiä heinäkuun puolella aloittamaan jo syksyyn ja talveen varustautuminen, ettei jää ihan viime tinkaan - syksyhän on jo lähestulkoon täällä! :) (ja minä aloitin syksyn vieton jo kesäpäivänseisauksesta heti päivien lyhennyttyä)

Eiköhän näillä suunnitelmilla jotenkin selvitä heinäkuun yli. Heinäkuuhan on minulle joka vuosi se "selviytymiskuukausi", joka pitää vain jotenkin sinnitellä ja sietää. Iloinen asia on kuitenkin se, että syksy tulee päivä päivältä lähemmäksi, ja kuukauden päästähän onkin sitten jo ihan täysi syksy, kun koulutkin alkavat! :)


Parin vuoden takainen kuva vielä muistuttamaan, mitä ihanaa on pian edessä! :) Suloista syksyn odotusta kaikille! :)

4 kommenttia:

 1. Kiitos, sitä samaa Sinulle: syksyn odotusta!
  Sinun laillasi olen iloinnut tämän kesän viileistä ja sateisista päivistä. Minä ompelin pari kesää sitten pimennysverhot makuuhuoneeseemme, ja ne ovat olleet todella hyvä apu valoisiin öihin. Pidän verhoja kiinni koko kesäajan, myös päivällä, sillä verhot suljettuina huone ei päivälläkään lämpiä samoin kuin jos verhot olisivat auki.
  Sari

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista! :)

   Meillä on joka huoneessa pimennysverhot. Aiemmin pidimme niitä kiinni koko kesän juurikin tuon lämpiämisen vuoksi. Viime kesänä saimme lisäksi sälekaihtimet, joten pidetään ainoastaan niitä kiinni aurinkoisella säällä, ei tule ihan niin pimeää kuin pimennysverhojen kanssa. Makkarissa tosin on kaiken aikaa kiinni sekä sälekaihtimet että pimennysverhot. Muissa huoneissa tulee käytettyä pimennysverhoja nykyään ainoastaan elokuvia katsellessa, muuten pelaillaan sälekaihtimien kanssa. Ehkä noiden kaihtimienkin ansiosta tämä kesä on ollut hieman siedettävämpi kuin aiemmat. :)

   Minulla ei kyllä unenlaatuun vaikuta mitenkään, vaikka makkarin saa täysin pimeäksi, illalla vaan ei tule uni ajoissa, ja aamulla taas herään ihan liian aikaisin. Keho on vain ihan sekaisin, kun on niin valoisaa. Mulla ei varmaankaan erity sitä melatoniinihormonia ollenkaan tai jotain... Mutta onneksi syksy tulee! :)

   Poista
 2. Hei Mari,
  niin, unohdin kirjoittaa, että meilläkin on siis sälekaihtimet, ja käytämme niitä aivan samalla tavalla kuin kirjoitit teidänkin käyttävän. Makuuhuoneessa meilläkin on kaiken aikaa kiinni pimennysverhot sekä kaihtimet. Vaikka kaihtimista ja pimennysverhoista on iso apu, vähän pilkistää valoa verhojen ja seinän välistä ja verhojen ylä- ja alaosasta... Huonommin minäkin nukun kuin silloin, kun yö on pimeä.
  Tällä hetkellä meillä on harkinnassa ilmalämpöpumpun hankinta. Sillä saisi viilennettyä asuntoa helteillä. Hieman hillitsee ostohaluja hinta, luvan kysyminen isännöitsijältä ja sähkönkulutus.
  Pimeää ja viileää odotellessa. Onneksi tosiaan syksy tulee! ;-)
  Sari

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ok. :) Juu, kyllähän sieltä verhonraosta aina vähän valoa pilkistää. Meillä on kaikenlisäksi makkarissa ikkunat kolmeen ilmansuuntaan (etelä, länsi, pohjoinen), eli sitä suoraa auringonpaistetta riittää jatkuvasti. Kun muutettiin tähän asuntoon erään kesän alussa, eikä vielä ollut mitään verhoja, niin tilkittiin makkarin ikkunat jätesäkeillä eka yöksi, muttei huomattu pohjoisen puolella olevaa pikkuikkunaa. Kiva oli sitten herätä puoli kolmelta, kun sieltä porotti suoraan nouseva aurinko sisään. ;)

   Ilmalämpöpumppu olisi ihana, mutta kerrostalon vuokra-asuntoon ei sitä oikein pysty itse hankkimaan. Täytyy selvitä muilla keinoin. Joskus tosi kuumilla helteillä olen kastellut vaippaharsoja jääkylmään veteen ja kietonut niitä märkiä rättejä ympärilleni. ;)

   Ihanaa, että on joku toinenkin, joka odottaa syksyä eikä ole suurempi kesän ystävä! :) Vaikka on kesällä ne vilpoisammat ja sateiset ilmat ihan kivoja.

   Poista

Haluatko piristää päivääni? :) Sen voit tehdä helposti jättämällä itsestäsi puumerkin kommentteihin! Kiva kun löysit blogiini - tervetuloa toistekin! :)

Jos kommentointi ei onnistu (vaatii rekisteröitymisen), voit laittaa viestisi sähköpostitse:
marska_77@yahoo.com

Kiitos! :)

Hei hei!

Kiva kun kävit, tulehan toistekin! :)