Heipä vaan!

Mukavaa, kun olet tullut pistäytymään blogissani. Vielä mukavampaa on, jos jätät käydessäsi itsestäsi puumerkin. Toivottavasti viihdyt - tervetuloa myös uudestaan! :)

torstaina, toukokuuta 15, 2014

Viimeiset myssyt

Tässä tulee toistaiseksi viimeinen sytomyssypäivitys, sillä myssyihin varaamani langat ovat nyt loppuneet.

Aiempiin myssyihini olen käyttänyt ihan päälaelta aloitettavan perusmyssyn mallia, josta sain ohjeenkin kirjoitettua viime viikolla. Näihin viimeisiin myssyihin kokeilin kuitenkin jotain uutta, mutten niinkään vaihtelun vuoksi (en kyllästy perusmyssyihin ikinä! :) ), vaan ihan vain siksi, että olen pitkään halunnut kokeilla afrikankukan virkkaamista. Lankapirtin Matleenahan teki afrikankukkamyssyn jo toissatalvena, silloin ajattelin itsekin vastaavaa joskus kokeilla. Asia palautui mieleeni tänä keväänä Kosotädin tehtaillessa afrikankukkahattuja. Silloin jo päätin, että käytän viimeiset myssylankani kukkien harjoittelemiseen.

Afrikankukkaisia myssyjä syntyi kolme kappaletta. En saanut kuvattua myssyjä niin, että samalla kertaa olisi näkynyt sekä kokonainen kukka että myssyn reunus, joten myssyt on kuvattu kahdessa erässä. Kolme niitä joka tapauksessa on yhteensä. :)

Sytomyssyt 3 kpl
Tehty ajalla: 10.-14.5.2014
Malli: Afrikankukkamyssy (kukka: Kodin kuvalehti, myssyksi kehitelty itse)
Lanka: Crelando Spring luonnonvalkoinen (12-5202 TCX), mintunvihreä (13-5412 TCX), oranssi (15-1153 TCX), roosa (17-1927 TCX), ruskea (17-1340 TCX), tummansininen (19-4027 TCX), vaaleansininen (14-4512 TCX)
Langankulutus: Myssy 1: 51 g, Myssy 2: 50 g, Myssy 3: 64 g, yhteensä 165 g
Virkkuukoukku: 3,5 mm
Koko: Myssy 1: n. 56 cm, Myssy 2: n. 58 cm, Myssy 3: n. 55 cm
Muuta: Oysiin

Tämä oli siis ensimmäinen kerta, kun virkkasin afrikankukkia, vaikka olen niiden ohjeen tulostanut aikapäiviä sitten Kodin kuvalehden sivuilta. En ole vain tiennyt, mitä noista kukista tekisin, joten ohje on saanut odottaa sopivaa ideaa. Myssyihin nämä ainakin sopivt tosi hyvin, vaikka jäävätkin päälaen koristeiksi.

Näihin myssyihin sain kulutettua kaikki loput Lidlin langat viimeistä senttiä myöten. Välillä oli melkoinen säätäminen viimeisiä jämiä kulutellessa, ettei jäänyt pätkääkään yli, mutta langan piti kuitenkin riittää kerroksen loppuun. Esimerkiksi tuon ensimmäisen (sinisellä sävytetyn) myssyn viittä viimeistä kerrosta virkkasin ja purin aina vaan uudelleen ja uudelleen koko Euroviisu-finaalilähetyksen ajan. Mutta sainpahan langan kulututettua mahdollisimman tarkkaan! :)

Näiden myssylankojen kuluttamisen myötä olen saanut kaikki "vanhat" puuvillalankani (eli ennen tämän vuoden toukokuuta ostetut) käytettyä kaikki. Seuraavaksi korkkaankin uudet lankani ja teen niistä jotain ihan itselleni.


Tänään käyn viemässä nämä tämän kevään aikana virkkaamani myssyt suoraan Oysin syöpäpoliklinikalle, kun on muutenkin käyntiä sairaalassa. Kevään aikana olen virkannut yhteensä 28 sytomyssyä, ja kaiken kaikkiaan olen näiden muutamien vuosien aikana tehnyt 182 sytomyssyä.

Hyvää loppuviikkoa kaikille! :)

18 kommenttia:

 1. Voi että, olen iloinen kun keksimäni hattumalli on muotoutunut noin ihaniksi myssyiksi.
  Monta kaunista myssyä teitkin toisille iloksi, miun hatut lähtee myös hyväntekeväisyyteen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Niin, ja Matleenallahan minä näin jo vuosi sitten afrikankukkamyssyn, omat myssyni muistuttavat ehkä enemmän hänen myssyjään kuin sinun hattujasi.

   Poista
 2. Afrikankukat myssyn päälaella on tosi kiva oivallus. Täytyy laittaa korvan taakse, kun seuraavan kerran teen myssyjä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kukista on kyllä tosi helppo jatkaa myssyksi asti.

   Poista
 3. On siinä pipo poikineen!
  Kuulehan, sinä kun olet neulonut Novitan Miamia, miten se käyttäytyy käytössä ja eritoten pesussa? Nyppyyntyykö nopeasti? Esim. Nallesta olen luopunut, koska nykyisessä muodossaan se jotenkin ohentuu heti ensimmäisessä konepesussa.
  Iski nimittäin hirveä omenanvihreän himo ja ostin pari kokeilukerää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ole tainnut noita Miami-neuleitani vielä pestä kertaakaan, olen tehnyt siitä esim. mekkoja, joita ei tule niin usein pidettyä, enkä yleensä kauheasti neuleita pese, vaan mieluummin tuulettelen. En ole huomannut erityisempää nyppyyntymistä, mutta minä nyt en ole muutenkaan niin hirveän tarkka nypyistä. En ole kyllä Nallessakaan huomannut mitään "vikaa", minusta se on ihan hyvä lanka. Koneeseenhaan noita neuleita ei paljon kannata laittaa, tuuletus riittää, ja jos on pakko joskus pestä, niin sitten 30 asteessa käsinpesuohjelmalla. Näin teen myös puuvillaisten neuleiden kanssa, vaikka sallittaisiin korkeampikin lämpötila.

   Poista
 4. Kaunis valikoima myssyjä. Sinä olet ahkera. Tuostapa pitäisi ottaa idea talteen ja opetella tekemään. Kevyt käsityö pitää mukana matkalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Sanon kuten aina ennenkin, että minulle käsityön teko on laiskottelua, eli mitä enemmän teen käsitöitä, sitä enemmän olen laiskotellut. :) Ei kannata siis kutsua minua ahkeraksi, sillä kaikki käsitöihin käyttämäni aika on pois kaikesta "oikeasta" tekemisestä (esim. työ, kotityöt...). Mutta laiskottelu on mukavaa! :)

   Poista
 5. Ihana kasa myssyjä! Hienosti olet laiskotellen ahkeroinut.
  Minuakin kyllä tuo afrikankukka alkoi kovasti kiinnostaa!
  Kauniita myssyjä, :)

  VastaaPoista
 6. Kauniita myssyjä ja todella paljon olet ehtinyt tekemään :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ehtiihän sitä, kun ei ole yli kuukauteen pystynyt olemaan muuta kuin makuuasennossa. Tosin myöskään kädet eivät ole pahemmin liikkuneet, joten välillä on ollut päiviä, jolloin ei ole pystynyt käsitöitäkään tekemään lainkaan. Mutta onhan nämä myssyt pidemmältä ajalta kuin viime kuukaudelta.

   Poista
 7. Mahtava määrä myssyjä, upeaa :)

  VastaaPoista
 8. Tosi kiva tuo kukka päälaella!

  VastaaPoista
 9. Onpnas nättejä myssyjä! Tosi mukava idea laittaa Afrikan kukka päälaealle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kukkaideasta annan kunnian Matleenalle ja Kosotädille, ja varmasti sen on joku muukin joskus hoksannut. :)

   Poista

Haluatko piristää päivääni? :) Sen voit tehdä helposti jättämällä itsestäsi puumerkin kommentteihin! Kiva kun löysit blogiini - tervetuloa toistekin! :)

Jos kommentointi ei onnistu (vaatii rekisteröitymisen), voit laittaa viestisi sähköpostitse:
marska_77@yahoo.com

Kiitos! :)

Hei hei!

Kiva kun kävit, tulehan toistekin! :)