Heipä vaan!

Mukavaa, kun olet tullut pistäytymään blogissani. Vielä mukavampaa on, jos jätät käydessäsi itsestäsi puumerkin. Toivottavasti viihdyt - tervetuloa myös uudestaan! :)

lauantaina, toukokuuta 17, 2014

Syksy! ♥♥♥

Minulle on saapunut syksy! ♥

Syksyisissä tunnelmissa täällä ollaan tietysti oltu jo muutaman viikon ajan, tarkalleen ottaen tasan kuukauden, kun olen työstänyt syksyistä ristipistomallia. Keskiviikon "viikon pistoissahan" oltiin tässä tilanteessa:


Eilen perjantai-iltana viimeisetkin pistot löysivät paikkansa. Tällä kertaa tämän työn pistelemiseen meni siis neljä viikkoa ja kolme päivää, päivissä laskettuna 31 päivää.

Viimeistelin pistelyn samantien, ja tänään lauantaina se pääsi seinälle:

Couleur d'Etoile: Amour d'automne
Tehty ajalla: 16.4.-16.5.2014
Malli: Couleur d'Etoile: Amour d'automne
Kangas: 30 ct luonnonvärinen pellava yhden yli pisteltynä
Langat: DMC 3685 ja 115, yhdellä säikeellä
Pistot: Ristipistoja
Koko: 156x145 pistoa, n. 13x12 cm
Viimeistely: Sydän-pinkeep
Muuta: Nyöri Nappi-Kikasta, rusetti Tiimarista

Tämä kuva kannattaa klikata suuremmaksi!

Koko sarja on siis viimein valmiina! :) Tämä on ollut minulle pitkä matka, enkä olisi arvannut siihen kuluvan ihan näin kauan aikaa. Minähän lähdin vuoden 2009 alussa innoissani mukaan Vuodenaika-SAL:iin (SAL = Stitch-A-Long eli pistellään jotain yhdessä yhtä aikaa), jossa tarkoituksena oli tehdä neljä vuodenaika-aiheista ristipistotyötä vuoden 2009 aikana. Aloitin heti 1.1.2009 pistelemään tuota talvimallia, mutta nähtävästi asioiden tärkeysjärjestys muuttui, kuten elämässä hyvin usein on tapana käydä, ja pisteleminen jäi toisarvoiseksi. Joulukuussa 2010 tuo talvimalli kuitenkin valmistui.

Kevätmallin pistelin vuoden 2013 keväällä ja kesällä, ja tämän kevään aikana olen pistellyt kesä- ja syksymallit. Aivan alkuperäisessä aikataulussa eivät nämä valmistuneet, mutta valmistuivat kuitenkin, mikä osoittaa sen, että jos jonkin projektin aloitan, niin kyllä minä sen loppuun saatan enkä keskeneräiseksi jätä. :)

Tuntuu todella ihanalta, että tämä matka on nyt takana, vaikka on sen matkan tekeminenkin ollut äärimmäisen mukavaa! :) Mielelläni käyn nyt kuitenkin kohti uudenlaisia ristipistohaasteita.


Sarjan valmistumista joudutti varmasti osittain se, että seinällä odotti tyhjä paikka näille varattuna. Silloin, kun tuo talvimalli oli ainoa valmis, se sai luvan olla välillä millä seinällä milloinkin. Yksinäisenä se näytti koko ajan orvolta, ikään kuin se olisi koko ajan ollut väärässä paikassa.


Tammikuussa meillä vaihdettiin olohuoneessa järjestystä, jolloin myös taulujen ja seinävaatteiden paikat muutettiin. Silloin varasin näille neljälle paikan "enkeliseinältä", jossa kyllä on yksi enkelitönkin ristipistotyö. Mutta koska sen aiheena on "Luominen", niin eiköhän sekin "enkeliseinälle" sovi. :)


Seinällä on vielä tilaa tulevillekin ristipistotöille, mutta ihan lähivuosina tämä tuskin saa ainakaan kovin paljon täytettä. Seuraavia ristipistotöitä kun olen suunnitellut ihan toiselle seinälle.

Syksymallin myötä minulla on ollut siis kovasti syksy mielessäni ja kaipuussani. Lisää syksyisiä ajatuksia minussa heräsi tänään, kun siivosin parvekkeelta talven jäljet pois. Samalla puhdistin meidän kynttilälyhtymme, jotka olivat viime syksynä ja talvena ensimmäistä kertaa käytössä (isäntä löysi valkoiset lyhdyt viime keväänä roskiksesta, pojat saivat syksyllä lyhtytapahtumasta mustat lyhdyt):


Laitoin lyhtyihin jo valmiiksi uudet kynttilät. Nyt ne odottavat parvekkeen pöydällä innoissaan syksyä, että pääsen niitä taas polttamaan. :) Onneksi ei ole enää montaa kuukautta siihen, että syksy tulee, ja saan aloittaa kynttiläkauden! :)

Suloista syksyn odotusta meille jokaiselle! ♥

8 kommenttia:

 1. Ihastuttavat enkelitaulut!
  Eihän sen oo väliä, kuinka kauan tuollaisten tekeminen kestää.
  Ihaninta on nauttia niistä, kun ovat valmiit. Vaikka luulen, että tekeminenkin on aika nautittavaa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :)

   Kyllähän näistä nauttii niin tehdessä kuin valmiinakin. Ja nautin myös niistä ristipistomalleista, joita en ole vielä edes aloittanut, mutta jotka olen ostanut ja suunnittelen tekeväni. Sekä niistä, jotka haaveilen ostavani... se haaveilukin kun on ihanaa. :)

   Loppujen lopuksi nämäkin oli aika nopea tehdä, on vain pitänyt päättää tehdä pistoja joka päivä.

   Poista
 2. Voi, täällä olikin jo valmista. Todella kaunis amorsarja. Vaatii kyllä kärsivällisyyttä ja hyviä silmiä pistellä yhdellä säikeellä yhden langan yli - mutta sinullahan sitä riittää.
  Vaikka olenkin syysihminen niin nautin suunnattomasti alkukesän vehreydestä, lämmöstä, laineen liplatuksesta ja lintujen laulusta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!

   Olen ennenkin maininnut, ettei näihin pikkupistoihin vaadita hyvää näköä, vaan teen ihan sormituntumalla. Yksittäistä pistoa ei voi mitenkään erottaa kankaasta, mutta neulankärjellä erotan sen "reiän", johon neulan työnnän.

   Minä en kyllä tästä keväästä ja kesästä piittaa, mutta jos säät pysyvät viileänä ja pilvisinä, niin sitten on ihan ok. :) Varsinkin nyt toivon oikein pilvistä viikkoa, koska minulla on ainakin perjantaihin asti kielto altistua auringonvalolle. No, sisäviikkoa ja paljoa käsitöitähän se tietää, paitsi jos tulee sadetta. :)

   Poista
 3. Nuo on kyllä kerta kaikkiaan ihania tauluja, hieno kokonaisuus :)

  VastaaPoista

Haluatko piristää päivääni? :) Sen voit tehdä helposti jättämällä itsestäsi puumerkin kommentteihin! Kiva kun löysit blogiini - tervetuloa toistekin! :)

Jos kommentointi ei onnistu (vaatii rekisteröitymisen), voit laittaa viestisi sähköpostitse:
marska_77@yahoo.com

Kiitos! :)

Hei hei!

Kiva kun kävit, tulehan toistekin! :)