Heipä vaan!

Mukavaa, kun olet tullut pistäytymään blogissani. Vielä mukavampaa on, jos jätät käydessäsi itsestäsi puumerkin. Toivottavasti viihdyt - tervetuloa myös uudestaan! :)

lauantaina, toukokuuta 03, 2014

Välillä tasaraitaa

Tässä ehti olla pari päivää, jolloin en virkannut lainkaan myssyjä tai mitään muutakaan. Kovasti kyllä yritin ja aikaakin siihen olisi ollut, mutta ei vaan pystynyt. Nyt sentään edes vasen käsi jaksaa liikkua kohtuullisesti, joten olen saanut taas pari sytomyssyä valmiiksi. :)

Mintunvihreän langan muuntaminen myssyiksi jatkui, mutta vaihteeksi tasaraitana. Kaverina vaaleansinistä ja luonnonvalkoista.

Sytomyssyt 2 kpl
Tehty ajalla: 30.4.-3.5.2014
Malli: Perusmyssy päälaelta alkaen
Lanka: Crelando Spring mintunvihreä (13-5412 TCX), vaaleansininen (14-4512 TCX) ja luonnonvalkoinen (12-5202 TCX)
Langankulutus: Myssy 1: 51 g, Myssy 2: 53 g, yhteensä 104 g
Virkkuukoukku: 3,5 mm
Koko: Myssy 1: n. 60 cm, Myssy 2: n. 60-62 cm
Muuta: Oysiin

Näistä tuli taas tällaisia "jättipäiden" pipoja. Ensimmäinen myssy on noin 60-senttiseen päähän, jälkimmäisen tein ihan samoilla silmukka- ja kerrosmäärillä ja raidoituksella, mutta niin vain se on hitusen isompi kuin ensimmäinen, arvioin kooksi noin 60-62 cm. Näitä jättimyssyjä on pakko kuvata ihan vain pöydän päällä, koska meidän perheen aikuistenkin päät ovat vain 54 cm ja 55 cm, ei siis löydy sopivaa "mallipäätä" kuvausrekvisiitaksi. ;) Isoja myssyjä kuulemma kuitenkin toivotaan syöpäosastoille, joten ihan hyvä, että välillä tulee puolivahingossa tehtyä sellaisiakin. Ja luultavimmin loputkin tästä langasta syntyvät myssyt ovat samaa kokoluokkaa, koska en aio hyväksi havaittua mallia tästä muuttaa. Tosin seuraavaksi on tarkoitus tehdä taas pari myssyä muuta kuin tasaraitaa, mutta perusmalli silmukkamäärineen pysyy samana.

Oikein mukavaa viikonloppua teille kaikille! :)

2 kommenttia:

  1. Kauniita myssyjä molemmat! Olipa mielenkiintoinen uutinen Oulun ompelukahvilasta. Tampereella saa Hervannan kirjastossa ommella, aika tulee vain varata kuten tietokoneillekin. Itse olen niin hidas ja ujo, että onneksi on kone omasta takaa, eikä ompelutaidotkaan ole hääppöset. Kivaa ompelu kuitenkin on!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) Tuohan on mahtava juttu, että kirjastossa on ompelukoneita lainattavissa! Saisi olla joka kirjastossa. Kirjastothan ovat muutenkin laajentaneet ja suunnitelleet laajentavansa muuhunkin toimintaan kuin kirjojen lainaamiseen, miksei niistä voisi tulla sellaisia "olohuoneita", jonne voi tulla tekemään muutakin kuin lukemaan ja tekemään tietokonehommia. Meidän perhe ainakin pitää lähikirjastoa toisena kotinaan: tenavat hakevat hyllystä sarjakuvia, kuopus köllähtää lastenosaston säkkituoliin pötköttämään ja lukemaan, esikoinen potkaisee kengät pois ja asettuu löhöämään kirjan kanssa sohvalle kuin kotonaan... ;)

      Poista

Haluatko piristää päivääni? :) Sen voit tehdä helposti jättämällä itsestäsi puumerkin kommentteihin! Kiva kun löysit blogiini - tervetuloa toistekin! :)

Jos kommentointi ei onnistu (vaatii rekisteröitymisen), voit laittaa viestisi sähköpostitse:
marska_77@yahoo.com

Kiitos! :)

Hei hei!

Kiva kun kävit, tulehan toistekin! :)