Heipä vaan!

Mukavaa, kun olet tullut pistäytymään blogissani. Vielä mukavampaa on, jos jätät käydessäsi itsestäsi puumerkin. Toivottavasti viihdyt - tervetuloa myös uudestaan! :)

tiistaina, huhtikuuta 01, 2014

Meninpäs lankaan!

Se tapahtui taas.

Kahtena aiempana vuonnakin on käynyt niin, että kun Novita Kesä -lehti on ilmestynyt, niin seuraavana tiistaina - joka on ollut huhtikuun ensimmäinen tiistai - olen lampsinut kauppaan ostamaan noin 8 kiloa lankaa, ihan vain tehdäkseni kaikki suosikkimallini tuosta ja ehkä edellisestä lehdestä. Tällä kertaa päätin visusti, ettei niin käy: kirjoitin pitkät pätkät lankaostosten tarpeellisuudesta, päätin viettää lankapaastoa pääsiäiseen jne. Mutta en vaan voi mitään sille, että lanka-ajatukset ovat pyörineet päässäni koko viikonlopun, olen suunnitellut kaikkia ihania neuleita, mitä voisin tehdä...

... ja viime yönä kai päässäni lopulta vinksahti, sillä löysin itseni jo kolmea minuuttia vaille yhdeksän odottamassa Tokmannin oven takana, että ovet avautuisivat.



Ensin katsoin edeltävän Novita-lehden, eli Kevät-numeron mallit läpi. Niistä houkuttelivat nämä kaksi mekkoa. Siispä ostin tuota pastellinkirjavaa Nalle Taikaa virkattuun reikämekkoon ja samaa lankaa myös tuohon neulottuun mekkoon, johon päädyin lopulta ottamaan kaveriksi tuttua ja turvallista turkoosia. Hoksasin kyllä kotona, että olisi sitä ollut kaapissani vielä pari täyttä kerää, mutta ne ovat kuitenkin eri värjäyserää, joten ei haittaa. Lopuista langoista teen sitten sukkia, ja niiden jämistä etiopianuttuja. :)



En osaa tätä läjää oikein järjellä selittää... Minähän päätin, etten tee Kaste-langasta mitään enää ikinä, enkä Puro Batikistakaan vähään aikaan. Mutta kun tuo Kevät-lehden mekko on vaan niin ihana, niin oli pakko ostaa siihen tuota siniliilaa Puro Batikia, sen kaveriksi lilaa Kastetta. Lilasta Kasteesta teen myös tuon ihanan topin uusimmasta lehdestä. Uusimman lehden Puro Batik -toppi houkutteli myös, sen teen tuosta pinkki-lila-kirjavasta langasta. Ja hullu kun olen, päätin tehdä vielä Kasteesta tuon neuletakin - ostin siihen harmaata lankaa, vaikka kamera jostain syystä vääristääkin sen vähän beigeksi. Joka tapauksessa, vähän neutraalimpaa takkia ajattelin tehdä, sellaistahan olen itselleni pitkään kaivannut!


Niin, sitä neutraalinväristä pitkähihaista takkia olen itselleni haaveillut jo pitkään, ja nyt nähtävästi teen niitä useampia... Kaislaa ostin tähän pitkähihaiseen jakkuun...



Jakkumalleja miettiessäni muistin tuon virkatun Kotiväki-jakun Novita Kesä 2006 -lehdestä, siis siitä lehdestä, joka on kaikkien aikojen suosikkini. :) Päätin virkata vielä kolmannenkin pitkähihaisen neutraalinvärisen jakun itselleni, siihen ostin tuota beigeä Kartanoa. Samaa lankaa menee myös tuohon kaftaaniin, johon ostin nuo muut värikkäät langat. Ajattelin myös, että kun niitä lankoja jää yli, niin teen tuon liivin, mutta laitan siihen vähän väriä etukappaleisiin, ja muuten teen senkin beigenä. Nyt on vissiin joku beige kausi menossa... :)


Sitten näitä ihania Miamin värejä vaan oli pakko saada! Vaikka minulla on periaate, etten osta lankaa, ennen kuin tiedän tarkan mallin ja langan menekin, niin nyt tein poikkeuksen. Toki minulla on muutamia malleja mielessäni, mutten ole vielä varmuudella päättänyt, minkä niistä teen. Kaikkiin kuitenkin menee suunnilleen saman verran lankaa, joten ostin jo valmiiksi kahdet puserolangat. Nää ei oo ainakaan beigejä. ;)


Ja kun kerran lankaostoksilla oltiin, niin valmistauduin jo ensi kesän värjäyksiin. Luonnonvalkoista ostin muutaman kerän, mutta koska tarkoitukseni on testata myös, saisinko viimein aikaan vihreitä lankoja, ostin paria eri harmaan sävyä siihen tarkoitukseen.

Ei tässä lopulta paljon tuota lankaa ole, ei edes kahdeksaa kiloa! :) (vain 7,6 kg) Ja kaikille on olemassa kuitenkin se suunnitelma.

Mutta ei tässä vielä kaikki...


Kun mietin sitä pitkähihaisen kesäjakun mallia, olen pyörinyt myös Dropsin sivuilla. En osannut päättää, minkä näistä haluaisin tehdä, joten päätin tehdä lopulta kaikki. Kotiin päästyäni pistin samantien nettitilauksen näiden lankoihin menemään... Eli päivän ostossaldo menee näiden kanssa hiukan yli yhdeksän kilon. Hupsista. ;)

♥♥♥

Näin huhtikuun ensimmäisen päivän (1st of APRIL) kunniaksi menin siis totaalisesti lankaan.

Menitkös sinä? ;)

Hauskaa aprillipäivää kaikille! :)


(kaikki kuvat pöllitty Novitalta tai Dropsilta, osaa itse muokattu)

42 kommenttia:

  1. Aluksi menin lankaan, mutta sitten rupesi tuntumaan, ettei kukaan voi olla niiiiiiiin intohimoinen kutoja ja virkkaaja, että ostaa noin paljon kerralla. Ja kun loppua kohden suunnitelmat kuulostivat varsin epämääräisiltä, niin tiesin vilkaista kalenteria...😉 mutta tätä oli hauska lukea. Ja kyllähän sää oot joskus ostanut paljon lankaa kerralla, mutta nyt tämä oli vaan niin ristiriidassa sen paasto-aiheiden postauksen kanssa. Hyvää aprillia sinnekin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siis määhän OON ostanut joskus kerralla ylikin sen 8 kiloa lankaa (vuosi sitten ja kaksi vuotta sitten juurikin huhtikuun alussa). :)

      Kaikkien aikojen paras aprillipila oli kyllä ehdottomasti muutama vuosi sitten, kun juksasin erästä ystävääni, että olen raskaana... ;) Olen sille muistolle hihittänyt vielä tänäänkin. Muistatkos? :)

      Poista
    2. Muistan ja silloin se meni ihan täydestä:)

      Poista
    3. Heh. :D Harmi, ettei voi enää käyttää samaa jekkua.

      Poista
  2. Voi kääk, mää menin ihan halpaan! :-DDDDDD Toisaalta, olisihan se ainakin ollut ihan jotain outoa ja omituista Marilta. Mahtavaa aprillipäivää sulle myös!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih, ei sitten muuta kuin silliä ja kuravettä nauttimaan! :D

      Poista
  3. Oon lueskellut sun blogia anonyyminä jo pitkään. Nyt ällistyin, etkö vasta puhunut lankalakosta jnejne... Ja nyt tämä?! Vasta tuosta tunnisteesta hokasin että no aprillipilahan tämä(kin) lopulta oli... Meni kyllä täydestä! :D

    VastaaPoista
  4. Menin minäkin aluksi lankaan, mutta sitten aloin epäillä ristiriitaa edellisten kirjoitusten ja tämän välillä :) Jos olisit kirjoittanut vihaavasi siivoamista, en olisi uskonut ollenkaan, joten tämä oli paljon uskottavampi kirjoitus.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih, täytyy osata vetää oikeasta narusta (= langasta) myös juksatessaan. ;)

      Poista
  5. Heh, lankaan män että heilahti! Hauska ajatus, että päässä vinksahtaa yöllä ja aamulla aikaisin käsi kaupan rivalla ostamaan 8 kg lankoja. Joskus tapahtunut pienoinen lankavinksahdus itselläkin... Lähdenpä tästä syömään silliä ja juomaan kuravettä päälle. Kiitti pilasta! ;-D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jos jotain päässä vinksahti yön aikana, niin se oli pelkästään se, että teenpäs tällaisen aprillipilan blogiini. ;) Hyvää ruokahalua sillin ja kuraveden parissa! :D

      Poista
  6. Joo, menin lankaan, ihan kauhuissani luin mitä alemmas pääsin....ja sitten heh:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heh-heh. :) Onneksi tällainen päivä on vain kerran vuodessa, lupaan olla puijaamatta teitä muulloin. ;)

      Poista
  7. En mennyt lankaan vaan kankaan ☺.

    VastaaPoista
  8. Oikein hyvään lankaan oletkin mennyt:)))

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aprillia, syö silliä, juo kuravettä päälle! :)

      Poista
  9. Päivällä ylimalkaan katsoin postauksesi, upea pitkä postaus lankoineen. Kääk... juur tajusin että on Aprillipäivä. Piti oikein uudestaan tulla katsomaan vedätitkö. Ny muakin on sit jekutettu. Söin jo paistettuja muikkuja, käviskös sillistä :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No jos kyytipoikana oli kuravettä, niin sitten käy. ;)

      Poista
  10. No ihan lankaan menin ja meinasin ruveta kehumaan noita kaikkia ihania lankoja :D Olikin sitten ainoa aprillipila joka osui ja upposi ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih, nuo kauniit langat ovat yhä kaupassa - ja kuvat kopioitu ihan Novitan nettisivuilta, yhtä ja samaa lankakerää vaan riittävän monta kertaa, että paljousefekti syntyi. ;)

      Poista
  11. NO voih, kun täydestä meni. Vähän ihmettelin tota beigeä, kun itse siitä tykkään.
    Kuviakin kattelin, että onpas varjostukset. Hymyilytti lukiessani. Ja sitten vasta lopussa, voi ei, miten hyvin aprillattu:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hehee! :) Oli pakko tehdä kuviin noita varjostuksia, jotta tuo täysin amatöörimainen ja pikaisesti tehty "leikkaa ja liimaa" ei ihan ensimmäisenä osuisi silmään. ;)

      Poista
  12. Kyllä piti suodattimen kanssa lukea juttua, kun meinasi ihan lähteä lapasesta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tarkoitatko suodattimella, että pidit käsiä kasvoillasi ja kurkistelit välillä varovasti sormien raosta? ;)

      Poista
  13. Ihailin malleja, lankakasojasi ja jäin odottamaan kuvia valmistuneista töistäsi. Olihan tuota kirkasta Miamia aika paljon, mutta en jäänyt sitä miettimään. No Dropseista olisi pitänyt jo hokata... Ei olisi pitänyt lukea muiden kommentteja. Olisit saanut IHAN AIDOT ENNAKKO-ONNITTELUT! -Olin pitänyt blogien lukemisessa paastoa, enkä tiennyt paastostasi mitään.
    Terveisin yks ykstotiin hämäläin
    Maijeli

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih-hih! :) "Lankakasat" on saatu aikaan tietokoneella. ;) Ehkä tämä oli jonkinlainen haavepostaus, että olisin voinut käydä nämä ostamassa. Mutta en missään nimessä enää nykykunnossani pystyisi näitä kaikkia työstämään valmiiksi neuleiksi, varsinkin kun sitä lankaa on yllin kyllin muutenkin. Osa näistä postauksen neuleista on sellaisia, joita olen tässä mielessäni pyöritellyt ja valinnut, osa taas on jo hylätty kättelyssä. Varmaan tulen vielä lankaostoksilla käymään tässä kevään loppupuolella, mutten missään nimessä tule kaikkea tätä koskaan ostamaan. :) Tuntuu jo, että yhteen tai kahteenkin neuleeseen lankojen ostaminen on ihan liikaa...

      Poista
    2. Kiitos, että löysit tähän jujuusi just mun lempparimalleja! Tarvin tavallisen neuletakin, jossa on jotain kivaa kuitenkin, mutta ei silti mitään huipputyölästä.
      Maijeli

      Poista
    3. No mun lempparimalleja nuo ovat. :) Mutta ei kaikkia lempparimallejakaan tarvitse aina tehdä. ;)

      Poista
  14. Apua, uskoin! Ja niinkuin miehelle kehuin, että kaikki pilat ovat olleet liian läpinäkyviä enkä ole mennyt halpaan...vai lankaan ;)

    VastaaPoista
  15. Tää oli hyvä! Lankaan menin. :)

    VastaaPoista
  16. Eilen selasin tämän pikakelauksella läpi ja menin lankaan!! Ajattelin että huh..huh..miten ihmeessä sinä nyt jaksat ja ehditkään!! Onneksi tämä oli kuitenkin hyvin keksitty ja hauska aprillipilaa!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva, että ajattelit jaksamistani! :) Sitä minäkin koitan ajatella, kun haaveilen kaikenlaisista neuleista, mutta tiedän, etten mitenkään saa tehtyä kaikkea ainakaan samaa tahtia, mitä tekisi mieli lankoja ostaa. Mutta hauskaa oli jekuttaa teitä! :)

      Poista
  17. Päivän parasjuttu !
    Joku ostaa enenmmän kuin minä kerralla, ja minä kun luulin itseäni suurostajaksi :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En minäkään enää tule varmastikaan ostamaan sellaisia lankasatseja kuin vuosi ja pari sitten. Eli jos tällaisia postauksia näkyy jatkossa blogissani, niin kyllä nekin ovat aprillipiloja. ;)

      Poista
  18. Minäpä uskoin, ennenkuin luin noita kommentteja. Vähän tosin ajattelin että mikäs nyt on oikein homman nimi.
    Kivahan noita malleja ja kauniita, iloisenvärisiä lankoja on katsella.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olenhan minä hyvin ailahtelevainen luonne, mutten sentään noin ailahtelevainen. ;)

      Poista

Haluatko piristää päivääni? :) Sen voit tehdä helposti jättämällä itsestäsi puumerkin kommentteihin! Kiva kun löysit blogiini - tervetuloa toistekin! :)

Jos kommentointi ei onnistu (vaatii rekisteröitymisen), voit laittaa viestisi sähköpostitse:
marska_77@yahoo.com

Kiitos! :)

Hei hei!

Kiva kun kävit, tulehan toistekin! :)