Heipä vaan!

Mukavaa, kun olet tullut pistäytymään blogissani. Vielä mukavampaa on, jos jätät käydessäsi itsestäsi puumerkin. Toivottavasti viihdyt - tervetuloa myös uudestaan! :)

maanantaina, maaliskuuta 31, 2014

Maaliskuun raporttia ja huhtikuun suunnitelmia

Maaliskuun aikana tuntui monta kertaa, ettei millään ehdi eikä jaksa tehdä kaikkea, mitä haluaisi. Asioita on täytynyt laittaa tärkeysjärjestykseen, samalla myös tarkkailla omaa jaksamista, joka on tietysti kaikessa ykkössijalla. Moni mieluinen asia on jäänyt tärkeysjärjestyksessä alemmalle sijalle, välillä myös käsityöt. Mutta ihan mukavasti olen kuitenkin käsitöitä saanut tehtyä tässäkin kuussa. :)


Maaliskuussa valmistuivat:

 • 1.3. Talviyö-valokranssi (ristipistellen)
 • 7.3. Sytomyssy (virkaten), langankulutus 51 g
 • 10.3. Le Coeur Musique (ristipistellen)
 • 16.3. Torkkupeitto (virkaten), langankulutus 1300 g
 • 18.3. Sytomyssy (virkaten), langankulutus 49 g
 • 19.3. Kohoneulejakku (neuloen), langankulutus 500 g
 • 20.3. Sytomyssy (virkaten), langankulutus 72 g
 • 21.3. Sytomyssy (virkaten), langankulutus 51 g
 • 23.3. Kukka-asetelma (virkaten), langankulutus 52 g
 • 23.3. Pari munaa (virkaten), langankulutus 5 g
 • 23.3. Sytomyssy (virkaten), langankulutus 47 g
 • 30.3. Sytomyssy (virkaten), langankulutus 39 g

Langankulutus on maaliskuussa huimat 2166 grammaa, mutta siihen on suurin syyllinen tuo torkkupeitto, jota olen tehnyt myös tammi- ja helmikuussa, samoin neuletakin aloitin jo reilusti helmikuun puolella. Koko alkuvuoden keskikulutus on tähän mennessä vasta reilu kilo kuukautta kohden, eli mennään edelleen todella paljon viime vuoden langankulutuksen alapuolella.

Lankaostoksia en tehnyt maaliskuussa lainkaan, koska olen muutenkin ollut tarkempi kaikenlaisesta kuluttamisesta. Hyvin olen onnistunutkin turhia ostoksia välttämään, mutta sen sijaan on tullut muita tarpeellisia ja isompia menoja vanhojen laitteiden hajotessa. Koko alkuvuoden osalta lankaa on edelleen tullut ostettua enemmän kuin kulutettua, joten lankapaasto saa jatkua ainakin paastonajan loppuun saakka eli pääsiäiseen.

Ristipistojen puolella valmistui tässäkin kuussa kaksi työtä, joista ensimmäisen kohdalla maaliskuulle jäi ainoastaan viimeistely. Olen saanut pidettyä edelleen kiinni tavastani pistellä tunnin ajan joka ilta - tunti on aina vähän pidempi tai lyhyempi riippuen kuuntelussa olevan äänikirjan levyn tai kasetin pituudesta (kuuntelen aina yhden levyllisen/kasetillisen illassa). Tätä hyvää tapaani aion jatkaa huhtikuussakin. Laskelmieni mukaan minun pitäisi saada huhtikuun loppuun mennessä valmiiksi tekeillä oleva ristipistotyöni, joten toivon mukaan se on mukana seuraavassa kuukausiraportissa. :) Mutta jo nyt voin olla tyytyväinen, sillä olen onnistunut jo näiden kolmen kuukauden aikana saamaan valmiiksi yhtä monta ristipistotyötä kuin viime vuonna koko vuoden aikana... ;)

Neulepuolella tekeillä on setti, jonka ensimmäinen osa valmistunee heti huhtikuun alussa, ja toinen osa laitetaan samantien puikoille. Esittelen ne toki sitten vasta settinä. :) Sen jälkeen luultavimmin käyn erään uusiksineulottavan työn kimppuun. Siinä rinnalla saavat sytomyssyt olla reissukäsitöinä. Enempää neuleita ja virkkuita en uskalla huhtikuulle edes haaveilla. Haaveilen kylläkin, että ehtisin viimein käydä myös ompelupuuhiin tulevan kuun aikana. Hyvällä mallillahan sekin jo on, kun on kangas valmiina ja kaavat piirrettyinä! :)

Näillä mennään kohti keskimmäistä kevätkuukautta! Hullua huhtikuuta vaan teille jokaiselle! :)

2 kommenttia:

 1. Kukat ja virkatut munat olivat menneet aivan ohitse minulta. Kivan näköisiä nuo munat. :) Sinun kuukausiraportti havahduttaa aina siihen, että kuukausi tosiaan on jälleen takana ja uusi alkamassa. Miten tämä aika menee näin nopeasti...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, sinä olit kyllä tässä muutaman päivän "kadoksissa" = kommentoimatta ja päivittämättä omaa blogiasi, joten olisko silloin menneet kukat ja munat ohi silmiesi. :) Aika menee sinulla varmasti nopeasti touhukkaan tyttären kanssa. :)

   Poista

Haluatko piristää päivääni? :) Sen voit tehdä helposti jättämällä itsestäsi puumerkin kommentteihin! Kiva kun löysit blogiini - tervetuloa toistekin! :)

Jos kommentointi ei onnistu (vaatii rekisteröitymisen), voit laittaa viestisi sähköpostitse:
marska_77@yahoo.com

Kiitos! :)

Hei hei!

Kiva kun kävit, tulehan toistekin! :)