Heipä vaan!

Mukavaa, kun olet tullut pistäytymään blogissani. Vielä mukavampaa on, jos jätät käydessäsi itsestäsi puumerkin. Toivottavasti viihdyt - tervetuloa myös uudestaan! :)

torstaina, maaliskuuta 27, 2014

Viisi kuvaa arjesta: Torstaina kaupassa

Arkikuvahaasteeseen vastaaminen on tällä viikolla tuplannut postausten määrän, koska en ole halunnut täksi ajaksi jättää käsityöpostauksiakaan ihan kokonaan väliin. Tänään on kuitenkin luvassa vain tähän haasteeseen vastaaminen. Arkikuvahaasteessa esitellään siis viitenä päivänä viisi kuvaa omasta arjestaan, ja haasteen sain Prusiluskalta.


Torstai on yleensä minun kauppapäiväni. Silloin kaupoissa on hyvin saatavilla tuoretta tavaraa, joissa riittää päiväystä ainakin seuraavaan viikkoon. Viikonlopputarjoukset alkavat yleensä torstaina, mutta torstaiaamupäivisin ei vielä ole "viikonloppuruuhkaa", saa tehdä ostokset kaikessa rauhassa. Yleensä käyn Lidlissä, mutta joskus saatan käydä jossain toisessakin kaupassa vähän tilanteesta riippuen. Tällä torstaisella kauppareissullani teen ruokaostokset viikoksi eteenpäin, mutta lähikaupasta haen noin kerran viikossa täydennystä, jos jokin on lopussa tai sitä ei ole Lidlissä saatavilla. Lisäksi mieheni käy noin joka toinen päivä ostamassa salaattitarpeita ja hedelmiä, jotka kannattaa tietysti ostaa mahdollisimman tuoreena. Samoin mies käy pari kertaa viikossa ostamassa maidot, koska ne ovat minulle raskaita kuljettaa, joten maito-ostokset eivät yleensä tähän torstain kaupassakäyntiin sisälly. Salaattitarpeita ja hedelmiä ostan kuitenkin minäkin. :)

Minulla on tapana valmistaa lauantaisin ja sunnuntaisin joka aterialle eri ruoka (yhteensä siis neljä lämmintä ruokaa viikonlopun aikana), joita teen sen verran, että niitä riittää sitten seuraavalle viikolle lämmitettäväksi. Tämän käytäntö minulla oli jo töissä ollessani siksi, etten koskaan ehtinyt arkisin riittävän aikaisin kotiin ruokaa laittamaan, eikä muutenkaan ajatus nälkäisenä ja väsyneenä kokkaamisesta houkutellut. Olen sitten jatkanut käytäntöäni myös sairauslomalla, sillä on mukavaa, kun kaapissa on arkisin valmista ruokaa, eikä tarvitse sitä jatkuvasti olla laittamassa. Viikonloppunakin saatan jo lounasta tehdessäni valmistella myös päivällisen (jos se on esimerkiksi jotain uunissa paistettavaa tai pitkään haudutettavaa), jolloin myös säästän aikaa ja voimiani muuhunkin.

Suunnittelen myös ruokalistaa aina muutamaksi viikoksi eteenpäin. Joitakin ruoka-aineita en välttämättä Lidlistä saa, joten esimerkiksi viime viikolla ostin toisesta kaupasta sellaisia tarvikkeita jo kolmen viikon tarpeiksi pakasteeseen. Meillä on myös aina pakasteessa ja kuiva-ainekaapissa jotain "hätävaraa", sillä joskus loppuviikosta voikin olla tilanne, ettei viikonloppuna laitetuista ruuista enää riitäkään lämmitettäväksi torstaina tai perjantaina, silloin loihditaan jotain pikaista vaikkapa säilykkeistä. Ostan usein myös vaikkapa pakastevihanneksia isoja satseja kerrallaan pakasteeseen, koska minä ja mieheni käytämme niitä perunan, riisin ja pastan korvikkeina (emme siis syö edellämainittuja lainkaan).

Ennen kauppaanlähtöä kirjoitan aina ostoslistan, jossa myös pitäydyn. Tänään noiden listassaolleiden lisäksi tuli ostettua appelsiineja, jugurttia ja viiliä, koska niiden puute muistui mieleeni vasta kaupassa. :)

Ostoslistastani voi päätellä meidän tulevan viikonlopun ja ensi viikon ruokalistan: Punajuurilaatikkoa (tuoreista punajuurista, ei etikkasäilötyistä), broileri-kasvissosekeittoa, paistettua seitiä ja täytettyjä paprikoita. Ruokalista oli alunperin hieman erilainen, mutta minulla on ollut siihen jo monta viikkoa kirjoitettuna, että jos paprikat ovat tarjouksessa, niin silloin vaihdetaan joku ruoka täytettyihin paprikoihin. Ja nyt se tarjous sitten oli, joten käytin sen tietysti hyväkseni. :)


Mies oli ehtinyt tyhjentää kauppakassit kaappeihin ennen kotiintuloani, joten ostoksista ei ole nyt yhteiskuvaa. Mutta suurin osa näistä hedelmistä tuli kyllä tänään kaupasta kotiin. :)

Yleensä käymme mieheni kanssa kaupassa yhdessä pyöräillen, koska yhteen pyörään ei saa kaikkia ostoksia mahtumaan. Jos käyn jossain kauempana kaupassa, olen silloin yleensä liikkeellä bussilla, jolloin kuljetan ostokset renkailla kulkevassa ostoskassissa. Mies tulee silloinkin vastaan bussipysäkille, koska en tahdo jaksaa sitä ostoskassia vetää enkä työntää kovin pitkiä matkoja. Tänään meillä oli vähän tavallisuudesta poikkeava järjestely, sillä minulla oli aamulla sairaalakäynti, jonne en viitsinyt sitä vedettävää ostoskassia ottaa mukaani. Niinpä teimme miehen kanssa treffit Lidliin, jossa hoidin ostokset niin pikaisesti, että ehdin vielä käyttää kotimatkaan bussilipun tunnin vaihto-oikeuden (tämä vaatii yleensä huolellista etukäteissuunnittelua, että osaa valita oikeat bussit... ;) ). Mies otti suurimman osan ostoksista pyöränsä kyytiin ja kuljetti ne kotiin, minä huristelin bussilla hitaammin perässä, repussa vain muutama vähän kevyempi ostos. :) Siinä oli kyllä se mukava puoli, ettei tarvinnut enää kotona itse purkaa ostoskasseja. :)

Huomenna on sitten luvassa viimeinen osio tästä arkihaasteesta, ja jos olette vuosien varrella lukeneet blogini sivulauseita yhtään tarkemmin, niin arvaatte varmasti, mikä silloin on aiheena... ;)

Koska Marjut on yksi blogini ahkerimmista kommentoijista, laitan tällä kertaa haasteen eteenpäin hänelle! Haasteen vastaanottaminen on täysin vapaaehtoista.

2 kommenttia:

  1. Kiitos vain haasteesta! Kun kerran käsityöt eivät valmistu, voisihan sitä kirjoittaa sitten arjesta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No kiva, jos haaste kelpasi! :) En ole yleensä jatkanut näitä haasteita eteenpäin, koska on niin vaikeaa valita kaikkien seuraamieni blogien joukosta ne, keille haasteen laittaisin, kellä se ei ole vielä ollut tai ketkä siihen ylipäätään vastaisivat. Nyt ajattelin tässä tehdä poikkeuksen, ja vielä täytyy harkita, kuka sen viimeisen haasteen saa... Tosin nyt ei varmaan enää kukaan uskalla kommentoida blogissani mitään, kun pelkää saavansa haasteen. ;)

      Poista

Haluatko piristää päivääni? :) Sen voit tehdä helposti jättämällä itsestäsi puumerkin kommentteihin! Kiva kun löysit blogiini - tervetuloa toistekin! :)

Jos kommentointi ei onnistu (vaatii rekisteröitymisen), voit laittaa viestisi sähköpostitse:
marska_77@yahoo.com

Kiitos! :)

Hei hei!

Kiva kun kävit, tulehan toistekin! :)