Heipä vaan!

Mukavaa, kun olet tullut pistäytymään blogissani. Vielä mukavampaa on, jos jätät käydessäsi itsestäsi puumerkin. Toivottavasti viihdyt - tervetuloa myös uudestaan! :)

tiistaina, helmikuuta 18, 2014

Viimeistä viedään!

Tällä erää viimeinen etiopianuttu valmistui eilen illalla!

Etiopianuttu
Tehty ajalla: 16.-17.2.2014
 Lanka: Novita Nalle valkoinen (011), tumma turkoosi (350), Novita Wool lila (750)
Langankulutus: 69 g
Puikot: 3 mm
Koko: Vauva
Muuta: Etiopiaan

Olin aivan varma, etteivät jämälankani riitä enää tähän viimeiseen nuttuun, niitä kun oli jäljellä 69 grammaa, ja nutut ovat painaneet yleensä 70-79 grammaa. Olinkin varautunut jatkamaan nuttua aloittamattomasta valkoisesta Nalle-kerästä, joita olen varannut värjäämistä varten. No, tämän kanssa kävi sitten varsin hauskasti! Lilaa Woolia riitti tasan kuuteen raitaan - viimeistä raitaa piti kutoa pikkuisen tiukempaan, että jäi vielä kolme senttiä langanpäätä pääteltäväksikin. Sitten muistin, että minulla on tuota turkoosia Nallea olemassa vajaan parin metrin pätkä. Samaa väriä on kyllä olemassa myös kaksi korkkaamatonta kerääkin, mutta tuo pikkupätkä on jäänyt jostain toisesta samanvärisestä kerästä yli. Laskin sen riittävän juuri ja juuri yhteen kerrokseen - taas sai vähän tiukentaa käsialaa, että tämä onnistui. :) Valkoisen langan suhteen jännitin riittävyyttä koko nutunteon ajan. Lopulta se riitti, ja sitä jäi yli vielä 75 cm pätkä! :D Minä siinä sitten miettimään, että mihin minä tällaisen pätkän upotan, jolloin keksin ommella nuttuun muutaman koristenapin, näin sain sen lopun valkoisen langan käytettyä nappien kiinnitykseen. Jäi sitä vieläkin parinkymmenen sentin pätkä, mutta sen talletin langanpätkälaatikkooni, josta voin ottaa sen pasmalangaksi seuraavan kerran värjätessäni lankoja. :) On ihan uskomatonta, että kaikki projektiin varaamani langat sain kulutettua näin tarkasti, eikä tarvinnut ottaa "hätävaroja" käyttöön. Tuota turkoosia raitaa ei lasketa "hätävaraksi", sillä oli oikeastaan järkevämpää kutaista se tähän kuin säästää se jotain turkoosia neuletta varten, jolloin pitäisi heti kohta tehdä neuleeseen solmu lankaa jatkettaessa.


Viimeisen nutun kunniaksi Erasto halusi vielä toimia mallina. :) Tämän jälkeen voi mennä pitkä aika, ennen kuin Erastoa nähdään blogissa seuraavan kerran, sillä vauvaneuleita ei ole aivan lähiaikoina suunnitelmissa.


Kahdeksantoista nuttua on siis lähdössä nyt matkaan! :) Reilut kaksi kuukautta näitä olen tehnyt, ja on ollut kieltämättä todella mukava projekti!

Laitan vielä tähän kaikki mahdolliset nuttulinkit, joita minulta on kommenteissa kyselty:

Nutun ohje pyöröneuleena
Nuttujen lähetysohjeet ja osoite
Nuttuinfon etusivu
Nutut Facebookissa

Googlettamallahan löytyy sitten tietoa varmasti lisääkin. :) Kannustan kyllä teitä muitakin nuttuilemaan - nuttujahan voi tehdä vaikka vaan yhdenkin, sen saa näppärästi postitettua vaikka kirjekuoressa.

Mukavaa viikonjatkoa kaikille! :)

18 kommenttia:

 1. Vau, miten hieno määrä nuttuja! Suloisia kuin mitkä!

  VastaaPoista
 2. Ihania nuttuja. Olet sinä ollut ahkera ja kiltti.
  Sitä peittoasi odotan jännityksellä. Se on varmasti upeaakin upeampi ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Teen peittoa vain viikonloppuisin, joten se etenee aika verkkaiseen tahtiin.

   Poista
 3. Oletpa ollut ahkera. moni lapsi saa lämmintä ylle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Olen kyllä monet kerrat sanonut, että ei käsitöiden teko ole osoitus ahkeruudesta vaan siitä, että on ollut aikaa laiskotella. ;) Koska en tee käsitöitä muulloin kuin laiskotellessani. :)

   Poista
 4. Varmaan mukava tunne, kun sait kaikki tarkoittamasi jämälangat käytettyä nuttuihin. Kivan erilaiset tulivat kaikista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tottakai se tuntuu mukavalta, en tykkää jemmailla jämälankoja ihan mahdottoman pitkään, saa paremmalla mielellä ostaa sitten uusiakin lankoja, kun tulee vanhat kulutettua pois. :) Ja tietysti parasta, kun nämä menevät hyvään tarkoitukseen!

   Poista
 5. Wau, onnittelut ahkeruudestasi, nämä menevät taatusti tarpeeseen! Upea kokoelma, tunnen pienen piston itsessäni, koska omaan kyllä tuon ohjeen, vaan edelleen to do listalla, minun pitäisi varmaan laittaa itselle toinen lista, maybe to do next life:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä pistin nämä nutut to do -listan ykköseksi, ei niitä koskaan tule tehtyä, jos ne keikkuvat aina vaan häntäpäässä. Mutta kuten sanoin, voihan näitä tehdä vaan sen yhdenkin nutun, ei tarvitse kerralla olla pelastamassa koko maailmaa. ;)

   Poista
 6. Wautsi! Hyvä työ ja kauniita nuttuja.

  VastaaPoista
 7. Monta ihanaa nuttua, lähdössä kohti Etiopiaa.

  VastaaPoista
 8. Mahtava projekti! Saat monta äitiä ja lasta iloisiksi näillä nuttusilla. Tosi ihania väriyhdistelmiä. Eipä osaisi ajatella näitä katsoessa, että kyseessä olisi jämälangat. ;)
  Hienoa työtä!

  VastaaPoista

Haluatko piristää päivääni? :) Sen voit tehdä helposti jättämällä itsestäsi puumerkin kommentteihin! Kiva kun löysit blogiini - tervetuloa toistekin! :)

Jos kommentointi ei onnistu (vaatii rekisteröitymisen), voit laittaa viestisi sähköpostitse:
marska_77@yahoo.com

Kiitos! :)

Hei hei!

Kiva kun kävit, tulehan toistekin! :)