Heipä vaan!

Mukavaa, kun olet tullut pistäytymään blogissani. Vielä mukavampaa on, jos jätät käydessäsi itsestäsi puumerkin. Toivottavasti viihdyt - tervetuloa myös uudestaan! :)

sunnuntaina, helmikuuta 09, 2014

Maanläheistä

Tällä kertaa tein nutun hieman maanläheisemmistä väreistä:

Etiopianuttu
Tehty ajalla: 5.-8.2.2014
Lanka: Novita Nalle grafiitti (044), luonnonvalkoinen (010), Novita Wool beige (624), Viking Vilma harmaa (604)
Langankulutus: 77 g
Puikot: 3 mm
Koko: Vauva
Muuta: Etiopiaan 

Tämän nutun raidoitukseen kulutin loppuun vaaleanharmaan langan sekä beigestä langasta yhden vajaanöttösen. Beigeä jäi kuitenkin vielä kaksi täyttä kerää, grafiitinharmaata pikkunöttönen ja luonnonvalkoistakin jonkin verran.


Tämän verran olisi vielä nuttulankoja jäljellä. Woolia on kaksi täyttä kerää beigenä - sattuvat olemaan muuten eri värierää - ja lilaa on myös yksi täysi kerä ja yksi pikkupallero. Grafiitinharmaata, luonnonvalkoista, turkoosia ja petroolia on enää vain raidoiksi, vitivalkoista taasen vähän enemmän, mutta vajaa kerä sekin. Minähän kutsun jämälangoiksi myös sellaisia täysiä keriä, jotka on alunperin varattu johonkin toiseen projektiin, mutta lankaa on jäänyt yli vaikka sitten täysiäkin keriä. Esimerkiksi tuota lilaa lankaa ostin aikoinaan puseroon, joka tällä hetkellä on päälläni, mutta langanmenekki oli ohjeessa ilmoitettu aika reippaasti yläkanttiin, puseroon taisi mennä reilusti yli 100 grammaa vähemmän kuin ohjeessa. Beigeä ostin aikoinaan kahteenkin eri projektiin (siitä syystä sitä on myös kahta eri värierää), joihin oli todella vaikeaa arvioida langanmenekkiä, joten ostin varmuuden vuoksi reilusti. Saahan ne sitten aina tällaisiin kulutettua. :)

Laskeskelin, että näistä pitäisi nyt riittää vielä neljään nuttuun. Säästän tuota vitivalkoista viimeiseen nuttuun siksi, että jos se loppuu kesken, niin voin käyttää korkkaamattomia keriä, jotka olen ostanut värjäystä varten. Katsotaan, tarvitseeko tähän hätäratkaisuun turvautua, vai riittävätkö langat juuri ja juuri. :) Yhteen nuttuun kun on mennyt 70-78 grammaa lankaa: pelkästä Woolista tehdyt ovat yleensä olleet kevyempiä kuin ne, joissa on Nallea tai Viking Vilmaa mukana. Ja tässä kasassa on siis tarkalleen ottaen 285 grammaa.

♥♥♥

Olimme tänään kotiseurakuntamme kymppisynttäreillä, jonne kutsuttiin kaikki tänä vuonna 10 vuotta täyttävät seurakuntalaiset. Viihdyimme mainiosti sekä perhemessussa että sen jälkeen olleessa juhlahetkessä. Päivänsankarit saivat palauttaa arpalipukkeen, joka oli tullut kutsukirjeen mukana kotiin. Haaveilin hieman, että poika voittaisi ilmaisen paikan kymppileirille, tosin leirimaksu on niin pieni, ettei tuo arpavoitto jäänyt harmittamaan. Sen sijaan arpaonni napsahti tällaisen palkinnon kohdalla:


Oli vain pieni ongelma: oltiin liikkeellä pyörillä, eikä meillä ole muutenkaan sitä autoa... No, sain puhuttua palkinnolle kotiinkuljetuksen, ettei tarvinnut lähteä tätä vetämään pyörän perässä. Olen minä kyllä tänä talvena pulkkaa pyörällä vetänytkin. ;)


Poika oli kyllä palkinnostaan innoissaan! :) Saatiin perheeseen toinen pulkka vieläpä lastattuna täyteen herkkuja! :D Tässä kyllä on suurin osa sellaista, jota ei normaalisti meidän ostoskoristamme löydy; hernekeitto on oikeastaan ainoa tutumpi juttu. :) Hernekeitot taidetaan tuhota koko perheen kesken, pojat saavat jakaa keskenään loput pikkuhiljaa. Meidän Hannu Hanhemme totesikin, että nyt on välipalaa vähäksi aikaa! :)


Minäkin nappasin palkinnosta itselleni jotain ihan ikiomaksi, nimittäin koristeena olleen rusetin. :) Eikös sovikin hyvin päivän asuun? :)

Nyt on kyllä niin iloinen mieli, että tästä on ihanaa aloittaa taas uutta viikkoa! Iloa ja onnellisia hetkiä myös sinulle! :)

10 kommenttia:

 1. Varmasti kivat tuommoiset kymppijuhlat. En tiiä yhtään, onko täällä meillä vastaavanlaista tapahtumaa. Ja kylläpäs onni potkaisi, jos kotiin lähti tuommoinen määrä herkkuja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun käsittääkseni kymppisynttärit on yksi seurakuntien "brändeistä", joita järjestetään melko varmasti joka seurakunnassa. Ite olin vetämässä aikoinaan musiikkirastia kahden teidän naapuriseurakunnan (A ja S) yhteisillä kymppisynttäreillä v. 2002. Ja varhaisnuorisotyöntekijöille sekä kymppisynttärit että kesän kymppileiri tuntuvat olevan vuoden suurimpia ponnistuksia. Oulun srk-yhtymällä on kesällä kaksi kymppileiriä, toisella leirillä kolme isointa seurakuntaa, toisella neljä pienempää seurakuntaa yhdessä. Pitäisi vielä houkutella pojan kaveri mukaan, poika on tämän päivän jälkeen ihan innoissaan lähdössä leirille, kun hoksasi että siellä voisi olla ihan mukavaakin. :) Ja kyllä mää oon sitä leiriä sille tässä viime viikkoina aika paljon mainostanutkin... ;) Tosin siellä ei välttämättä sitten enää arvota herkkupulkkia. ;)

   Poista
 2. Tosi hieno arpavoitto! 10-synttärit ovat kiva juttu, jonka seurakunnat järjestävät.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Juu, tosi mukavaa, että kutsutaan tietyt ikäluokat yhteisiin juhliin. Kymppisynttäreitten jälkeen taitaa seuraava kutsu käydä vasta 70-vuotiaana! Täällä päin on myös 4-vuotissynttärit seurakunnissa, en ole päässyt omien lasten kanssa osallistumaan, mutta muutamia juhlia olen ollut järjestämässä.

   Poista
 3. Kiva palkinto. Täällä uhkaavasti lumet sulaa, toivottavasti te siellä pohjoisempana pääsette vielä pulkkailemaankin.
  Kovin on " fiini " kantaja rusetilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No nyt on taas plussan puolella asteet, eilenkin oli jo sen verran lämmintä, ettei olisi saanut pulkkaa vedettyä kotiin kevyen liikenteen väyliä pitkin. Ja naama sattui olemaan tuon kirkkoreissun jäljiltä vielä pakkelissa, niin kehtasin laittaa kuvan tännekin. ;)

   Poista
 4. Vastaukset
  1. Kiitos! :) Tällaisia tulee, kun itse räpsii itsestään. ;) Joku toinen jos on kameran takana, niin tulee "päättömiä" kuvia (eli ilmeitä, joita ei voi julkaista...).

   Poista

Haluatko piristää päivääni? :) Sen voit tehdä helposti jättämällä itsestäsi puumerkin kommentteihin! Kiva kun löysit blogiini - tervetuloa toistekin! :)

Jos kommentointi ei onnistu (vaatii rekisteröitymisen), voit laittaa viestisi sähköpostitse:
marska_77@yahoo.com

Kiitos! :)

Hei hei!

Kiva kun kävit, tulehan toistekin! :)