Heipä vaan!

Mukavaa, kun olet tullut pistäytymään blogissani. Vielä mukavampaa on, jos jätät käydessäsi itsestäsi puumerkin. Toivottavasti viihdyt - tervetuloa myös uudestaan! :)

maanantaina, helmikuuta 17, 2014

Jos tulisi oikea talvi, eikä taas tällaista haaleaa

Tälle talvelle ei kannata enää lämmikettä alkaa neuloa. Toivottavasti kuitenkin tulevina talvina riittäisi kunnolla paukkupakkasia, sillä niin paljon olen suunnitellut neulovani kaikkea ihanaa ja lämmintä, osan saatan tehdä jo ensi talveksi. :)

Kaikki alkoi Novitan Kevät 2014 -lehdestä. Tai ei, kyllä se alkoi jo aiemmin. Niinä muutamina tälle talvelle osuneina pakkaspäivinä aloin kaivata itselleni lisää villahousuja hieman neutraalimman värisinä kuin tällä hetkellä omistamani pöksyt. Ettei tarvitsisi kulkea niissä riemunkirjavissa ihan koko talvea. ;) Novita-lehti vastasi kaipuuseeni yhdellä villahousumallilla. Muistin kuitenkin nähneeni myös Garnstudion sivuilla joitakin villahousumalleja. Mieleni alkoi tehdä aivan kaikkia näkemiäni villapöksyjä. Samalla huomasin, että Dropsilla on tällä hetkellä menossa sukkalanka-ale, ehkäpä sitäkin voisi hyödyntää...

Tapiolta löysin kaikkea sitä, mitä halusin eri villahousuihini, myös mieluisissa väreissä.


Dropsin Fabelista ja Alpacasta yhdessä neulottavat villapöksyt ajattelin toteuttaa vaaleanruskeasta Alpacasta sekä luonnonvalkoinen-beigestä Fabel Moulinesta (jonka kaksivärisyys ei välttämättä tuosta kuvasta tule esille). Mainittakoon, että näistä ostoksistani tuo Fabel oli lopulta ainoa, josta sain sen Sukkajuhla-alennuksen, mutta ei takerruta nyt siihen. ;)


Ihanat palmikkovillahousut puolestaan ajattelin tehdä Drops Karismasta värissä vaalea beige. Näiden ohjeen olen joskus jo itselleni tulostanutkin.


Ja kun samoilla toimituskuluilla sai tilattua vähän enemmänkin, niin pistin ostoskoriin sitten sitä Nalleakin, josta saan tehtyä nämä Novita-lehden villahousut.

Esitänkin saman toiveen kuin Mustarastas-yhtye laulussaan Tulipatsas: Jos tulisi oikea talvi, eikä taas tällaista haaleaa... Pääsisi sitten käyttämään näitä villahousuja, joista toivottavasti ehdin ainakin yhdet tehdä ennen ensi talvea. :)

Mukavaa alkanutta viikkoa! :)

ps. Villahousujen kuvat napattu Dropsin ja Novitan verkkosivuilta.

35 kommenttia:

  1. no niin, näiden jälkeen et kyllä palele :) On sitten niin kivat ohjeet löytynyt ... Pitäisköhän itsekkin ajatella villahousuja ...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En kyllä ole palellut nytkään, kun ei ole kauheasti ollut noita pakkasia. ;) Tosin joku -25 astettakaan ei nykyään enää tunnu missään. Mutta villahousuja on niin ihana vaan pitää jalassa! :)

      Poista
  2. Vastaukset
    1. Onneksi talvi tulee joka vuosi, oikeana tai "vähemmän oikeana". :)

      Poista
  3. Kääk, ihanat nuo palmikkovillahousut! En ole tippaakaan villahousuihminen, mutta nuo näyttävät niin hurmaavilta, että jos kumminkin... :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä. :) Jossain toisessa blogissa noihin törmäsin, ja siitä sitten itsekin hoksasin, että Dropsilla voisi olla muitakin villisohjeita. Tosin en ole löytänyt kuin nämä kaksi, nuo palmikollisetkin löytyvät hakusanalla "tightsit".

      Poista
  4. Lupasin tyttärelle neuloa villahousut ja 2/3 malleista olivat tuttuja. Pitää vain päättää jossain vaiheessa, minkä mallin valitsee.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei tarvitse päättää, voit tehdä kaikki, kuten minä ajattelin. ;)

      Poista
    2. Tai siis minkä mallin tekee ensiksi :D :D

      Poista
  5. Tänään loilotin työmatkalla Mustarastasta. Ja ystäväni Mari ammoisilta ajoilta, aloitin juuri tänään sukkahousut. Voihan niitä pitää vaikka huhtikuussa hamosen kanssa!
    Mulle tulee oranssit!
    Rakkain terveisin Noora P :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, saahan niitä villa(sukka)housuja pitää vaikka keskellä kesää, jos haluaa. :D Mulla on myös kahdet itsetehdyt villikset, toisissa on kaikki maailman värit (osittain läiskittyneenä tosi rumasti, koska oli itsestäänraidoittuvaa lankaa), toiset sitten myös aika moniväriset. Tykkään molemmista hirmuisesti, mutta kun mulla on tämä värien yhteensopimisen pakkomielle, niin en osaa pitää niitä kuin tietynväristen vaatteiden kanssa. Varsinkin, kun mulla ne yläosavaatteetkin on kaikki tosi värikkäitä. :D Nyt siis kaipaan välillä yksivärisiä - ja jos alkaa nämä vaaleat jossain vaiheessa tympimään, niin äkkiäkös ne uittaa väripadassa! :D

      Ootko sää se Noora P, jonka kans kuljettiin kimppakyydillä opiskelupaikkakunnalle 20 vuotta (!!!!!) sitten? :) (ei siitä kyllä voi olla kahtakymmentä vuotta, mulla täytyi tulla jokin laskuvirhe...)

      Poista
    2. Oon se mää Alavieskan Noora!
      Ei kai siitä ole kuin jotain 5 vuotta...

      Poista
    3. No kiva! :) Pistäppä mailia ja kerro mitä sulle kuuluu! Ja miten löysit mun blogin?

      marska_77@yahoo.com

      Poista
    4. Pistän joku kaunis päivä spostia. Sinun blogia olen seurannut jo kauan. Minäkin neulon aina ja ikuisesti, niin tännehän se harrastus minut ammoisina aikoina johdatti!

      Poista
    5. Höh, no oisit aiemmin kommentoinut, etkä vaan kyttäillyt salaa. ;)

      Poista
  6. Mulle kans villahousut! Haluun (tumman)harmaat ja ehkä palmikkoa. Mut nyt ekana kuitenki parit sukat to do- listalla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä myös mietin harmaita, mutta mulla on toisaalta yhdet kaupasta ostetut harmaat palmikkolegginssit, ja yhdet harmaat trikoolegginssitkin (jotka olin kokonaan unohtanut, löysin ne viikonloppuna kaapista...), joten ei ehkä sitä väriä sitten sen enempää.

      Poista
  7. Mä neuloin kylmää salia ja ylioppilaskirjoituksia silmällä pitäen ylipolvensukat (neuloessa tosin tapahtui jotain ja niistä tuli vaan polvisukat). Tekstitaidonkokeessa ehdin niitä käyttää ja sitten paloikin koko koulu. Ja kun ei noita pakkasiakaan oikein kuulu, taitavat sukat jäädä vähälle käytölle.
    -menninkäinen

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ylipolvensukatkin on tosi kivat pakkasilla, mulla oli joinakin pakkaspäivinä tammikuussa sekä villikset että ylipolvensukat, hyvin tarkeni! :)

      Olenkin lukenut siitä koulupalosta uutisista, enpäs arvannut, että siellä olisi yksi blogini seuraajakin joukossa. Juuri yo-kirjoitusten kohtalo silloin kiinnosti näissä uutisissa, osui aika huonoon ajankohtaan se tulipalo. Tai voiko tulipalo koskaan hyvään ajankohtaan osua...

      Poista
  8. Palmikkovillahousut näyttää tosi kauniilta. Ja kohta varmaan nähdään milliset sää teet:) Voi Mustarastas. Olin kokonaan unohtanut, että sellainenkin bändi on olemassa. Pitääkin kaivella levyhyllyä sillä silmällä...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No ei nyt ihan kohta, niin kuin kirjoitin, niin ensi talveksi aikaisintaan näistä jonkun aion tehdä. Eletään tämä "talvi" nyt ensin kaikessa rauhassa, kevät ja kesäkin. :)

      Poista
  9. No olihan se siinä mielessä hyvä ajankohta, että palomiehiä oli enemmän asemalla, koska 112-päivä. Ja itsehän en edes ollut koululla, koska ei ollut kuuntelukoetta aamulla. Ja onneksi melkein kaikki muutkin abit jo oli poissa jaloista.
    Mutta aiheuttihan tuo sen verran lisätöitä penkkareiden ja musikaalin lavasteiden kanssa, että ei tässä pahemmin ole neulomaan ehtinyt. Enpä enää kyseenalaista tapaa säilyttää yo-kokeita kassakaapissa tai paloharjoituksia.
    -menninkäinen

    VastaaPoista
  10. Hitsi sen piti tulla vastauksena. No tutkimattomia ovat tabletin tiet.
    -menninkäinen

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tosiaan, enpäs hoksannutkaan, että se sattui vielä 112-päivänä, mikä sattuma. Tavallaan siis onni onnettomuudessa, ja tärkeintä se, ettei ihmishenkiä mennyt.

      Poista
  11. Upeita villahousuja, odotan innolla siun tekemiä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, niin minäkin odotan. :) Nyt kuitenkin alkaa olla jo keväisemmät neuleet mielessä.

      Poista
  12. Upeita kuvia, herättävät kyllä villapöksyinnostuksen! Onko se talvi todellakin mennyt, olen vasta aloittamassa yhtä lämmintä talvineuletta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No, ehtiihän niitä talvineuleita sitten käyttää tulevinakin talvina, jos ei enää pakkasia tälle talvelle saada. :)

      Poista
  13. Aiotko tehä villahousuvallankumouksen? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jussi Raittinen: Villahousurock (...tää on villahousulumous, villahousuvallankumous...) ;D

      Poista
    2. Ok. En tunne biisiä, siksi olin ymmälläni.

      Poista
  14. Hmm, kyllä mä käytän villahousuja harva se päivä vaikka tämä talvi on mitä on ja asun täällä etelässä :D Mieheni on vielä pahempi, hän pukee villahousut töihinkin farkkujen alle, vaikka on töissä enimmäkseen sisätiloissa (pl. siirtymiset rakennusten välillä). Mekö viluisia...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No jokainen tyylillään. :) Mullakin oli aiemmin suunnilleen viidet villahousut + toppahousut nollakelillä, mutta nykyään lämmönsietokykyni on olematon (mistä johtuen en kestä kesäkelejä yhtään), joten pärjään vähän vähemmälläkin. Tosin tuolla maininnallani, että ei kannata tälle talvelle enää tehdä uusia villahousuja, tarkoitin ihan vaan sitä, että tämän lopputalven pärjää vanhoillakin varusteilla, alan mieluummin nyt jo valmistautua kevääseen ja kesään, ja aloitan ne uudet talvineuleet sitten taas ennen syksyä.

      Poista

Haluatko piristää päivääni? :) Sen voit tehdä helposti jättämällä itsestäsi puumerkin kommentteihin! Kiva kun löysit blogiini - tervetuloa toistekin! :)

Jos kommentointi ei onnistu (vaatii rekisteröitymisen), voit laittaa viestisi sähköpostitse:
marska_77@yahoo.com

Kiitos! :)

Hei hei!

Kiva kun kävit, tulehan toistekin! :)