Heipä vaan!

Mukavaa, kun olet tullut pistäytymään blogissani. Vielä mukavampaa on, jos jätät käydessäsi itsestäsi puumerkin. Toivottavasti viihdyt - tervetuloa myös uudestaan! :)

tiistaina, tammikuuta 07, 2014

Reissuneule

Kun lähtee kotoa muutamaksi yöksi pois, on tietysti tärkeää pakata mukaan reissuneule. Reissuneuleen täytyy olla sellainen, että se mahtuu näppärästi käsilaukkuun otettavaksi esille junassa tai kyläpaikassa (yökylässä neulon, mutta en yleensä pari tuntia kestävissä päiväkyläilyissä). Mielellään myös sellainen, etten tarvitse sitä tehdessä ohjetta. Ja tietysti myös isompaan matkalaukkuun täytyy pakata aina mukaan vähän "varalankaa". :) Kesän mummolareissuilla olen yleensä virkannut sytomyssyjä, mutta näin talvisaikaan sopiva reissuneule on tietysti etiopianuttu!

Etiopianuttu
Tehty ajalla: 3.-4.1.2014
Lanka: Novita Wool lila (750), vaalean lila (727), luonnonvalkoinen (010), Novita Nalle luonnonvalkoinen (010)
Langankulutus: 70 g
Puikot: 3 mm
Koko: Vauva
Muuta: Etiopiaan

Kuten moni blogikuvaaja tietää, violetti on maailman hankalin väri kuvata, siksi tuossa ylemmässä kuvassa väri näyttää jälleen kerran liikaa siniseltä. Tässä alemmassa kuvassa väri on lähempänä oikeaa, vaikkakin on siinä sitten liian "likaisen" värinen:


Etiopianututhan ovat minun jämälankaprojektini. Siksi yritän jokaiseen nuttuun saada kulutettua jonkin jämäkerän loppuun saakka. Tässä nutussa ne olivat luonnonvalkoinen ja vaalean lila Wool. Vaaleaa lilaa sain ujutettua tähän parin raidan verran helmaan, luonnonvalkoinen loppui myös helmassa, mutta jatkoin sitä sitten luonnonvalkoisella Nallella, jota on myös nutun yläosassa.


Yhden vajaan kerän tuota tummempaa lilaa sain myös tuhottua kokonaan tähän nuttuun. Sitä kyllä jäi minulle vielä kaksi täyttä kerää, mutta kun tämä vajaa kerä oli ainoa, mitä minulla oli reissussa mukana, niin käytin sen tähän loppuun viimeistä metriä myöten. Keksin laittaa nutun etupuolelle tällaisen pikkuisen koristeraidan viimeisestä lilasta pätkästä. :)

Blogeissa on alkanut kiertää huhu, ja minunkin blogiini on tullut kommentteja, että Nalle-lanka ei soveltuisi etiopianuttuihin. Asia vaivasi minua niin, että laitoin sähköpostia suoraan Etiopiaan Pirkko Tuppuraiselle, ja kysyin hänen mielipidettään Nalle-langan soveltuvuudesta etiopianuttuihin. Hänellä on kuitenkin jo yli viiden vuoden kokemus näistä nutuista, ja Nallestahan niitä on sinne paljon kudottu. Tässä Pirkolta saamani vastaus:

Hei
Terveiset aurinkoisesta Addis Abebasta.
Kyllä nuttuja voi edelleen tehdä Nalle-langasta.
Täällä en ole siitä kuullut yhden yhtää valitusta, vaikkaolen sitä moneen kertaan vartavasten kysynyt.
Lämpimin terveisin PirkkoMinä ainakin jatkan ihan hyvällä omalla tunnolla nuttujen neulomista Nallesta! :) Olen myös omilla lapsillani käyttänyt Nallesta ja 7 veljeksestä neulottuja vaatteita ihan vauvana, eivätkä ne ole lapsia kutittaneet, sen sijaan esim. Dropsin Fabel tuntuu pienempää kutittavan, vaikka Nalle-neuleita hän pystyy hyvin pitämään. Onhan Nalle sentään paljon pehmoisempaa kuin se suoraan lampaasta otettu käsittelemätön villa, mihin varmasti Etiopiassakin on totuttu.

Aloitin minä reissussa toisenkin etiopianutun, mutta se on vielä kesken. Palataan siihen sitten myöhemmin tällä viikolla. :)

Iloisia neulomishetkiä kaikille - ja myös erittäin lumisia terveisiä täältä valkoiseksi muuttuneesta Oulusta! :)

9 kommenttia:

 1. Kiitos, että otit asiasta selvää! Niinkuin blogissani kirjoitin, asia on minuakin vaivannut. Nytpä voin siis huoletta kuluttaa jämä-Nalleni nuttuihin. :)

  VastaaPoista
 2. Kiitos, että otit asiasta selvää! Niinkuin blogissani kirjoitin, asia on minuakin vaivannut. Nytpä voin siis huoletta kuluttaa jämä-Nalleni nuttuihin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvähän se asia oli tarkistaa, kun aloin huolestua, että mihin minä nuo jo tekemäni nutut oikein laitan, jos Nalle ei kelpaa. Toisaalta mitä olen muiden nuttujen kuvia katsellut, niin Nallea näyttää olevan melkein kaikissa nutuissa. Suurin osa nuttujen tekijöistä (esim. seurakuntien nuttupiireissä) tuskin edes tietää muita lankoja kuin Nallen ja 7 veljeksen. ;)

   Poista
 3. Hyvähän asia oli tarkistaa, niin eipähän jää kenellekään epäselväksi.

  VastaaPoista
 4. Hyvä tietää, että Nalle käypi tähän tarkoitukseen. Omat lapseni ovat sen verran hienohipiöitä olleet, että novitalaiset peruslangat ovat kutittaneet paljaalla iholla sukkia lukuunottamatta. Etiopiassa ei liene vara valittaa, jos mieli lämpimänä pysyä ja toisaalta voihan tumma ihotyyppi olla suosiollisempikin tässä suhteessa :-). Pitäisikin ottautua taas vuosien tauon jälkeen nuttujen neulomiseen, ainakin puuvillalankoja olisi kyllä riittämiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lapsethan on erilaisia toki, toisilla iho on herkempi. Onhan meillä länsimaissa muutenkin enemmän allergioita jo pienillä vauvoilla, ehkä tämä "hyvinvointi" täällä on tehnyt meistä herkempiä kuin maissa, joissa eletään vielä aika luonnonmukaisissa olosuhteissa. Ja kyllähän Suomessakin käytetään vauvoilla ihan hahtuvalangasta kudottuja neuleita ihoa vasten, vaikkapa vaippahousuissa, vähemmän se aiheuttaa iho-ongelmia kuin muovipöksyt. :)

   Poista
 5. Hienoa kun selvisi tuo lanka-asia! Minä vähän ajattelinkin sitä tekokuituosion karheutta, mutta tosi mukava kun sieltä ihan paikan päältä tuo sitten oikaistiin. Kiitos kun selvitit tuon! Sittemmin rupesin miettimään myös, että myydäänhän meilläkin marketeissa hyvin edullisia tekokuitulangoista tehtyjä vauvanneuleita, eikä niitäkään ole tarkoitus paljaalla iholla käyttäkään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan ne tekokuidutkin toki kehittyneet vuosien varrella, eivät kaikki ole enää niin "muovisia" kuin joskus muinoin. Mutta kyllähän se villa tuntuu mukavammalta iholla kuin keinokuitu. Toisaalta just Nallessa sitä on sen verran vähän villan seassa, että se toimii vaan vahvikkeena ja tekee neuleesta kestävämmän.

   Poista

Haluatko piristää päivääni? :) Sen voit tehdä helposti jättämällä itsestäsi puumerkin kommentteihin! Kiva kun löysit blogiini - tervetuloa toistekin! :)

Jos kommentointi ei onnistu (vaatii rekisteröitymisen), voit laittaa viestisi sähköpostitse:
marska_77@yahoo.com

Kiitos! :)

Hei hei!

Kiva kun kävit, tulehan toistekin! :)